vrijdag 15 augustus 2008

Half augustus

Ja hoor! Eindelijk dan weer een nieuwe blog!
Waarom het zo lang duurde? Eeeeeuh nee, het is niet zo dat we niets hebben meegemaakt en ook onze humor is zeker nog niet opgedroogd!
We hadden last van een virus! Wat? Zijn jullie ziek geweest? Nee, de computer! Het heeft even geduurd voordat ik in de gaten had welk programma de computer telkens opnieuw besmetten!

Tja wat wil je ook met zo'n oude computer!
Eigenlijk zou het in een museum horen te staan! Maar.... het is eigenlijk een erfstuk van mijn "overover grootvader" die in 1908 de laptop heeft gekocht.














Maar goed, wat is er allemaal gebeurd? Nou ik heb dan eindelijk mijn vrachtwagen rijbewijs op zak! Inmiddels rijdt ik al 3 maanden rond met een truck want dat mag hier als je je theorie hebt gehaald, maar nu mag het ook buiten de regio.
Op een dinsdagochtend rond 8 uur kwam de examinator aangewacheld. Pakweg 150 kilo zwaar en al flink aangeschoten van de drank! Oeps! Is dit nu wel of niet gunstig? Hij begon eerst de papieren van mijn eerste poging (9 weken geleden) door te nemen. Oke, op 2 puntjes gezakt.... Dat is een makkie! zegt hij tegen me, dan hoeven we alleen deze even opnieuw te beoordelen! Ik vond het een geweldig plan!!!!!! Maar goed, we rijden dus weg en binnen 2 minuten valt de beste man al in slaap! Ik roep: left or right? De man schrikt wakker en roept straight ahead! OKE!
De man schrikt even van de klap en begint hard te lachen! Da's een goeie!!!!
Ik vraag hem: Ben ik nu geslaagd? NEE, nog niet. Rij maar even terug dan pikken we een andere truck op. Helaas stond er alleen nog een 10 tonner. Ach, maakt niet uit. Dus wij weer op weg. Dit keer rijden we het centrum van Auckland in. Smalle straatjes, veel verkeer, je begrijpt het wel.......Alleen.....ik heb nog nooit in zo'n grote truck gereden en bochten nemen is dan een heel andere zaak!


Ik trok veel bekijks en een vriendelijke omstander die bijna in zijn broek piste van het lachen, want het was de auto van zijn schoonmoeder, mailde me later deze foto's door.De schade aan de truck viel dit keer wel mee, alleen wat blikschade. Verder een hele boze schoonmoeder die met haar handtas tegen de ramen stond te beuken. Ben ik dan nu geslaagd? Ja, want we hebben geen andere les-trucks meer! Ik ga nu naar de pub. Zin om mee te gaan? Nee, bedankt ik moet nog naar mijn werk. Er wacht een truck van het bedrijf op me.

Ze hadden op het bedrijf inmiddels gehoord van mijn stunt dus hebben ze mij maar de oudste truck gegeven die nog enigzins kon rijden. Mijn eerste vrachtje? Een paar flinke stammen naar de zagerij brengen!

Inmiddels zijn de "Olympische Spelen" in volle gang! We zien regelmatig Nederlanders meedoen en zelfs een enkele gouden plak winnen. Maar wij kiwies hebben met onze schramele 4 miljoen inwoners inmiddels ook een paar gouden plakken! Wij, "Islanders" beschikken over veel water dus logischer wijze zijn wij gespecialiseerd in de watersporten.


Zo behaalden wij onze eerste gouden plak met onder waterbowling. Nooit van gehoord? Hebben jullie onze kampioen niet zien spelen terwijl Michael Phelps weer eens een Olympisch record zwom? Wel opletten hè!!!!!!
Verder blonken we uit in onder waterboxen, wat? Ook al gemist? Hier deelt onze stoere meid even een uppercut uit! De tegenstander (Duitsland) was uiteindelijk verdronken.
Onze eigen NZ Tiger Woods, woonachtig bij ons 2 straten verderop. Die hebben jullie toch wel gezien? Niet? Vreemd!!!!!!!
Deze kunnen jullie niet gemist hebben!!!!!! Dat is gewoon onmogelijk! Het nieuws stond er bol van! Deze NZ huisman, vader van 9 kinderen versloeg alle andere deelnemende landen met ruime voorsprong! Het geheim? Een opgevoerde stoomstrijkijzer en possumvet onder de plank! Niet door vertellen hè?
Maar ook op het droge hebben we flink gescoord!?! Zoals jullie weten verdien je met kinderbijslag hier een leuke cent bij dus wordt er veel getraind. Gevolg? Alweer een gouden plak!
De zijspan motorcross was een echte domper voor ons. We dachten dat we gewonnen hadden maar we werden gediskwalificeerd. We weten nog altijd niet waarom........

Tja, dat was het weer voor even. We moeten eerst even bijkomen van alle virussen en feesten. Tot de volgende blog!