maandag 27 augustus 2007

Eerste week in Aotearoa (Nieuw Zeeland)



Kia ora!

Eindelijk dan een eerste blog van ons vanuit Nieuw-Zeeland. We zijn hier nu inmiddels een dag of tien en we hebben niet stilgezeten. Maar nu wordt het dan toch weer tijd om jullie op de hoogte te stellen. Niemand zit op ellelange verhalen te wachten. Daarom in vogelvlucht een korte impressie van onze inspanningen tot nu toe.

Na een lange vlucht van 13 uur zien we vanuit het vliegtuigraampje de landingsbaan. Van hieruit hebben we een prachtig zicht over een deel van het Noorder Eiland.


Op dat moment kregen we een parachut in onze handen. Of diegene die hier moesten zijn er nu uit wilden springen! Nee, hoor we zijn gewoon veilig geland.



Als we zijn geland wordt het weer even spannend. Zijn al onze spullen/tassen met ons mee aangekomen? Komen we wel door de douane met onze visa en zonder retourticket? Als onze tassen er zijn worden ze gecontroleerd! We komen tenslotte uit Thailand!?!
Tot onze verbazing gaat alles van een leie dakje. Geen checks, geen vreemde acties, alles verloopt vlekkeloos. Aangekomen in de aankomsthal staat een vriendin Andrea genaamd, die we ontmoet hebben in Mexico in 2005, op ons te wachten. We kunnen bij haar een kamer huren voor de eerste weken.
We rijden naar haar huis en bezichtigen onze voorlopige stek. Het blijkt een houten huis te zijn en naar onze begrippen allemaal erg gamel! De sloten werken niet en de rest ook niet zullen we maar zeggen. Wat wel goed werkt en waar we erg van genieten is de heerlijke spapool in de achtertuin! Na weken in
"hot Thailand" te zijn geweest is het toch even omschakelen qua temperatuur. De pool helpt hierbij!

De eerste dag zijn we de stad gaan verkennen. Dit doen we met het openbaar vervoer. Aangekomen regelen we eerst een simkaart voor onze mobiele telefoon. Dan openen we ook nog even een bankrekening. Zo dat hebben we alvast geregeld.
Op afstand lijkt het centrum wel een stukje New York met al zijn wolken-krabbers. Auckland wordt ook wel de City of Sails genoemd. Dat is te zien, de havens puilen uit met zeilboten.
Effe voor de duidelijkheid. Ten opzichte van jullie wonen wij nu dus aan de andere Kant/Rand van de wereld. We hebben nooit geweten dat er ook werkelijk een rand van de wereld is. Op deze plek stort de zee in...............

Maar met een telefoonkaart en een bankrekening zijn we er nog niet. Nog lange niet... Het volgende wat we aanschaffen is een vervoermiddel, wel erg makkelijk als we op huizenjacht willen gaan. Op een autoboulevard kopen we een Toyota Caldina stationcar. Voor geinteresseerden: 2 ltr. motor, ABS, airco, alu.velgen, donker getint glas, airbags, spoilers, en een schijnbaar snelle cilinderkop. Dus een compleet karretje, inclusief 2 jr. garantie van Toyota. We kunnen er zelfs in slapen als het moet. En by the way we konden de auto na betaling zo meenemen, de brandstof kost hier de helft en van wegenbelasting hebben ze hier nog nooit gehoord. Dus niet doorvertellen!
Met onze nieuw aangeschafte auto gaan we op huizenjacht. Eerst op internet zoeken wat er zoal te huur is. We komen er achter dat je er snel bij moet zijn. De mooiste huizen zijn vaak binnen een dag vergeven. Wat overblijft zijn gamele kippenhokken, zoiets als waar we nu bivakkeren/kamperen/creperen. Of het zijn huizen aan zeer drukke wegen, waar het verkeer rond de spits langs raast. Ook de huisjes net onder de start/landingsbaan lopen verbazingwekkend slecht. Zo nu wij...
Na een dag lang surfen, zuchten en bellen vinden we eindelijk een (misschien wel ons) huisje. We regelen een bezichtiging en zijn enthousiast. Diezelfde dag vullen we een formulier in voor application. Dan is het plots weekend en moeten we wachten tot we gebeld worden. Op maandagmiddag laat horen we dat we de volgende dag een contract/lease kunnen komen tekenen en dat we 5 weken vooruit moeten betalen. We zijn dolblij met het nieuws!
Tot.... we de volgend ochtend vroeg op weg naar de bank gebeld worden dat de eigenaar het toch liever wil verkopen in plaats van verhuren!?! Shit, het zal toch niet waar zijn... het zal wel gewoon aan vrienden of bekenden gegund zijn ipv aan ons. Dat is even een bittere pil slikken.
Zo nu weten jullie waar wij de komende dagen/weken zoet mee zijn. Hopelijk hebben we in onze volgende blog beter nieuws te melden hierover. Sterker nog jullie horen pas van ons als we goed nieuws hebben oke!
Tot slot nog even een aanzien van het centrum bij nacht. De skytower die je bijna vanuit elke hoek van de stad kunt zien is nu prachtig verlicht. Dit wilde we jullie niet onthouden.
Tot de volgende blog!

zondag 5 augustus 2007

thailand


Hallo allemaal! Of zoals ze in
Thailand zeggen SAWASDEE!




Voordat we naar Nieuw-Zeeland gaan emigreren hebben we besloten eerst een week of 4 in Thailand te vertoeven, je begrijpt wel, lekker bijkomen van de drukke afgelopen weken. Op 25 juli zijn we met de "Thaise zwaan" naar Bangkok gevlogen.

Bij aankomst zijn we direct per bus naar Khao San Road gereden, een waar backpackersparadijs. We zijn daar al vaker geweest dus weten we een beetje de weg naar de betere restaurants, cafe's en hotels. De foto hieronder is op Khao san road genomen. Hier kan je alles regelen, ja alles! Van gebidsbehandelingen, wasserettes, hotels, resaurants, tattoo's, medicijnen, doctors, zeep, vliegtickets tot (heel belangrijk in Thailand) toiletpapier. Langs de weg kan je vaak heerlijk eten. Voor nog geen euro eet je een lekkere Pad-thai en drink je nog een fles bier erbij.




Na bijna een weekje in Bangkok te zijn geweest wordt het tijd om verder te reizen.
We boeken een vlucht naar Koh Samui. Daar aangekomen gaan we naar het resortje aan het strand waar Marco 3 jaar geleden Marietje ten huwelijk heeft gevraagd. De eigenarese LoLiTa, herkende ons zelfs!

We huren een huisje in de tuin van het resort op 25 meter afstand van het vrijwel lege strand. Op de foto's onder zie je ons huisje en de inrichting. Het resort ligt 12 km van een veel drukker stadje waar we regelmatig naar toe gaan met een gehuurde motor. We hebben uiteindelijk wel 260 km gereden.





Na een week genoten te hebben van zon, zee en strand zijn we met een boot overgestoken naar het eiland Koh Phan-gan, zo'n 20 km verder gelegen in zee.

Het eiland is wereldberoemd bij met name jongeren door de "Full Moonparty's" die daar op het strand worden gehouden. Wij waren daar een paar dagen na de full moon, maar het is daar elke nacht groot feest op het strand! Bijna elk strandpavilioen heeft zijn eigen firestarters. Dit zijn gasten die met fakkels jongleren en vuur spugen e.d. We hebben ook meegedaan met limbodansen onder een heftig brandende stok door, touwtje- en hoepeltje springen. Zien jullie Marco op de foto zijn borstharen verschroeien?


Na een paar zeer vermoeiende nachten zijn we toch maar terug gegaan naar Samui om weer even bij te komen (ja, opa en oma worden te oud voor dit soort ruige feestjes!). Op het strand hebben we een jetski gehuurd. Dat is pas gaaf!

We knallen met een vaartje van wel 70 km per uur over de golven! Het is een bijzondere ervaring voor ons allebei.

Om niet al te lui over te komen zijn we ook nog naar een krokodillenkwekerij/show geweest. De kwekerij stelde niet veel voor, maar de show des te meer. De 2 gasten die de show gaven zaten vol littekens en/of miste enkele vingers of tenen.




Onderweg zien we nog enkele olifanten door de jungle lopen. Een beetje toerist moet toch op zijn minst 1x olifantje rijden? Wij dus zeker niet!

Zoals te zien op de foto's verkiezen wij een goede Thaise massage boven een olifantenritje. Vrijwel elk spiertje wordt heerlijk gemasseerd (behalve de spieren in de edele delen).


Maar ja, ook al heb je 2 of 3 maanden vakantie, uiteindelijk moet je dan toch weer aan de slag. Zodra we weer wat nieuws hebben verzameld zullen we deze weer op onze volgende blog plaatsen.




We wensen iedereen het beste en tot onze volgende blog...