dinsdag 29 september 2009

Eind September


Het einde van de maand.....hoogste tijd dus weer voor een nieuwe blog! We hebben weer veel met jullie te delen dus neem hier even de tijd voor.

Stekker uit de deurbel, mobieltje uit, even diep adem halen..........., kopje koffie bij de hand. Ready? Dan trappen we nu af!




We beginnen met Marietje. Mijn lieve vrouwtje was namelijk jarig! Hierbij willen we gelijk iedereen even bedanken voor het bezoek en natuurlijk de vele felicitatiekaarten die we uit Nederland mochten ontvangen. Haar leeftijd? Dat laten we in het midden.........

We hebben de verjaardag met vrienden in de tuin gevierd. Verjaardagspartijtjes zijn altijd gezellig alleen........"The day after" is elke keer weer even slikken.


Voor we met het volgende onderwerp door gaan... eerst een waarschuwing!

Het nu volgende is niet geschikt voor jeugdige kijkers/minderjarigen of over gevoelige mensen. Mocht je je toch storen aan het volgende onderwerp "Jammer dan!

Op 23 September had Auckland weer wat! Wat dan? BOOBS ON BIKES.
Dit is een jaarlijks terugkerend festijn waarbij dames met ontbloot bovenlijf achter op de motor door de stad toeren. Zoals ieder jaar komen daags na het festijn weer veel klachten hierover binnen bij de Gemeente Auckland.


Het festijn is al weken van te voren bekend dus mensen die zich hieraan storen hadden gewoon thuis kunnen blijven maar nee, deze mensen stonden natuurlijk vooraan in de rij met camera's en flinke zoomlens. Het evenement trok ruim 80.000 bezoekers!


Nu wilde het "toeval" dat wij net die dag bij een klant in de buurt moesten zijn dus keken we even mee. Wat een ongelooflijk toeval toch....niet?

De topattractie (zonder top) was natuurlijk "Chelsea Charms" met een flinke (niet natuurlijke) voorgevel.


Naar verluid is zij de dame met de grootste voorgevel naar verhouding met haar lichaamsmassa (Er zijn dus vrouwen met nog grotere misvormingen). Wij kunnen ons niet voorstellen dat er mannen zijn die dit aantrekkelijk vinden maar dat ter zijde. Voor de liefhebbers nog enkele natuurfoto's.
Dat was het dan.......zijn jullie daar nog? Mooi zo dan gaan we naar het volgende onderwerp. Afgelopen weken waren er meldingen dat Nieuw Zeeland ook een raadselachtig dier/monster bezit!

Schotland heeft zijn Nessie. Australië zijn reuze aal en Cuba zijn reuze kwallen.

Die hebben wij hier dus niet! Nou ja spreekwoordelijke reuze kwallen zijn overal wel te vinden maar daar gaat het hier niet over. Wat dan? Vertel! Vertel!

Wel nu, er is een pluk raadselachtig haar gevonden in de bossen van het Zuider- Eiland!
Ja nu horen we jullie al zeggen. Een yeti of een Sasquatsch! (yeties leven in het Himalaya gebergte en Sasquatsches leven in de Amerikaanse Rocky mountains).

Niet dus!

De haren komen niet van een mens/aap- achtige. Het is algemeen bekend dat er hier een gezonde populatie van Sasquatsch leven in de bossen. We hebben hier zelfs verkeersborden die wijzen op overstekende Sasquatsch!

Afgelopen weekeinde zijn we samen een stuk gaan lopen in de bossen en hebben we een koppeltje Sasquatsches gefotografeerd, niets bijzonders dus.......

Beide Sasquatsches lijken trouwens verdacht veel op misschien wel onze trouwste blogvolgers te weten Jeanne en Thomas uit Veen!
Vermoedelijk is dit nu de laatste blog die ze nog ooit van ons zullen lezen maar ja alles voor de kijkcijfers toch? Offers mensen! Pijnlijke offers voor ons en dit allemaal voor jullie!

Maar waar zijn die haren dan wel van horen wij jullie roepen. Zijn deze dan van de legendarische Moa? Een wat? Moa's zijn reusachtige struisvogels met haar die hier in het verleden leefden. Men vermoedt dat deze zijn uitgestorven.

Even een leermomentje inlassen voordat we doorgaan met het verhaal.
Toen de eerste Maori's in NZ aankwamen waren er op vleermuizen na, geen zoogdieren hier. Alle zoogdieren die hier nu leven zijn geïmporteerd. Muizen, ratten, wezels, konijnen, possums, egels, vossen, wallabies, herten, zwijnen en dan nog de commerciële dieren zoals schapen, geiten, paarden, koeien enz.
De Maori's lustten destijds naast vis ook graag een stuk(je) vlees dus aten zij alle Moa's op.

Deze reusachtige vogels legden reusachtige eieren waarvan je een lekkere omelette kon maken voor het hele gezin en dan konden de buurtjes ook nog komen mee eten! Ja ze hadden grote gezinnen in die tijd...

Maar door het opeten van de Moa's ontstond een ander probleem. De Moa's waren het hoofdvoedsel van de Nieuw Zeelandse "Haast Eagle" Dit was de grootse arendsoort die ooit geleefd heeft.
Toen er geen Moa's meer waren begonnen de arenden op ander groot wild te jagen namelijk......Maori's! Tja die waren daar niet blij mee natuurlijk! Dus werd de arend eveneens uitgeroeid! Denk nu niet dat ik dit uit mijn duim gezogen heb!
Ik heb deze wijsheden ook maar gevonden op internet! Zie onderstaande link.
http://en.wikipedia.org/wiki/Haast
Beide reuzen zijn dus uitgestorven. Of toch niet? We hebben trouwens nog wel de grootste papagaaiensoort van de wereld, namelijk de Kakapo. (Helaas zijn ook deze momenteel hard op weg uit te sterven).



Maar nu weten jullie nog niet waarvan die mysterieuze haren zijn! Welnu de haren zijn opgestuurd naar een laboratorium voor DNA onderzoek.

Na maanden onderzoek werd eindelijk het onderzoeksrapport gepubliceerd. En? Wat is het nu? eeeh.....
Het waren niet de haren van een Yeti of Sasquatsch!

Ook niet van een Moa of een Haast Eagle...... deze zijn dus echt uitgestorven.

Er zijn ook geen politiemeldingen geweest dat er iemand onlangs bosje "Konthaar" had verloren. Maar wat was het dan wel? Mag ik even een roffel?

---------roffelroffelroffelroffelroffelroffelroffel---------


Elandenhaar! Meer specifiek The Canadian Moose".

Wat is daar nu weer zo bijzonder aan? Dat moet ik weer even uitleggen dus.
In 1909 werden 17 wilde Elanden vanuit Canada geïmporteerd en uitgezet in de vrijwel ondoordringbare bossen in Fjordland. Dit gebeurde op verzoek van de jagersvereniging. zie onderstaande link.


Binnen enkele jaren kwamen er geen meldingen meer van gespotte Elanden en dus ging men er vanuit dat de Elanden waren overleden. En nu 100 jaar later zijn er verse haren gevonden! Tenzij iemand een geweldige grap heeft uitgehaald hebben wij als enige land ter wereld een wilde populatie Canadese Elanden.


Een reporter van de NZ Herald reisde af naar Fjordland gelegen in het Zuiden van het Zuider-Eiland en interviewden daar enkele inwoners of ze wel eens een Eland hadden gezien. De onderstaande bosarbeider verklaarde de reporter voor "gek"
Er zijn hier helemaal geen Elanden!

Weer terug naar de orde van de dag. Afgelopen week heeft Iran rakketten getest die mogelijk geladen kunnen worden met kernbommen. Heel de wereld was in rep en roer de Amerikanen in het bijzonder. Moeten we weer een nieuwe oorlog beginnen? We hebben er net eentje min of meer afgesloten! Eens even kijken wat we nog in de schatkist hebben......Oeps! De bodemloze schatkist blijkt toch niet zo bodemloos!


De laatste oorlogen in Irak en Afganistan hebben een "lieve duit" gekost!

Hoeveel dan wel? We hebben eens op internet gezocht om hierachter te komen. Uiteindelijk vonden we een website met een counter die de kosten per seconde aanpast! Je moet natuurlijk niet alles geloven wat er op internet staat (dat geldt trouwens ook voor deze blog), maar je moet zelf maar eens kijken via deze link: http://www.costofwar.com/
Op het moment van schrijven stond de teller op een bedrag van 12 cijfers!
Ach zeggen ze dan in Zimbabwe. Dat valt eigenlijk best mee. Dat zijn dus enkele van deze briefjes......

Een enorm bedrag dus! Dat weten we allemaal! Maar hoeveel geld is dit nu eigenlijk? We hebben getracht dit voor jullie te visualiseren.


10.000 Dollar: Dat past nog met een beetje wringen in je kontzak.
Een Miljoen Dollar (6 nullen). Dit bedrag past met gemak in een boodschappentas.

Een Miljard Dollar (9 nullen). Ach, een beetje bestelwagen of stationcar kan dit toch makkelijk laden.



1 Biljard (15 nullen). Kijk nu hebben we het ergens over. Dit past niet eens meer op een aanhanger. Om dit te verplaatsen heb je een vrachtwagen nodig. De oorlog heeft dus tot dus ver zeg 9 pallets met geld gekost!




Hoe een Triljard er uitziet? ( 21 nullen). Hiervoor heb je een flinke fabriekshal nodig om dit op te slaan! Voor het getrainde oog......Het mannetje staat nog steeds links onderin het plaatje. Nog een klein detail: Het is een dubbellaagse rij pallets!



Hoe dan ook.....het heeft een hoop geld gekost. Of deze 2 oorlogen zinloos waren....daar laten we ons niet over uit. Niemand weet wat er gebeurd was als Hussein en/of Bin Laden aan de macht waren gebleven. Onze voorspelling is wel dat binnen enkele jaren de situatie weer gelijk is als aan het begin van de oorlog.
Tot slot nog even weer een tegeltje.

Om een of andere reden treffen we bijna elke week wel een politiewagen aan in een straat van een van onze vaste klanten. Ligt dit nu aan ons?


Tot blogs!

vrijdag 11 september 2009

Half September

Eindelijk dan weer een nieuwe blog. Nee, we waren niet op vakantie of zo maar gewoon druk, druk, druk.

Hier gaat alles gewoon zijn gangetje. Door het mooie weer van de afgelopen weken groeit het gras als een dolle! Gevolg?

Een telefoon die rood gloeiend staat! En alle klanten willen dat we direct langs komen om te maaien. Dat gaat dus gewoon niet!

Daarnaast hadden we even nog een probleempje met de computer. Door de drukte kwamen we er niet toe om een blogje te schrijven. Hierdoor is onze muis verhongerd.
Toen we eindelijk weer eens de computer opstarten kregen we een melding dat we een update moesten installeren. Het kwam van Microsoft (dachten we) dus dat was wel vertrouwd....... Na voltooiing van de update kregen we de melding "press any key"...... Na even zoeken vonden we die......

Plots gebeurde er van alles op het scherm en kregen we het vermoeden dat er iets mis was. Wat doe je dan? Nee, dames, niet de stekker er uit rukken, Nee dan druk je op de "Oh shit" toets! Hebben jullie die niet? Werkt bij ons altijd!
Maar dit keer dus niet...... Dan blijft het laatste redmiddel over, de Escape toets.
Helaas nam deze toets spontaan de benen! Krijg nou wat?
Uiteindelijk moest Windows opnieuw geïnstalleerd worden. Ondertussen hadden we dus geen internet en als we iets wilden opzoeken ofwel "Googelen" kon dit alleen via snailmail. Via de post dus. Gelukkig hadden we nog briefkaarten van Google bewaard uit begin jaren 90 voor noodsituaties als deze.
Daarnaast had ik ooit (lang geleden) de moeite genomen om de site van Wikipedia in zijn geheel af te drukken en in te laten binden. Zo zie je maar weer dat dit geen verloren moeite was want nu konden we toch nog het een en ander opzoeken. Marietje was hierdoor wel enkele dagen haar keukentrapje kwijt.Inmiddels werkt dus gelukkig alles weer. En kunnen we eindelijk beginnen met de blog. We hebben eigenlijk niet veel meegemaakt. behalve dan dat we weer eens een feestje hebben gevierd. We wonen namelijk inmiddels alweer 2 jaar in ons huisje. Traditiegetrouw hebben we weer een foto van onszelf gemaakt.
.
2007
2008
En natuurlijk 2009. We hebben dit heugelijke feit gevierd met een uitgebreide BBQ als lunch in afwachting op laag water. Hoezo? Bij laag water valt het strand bij Muriwai droog zodat we weer eens lekker over het strand konden raggen. We zijn hier al vaker geweest maar voor ons is en blijft het een heerlijk uitje.

Uren over het strand rijden, kijken hoever we de duinen op kunnen rijden en genieten van het uitzicht. Ons geeft dit het ultieme vrijheidgevoel.
Nog even over ons werk. Zoals jullie weten hebben we dus een maaibedrijf. Daarnaast doen we dus ook boomwerk en tuinonderhoud. Zo kregen we laatst van het kantoor een klant doorgespeeld met de volgende cryptische omschrijving
"Horse in tree" (paard in boom). SPOED! SPOED! ? Wat nu weer? Hoe kan dat nou weer?Dit is weer een typisch stempelgeval.........Dit klonk wel heel ernstig dus wij sprongen onmiddellijk in de auto en reden er in volle snelheid naar toe. Daar aangekomen troffen we dus de onderstaande situatie aan.
Tja, hoe lossen we dit probleem nu op? Het paardje zat echt "muurvast".
Tot overmaat van ramp stond de boom ook nog eens in een boombeschermd gebied! Er was dus slechts een oplossing mogelijk. Amputatie! Als "boomchirurg" met jarenlange ervaring is dit natuurlijk geen probleem! We hebben het beestje eerst intraveneus verdoofd met 2 liter wodka. En vervolgens het paardje met een motorzaag geopereerd. Helaas ben ik niet zo handig meer als vroeger. Toen we het paardje los kregen en weer opgelapt hadden waren er nog wat "onderdelen" over. Maar gelukkig galopeert het paardje nu weer vrolijk in de weide.
Maar de eigenaar was minder blij! En wat nu met die boom? Straks knalt Ankie van Grunsven weer in die boom! Weg ermee, kan me niets schelen of deze beschermd is of niet! Brandhout!
Oké, wat jij wil! Als jij de boete maar betaald? Geen probleem! Dus hebben we de zaag weer gestart. In een kunstzinnige uitspatting hebben we het brandhout ter plekke opgestapeld.
De eigenaresse raakt hierdoor geinspireerd en maakte nog even een herinnering van de situatie. Als echte "Hollanders" gaan we ook nog even klein geld maken met de restanten van de boom door deze als puzzel te verkopen. Voor geïnteresseerden is deze puzzel bij ons te bestellen.
Er stond nog een andere boom in de weide die eigenlijk ook plat moest. Maar om onheil te voorkomen heb ik het niet gedaan. De boom deed me teveel denken aan de bomengodin "Arboria".
Even serieus, we hebben de afgelopen 7 weken tussen het maaien door gewerkt aan een keientuin van een klant bij ons in de wijk. Dit was een enorme klus!
De tuin was al 9 jaar niet meer onderhouden dus moesten we alle stenen verplaatsen, de onkruidmat vervangen, alle graswortels uit de grond halen en vervolgens alles weer terug plaatsen. Daarnaast hebben we nog 10.000 kilo stenen toegevoegd! Hieronder een impressie van de voortuin, voor en na...
.
Tot slot nog even een spreuktegeltje.



Tot de volgende blog!