vrijdag 12 juni 2009

Half Juni


Hallo bloggies, daar zijn we weer met een kersverse blog.

We zijn inmiddels weer 2 weken verder en hebben weer van alles meegemaakt! Zo zijn we met de Nederlandse club lekker gaan schaatsen in een overdekte ijsbaan in de buurt. Patrick en Caroline hadden ons allen uitgenodigd om hun verjaardag te vieren.


Vrijwel iedereen had al in geen 10 jaar of langer op de schaatsen gestaan dus het werd een dolle boel.
Voor de meeste kids was het zelfs de eerste keer dat ze op de ijzers stonden! Ze brachten het er verbazend goed vanaf, talent...

Uiteindelijk is het een hele gezellige middag geworden waar we allemaal van genoten hebben. Hoewel de ziekenhuizen waren ingelicht van onze acties zijn we allemaal zonder botbreuken of blauwe plekken naar huis gegaan. Patrick en Caroline, Hartelijk dank namens iedereen!
We hebben veel reacties ontvangen op de laatste mededeling van de vorige blog. Marietje heeft dus ontslag genomen bij Fujifilm. De reden hiervoor is/was dat ze niet overweg kon met haar manager.
Er viel echt niet met haar te communiceren en te werken en dat terwijl ze het werk zo ontzettend leuk vond.

Iedere keer als ze iets vroeg kreeg ze als antwoord " Daar heb ik nu even geen tijd voor, probeer dat zelf maar op te lossen". En als ze dan een oplossing had gevonden kreeg ze de volle laag waarom ze het zo gedaan had en niet op haar manier...... Grrrrrrrrr!!!!!! Helemaal verkeerd! Waarom heb je mij niets gevraagd? Zo werd Marietje elke keer tegen de muur gezet....eeeuh geplakt! (handig spul trouwens, die Ducktape).

Marietje had op een gegeven moment een paar hele goede ideeën voor een aantal problemen die volgens haar manager "waardeloos" waren. Nog geen dag later kwam ze zelf tijdens een vergadering met de grote bazen met Marietjes oplossingen en ideeën om vervolgens met de eer te strijken. Marietje heeft haar meerdere keren hierop aangesproken maar ze ontkent alles!

Tijdens een lunch in een koffieshop kwam het besluit....Ik heb er genoeg van! Ik ben geen marionettenpop! I quit!
Het was een hele sprong in het diepe.....
Maar nu is ze weer helemaal gelukkig achter de grasmaaimachine.
Maar goed, we werken momenteel dus samen in de maaielarij.
Het begint nu hier dus echt winter te worden met regendagen en zo nu en dan een koude dag. Het werd de hoogste tijd om mijn inmiddels gladde banden te vervangen voor nieuwe. Wat bleek? Nergens meer te krijgen! Overal uitverkocht!

Maar een dealer had nog wel een goed alternatief......Hoeven nooit opgepompt te worden en met een hamer en spijkers eenvoudig te repareren!

Gelukkig kunnen we nu dus weer veilig aan het verkeer deelnemen. Dat is echter makkelijker gezegt dan gedaan. Wat dachten jullie van onderstaande rotonde? Of moet ik schrijven "onderstaande 6 rotondes"?
Hier red je het niet meer met slechts 1 tomtom.

De kwaliteit van de wegen in NZ is erg divers. Zo hebben we maar een heel klein stukje snelweg en de andere doorgaande wegen zijn 2-baanwegen. Deze wegen slingeren door het landschap, langs de kust en dwars door de bergen. Verder zijn er onverharde wegen (metal roads) en strandwegen.

Veel eilandjes zijn alleen bereikbaar per boot of zeestraten.

En het onderhoud van de wegen? Daar wordt doorlopend aan gewerkt! Alleen....
Kiwies zijn nogal "laid back" en even uitstappen tijdens het lijnentrekken kost net iets te veel moeite.
Tak op de weg? Gaan we omheen! Road kill? Gaan we overheen!
Organische uitscheiding? Slipgevaar! Het stuur goed vastpakken en er dwars overheen!

De vele wegreparaties lijken maar niet op te schieten en sinds kort weten we nu waarom.

Mobiel bellen in de auto is (nog) toegestaan. Dit wordt dan ook veelvuldig gedaan! Het is gewoon levensgevaarlijk! Elke dag zien we wel "bijna ongelukken" en zo af en toe gaat het dus echt mis!

Met name de jeugd sms't veelvuldig achter het stuur. Ze mogen hier nl. al vanaf hun 15e autorijden...en dan krijg je dit soort gevaarlijke taferelen.
Op televisie zien we regelmatig schokkende voorlichtingspots over bellen/texten in de auto en over gevaarlijke kruispunten. Kijk maar eens naar onderstaand filmpje.


Verkeers- en reclameborden kunnen soms erg afleidend zijn. Met name in winkelstraten staan vaak zoveel reclameborden dat je de verkeersborden mist (niet dat dit zoveel uitmaakt want weinig mensen houden zich hier aan de verkeersregels). Als je onderstaande reclameborden ziet vraag je je af hoe deze combinatie toch mogelijk is. Ondertussen wel opletten op het verkeer ?

Nu we het toch over afleidende borden hebben....wat dachten jullie van de volgende onderstaande borden?






























Een ingewikkelde methode om rechts af te buigen.......

Laatst kwam ik een hoek omgereden en kwam deze situatie tegen..... Wat mag ik hier nu nog wel? Omhoog?

Totaal afgeleid schepte ik een vangrail, deze ging door de voorruit precies tussen ons door en dwars door de achterruit! Buiten veel materiele schade kwamen we met de schrik vrij, nee dan heb je geen engelbewaarder...

En welke lolbroek heeft 's nachts op de terugweg van de kroeg een pot verf opgepikt? Creatief was hij/zij in ieder geval wel!
En dan nog even over teksten op vrachtwagens.....

Vreemde voertuigen op de weg:

In Nieuw Zeeland kan het op veel plaatsen erg heuvelachtig zijn en een gewone rollator is dan niet meer voldoende.

Eeeuh......een 1 wieler?
Eeeuh ... een 5 wieler? Camperbike.

Hoe vervoer je een speeltoestel? Er zijn 2 opties: Ofwel je demonteert het geheel hetgeen veel tijd kost en dus van de zuivere drinktijd/BBQ afgaat of je vervoert het in zijn geheel.
Parkeerplaatsen zijn schaars in het centrum. Niet elke plaats is een geschikte om te parkeren dat blijkt wel als je na je afspraak terugkomt...

En wat dachten jullie van dit voertuig?

En nu we het toch over boten hebben....... we hebben eindelijk een bootje gekocht! Helaas werd de boot zonder trailer verkocht maar dit koopje konden we niet laten lopen. Voorlopig ligt de boot bij ons in de voortuin totdat we een ligplaats in de haven kunnen huren. We staan momenteel onderaan de wachtlijst, het animo is groot dus over pakweg 5 jaar is de boot weer van de oprit. Maare past precies toch...

Tot die tijd dobberen we zelf over zeewegen.
Dan nog een andere mededeling. Sinds kort is het Zweedse concern IKEA gevestigd in NZ! IKEA is beroemd/berucht om zijn bouwpakketen. De buurman had een Volvo gekocht en had nog een paar boutjes over........

Hebben we nog iets meegemaakt? Jazeker! Laatst wilden we lekker gaan picknicken in de vrije natuur. Helaas verliep ons vertrek wat vertraging op.
We hebben dit triootje maar even hun gang laten gaan voordat we onze Jaguar konden starten.

Eindelijk op weg, hield de weg plots op! Tja en wat doe je dan? Omdraaien? Zeker niet! We leggen de weg gewoon door tot aan de gewenste picknickplek.
Helaas verliep de picknick niet zoals gepland. Op het moment dat we een lekker broodje uit de mand haalden werden we aangevallen! Aggressief die "rugby duiven"!
Genoeg nu. Even nog een prive mededeling voor pa en ma. Alle overige lezers kunnen nu afhaken. Niet stiekem lezen he?

Pa, even over je auto.......
Zoals beloofd rijden we regelmatig met je auto om zodoende de accu in leven te houden. Zo zijn we laatst naar een wildpark gereden voor een wandeling.
Toen we terug kwamen bleken we voor een wildspoor geparkeerd te hebben. Oeps

En nu ......zit er een krasje op het dak........

Eeeh, eigenlijk is het wel een forse kras........

Of eigenlijk zit er een groefje in het dak.......

Eeeh eigenlijk is het wel een hele diepe groef........

Maar verder is de auto helemaal oke! De accu is in topconditie en de motor spint nog als een Maai....eeeuh naaimachine! De wagen is tevens nog steeds "Swine flu vrij".

Tot blogs !