zondag 29 juni 2008

Begin juli

Een nieuwe maand, dus weer een nieuwe blog.
Hebben wij nog wat meegemaakt?

Natuurlijk! Dit keer hebben we een min of meer "Oranje thema".

Ja, ja, wij weten het wel, half Nederland loopt weer eens met een Oranje-kater rond..... Het woord oranje is inmiddels weer een verboden woord geworden!

We "trappen af" met een nieuwtje. Marietje heeft eindelijk de moeite genomen om haar kiwi-rijbewijs te halen! Uiteraard is dit gelukt. Na haar auto-rijbewijs gehaald te hebben besloot ze maar gelijk tevens het motor-rijbewijs te halen! Tja, ik ben er nu toch.......

Uiteraard is dit niet haar echte rijbewijs want zoals alles hier in Nieuw Zeeland moet je daar nog eerst een week of 3 op wachten.

Met een voorlopig rijbewijs op zak besluiten we boodschappen te doen, en wat denk je? raken we een boodschappenkar! De hele voorkant van de auto in elkaar! Gelukkig hebben we het nog zelf kunnen uitdeuken.














Maar goed, oranje dus...... Uiteraard hebben wij ook de eeeeuh prestaties? van het Nederlands elftal gevolgd. Bij Patrick en Caroline hebben we met de Manukians voetbal gekeken. Voor de onderstaande foto moet nog wel even vermeld worden dat op dat moment de score 1-1 was en er een verlening aan zat te komen.


De unox-muts en de oranje boa hebben ons helaas niet de overwinning opgeleverd.

Voordeel van in NZ wonen is wel dat hier vrijwel niemand rond loopt met een oranje-kater!

Enne....... wij hebben nog meer pijlen op onze boog want de "All Blacks" winnen dus wel! Onze jongens rennen en vechten zich rot voor een overwinning en dat voor een schijntje van wat die volgevreten, gemakzuchtige voetbal-millionairs verdienen! Oeps, bespeur ik hier nu een onderhuidse voetbal-kater?







Oke, genoeg over oranje! of toch niet? Wat dachten jullie van onze "appeltjes van Oranje"? Onze fruitbomen hangen vol met vitamientjes!


Maar...... wat moeten we er mee? Ze zijn vrijwel allemaal tegelijk rijp en sommige sinasappels zouden een moord begaan indien ze een eervolle dood tussen onze tanden zouden krijgen. Afgelopen weekeinde zagen we zelfs al een paar sinasappels zelfmoord plegen!






Dit konden we niet meer aanzien dus hebben we een plan bedacht;
We verwerken ze allemaal in een flinke pan jam!
Makkelijker gezegd dan gedaan want dan moeten we eerst een paar uurtjes sinasappels pellen, ontpitten en verpulveren. Toen alles dan eindelijk in de pan stond te koken was het tijd voor een bakkie pleur. De jam dus totaal vergeten en de toegevoegde suiker was gecaramelliseerd. Het resultaat? Ach, het kan nog slechter smaken, maar lekker? Nee, niet echt!

En nu we toch met het onderwerp huisvlijt bezig zijn; Ik heb mijn oude hobby "schilderen" maar weer eens opgepakt. Zoals alle kunstschilders begin je natuurlijk eerst met een zelfportret.

En zoals veel "beroemde schilders zet je natuurlijk niet je echte naam onder een schilderij maar een pseudoniem. wat dachten jullie van "leomarco davincii"?











Nou mijn eerste kunstwerk is inmiddels afgerond. Tja, ik heb het thema een ietsje pietsje aangepast! Moderne tijden mensen!

Ondanks de moderne tijd zijn de gedragsregels niet mee veranderd. Heren, blijf met je fikken van mijn schilderij af! eeeeeh...... de verf is nog nat!









Maar goed, verder nog nieuws? We hebben onze eerste regen/stormweek meegemaakt! Na 10 maanden heeft het dan voor het eerst een hele week geregend! Tijdens deze storm zijn er veel bomen beschadigd of zelfs omgewaaid.

Dit betekende dus veel overuren en nachtwerk! Nu is het zo dat de stroomkabels in Auckland boven- en tussen de takken door in de bomen hangen. Gevolg? De bomen staan vaak onder stroom! Hierdoor ontstaan zeer gevaarlijke situaties!

Enkele bomen zijn tijdens de zware regenbuien tot de grond toe verkoold. We moesten dus eerst wachten tot de stroom ontkoppeld was (waardoor een hele straat plots geen stroom meer had en dus geen verwarming) voordat we de bomen konden opruimen.


















Enkele pechvogels hebben we moeten assisteren met kleine ongelukjes. deze man was maar alvast begonnen.

Vanaf deze maand hebben we dan eindelijk een kliko ontvangen! We moesten hier al het afval scheiden zoals in Nederland. Papier, glas, plastik, blik en restafval, je kent het wel.....

alleen........

Wij gooien dus papier, glas, plastik en blikken door elkaar in de kliko en het restafval in een zak!




Kunnen we dus eindelijk die enorme bult afval in de garage opruimen!

Oude kleding is hier blijkbaar veel waard want we ontvangen elke 2 weken een zak die je aan de weg kan zetten. Of...... je rijd naar een "kudde" kledingkasten en gooit de zak in de bak naar keuze waarmee je een goed doel kan steunen.
We zijn er alweer doorheen. Was het nog een beetje de moeite waard? Blijf ons volgen want er is binnenkort weer veel nieuws te melden!
Greetzzz from the "kiwi mates".

CYA

maandag 16 juni 2008

Half juni


Tja, het is weer zover, we zijn weer twee weken verder oftewel.....een nieuwe blog!

Afgelopen tijd hebben we wat cultuur gesnoven.
Maar eerst even een nieuwtje:
We hebben bericht gekregen van onze landlord (zeg maar huurbaas) en...... we mogen nog een jaar langer in ons huisje blijven!


p.s. Het vuilnis moet je maar even wegdenken.

Zoals jullie kunnen zien staat onze achtertuin aardig vol met openhaard hout, BBQ, tuinset en onze spapool.
Gelukkig hoeven we ons bezit voorlopig nog niet te verhuizen!








Nadat we dit goede bericht hadden ontvangen besloten we eerst de keukenvloer te vervangen/bedekken met plaktegels. De oude vloer was erg beschadigd door de vorige bewoners die de vloer als asbak gebruikten! Overal zitten brandgaten!
Maar goed, cultuur dus.....

Hoe zit het nu hier met het fruit? Naast het gebruikelijke fruit dat je in Nederland kan kopen hebben we hier veel fruit dat niet of nauwelijks te koop is in Nederland.

Onze top 3 fruit van dit moment:

Op 3: Feijoa's. Een vrucht ter grootte van een kiwi met een niet vergelijkbare smaak. Het heeft een een parfumachtige smaak die toch eigenlijk wel lekker is. De structuur lijkt wat op een peer.

Op 2: Tamarillo ofwel boomtomaat. De vrucht heeft de grootte van een ganzenei. De smaak is een lichtzure tomaat met de structuur van een.....jawel.

Op 1: Pawpaw. Deze vrucht heeft de grootte van een flinke mango. De smaak lijkt ook op een mango maar heeft niet die vervelende enorme pit in het midden. Het vruchtvlees lijkt op en smaakt als een perzik/nectarine.






Nog andere cultuur? Jawel muziek! We zijn samen met Patrick en Caroline naar de bios geweest.
Daar hebben we een optreden van de superband U2 gezien in 3D! Dat was prachtig! Door het 3D beeld leek het net alsof Bono (leadsinger) op slechts enkele meters afstand van je stond te zingen! We hebben ervan genoten.












Nadeel was wel dat je zo'n achterlijke bril op moest! Nou ja moest....je kan ook zonder bril kijken maar dan blijft er weinig over van het beeld. Tenzij je graag hoofdpijn wil krijgen (misschien een goed excuus voor de dames?).

Nog andere cultuur dan?
We zijn samen in het prachtige Civictheater gaan kijken naar de musical "Pricilla Queen of the desert".
Hoewel we het verhaal/film niet kenden was het toch erg leuk.

















Het verhaal gaat over 3 dragqueens die een reis door door Australiƫ maken met een bus. Onderweg beleven ze diverse avonturen.
De kostuums en zang waren een genot voor ogen en oren.

















Marietje heeft wat aan kledingcultuur gesnoven. Hoe vinden jullie haar nieuwe (nep) berenvel-bontjas? We hebben hem toch maar niet gekocht ook al is het hier winter. Stel je eens voor dat we langs een school of kinderopvang zouden lopen..... (p.s. nudisme is hier verboden).
















Inmiddels hebben we hier opgevangen dat het Nederlands elftal het goed doet!
Zomaar even Italie en Frankrijk verslagen! Nou, wij eten van twee walletjes want de "All Blacks", onze nationale rugbyhelden, zijn ook goed bezig! Vorige week hebben we, ja we, Ierland verslagen! Tijd dus om met enkele leden van de Manukians onze jongens aan te moedigen tegen Engeland.

Bloed fanatiek hebben we onze longen lam geschreeuwd. Een van onze ere leden, onze "Antilliaanse Manukian kiwi" heeft zelfs nog net van te voren een tatoo op zijn wang laten zetten!










Het was een leuke wedstrijd die we uiteraard dik hebben gewonnen!


We zaten de 2e helft mooi achter de doelpalen van de Engelsen en zagen deze geweldige "TRY" zeg maar doelpunt, recht voor onze neus gebeuren! In het stadion hing een geweldige sfeer.

Je kan (en mag) gewoon een fourpack bier in het stadion kopen, opdrinken en ondertussen genieten van de wedstrijd. Nadeel was wel dat bij elke "wave" rond het stadion het plastic bierflesjes regende!

De volgende wedstrijd van onze jongens is pas in augustus tegen de Wallabies ofwel Aussie ofwel Australiƫ. Hopelijk zijn we er dan weer bij! Op de foto ontbreken Antoinette en Caroline. Zeker niet minder enthousiast, zij hebben hen bijdrage geleverd door het maken van deze foto's. Nog bedankt meiden!

Last but not least: Hoe staat het nu met Marietje haar baan? Dat hebben velen ons via de mail gevraagd. Vandaag heeft ze te horen gekregen dat ze met haar huidige salaris gewoon kan blijven werken als assistente! Niet dat dat zo geweldig is maar de eventuele baan op een andere vestiging in het centrum is dan toch minder aantrekkelijk mede door de reistijd. Voorlopig kan ze dus gewoon door werken tot...... er mogelijk een mooie baan langs komt wandelen.
Wie weet?
Oke, dat was het weer. Tot de volgende blog!