vrijdag 29 mei 2009

Begin Juni


Oke, daar zijn we dan met alweer een nieuwe blog! Waar gaan we het dit keer over hebben? Earworms! Oorwormen.

Die vieze beestjes die je overal tegen komt? Nee, een "earworm" zoals ze dat hier noemen is de benaming voor iets dat zich telkens herhaalt. Ach jullie kennen dat wel....voorbeelden? Je zet de radio aan en hoort een song en vervolgens blijft deze song de hele dag in je hoofd hangen. Iemand merkt op dat er bijna geen rode auto's meer rond rijden en vervolgens zie je de hele dag rode auto's.
Duidelijk? Earworms dus.


Deze week had ik last van een earworm. De aanleiding hiervan is de onderstaande foto.



Nog geen 5 minuten later zie ik dit.......

En als ik een bouwterrein passeer.......



En toen was het gebeurd! Wat? Nou, een earworm dus!

"The Big Ass Parade".

Er komt dus een parade in de stad! Het raadsel van de earworm is hiermee verklaard. Tja, wat kan je er aan doen? 2 opties, in bed gaan liggen en wachten tot het over gaat of..... je houd de camera in de aanslag en accepteert het gewoon. Houd je vast! Daar gaan we!

Een rit langs het strand leverde de volgende foto op. De dame op de balloon had een wat opgeblazen gevoel.

Vervolgens viel mijn oog op de onderstaande situatie. Door de recessie hebben veel mensen hun baan verloren en als er dan een baan aangeboden wordt......

Iemand vertelde me dat het om een baan ging als figurant voor de film "kontenkruipers" en dat het 100.000,- dollar betaalde! Je moet behoorlijk lenig zijn en hoeft maar 1 ding te kunnen........
Over dingen gesproken...... Toen ik langs de weg deze biologische luchtfilter zag staan.......Bomen zijn de beste stoffilters op aarde. Steden met veel bomen hebben veel minder last van luchtverontreiniging dan boomloze steden. Oeps we dwalen af van het onderwerp.

Over luchtfilters gesproken......
Dit bord herinnerde me eraan dat ik de artistieke luchtuitlaat van de air conditioning van het Auckland museum nog moest inspecteren.
Het museum had een aangepaste expositie i.v.m. de "Big Ass Parade" dat geheel gewijd was aan dit thema.


Over aangepast gesproken....... Ik kwam Marietje nog tegen in de stad. Ze was gaan shoppen i.v.m. koninginnendag. Als het bij jullie Pinksteren is vieren wij voor de 2e keer koninginnendag. De grote vraag is welk koningshuis als eerste een koning heeft koning flapoor Charles of koning watermanagement Willempie.

Marietje kreeg een slappe rug van al dat shoppen dus heb ik haar maar opgepikt en naar huis gebracht.
Over oppikken gesproken......Ik moest nog even langs een nieuwe klant voor een offerte. Een groot huis van een Aziatische familie. Leuke brievenbus!

Hoe kwamen jullie toch op het idee vroeg ik hen? Wij broers kunnen namelijk een leuk kunstje.
Over kunst gesproken, ik ging na deze privévoorstelling even een bakkie koffie scoren bij een coffee shop. Even bijkomen van de schok. Komt er een motorrijder binnen met deze aparte helm.

Over apart gesproken........ Een concurrent in de maaibusiness speelde vals door zijn maaiwerkzaamheden deze maand naakt uit te voeren. Zijn plan blijkt een gat in de markt want zijn week omzet is binnen enkele dagen verdubbeld.

Over een gat gesproken.... Tijdens een rit naar de volgende klant had ik plots een gat in mijn voorruit! Heb gelijk "Smith and Smith" gebeld (bij jullie heet deze firma Carglass). Gelukkig dekte de verzekering de schade (alleen voor de voorruit).
Over verzekeringen gesproken.... Ik moest laatst een klimplant bij een klant van een bouwvallige kippenschuur halen. dus klom ik (voorzichtig) op het dak. Door een gat in het dak zag ik dat er een spiksplinternieuwe Ferrari binnen stond! Als de schuur nu zou instorten zal de verzekering toch wel twijfels hebben bij een schadeclaim van een paar ton voor een kippenschuurtje!
Over spiksplinternieuw gesproken........
Wisten jullie dat Honda een nieuwe, milieu vriendelijk voertuig heeft uitgebracht?
De Honda 2000GT Benewagen!

Over benenwagens gesproken...... zelfs een bakkie fruit herinnerde me aan de parade!

Over fruit gesproken........ zelfs deze prachtige hanglamp herinnerde me hieraan.

Over lampen gesproken.......Deze sfeervolle staanlamp geeft hetzelfde effect.......of toch niet?



Over sfeervolle effecten gesproken........
Toen ik thuis kwam stond het eten al klaar. De pot schafte deze avond "Blote kontjes in het groen" zoals mijn oma dit altijd noemde.

Het nuttigen van boontjes heeft bij sommige mensen ongemakkelijke bijwerkingen........







Over bijwerkingen gesproken.......Na het diner zijn we wat tv gaan kijken. Helaas was er weinig interessants. Sportzender? Voetbal. We houden niet zo van voetbal en al helemaal niet van het "saaie" Argentijns elftal. Dus hebben we doorgezapt.

Over saai gesproken...... Een politieke uitzending Anaal eeeuh analyseerde op gepaste wijze waar de ressesie is ontstaan.
Over uitzenden gesproken........ Tijdens het opruimen van mijn kantoor (er was toch niets leuks op tv) kwam ik nog mijn postzegelalbum tegen uit de jaren 70. Destijds hadden veel vrouwen voor de zekerheid de nijging om extra zegels te likken eeeeuh te plakken op kaarten en envelopen.

Over plakken gesproken......die bouwvakker van begin deze week met zijn string? Had een ongelukje!..... Zijn string bleef haken aan een spijker tijdens het werk. Het elastiek schoot in een onverwachte richting naar binnen. Er was geen ontkomen aan de dokter moest er aan te pas komen.


Over verkeerde richtingen gesproken...... Niets op tv dus en het kantoor opgeruimd....Weet je wat, we gaan naar de pub! Daar aangekomen ziet Marietje een wel heel vreemd gevormde barkruk.

Toen de man terugkwam van het toilet begrepen we beiden onmiddellijk hoe de schade aan deze kruk ontstaan was.

Wisten jullie overigens dat Nieuw Zeeland emigratienormen heeft vast gelegd voor de buikomvang om toegelaten te worden? Voor mannen is deze vastgesteld op max. 102 cm. en voor vrouwen is het 88 cm.

We raakten aan de praat met de man en deze vertelde ons dat hij promotor is voor de nieuwe afslank rage "Jenny Craig" geheten. Volgens de aggresieve tv en radioreclame's val je kilo's af voor een dollar (0,45 eurocent)per dag. Ze vertellen er niet bij dat je wel eerst een startpakket moet kopen van 300 dollar!
Deze man was al 10 kilo afgevallen!!!!!!! (in 6 maanden).

Over afslanken gesproken...... Het nuttigen van het razend populaire biermerk uit het land van ...... onze culturele achtergrond. Deze term wordt hier veelvuldig gebruikt om ons netjes te vragen waar we vandaan komen als ze ons accent horen. Tja, Het kiwi-slang hebben we (nog) niet overgenomen, maar daarover later meer in een volgende blog.

Waar hadden we het eigenlijk over? O, Ja BIER! Bier maakt dik......PUNT.

Over cultuur gesproken......de onderstaande foto is genomen in de pub, kan me er helemaal niets meer van herinneren.
Zoveel "paradekontjes" om ons heen en iedereen doet gezellig mee! Ik kan natuurlijk niet achter blijven en kreeg een geweldige idee voor een nieuwe tattoo.
Gewldig toch? De 7 dwergen bij een mijngang.


Hoezo? .......die zevende dwerg? O, die moest even terug, had zijn schop vergeten!

Maar om even terug te komen op Sneeuwwitje en de dwergen. We hebben een minder leuk bericht. Marietje heeft haar functie bij FUJIFILM beeindigd. Nee, geen flauwe kul nu, dit is echt! Waarom dan? Aan de baan mankeerde helemaal niets!
Leuk werk, reizen in binnen- en buitenland, prettige vergoedingen en salaris alleen........ Haar manager waar ze dagelijks mee samen werkt is.....hoe moeten we dit netjes uitdrukken? Een heks! Ze is de grootste (Engelse benaming voor vrouwelijke hond) op aarde! Ze heeft een gespleten persoonlijkheid, manupuleert, liegt en ontkent uitspraken die ze 3 minuten eerder uitkraamde.

Er viel gewoon niet mee te werken! Helaas.....
Totdat er een nieuwe baan op haar pad komt heb ik haar onder mijn vleugels genomen en gaat ze meewerken in de maaielarei. Hopelijk zal haar nieuwe baas haar beter bevallen.

En hiermee beeindigen we de blog....of toch niet?


Na het schrijven van deze blog moest ik toch echt gaan biechten in de kerk om mijn tere zieltje te reinigen.



Over bloggen gesproken...... Tot de volgende blog!

donderdag 14 mei 2009

Half Mei



En toen.......was er weer een nieuwe blog!

We zijn alweer 2 weken verder en.....we hebben eigenlijk niet zo heel veel te melden. Ons leventje in NZ voorloopt voorspoedig en het bevalt ons hier nog steeds prima! We zijn alweer bijna 2 jaar geleden uit Nederland vertrokken en we maken nu wat minder spannende dingen mee (of het begint gewoon te worden). Hierdoor is het karakter van onze blog langzaam veranderd van persoonlijk naar "licht informatief" zullen we maar zeggen. Zo ook deze blog weer.

Zo kwam er een vraag van een van onze blogvolgers over mijn (Marco) nieuw bedrijf. "Is dat niet saai dat gras maaien? Van de ene tuin naar de andere, maaier uitladen, maaien, maaier opladen, volgende tuin? Tja, hoe leg ik dat uit? Ach weet je wat? Ik neem jullie gewoon een dag mee! Niet echt natuurlijk! De camera in de kontzak en alles gewoon vastleggen van een "saaie door de weekse dag".

TRING! (de wekker loopt af) Het begin van een nieuwe werkdag.

WAT? Al zo laat? Gisteren weer te diep in het glaasje geknepen....eeuh gekeken!
Ik duik de badkamer in en begin mijn dagelijkse ochtend ritueel. Tanden poetsen, mijn haren in de krul zetten en aankleden.

Tijd voor een ontbijtje! Een maaier heeft krachtvoer nodig dus een gebakken eitje met een lekkere pasta (van gisteren avond) gaat er wel in!

We starten de auto en rijden naar mijn eerste vaste klant van de dag. Het kerkhof aan de Godwin Cemetary Road. Dat deze weg dood loopt lijkt me toch logisch voor een kerkhof?

Het is nog donker en "we" (jullie zijn er ook bij!) voelen ons hier wat ongemakkelijk. Er liggen hier veel Maori strijders die gesneuveld zijn tijdens de oorlogen met Engeland. Vaak heb ik het gevoel daar niet alleen te zijn. Het schijnt dat er veel onrustige geesten rondwaren (Wel een goede carriere-move, 1000 man onder me).
Soms zie ik iets bewegen en begin te twijfelen of ik dit nu wel of niet gezien heb.

Bij het graf aangekomen is het inmiddels licht. Gauw start ik de maaier, rij een paar baantjes over het graf en de eerste klus voor de dag is geklaard.



WOEF, WOEF, WOEF! Ja, ik kan er ook niets aan doen maar de ringtoon van mijn mobieltje is een hond die blaft..... Maar goed, mijn secretaresse belt. Een nieuwe klant! Mooi, we gaan er gelijk naar toe!

Daar aangekomen worstelen we door het hoge gras richting de voordeur. Hier is duidelijk een job te doen!

Eindelijk bij de voordeur aangekomen.........wat is hier nu aan de hand? Hoe kom je hier binnen?

Uiteindelijk heb ik maar onder aan de deur geklopt. Ik hoor gestommel binnen...... en plots gaat de deur open What the f..k you want?

Eeeeeuh, u had gebeld voor een prijsopgave voor het maaien van uw gazon?

Och ja! natuurlijk! Uiteindelijk wordt de job gegund maar er valt weinig eer te behalen aan zo'n rampzalig gazon.

We rijden de straat uit en plots zie ik een flits in mijn binnenspiegel. Oom agent heeft een plaatje geschoten van mijn nummerplaat! Helaas, de opbrengst voor vandaag is al gereserveerd door de overheid.



WOEF! WOEF....Ja? Mooi zo, weer een nieuwe klant! Dit keer gaan we naar een golfbaan. Er is een grote wedstrijd gaande en holes 18 en 19 moeten met spoed gedaan worden!

Aangekomen bij de ingang valt mijn oog op een bord ........

Even slikken en weer doorgaan! Ik raak geen bal aan! Op dat moment loopt er een vrouw voorbij door de ingang, leest het bord en controleert haar kleding en lichaam! Uit haar glimlach maak ik op dat ze geen ballen heeft......eeeuh in haar rokzakjes.

Maar goed, we rijden de maaier naar hole 18 en als ik net wil beginnen komt er rook uit de motor! Al gauw vind ik de oorzaak. Er zit een golfbal in de uitlaat geklemd! Wat nu? Je mag hier geen bal aanraken! Uiteindelijk brandt mijn maaier tot de grond toe af en de brandweer maakt een einde aan het lijden van mijn teer beminde maaimachine. Gelukkig blijkt de golfbaan zelf in het bezit te zijn van een nog een gloednieuwe zitmaaier en ik mag hem we hebben in ruil voor een wekelijkse maaibeurt van hole 18! Deal!
En hole 19 dan? Die is hard weg gelopen! Deze man vond een wit balletje in het gras en rent nu voor zijn leven .....of voor zijn ballen?

WOEF! WOEF! Nou dat gaat goed! Alweer een nieuwe klant ergens in de heuvels. Waar ken ik dit huis toch van?



We starten de maaier en 20 minuten later is de klus geklaard. De bewoner laat me binnen en komt met een vervelende mededeling, Ik heb geen contant geld in huis........is deze gouden ring (My precious) ook goed?




WOEF! WOEF! Het kantoor, of ik een weekje eerder het gras kan komen doen bij mevrouw Clarkson. Ze is rond 11 uur terug van de kliniek. Dat is vreemd! ik ben daar 3 dagen geleden ook al geweest! Dat gazonnetje is zo glad als een biljartlaken!


Klop, klop (in Nieuw Zeeland hebben maar weinig mensen een deurbel) Oooh Marco! Kom binnen! Kopje koffie? Ik weet niet waar ik moet kijken....... O, wat vindt je er van? Een herfstaanbieding van Jan Shumacher! 3 halen 2 betalen!

Ik maak even koffie voor je. Ach, pak jij even de kopjes? Ze staan links, achter in het kastje! Om een of andere reden pakte ik er 3. Ik was er niet helemaal met mijn gedachten bij.

Maar goed, dus geen gras gemaaid en gaan we na de koffie weer op weg naar een vaste klant. Bij deze klant voel ik mij altijd wat ongemakkelijk. Het betreft een meisjesschool in het centrum van Auckland.

Laatste keer heb ik een klacht bij de schoolleiding ingediend en ze medegedeeld dat als ze er niets aan doen ik voor deze klus bedank! Waar dit over gaat? Nou het onderstaande bord zegt genoeg! De schoolleiding heeft uiteindelijk de klacht ter harte genomen en dit bord bij de ingang geplaatst.


We gaan naar de volgende vaste klant. WOEF! WOEF! Je telefoon zeker weer?
Nee! JUT en JUL! Wie zijn dat? Dat zijn de 2 lelijkste K.. joekels van Nieuw Zeeland! Zodra ik de tuin in loop hangen ze in mijn kuiten!

Boven Jut en onder Jul. Of was het nu andersom? Hoe ze echt heten weet ik niet maar ik heb ze maar zo genoemd.
Strompelend kom ik aan bij de deur en elke keer weer vraag ik me af waarom dit bord naast de traptreden hangt......

Zoals iedere 14 dagen bereid ik me geestelijk voor op de komende schok ...
Hi Marco! How are you?

En iedere keer opnieuw moet ik weer denken aan het gezegde "De hond lijkt op zijn baasje" of was het nu andersom?

We gaan weer op weg naar de laatste klant voor vandaag. De opdrachtgever (Bic, ja die van de balpennen, aanstekers en scheersmesjes) wil dat ik om de 2 dagen het gras maai! Waarom? Kijk maar!
Het is inmiddels alweer 3 uur in de middag en vanochtend kreeg ik een boodschappenlijstje in mijn handen gedrukt. Tja, Dan gaan we dat nu maar doen he?
Eieren, suiker, tonijn, brood, thee, vruchtensap, nog wat anders? Melk!
Anders dan in Nederland komt de melk hier voorverpakt en wel uit de uier! Je hoeft alleen maar even het zaakje open te ritsen.

















Nog wat anders? Och ja een blok kaas! Hoe kan het ook anders met die kaaskiwies!






















En dan na een dag hard werken kan ik eindelijk op de bank neer ploffen. benen op tafel, potje bier erbij. T-shirt uit......De femcontrol in de hand. Heerlijk! Tja, jullie hebben gelijk! Het leven van een grasmaaier is saai! ......Of toch niet?


En hoe is het met Marietje? Heeft die nog wat mee gemaakt? Jazeker!

Nu was ze afgelopen week met een collega bij een klant op bezoek geweest en toen ze naar de auto terug liepen zag Marietje iets vreemds. Iemand had een boodschappentas tussen zijn raam geklemd en de auto schudde ritmisch op en neer! Marietje wierp een blik door het raam en zag een man in de auto zitten die iets aan het doen was in/met zijn kruis zullen we maar zeggen.

Wij nuchtere Hollanders hebben daar geen problemen mee, moet hij weten! Maar die collega dacht daar anders over en belde gelijk de politie! Binnen 2 minuten waren ze ter plaatse werd de man gearresteerd! Vervolgens moest Marietje een verklaring afleggen.

De man beweerde dat hij aan het sms'en was. Ja, ja en daar staat de auto van te schudden meneer? Hoe dan ook, dit soort perverse mannen kunnen op termijn een gevaar voor de samenleving vormen. De man is later op de dag vrij gelaten met een aantekening op zijn naam. Bij een volgende keer gaat hij achter de tralies! Je mag tegenwoordig ook niets meer!

Nog ander nieuws? Ja, we hebben een abnormale, zeer koude en natte week achter de rug hetgeen niet normaal is voor de tijd van het jaar. Zo zijn er zelfs tornado's geweest in de "BOP, Bay of Plenty" waar het klimaat eigenlijk het meest mild is van heel Nieuw Zeeland! Er viel zoveel hagel dat het wel leek of het er gesneeuwd had.
Genoeg nieuws weer voor deze blog. Tot Blogs!