maandag 10 maart 2008

Half Maart


Daar zijn we alweer met een nieuwe, verse blog.

Wat? alweer een? Ja, we hebben zoveel met jullie te delen.....


Op 25 Februari zijn pa en ma Verhulst aangekomen in Nieuw-Zeeland! Dat was natuurlijk aanleiding voor een feestje!





We hebben ze opgepikt op het vliegveld en vervolgens naar ons huisje gebracht. We hadden natuurlijk een hoop bij te praten zoals jullie wel begrijpen. Helaas moesten wij nog enkele dagen werken en dus hebben we ze 's avonds na het werk wat van de omgeving laten zien.


Allereerst natuurlijk het centrum van Auckland met de beroemde "Skytower".

Vanuit Half Moon Bay, een kleine haven bij ons in de buurt, zijn we met een veerboot tussen de eilanden door naar het centrum gevaren. Deze boot ligt tegen het hart van het centrum aan. Dit is natuurlijk ideaal want zo hoeven we geen parkeerplaats meer te zoeken.


Schandalig genoeg zijn we nog nooit op de tower geweest dus dit was een perfect moment om dit alsnog te doen. Het uitzicht was prachtig! Je hebt een geweldig uitzicht op de haven, het centrum, de buitenwijken en op de nevenliggende stad Manukau.




Dit is overigens een punt van discussie. Volgens Aucklanders wonen wij in Zuid-Auckland maar "wij Manukezen" vinden dus van niet!











Na enkele dagen waren pa en ma eindelijk over de jetleg heen en waanden ze zich hier in het paradijs! Onmiddelijk werd er net als Adam en Eva gesnoept aan de "verboden vrucht". Maar hier in Nieuw-Zeeland hebben ze een andere versie van de verboden vrucht!

Nog even een weetje......NZ is beroemd om zijn kiwi's maar buiten het seizoen (juli tot maart in NZ), worden er kiwi's geimporteerd uit Italie!

Toen we dan eindelijk vakantie hadden zijn we pa en ma met een gehuurde camper en wij met onze 4x4 en een tent richting Rotorua gereden. Van daaruit hebben we de omgeving verkend.

Ook zijn we nog een dagje naar Tauranga geweest. Terwijl de dames de stad onveilig hebben gemaakt hebben pa en ik de vulkaan "Mount Manganui " beklommen. Vanaf de top heb je een prachtig uitzicht op de stad en het kilometers lange witte strand.


Als je in het thermisch gebied bent moet je natuurlijk ook de geisers, modderputten en kokende bergstroompjes bezoeken. Door de vulkanische activiteit ruikt het hier erg "lekker". Na enkele dagen is de stank van rottende eieren best redelijk te verdragen. We waren zelfs in staat om een beetje te lachen!


In het stadspark van Roturoa loop je over vlonders door de stomende meertjes. De hitte van het water voel je door je schoenen heen!
We hebben nog een mooie wandeling gemaakt door een van de vele wandelparken die het land rijk is. Hier hebben we uitzicht op het grootste thermische meer van NZ.

We hebben in het relatief korte weekje zoveel gezien en gedaan dat het een wel erg lang verhaal zou worden als we dit moeten beschrijven. En al dat gelees....Saai!!!!!

Bovendien is het natuurschoon domweg niet te beschrijven in woorden! Als jullie nieuwsgierig zijn geworden moeten jullie het zelf met eigen ogen maar eens komen bekijken!

We hebben vollop genoten van onze korte vakantie en het weerzien van de (schoon)ouders. Maar helaas, aan alles komt een eind, zo ook onze vakantie. Pa en ma reizen nog even verder door het land terwijl wij weer aan de slag moesten.






Schijnbaar is het de omgeving opgevallen dat we weg waren. De gemeente Manukau heeft vanwege dit grote verlies een paar straten omgedoopt ter herhinnering aan ons.

Voor ons hoefde dit niet zo.

Toen we terug kwamen van vakantie kwam de burgermeester nog even langs om ons te verwelkomen. Hij greep tevens de kans om te vragen of de straatnamen behouden mochten blijven.......NO WORRIES MATE!








De laatste tijd is het meerdere malen voorgekomen dat we net iemand misten op msn/life als we een "sanitaire noodstop" moesten maken. Om dit probleem voor eens en voor altijd op te lossen hebben we het kleinste kamertje in huis een klein beetje verbouwd. Ja, jullie hebben gelijk, het brengt (tijdelijk)wat ongemakken met zich mee.






















Maar het resultaat mag er zijn! Vinden jullie ook niet? Dus hopelijk tot op msn...