zaterdag 21 november 2009

Nieuwsblog


Hallo, daar zijn we weer met een nieuwe blog. De blog heeft wat vertraging mede omdat we het vreselijk druk hebben met ons eigen bedrijfje.

Het einde van de maand nadert gestaag dus leek het ons wel een goed plan om eens een maandjournaal te maken voor familie, vrienden en (on)bekenden.

Het maandoverzicht wordt voor u gepresenteerd door de alom bekende "Fred Bucket en Maartje off Road".
November dus. Hier in NZ spreken we dan over "mo"vember oftewel snorrenmaand. Ook dit jaar weer hebben veel mannen (en zelfs enkele vrouwen) deel genomen aan Movember. Door de deelnemers te sponseren wordt uiteindelijk geld opgehaald voor de Cancer society.


Fred: Nou Maartje, heb je de snor van Marco al gezien? Na bijna 4 weken begint het toch aardig wat te worden!

Maartje: Ik vindt het maar niets! Die arme Marietje moet al weken een kietelende bovenlip weerstaan! Hopelijk voor haar gaat dat ding er volgende maand af!


Hoewel Movember nog niet ten einde is is de winnaar voor 2009 vrijwel zeker bekend.

/SwhNc_sxI/AAAAAAAADOw/zPzGvR0AYXs/s1600/4+nieuws+3b.jpg">

Ander binnenlands nieuws: Per 1 November is het verboden om gebruik te maken van de mobiele telefoon tijdens het autorijden. Het merendeel van de auto ongelukken wordt nl. veroorzaakt tijdens het rijdend sms'en en bellen.





Fred: He, he, eindelijk is het hier verboden! In Europa is dit al jaren het geval!

Maartje: Als ik naar de studio rij of naar de winkels ga zie ik zowat iedereen bellen of texten achter het stuur! Nou nog iedereen aan een handsfree kit zien te krijgen!

De overheid heeft aangekondigd streng te controleren op het gebruik van de mobiele telefoon zonder handsfree kit. Voor overtreding van de nieuwe wet worden demerit points (strafpunten) uitgedeeld. Gebruik van de mobiel levert 20 strafpunten per overtreding op.


Voor diegenen die onbekend zijn met det puntenstelsel even nog een uitleg: Demerit points blijven 2 jaar op je rijbewijs staan. bij een score van 100 punten krijg je 3 maanden rij ontzegging. Onderstaand een verkort overzicht van de puntentelling: Snelheidsovertreding 1-10 km: 10 punten, overtreding 20-30km 35 punten, overtreding >35km 50 punten. Geen voorrang verlenen; 20 punten. Weigeren van een ademtest tijdens een controle: 50 punten. Fout parkeren 20 punten enz.

Fred: Ik zag laatst Marco en Marietje in een tuin bezig. Ik vroeg me af of je ook punten krijgt bij een snelheidovertreding met een grasmaaier?

Maartje: Ik denk het niet! Maar je krijgt wel ontevreden klanten als het gras binnen enkele minuten gedaan is! Dan is de verhouding tijdsduur/kosten toch wel uit balans!
De controle beperkt zich niet alleen in de grotere plaatsen maar ook in het buitengebied! Ongeacht wat voor voertuig wordt gebruikt. Fiets, step, rollerblades, tractor, paard/ezel enz.

Als je 3 maanden ontzegging hebt en toch rijdt wordt de ontzegging een heel jaar. Wanneer je bij een ontzegging van een jaar toch gaat rijden krijg je bonuspunten en een kubus.




Ander binnenlands nieuws: Halloween! Het (Amerikaanse) feest is ook dit jaar weer uitbundig gevierd. Veel kinderen zijn langs de deuren gegaan om bewoners te laten schrikken(lees: bedelen om snoep/geld).



Dit jaar zijn echter veel klachten binnen gekomen van ouders betreft 1 woning in Farmcove. Veel kinderen hadden last van angstaanvallen en slapeloze nachten.
De tegenactie van de bewoners van deze woning hebben een bezoekje gehad van de gemeente politie.


De agenten waren voorafgaand aan het betreden van de woning voorzien van een survival kit in geval het echte zombies betrof.
De bewoners hebben een officiële waarschuwing mogen ontvangen nadat zij hun excuses hadden aangeboden aan de getroffen kinderen en de ouders.

Fred: Kijk dat mag ik nu graag. Een perfect voorbeeld van integratie en niet zoals velen gewoon saai op de bank gaan zitten tv kijken! Belachelijk al die ophef om niets!

Maartje: Ik vind het toch wel zielig voor die geschrokken kinderen. Maar die kinderen wilden dit toch ook doen bij die bewoners?

De grote winnaar van Halloween 2009 was wel de 2-jarige Tamariki Falasufua uit Zuid Auckland.
Buitenlands nieuws:
Amerika heeft een nieuw oorlogschip gepresenteerd. Het schip is gebouwd van gerecycled metaal dat vrij is gekomen van het WTC. Bij de aanslag op het WTC zijn meer dan 3000 mensen omgekomen.

Het schip is het meest geavanceerd schip van de Amerikaanse vloot en zit bomvol rakketten. Het schip zal worden ingezet voor vredelievende missies.

Fred: Natuurlijk vredelievend!!!.... Er zitten genoeg rakketen in om 10 miljoen mensen te kunnen doden! Van wereldhandel naar agressieve wraakacties.

Vreemd nieuws: Een Japans vissersschip van meer dan 10 ton is gezonken door kwallen. De sleepnetten van de boot gingen dwars door een zwerm reuzenkwallen. De reuzenkwallen kunnen tot 200 kilo zwaar worden. De boot kon de vangst niet aan en is gezonken.



En dan volgt nu het Sportnieuws.

Uit Amerikaans onderzoek is gebleken dat mensen met langere tenen en kortere benen betere hardlopers zijn dan "gewone" mensen.
Veel hardlopers blijken tot 12% langere tenen te hebben ofwel een gemiddelde van een halve inch.



Fred: Volgens mij hebben ze het hier over Hobbits! Grote voeten en kortere benen...ha..ha.

Maartje: Zeg fred, kan jij hard lopen?

Fred: Niet echt nee, ik heb namelijk last van jubeltenen aan mijn linker voet. Ik zal het jou en de kijkers even laten zien. Cameraman, kun je even in zoemen?



En kalknagels aan mijn rechter voet. Ik ben al naar verschillende pedicuren geweest maar zodra ik mijn sok uit doe hebben ze plots geen tijd meer voor me!

Ander sportnieuws. De All Blacks (rugby) hebben de afgelopen weken Australië, Italie, Wales en Engeland eens even flink de oren gewassen. We hebben dan ook het beste rugby team van de wereld! Maar we hebben ook nog andere helden: The All Whites! Ons Nationale voetbalteam heeft zich gekwalificeerd voor het WK voetbal door Bahrain te verslaan.

Fred: Die Hollanders denken nu: Niets bijzonders toch? NL staat bijna altijd in de WK! Jawel maar je moet het anders zien. Er wonen maar 4 miljoen mensen hier. Van de 4 miljoen is de helft Chinees of Eilander en die houden/kunnen niet voetballen. Dus 2 miljoen over. Van de 2 miljoen is de helft vrouw dus die vallen ook af. Van het resterende miljoen is 2/3 minderjarig of overjarig!
Van het restant hebben we toch nog een winnend team kunnen samenstellen! Knap hoor.


Tot slot het weerbericht. Voor het weerbericht hebben we een speciale gast in de studio. Miss Santa!
Naar verwachting gaan we hier in NZ een witte kerst krijgen! Er nadert namelijk een ruim 500 meter lange ijsschots de kust van Nieuw Zeeland!





Volgens Miss Santa is haar man zeer verheugd met deze ontwikkeling want de rendieren en de arreslede kunnen veel makkelijker landen op ijs in plaats van een zinderend heet strand!

Enkele plaatselijke ondernemers organiseren inmiddels al helikoptervluchten richting de ijsschots.






Fred: Deze ondernemers zijn niet ondernemend genoeg! Hoezo? Nou... vluchten naar de ijsschots alleen is niet genoeg! Je moet er een ijsbar openen!



Maartje: Nou, wij hebben de komende zomer in ieder geval voldoende ijsklonten voor in de coctails!CHEERS...

Tot blogs!

woensdag 4 november 2009

Begin November



Hallo blogvolgers, het is alweer November dus hoogste tijd voor een nieuwe blog.

We hebben weer van alles meegemaakt en onze belevenissen hier in New Zealand willen we weer graag met jullie delen.

Voordat we beginnen hebben we eerst nog even een nabericht op de vorige blog. Hierin hadden we aangegeven dat Marietje tegenwoordig breiwerkjes produceert op de playstation.


Nou, dit beviel haar eigenlijk toch niet zo. Je houdt er geen eindresultaat aan over en dan wordt het toch wat saai. Dus wij naar de winkel voor een paar echte breipennen (Pen nr. 5 voor ingewijden) en een paar bollen echte Nieuw Zeelandse wol.
Na een paar avondjes noeste arbeid was haar eerste productie afgerond. De lieve schat heeft voor mij een prachtige wollen trui gebreid. Onderstaand zien jullie mij vol trots met het eindresultaat showen.

Hartstikke mooi toch? Ik heb besloten deze creatie alleen binnenshuis te dragen en met de gordijnen dicht. Waarom? ........eeehh.... nou.....eeeh..... omdat anders de kleuren mogelijk verschieten! Tja, de zon in NZ is erg intensief.
Dat komt doordat de Ozonlaag hier erg dun is. Daarom zijn de schapen hier ook veel witter van kleur dan in Europa.

Het einde van het jaar komt alweer in zicht en zoals altijd maken velen goede voornemens (die meestal binnen een maand voor 98% alweer vergeten zijn).
Mijn goed voornemen is om af en toe eens lekker te gaan koken terwijl Marietje aan het breien is. (haar volgende creatie wordt een wollen onderbroek voor mij)Alle begin is moeilijk dus begin ik makkelijk, namelijk met pizza.
Deeg maken (Nee mensen geen kant en klare bodem maar het echte werk) en vervolgens een lekkere topping creëren. De pizza zag er perfect uit dus de oven in! Na 10 minuten ging ik in de oven kijken want we hadden inmiddels al wel honger gekregen. OEPS!!!!!


Ook het oplos-soepje konden we wel op onze buik schrijven! Ja, wist ik veel! Een waterkoker gebruik je om water mee te koken! Of niet soms?



Mijn goede voornemen was gelijk over dus sprongen we in de auto op weg naar een restaurant. Hebben we daar wel een half uur zitten wachten en nog kwamen ze niet de bestellig opnemen! Verontwaardigd verlieten we het eeehh...self service restaurant. Maar niet voordat we ons ongenoegen hadden geuit.

Dan gaan we maar een broodje vis halen zei Marietje. Ik val bijna om van de honger en mijn breipennen koelen nu af! Op 5 km afstand ligt het dorpje Howick waar een goede broodjeswinkel zit. Howick heet hier in de volksmond Chowick omdat daar overwegend chinezen wonen. Daar aangekomen zagen we dat er net verse vis geleverd werd dus dat kwam goed uit! Uiteindelijk hebben we een heerlijke sandwich "sperm wale" gegeten ofwel broodje potvis.

Na het heerlijke broodje vis besloten we nog een ijsje te halen als nagerecht. Ook hier weer problemen, problemen! De meeuwen vielen ons aan! Ja mensen, het leven valt niet altijd mee!



Over sperm wales gesproken.... Door het geringe werkaanbod in de maaielarij bezochten we Sylviapark (shoppingmall). Daar werden we aangesproken of we interesse hadden om mee te werken aan een reclamecampagne voor Durex. Er was namelijk een nieuw product op de markt gekomen en Durex moest een agressieve tegen campagne starten om hun aandeel in de markt van knuffelrubbers te behouden natuurlijk!
Oké! Wat schuift dat vroegen we. 2 ruggen! En of we nog een paar andere geintresseerden kenden die mee wilden doen? Natuurlijk! Wij doen alles in het belang voor een goede zaak! Het onderstaande resultaat kostte ons maar 2 uur. Snel verdiend! (Maar wat zijn die zaadpakken warm zeg!).
Nog geen week later zagen we onze smoelwerken op alle reclameborden staan!
We worden zelfs al op straat herkend (ja ook zonder zaadpak)!
De reclamefoto staat nu langs alle invalswegen en shoppingmall's zoals Botany...

En natuurlijk ook op Sylviapark prijkt onze foto boven het centrale plein.
Hier staan diverse speeltoestellen voor kinderen. Zo af en toe zie je moeders die ongeduldig staan te wachten totdat de kinderen eindelijk moe worden en weer mee gaan zodat moeders eindelijk weer kan gaan shoppen. Een enkele keer lees je in de blik van de ogen van deze moeders "hadden we maar"..........

Geboortebeperking kan trouwens veel goedkoper!


Genoeg over werk nu! Het leven bestaat immers niet uit alleen maar werken!
Zo zijn we vorig weekeinde naar het Oktoberfest geweest. Nee daar hoef je echt niet voor naar Duitsland hebben wij inmiddels ondervonden.
En bij een bierfeest moet natuurlijk gedronken worden! Toen ik dit kunstje vertoonde aan de bar hadden we meteen aanspraak!
"Wel handig" was het commentaar maar kan je dit ook met echte Duitse bierpullen? Geen goed plan! Ik moet morgen weer werken. Voor de vorm wilde ik samen met Marietje nog wel een flinke pul bier pakken.....althans dat was het plan...... Oeps

Helaas bleek de pul niet bestand tegen de krachtige arm van Marietje toen we proosten. Ik voelde de tranen al opkomen. wat een verspilling van dit kostbare gerstennat! Onmiddelijk werd ik getroost door Fraulein Anna, Gretchen und Paula. Toen vond Marietje het wel weer genoeg en zijn we naar huis gelopen.

Zoals in een eerdere blog aangegeven komen we tijdens onze werkzaamheden veel dieren tegen bij onze klanten. We hebben dan ook al veel vriendjes gemaakt. Zo kennen we onder meer Maestro de Bull Mastiff. Hoewel hij ruim 60 kilo weegt is hij vreselijk bang van de maaimachine en vlucht dan in zijn hok.

Ook de kat genaamd "Cricket" komt ons altijd opzoeken zodra ze de maaimachine hoort. Vervolgens vraagt ze continue aandacht en wil constant aangehaald worden waardoor we bijna niet meer aan onze werkzaamheden toekomen!

En dan hebben we nog Sandy. Sandy wil alleen maar spelen en komt dan ook elke keer een bal of stok brengen die we moeten weggooien. dit herhaalt zich eindeloos! Maar laatst keken we wel heel vreemd op! Door gebrek aan een balletje bracht ze iets anders mee om mee te spelen. Jullie hadden die blik van de vrouw des huizes eens moeten zien toen ze dit zag!

Minder leuk was deze totaal uitgemergelde puppy. Je kon elke botje in zijn lijf zien! We hebben gelijk de dierenbescherming gebeld!
Het is inmiddels November en dat betekent hier in NZ dat het BBQ seizoen officieel geopend is.
Nu is het zo dat onze BBQ niet snel genoeg meer gaat dus was het de hoogste tijd voor een nieuwe. We hebben het topmodel gekocht met een 6 liter V8 motor erop! Kijk en dan heb je het over lekker snel gaar bakken!

Bij dit topmodel kreeg je tevens een mobiele BBQ die we gelijk gemonteerd hebben op onze kar.
We moeten zeggen..."geweldig!". Hoe dit werkt? We vullen de BBQ met kooltjes, scheutje spiritus er over heen, aansteken en vervolgens racen we naar de volgende klant. Door de rijwind komt er veel zuurstof bij waardoor de kooltjes bij aankomst roodgloeiend zijn! Dan gaat de koelbox open, kippenvleugeltjes er op en lunchen maar!
Tot slot weer een tegeltje.

Tot blogs!