dinsdag 7 oktober 2008

Begin Oktober



Daar zijn we dan weer! Tja, we maken wat mee!


We trappen deze keer af met groot nieuws! Wat? Vertel! Vertel! Marietje heeft een nieuwe baan. Ooooh, is dat alles? Ja, maar niet zomaar een baan! Inmiddels weten de meeste lezers dit al. Maar voor de enkele die het nog niet wisten bij deze dan.




Marietje gaat werken voor Fuji, ja die van de filmrolletjes. Maar Fuji heeft veel meer pijlen op de boog. Zoals jullie weten mag ze niet aan het werk als radiographer. Momenteel werkt ze alweer een jaar bij Mercy Radiology - Botany Medical centre als assistente. Toch wel jammer van haar opleiding vinden jullie ook niet? Maar goed, op 4 juni was de manager van Fuji op haar werk om het nieuwe digitale systeem te begeleiden. Nu is het zo dat Marietje al de bijnaam Whizzkid had en toen kreeg de manager het idee om haar binnen te halen als "applicatie specialiste". Ze had al ruime ervaring met het digitaal systeem in Nederland dus was de baan geknipt voor haar! Nu, 4 maanden later was er dan eindelijk groen licht van de grote bazen. De applicatie specialisten kwamen tot nu toe overgevlogen vanuit Australië en nu wordt Marietje dus de eerste A.S. voor Fuji in Nieuw Zeeland!


Dit houdt in dat ze dus in het hele land bij ziekenhuizen, prive klinieken en dierenartspraktijken zal gaan uitleggen hoe het Fujisysteem werkt. Dit alles natuurlijk na een gedegen opleiding in Australie.

Oké, een nieuwe baan dus, tijd voor verandering, tijd voor wat nieuwe looks!











Dus Marietje naar de kapper. Oooh de dames wisten het wel! De Afrolook is weer helemaal in! Toen ze thuis kwam heb ik haar direct teruggestuurd! "Ben je nou helemaal van de pot gerukt?"










Enkele uren later komt ze terug. Met bijna geen haar!

"Ben je nu helemaal door de ratten besnuffeld?" Terug!


































En zo ging het maar door. Na dagen knippen, highlights, touperen, extentions, verven, blonderen en permanenten en "dik een rug" armer toch maar weer zoals het was, mijn "red Squaw" zou Erik de Noorman zeggen. Nou, dat was me een weer avontuur zeg! We maken wat mee!!!!!!!



Verder nog wat gedaan dan? Jazeker! We zijn net terug van een lang weekend Waiheke. Dit eiland ligt 17 kilometer uit de kust van Auckland. We zijn met een deel van de "Manukians" and friends met een ferry over gestoken om wat te relaxen en te genieten van de omgeving.






Door de gunstige stroming is het daar altijd enkele graden warmer en is het er net even wat beter weer dan in Auckland.

Ondanks dat het zo dicht bij huis ligt heb je meteen het vakantiegevoel. Het is er heerlijk rustig. Veel Aucklanders ontsnappen tijdens het weekeinde van de drukke stad naar Waiheke waar ze een "bach" ofwel een vakantiehuisje hebben. Nou ja, vakantiehuisje, er staan meerdere villa's verspreid over het hele eiland die je niet kan kopen onder de 2 miljoen dollar.
Er zijn meerdere wijnboerderijen te vinden op het eiland waar je lekker wijn kan proeven onder het genot van diverse kaasjes, olijven en andere lekkernijen.
Het valt nog niet mee om een plekje te vinden als je met een groep van 8 volwassenen en 5 kids bent. gelukkig had Mirjam toch nog iets kunnen boeken. En kiwies zouden geen kiwies zijn als ze daar geen passende oplossing voor hadden bedacht. Enkele personen meer? "No worries" zetten we er gewoon nog een caravan bij of op toch!!!!!
Al vroeg in de ochtend rende de kinderen door de gang. Mama ik heb honger! (De kids hebben inmiddels al een echt kiwi/dutch accent).



Onze "wooncommune" staat op een heuvel, op steenworp afstand van het strand (je moet dan wel goed kunnen gooien). Vanaf deze heuvel heb je een prachtig uitzicht op het strand en als je geluk hebt kan je zelfs walvissen en dolfijnen spotten! (Enne die "beached wales" op het strand tellen effe niet mee).
Mirjam en Marietje op de spotplek.


Zon, zee en strand, hoogste tijd voor een picknick. Zwemmen was er nog niet bij. Het water was wel 2 cm. koud!

Daarom hebben we maar een paar baantjes op het strand getrokken.

Elke zaterdagochtend is er een soort marktje in het dorp. De markt lijkt nog het meest op een soort rommelmarkt, waar men hoofdzakelijk kleding, boeken, muziek en dergelijke verkoopt. Maar de mensen komen vooral af op de plaatselijke specialiteiten, zoals olijven en organisch/biologische produkten. Een echte kiwi overleeft het niet als er niets te snaaien valt. Een flink vette hamburger of een pizza om 9 uur 's ochtends? Wat is daar vreemd aan dan?


's Avonds zijn we samen met Mirjam, Marten (NL), Chris en Carol (GB) uit eten gegaan. Chris en Carol hebben een studente in huis Mania (D/Grieks)die samen met een vriendin Maria (Italiaans) mee mochten naar Waiheke op voorwaarde dat ze zaterdagavond op de kids zouden passen.
Verder zijn we nog bij "Stony Batter" geweest. Op het puntje van het eiland zijn tijdens de 2e Wereldoorlog bunkers gebouwd en enorme kannonen geplaatst. De kannonen vormde onderdeel van een verdedigingslinie om de Japanse vloot te vernietigen mochten ze van plan zijn NZ binnen te vallen. De Jappen zijn echter nooit op komen dagen!

Het hele landschap ligt bezaait met grote stenen. De restanten van een ontplofte vulkaan zijn in de loop der jaren helemaal rondgesleten. Terwijl we daar rondstruinden kwamen we nog 2 bekende Galliers tegen!
We hebben genoten van ons lang weekeindje maar aan alles komt een einde. Maandag gewoon weer terug naar de baas! Nog even een groepsfoto dan.......


Nou, hier moeten jullie het maar weer even mee doen. Wij kunnen er ook niets aan doen dat we zo'n saai leven hebben ..... Tot de volgende blog!