zaterdag 13 maart 2010

Half maart


Hallo bloggers, daar zijn we dan weer!

Afgelopen week trokken we morgens de gordijnen open en wat denk je? Dikke donkere wolken pakten zich samen boven ons huisje! Hoezo horen wij jullie al zeggen, dat gebeurt wel vaker. Jawel, maar voor ons was dit toch een schok! Na ruim 4 maanden prachtig en stralend zomerweer is dit toch wel even anders! Er zit iets aan te komen, maar wat?





Zoals altijd startte wij ons gebruikelijke ochtend ritueel. We smeren een boterhammetje kijken naar het ochtendnieuws en bestuderen de werkopdrachten van de dag. Als we net aan de koffie willen beginnen gaat plots de deurbel..... Wie kan dat nu zijn? De kerstman...die is al geweest. De paashaas dan? Nee, te vroeg.....
Als we open maken staat Michelle, onze "landlord" en tevens eigenaar van het huis voor de deur.
Na de gebruikelijke begroeting en zo drukt ze plots onverwacht een brief in onze handen. De brief bevatte een explosieve inhoud!


Niet letterlijk natuurlijk maar het kwam er op neer dat we binnen 6 weken het huis moesten gaan verlaten! Dit kwam totaal onverwacht mede omdat we een contract hadden tot september. Dit zagen we niet aankomen en komt ons bar slecht uit want we staan aan het begin van ons hoogseizoen. De komende maanden moeten we het geld verdienen om de aanstaande winter te kunnen overbruggen.

Er zat niet anders op dan zo snel mogelijk op huizenjacht te gaan. Al gauw ontdekken we dat er momenteel een groot tekort aan huurwoningen is. Door de enorme toestroom van nieuwe immigranten en de hoge huizenprijzen zijn er voor elke huurwoningen wel tien gegadigden! Bovendien zijn de huren door het tekort flink gestegen. Onze eerste conclusie werd snel duidelijk.
We zullen er in woonruimte flink op achteruit gaan!

We besluiten om elke ochtend vroeg voor de deur van de makelaars te gaan liggen zodat als er iets beschikbaar komt wij er de eersten zijn. Zo gezegd, zo gedaan dus de volgende ochtend vroeg liep de haan voor dag en dauw af.

Makelaar: Vandaag zijn er 2 woningen beschikbaar gekomen die we samen kunnen gaan bezoeken. Dat is mooi! Dus wij op weg. Onze eerste bezichtiging: een appartementje in een woonblok. Zien jullie die kubbes links van het midden naast dat gat? Die is het dus niet geworden. We geven aan dat we toch liever wat meer vrij willen zitten.
De volgende woning zal jullie dan meer bevallen en bovendien is de huur erg goedkoop! Oke, show it to us, please.


Tja, inderdaad meer privacy en buitenruimte maar toch niet echt wat we zoeken! We willen eigenlijk wat uitzicht op water en iets meer sfeer en gevoel van vrijheid! We zijn tenslotte niet voor niets naar NZ gekomen!
Makelaar: Oke, komen jullie morgenvroeg maar weer langs.

De volgende ochtend waren er weer twee huizen die we mochten bezichtigen. En inderdaad, het eerste huis had zicht op water.


We willen eigenlijk toch iets minder avontuurlijk en iets meer woonruimte geven we aan. Makelaar: Geen probleem de volgende woning voldoet hier aan!

Inderdaad! Uitzicht op water en iets meer ruimte. Maar...... Maar wat? Is het weer niet goed? Jullie Nederlanders zijn wel beroepsklagers zeg! Kom morgen maar terug! Uitzicht op water, privacy en meer woonruimte, is dat nu zo veel gevraagd?


De derde dag staan we weer vroeg voor de deur. Gelukkig zijn we alweer de eersten. En weer 2 nieuwe woningen op het programma. Daar aangekomen......... Hier zeikers! Uitzicht, ruimte en water! Eeuh ......we willen toch graag iets van steen en de woonkamer op de eerste verdieping!


Dan heb ik voor jullie het perfecte huis! We gaan er direct heen! Daar aangekomen zien we een prachtig huis! Privacy, water, ruimte, steen, eerste verdieping, geweldig!

Wat een geweldig huis! We nemen het! De fles champagne knalt al bijna totdat Marietje over het balkon in de tuin van de buren kijkt! Dit gaat dus niet gebeuren Marco! We kijken toch nog even verder! Bovendien valt het huis ver boven ons budget!
Komen jullie morgen maar weer terug! Hoewel ik er eigenlijk al geen zin meer in heb. Dit huis voldoet toch aan al jullie dromen?
De volgende ochtend komt de makelaar met een chagerijnige kop naar buiten en we vertrekken meteen. Vandaag gaan we 3 woningen bezichtigen!
Hier zijn we dan! Huiskamer op eerste verdieping, uitzicht op zee, geen inkijk dus privacy. Het past ook zo lekker bij jullie tuinbedrijf! We zijn klaar, veel geluk met jullie woning!
Eeh.... wat nu weer? We willen ook graag een garage of een carport. Ja hoor, daar gaan we weer! Wat volgt er verder nog? Eigen aanlegsteiger voor een boot? Golfbaan? Tennisbaan? Kom we vertrekken naar de tweede woning! Ik heb nog meer te doen dan jullie gezanik aan te horen!
Dit dan? Voldoet dit aan al jullie wensen?
En inderdaad prachtig! We kunnen niet anders zeggen! totdat... de hond van de buren even kennis komt maken!

Euh, mogen we het derde huis ook nog even zien? De makelaar duikt in het handschoenenkastje van de auto en slikt direct 2 aspirines door. Na 5 minuten mediteren op het gazon vertrekken we naar de laatste woning.
Erg sfeervol en een rustige omgeving. Ditmaal heeft ondergetekende een probleem met het lage plafond. Bovendien erg vochtig binnen!
Na een flinke reeks vloekwoorden krijgen we te horen dat we morgen maar terug moeten komen.

De volgende ochtend staat er een andere makelaar, kaliber "Ma flodder". Waar is Katie vragen wij? Onze Kate is doorgedraaid! Vanaf nu neem ik het over! BEGREPEN? Slik, jawel mevrouw! Twee woningen vandaag en geen gezeik Begrepen? De eerste woning zal vandaag of morgen wel klaar zijn en dan kunnen jullie er meteen in!

Euh, mevrouw? Wordt deze woning toevallig door Polen gebouwd? Hoezo? Ik begrijp het niet? We willen toch nog even verder kijken als u het niet erg vindt!
Wat dachten jullie hier van?
O ja, vergat ik bijna nog te vertellen..... de buurman heeft het recht om te parkeren in jullie riante tuin. Geen commentaar....... we komen morgen wel weer terug!

De volgende ochtend staat onze "Ma flodder" met een fles vodka al op ons te wachten. Vandaag is jullie laaatze ....hik.....kans! Drie woningggggen hik...
Vannacht ....hik...al jullie wensen doorgenomen dus vandaag of helemaal niets!
Het eerste huis bevalt ons wel! Perfect! mogen we even binnen kijken?

Er hangt hier toch een vreemd chemisch luchtje binnen! Wat ligt daar op de vloer? Nee! een lijk! Wegwezen!
Jullie een na laatste kans! Terwijl ze dit schreeuwt laadt ma Flodder haar jachtgeweer demonstratief even luidruchtig door! We zijn helemaal onderste boven van het volgende huis! Inderdaad bevindt de woonkamer zich op de eerste verdieping! Wat moeten we doen? Toch maar gokken op onze laatse kans?
Slik,slik....eeeeh Mevrouw? Oke! We vertrekken! Dit gaat leuk worden!
Nee, nee! We nemen het laatste huis! Nee, we hoeven het niet te zien! Bedankt voor uw hulp en een fijne dag nog!
Thuis gekomen vragen we ons af waar we terecht gaan komen. In ieder geval kunnen we er eind maart in. Hoe het huis er uit ziet? Dat zien jullie in de volgende blog!

We hebben nog maar 2 weken te gaan voor de verhuizing dus zijn we gelijk begonnen met inpakken.
Wat hebben we toch weer een hoop spullen verzameld in amper 2,5 jaar!






Marietje begon als eerste onze "Grootmeesters" veilig te stellen. We stonden er even niet bij stil dat een waterverf schilderij ook daadwerkelijk water bevat.
Hoe dit avontuur verder afloopt? Dat zullen jullie in de volgende blog moeten lezen. Deze zal echter even op zich laten wachten in verband met de verhuizing. Tot blogs!