zaterdag 22 augustus 2009

Eind Augustus


Het is weer tijd voor een nieuwe blog!
Inmiddels zit de vakantie voor de meeste blogvolgers er al weer op. Iedereen een goede vakantie gehad? Nog even vol houden over 11 maandjes is het weer zover.....
Vrijdag 21 augustus hadden wij iets te vieren. We waren die dag nl. precies 2 jaar in Nieuw Zeeland! We vinden het hier nog steeds erg prettig wonen. We wonen op een fijne plek en we werken samen voor ons eigen bedrijfje. Nu de winter ten einde loopt krijgen we het steeds drukker dus alles gaat tot dusver zoals gepland.
Via internet volgen we het nieuws in binnen- en buitenland. Zo af en toe lezen we berichten waarvan we denken......krijg nou wat? Enkele van deze berichten willen we even samen met jullie delen.
Een familie in Zuid Auckland hebben een hond geslacht en opgegeten.
Half Nieuw-Zeeland was in rep en roer! Volgens de wet is het (nog) niet verboden huisdieren op te eten. De SPCA (dierenbescherming) eiste op stel en sprong een aanpassing van de wet. Voor mensen uit Tonga.....eeeuh Tonganen? Tonganezen?!? is hond een lekkernij en heel normaal op het menu. Er wonen trouwens meer Tonganen in NZ dan in Tonga maar dat terzijde.
Een aanpassing van de wet kan niet zo een , twee, drie. Bovendien hebben heeeeel veel mensen in Zuid Auckland "huisdieren" die opgefokt worden van het keukenafval om vervolgens in de pot te eindigen. Heel milieubewust toch? We komen regelmatig dieren bij klanten in de achtertuin tegen waarvan we zo onze bedenkingen hebben.
Inmiddels dartelen er weer overal lammetjes in de wei. Deze schattige beestjes eindigen vrijwel allemaal als lamskoteletjes op het bord maar daar heeft vrijwel niemand bezwaar tegen. Behalve dan vegetariërs natuurlijk.
Uit onderzoek blijkt dat op 90% van Amerikaanse 10 dollarbiljetten sporen van cocaïne is aangetroffen. Deze biljetten worden opgerold om vervolgens de cocaïne te kunnen opsnuiven. Inmiddels wordt het rendabel voor junks deze biljetten af te likken/af te snuiven om aan een gratis shot te kunnen komen!
Onmiddellijk na dit bericht zijn ze in NZ een onderzoek gestart hoe het hier is gesteld met de biljetten. Uit de eerste onderzoeken is naar voren gekomen dat cocaïne niet hecht aan "onze" biljetten. Deze zijn namelijk gemaakt van plastic.
(deze kunnen dus niet kapot scheuren en je portemonnee kan je dus gewoon in je broek laten zitten tijdens de wasbeurten).
Ze troffen wel sporen van TLC aan (wiet). Als je hier rondrijdt en je ziet schoenen hangen aan de bovengrondse stroomdraden, dan weet je dat er een dealer in de straat woont. Voor 10 dollar kan je dan (illegaal) een joint kopen, vandaar.
Mexicaanse griep/swine flu. Inmiddels is deze griep een wereldwijde epidemie.
In NZ zijn 2875 mensen besmet en zijn er 14 overleden. We hadden in een eerdere blog vermeld dat je als je hier besmet bent je in een luxe hotelkamer wordt opgesloten maar dat is nu over. Via reclamespotjes op de radio wordt je geadviseerd thuis te blijven. Iedereen wordt geadviseerd een survivalpakket aan te leggen zodat je, als je besmet bent, niet het huis uit hoeft voor werk of boodschappen.


Sinds deze "spotjes" hebben veel mensen op vrijdag symptomen van griep en is het razend druk op het strand en hangen er overal BBQ luchtjes in achtertuinen.

Filevorming door walvis.
Afgelopen vrijdag ontstonden er files op de snelweg bij Wellington omdat er een walvis langs de kust zwom. De walvis was vanaf de weg zichtbaar.


Een slimme kiwi parkeerde zijn auto langs de weg en peddelde op zijn surfboard richting de walvis. Hij kreeg het zelfs voor elkaar om een seconde boven op de walvis te staan.
De politie heeft hem vervolgens een boete gegeven voor verkeerd parkeren, de man had verder nog een achterstallige betaling staan voor houderschapbelasting en kwam te dicht bij een "beschermde" walvis. Nou dat was het mij ook waard geweest!

En jullie zelf dan? Hoor ik jullie al roepen. Ook nog iets mee gemaakt? Jawel!
Wij zijn onlangs op fotosafari geweest!
Via een tip van een klant zijn we naar een vallei gereden waar je heel goed kan "fotoschieten". Op nog geen uurtje rijden ligt een voor vele onbekend dal midden in de Waitakere Ranges. Het dal heeft de Maori naam Kutukutu-ahi awaawa.
We hebben een speciale constructie bedacht zodat we ook op grotere afstand mooie zuivere foto's konden schieten.

We reden amper de straat uit of Marietje schoot onze eerste "Safaritrofee". Een Huskifant.
Net aangekomen kregen we trofee nummer 2 in beeld. Een Haasmeesje.


Binnen een uur "regende" het trofeeen. zoals deze Horsefinch.
Een Kikodil.
Een Knorkikker.


We kwamen nog een andere "jachtgroep" tegen. Kijk, wij houden rekening met de beestjes door ze zo min mogelijk te storen maar die andere jachtgroep wilden alleen maar close-up foto's maken.

Zonder ook maar iets te verstoren schoten we een Locomotrutkanariedilletje.

Een Moosesquirrl.
En wat dachten jullie van deze Neushaan?
Het Wolfmeesje.
We spotten tevens de twee gaaisoorten die NZ rijk is. De Walgaai.



En natuurlijk de Woefgaai.


Aan het einde van deze vermoeiende dag zagen we nog een jong Katrafje.


Op de weg terug kochten we bij een kraampje langs de weg een Dwerg-zebra. De bedoeling is dat deze ons gras in de voor- en achtertuin kort gaat houden. Jullie denken toch zeker niet dat wij onze tuin ook nog zelf gaan maaien? Nee, daar hebben we personeel voor! Eeeh, nee onze zebra verdwijnt niet in de pan met kerst!
Tot slot nog even dit: Jullie kennen allemaal wel die spreuktegeltjes? We hebben een variant hierop bedacht waarop we een leuke, grappige of ontroerende momenten vermelden tijdens uitvoering van onze werkzaamheden. Wij vonden dit een hilarisch moment, maar eigenlijk had je er bij moeten zijn. Tot blogs!


vrijdag 7 augustus 2009

Begin Augustus




Hallo allemaal, daar zijn we dan weer. ja, het heeft even geduurd maar we hadden het erg druk de laatste weken.

Bovendien is het merendeel van onze lezers momenteel op vakantie dus dan maakt het niet uit dachten we.


Inmiddels nadert hier het einde van de winter en afgelopen week was het wel 25 graden in de zon.

Ja, ja....we weten het! In Nederland is het al geruime tijd een fantastische zomer! Hoe we dat weten? Wij luisteren namelijk regelmatig via Internetradio naar de "ochtendshow" op Omroep Brabant als we dineren.

Zijn we gelijk op de hoogte van alle roddels en nieuwsperikelen in Nederland. Tja het blijft vreemd dat tijdverschil......

Oke, laten we maar beginnen met onze blog. Afgelopen weken was het alweer 40 jaar geleden dat de mensheid voetsporen op de maan heeft achtergelaten. Inmiddels is dit alweer heel gewoon, maar het was destijds een enorme prestatie voor de mensheid...en.......

"ik was er bij! "


Nou ja, er bij....... ik stond destijds naast de televisie. Een zwart/wit foto en een zwart/wit televisie met wel 3 zenders! Wat is de technologie toch enorm veranderd.......We realiseren ons plots nu dat we toch wel oud beginnen te worden.
Nog een ander, totaal niet interessant bericht. Zo'n pakweg 6 weken geleden heeft een oud dametje de pui bij onze broodleverancier eruit gereden.

Nou en? Hoor ik jullie al zeggen....Nou, het is zo dat het brood hier in NZ lang niet zo lekker is dan in Nederland......behalve dan bij "Bakers Delight". Door dit voorval werd de winkel voor 7 weken gesloten! Je vraagt je toch af als kleine ondernemer waarom dit 7 weken moet duren......Hoe verdient deze bakker dan zijn brood?

Op zich viel de schade reuze mee gelukkig. De pui eruit en een kras op de toonbank. Maar goed. Inmiddels is de bakkerij weer open, is de winkel niet zichtbaar veranderd en is de bakker 25 kilo afgevallen!

En volgens het krantenbericht is de bakkerij niet langer meer een "Drive thru"!

Nu even een ander verhaal. Laatst hadden wij beiden een weddenschap. Waarover doet er niet toe maar het kwam er op neer dat Marietje een dag kostwinner moest spelen ofwel een dagje maaien en ondergetekende een dagje huisman moest zijn. (Je vraagt je nu af wie de weddenschap had verloren maar dat ter zijde).

Voordat Marietje vertrok met de maaimachine moest ik eerst de creditcard inleveren. Dit schijnt een vast ritueel te zijn als de kostwinner vertrekt.....

Nu moet ik eerlijkheidshalve toegeven dat ik niet zo'n ster ben in het huishouden dus vermoedelijk heb ik de wedenschap verloren.

Een dagje de huishouding runnen........Uiteraard mag/kan ik niet gaan duimen zitten draaien. Voor je het weet zitten je vingers in de knoop!
Vol energie begin ik aan de eerste klus van de dag, Strijken! Na wat geklungel en enkele brandblaren heb ik een totaal nieuwe techniek ontwikkeld!
Volgende klus: Stofzuigen! Fantastisch! Muziek keihard aan en gaan met die banaan! Totdat...... ik per ongelijk iets van metaal opzuig dat halverwege de stang blijft rammelen. Uiteindelijk heb ik aan den lijve ondervonden dat je nooit.... Herhaal NOOIT met je gezicht bij de zuigmond moet komen om te kijken wat dat rammelend geluid veroorzaakt.

Tijdens het stofzuigen moet je goed oppassen wat er achter je staat. Zo heb ik not net kunnen voorkomen dat ons erfstuk, een "Chineese ming vaas" uit 1280 BC kapot zou vallen!
Volgende klus: De kat uitwassen en laten drogen. Geen probleem voor deze jongen!

De volgende klus is een graadje moeilijker: koken. De lieve schat had een briefje achtergelaten hoe ik de kalkoen moest klaar maken. Schoonmaken, de oven inschuiven je kent het wel. Nou ik heb me rot gezocht naar dat beest! Geen kalkoen te bekennen!
Tja, er moet toch wat op tafel komen dus ik op weg naar de winkels. Dit is een avontuur op zich. Onderweg zie ik de volgende opmerkelijke borden in en nabij winkels. "Hulp gezocht".

Een super aanbieding.....
Een Chinees restaurant met een "calorie belovende naam":

Maar voor ik het "walhalla" voor de huisman, een supermarkt binnen ga, moet ik eerst gaan pinnen. Je kent het wel bankkaart in de gleuf, pincode invoeren, bedrag kiezen en vervolgens geld uit het laadje nemen. Maar dit keer ging het anders! Wat nu? Eerst een rekensom oplossen?.... u heeft nog 29 seconden.......

Nu heb ik zoals gewoonlijk geen rekenmachine op zak maar wel een rolmaat. Ik denk rekenlineaal, rolmaat.... dat moet toch lukken dus ik probeer de rekensom via mijn rolmaat op te lossen. Uiteindelijk is het me gelukt! Met een volle beurs ga ik richting de super... De volgende dag stond ik plots in de krant!

Een bewakingscamera had mijn actie gefilmd en schijnbaar was mijn slimme oplossing voor de rekensom erg verdacht!
Mijn actie was voldoende voor de stadscartoonist om mij gelijk verdacht te maken van voorbereiding voor het beroven van een geldmachine!

Maar goed, op weg naar de supermarkt dus. Deze 2 winkels naast elkaar geeft me toch te denken in wat voor wereld we leven.


De winkel ernaast geeft me ook te denken....Kidsex-exchange...kid-sexexchange?
Eindelijk bij de supermarkt aangekomen probeer ik de ingang te vinden. Een klus op zich!
Eindelijk ben ik dan aangekomen in het "walhalla" voor de huisman. Even spieken op mijn lijstje....Eieren. Nooit geweten hoe vers kakelverse eieren verkocht worden!
Het is gewoon een feit dat mannen met andere "bijproducten" thuis komen dan vrouwen. Zo kocht ik het nieuwste product van Freddie Heineken.
Ook de nieuwste Senseo: De "Heineken thuistap-pad" werd direct in het karretje geladen.
Waar kwam ik ook alweer voor? Och ja! Kalkoen! Nee, uitverkocht! Wat nu?
Hmmmmm...."salt water crocodille" is in de aanbieding! Weet je wat? Ik neem een hele mee! Lekker voor op de BBQ.

Voordat ik naar huis ga ben ik nog even gaan "poolen". Zo af en toe mag je toch ook wat doen voor je zelf?

Daar kom ik nog wat vrienden tegen en na een potje poolen had ik gelukkig nog een half uurtje over om te schaken in de pub.
Helaas verloor ik het potje en dronk mijn tegenstander al mijn schaakstukken leeg. Nu wordt het toch echt tijd om de crocodil te bereiden voordat het vrouwtje thuis komt. Helaas paste de crodil niet op de BBQ en moest ik iets inproviseren.

Uiteindelijk is alles goed gekomen maar de taak van Marietje als kostwinner hield niet op! Net na het "kroko-kluiven" hoorden we een herrie in de keuken! Wat nu? Ratten? Inbrekers? Nee, een octupus! Tja, dat krijg je als je op een steenworp afstand van de zee woont! Die krokodillelucht trekt allerlei ongedierte aan! Gelukkig maakte Marietje kortemetten met de "octo" en hadden we gelijk iets te braden voor de volgende dag.
Gelukkig kwam aan deze enerverende dag een einde en kropen we uiteindelijk lekker in bed.


Tot de volgende blog.