vrijdag 14 mei 2010

Half Mei


Daar zijn we weer met een nieuwe blog!

Half Mei alweer! Wat gaat de tijd toch snel!
"In Mei leggen alle vogels een ei" behalve de koekoek en de kiwi. Die nie! Wat vinden jullie trouwens van onze nieuwe origami kiwi?

Voordat we van start gaan hebben we nog even een nabericht m.b.t. de vorige blog. Jullie herinneren je toch nog wel dat we een boom hadden omgezaagd? Nou, de eigenaar zag ons langs de weg geparkeerd staan en gaf mij een kadootje. Hij zei verder niets en is gelijk weer doorgereden. Nieuwsgierig maakte ik het open. En wat vinden jullie van mijn nieuwe t-shirt? Het is wel een vreemd design...... Ik denk toch dat ik er maar een poetslap van maak.

, , kunnen we eindelijk van start gaan. We beginnen met het onderwerp "slakken". Wat nu weer?
Nee, het gaat niet over escargots ofzo.
Het gaat over een miljoenenproject. De slakkensoort powelliphanta "Patrickensis" wordt ernstig bedreigd.
(De overeenkomst van de naam Patrick, onze voormalige helpdeskmedewerker heeft hier niets mee te maken en is puur toeval) Wat is namelijk het geval?
De overheid wil een goudmijn uitbreiden in een dal en dit dal is het enige leefgebied van deze slakkensoort.
Gevolg? Alle natuurverenigingen helemaal over de flos!
Er zijn nog maar circa 1000 Powelliphanta's dus moest er een reddingsactie worden opgezet. Wat is nu zo bijzonder aan deze slakkensoort? Deze soort is in tegenstelling tot andere slakkensoorten namelijk vleesetend! De slakken eten voornamelijk regenwormen die ze in een keer naar binnen zuigen! Helaas heb ik geen beelden hiervan maar wel een ander kenmerk van de soort. Door de vorm van het lichaam laten ze "pootafdrukken" achter in het zand. In vroegere tijden dachten ze hier dat in deze vallei Yetties leefden!

Maar goed, een actieplan dus. Een groep vrijwilligers hebben nu alle slakken gevangen. Omdat er geen geschikt leefgebied voor de slakken meer bestaat worden ze nu in gevangenschap gehouden. De kosten hiervoor zet je schrap,
7 miljoen! Ofwel 7000 dollar per stuk! De slakken zijn letterlijk hun gewicht in goud waard! Geinspireerd door dit verhaal is de "Giant African land snail" hier erg populair geworden als huisdier.

Wat moet je daar nu weer mee? Niets! Gewoon voor de heb. Je kan ze geen kunstjes leren en ze zijn tergend langzaam! Het lijkt de post wel tussen Nederland en Nieuw Zeeland! Ofwel "Snailmail".

En nu we het toch over bh's hebben... (mooie overgang toch?) We hebben nog iets bijzonders hier.



De Cardrona Bra Fence! De wat? Op het Zuidereiland is er een weiland waar pakweg 800 BH's aan een hekwerk hangen.

Het is de bedoeling dat alle vrouwen die dit stuk weg willen passeren moeten stoppen en vervolgens zonder bh weer doorrijden. Je zal er maar wonen en elke dag hierlangs moeten naar de bakker of de slager.....
Niet iedereen gebruikt deze kaboutermutsjes waar ze voor bedoeld zijn.

Even wat anders nu. Onlangs heb ik een nieuw paspoort bij de ambassade besteld en opgehaald. Gelukkig is deze hier in de buurt en hoefde ik niet naar de andere kant van de wereldbol. Zoals jullie wel weten is een paspoort 5 jaar geldig.
Opvallend is wel dat mijn laatste 3 paspoorten elke keer weer anders zijn. Ditmaal moest ik mijn vingerafdrukken laten scannen. Geen vingerafrukken? Geen paspoort! Dat is voor persoonlijke identificatie. Ja ja en ondertussen draaien de supercomputers bij Interpol op volle toeren!
Alles wat je aanraakt blijft achter op je vingers. Of...was het nu andersom?

Ondanks de nog steeds zeer droge periode zijn we toch nog gewoon aan het werk. Een boompje omzagen hier, een gazonnetje maaien daar...... En als je dan zo rondrijdt kom je van alles tegen. Zo ook onderstaande situatie. Willen we bij een vaste klant het gras maaien en wat blijkt? Allemaal kleding op het gras!

De volgende foto gaf meer duidelijkheid.
Moraal van dit verhaal? Eueeeh....mannen, koop geen boot!

Op zaterdag genieten we altijd van onze vrije dag. Beetje uitslapen, bakkie koffie, krantje je kent het wel.
Plots valt ons oog (niet letterlijk) op een reclame van een Chinese supermarkt.
"Yellow Curved Fruit". Goh, hoe heet dit fruit ook al weer? Oké, ze hebben onze nieuwsgierigheid gewekt. Schoenen aan en op avontuur naar de Chinese kruidenier!
Het begint een vaste rubriek in onze blog te worden dus vandaar ons aangepast delftsblauw tegeltje met Chinese Ming vazen.

Wat blijkt? De Yellow Curved Fruit wordt ook verkocht in de kleur oranje. Hoe je dit fruit moet noemen weten wij ook niet, maar vandaar de cryptische omschrijving van de gele variant. Sinaan? Baniesas, sina-saan?


Vervolgens komen we langs de afdeling vlees en gevogelte.
We zien kippevlees en een nieuw product: De limo-kip. Deze kippen zijn beduidend langer waardoor er meer vlees aan zou moeten zitten. Wij zijn echter van mening dat dit relatief weinig meer vlees oplevert omdat de pootjes, vleugels en borststuk niet groter lijken. Bij navraag aan de slager is de Limo-kip eigenlijk gekweekt (lees genetisch gemanipuleerd) voor het navolgende product:
Limo-eieren! Schijnbaar is er vraag naar lange eieren om meerdere plakjes ei van gelijke grootte te kunnen snijden! Het moet niet gekker worden!
Of toch wel?

Wat dachten jullie van dit product uit het zuivelschap? Na het diner kreeg ik dit op mijn bord!

Wat is dit nu weer? Verse moedermelk? Nee! Puddinkjes!
Na dit product kan mij eigenlijk niets meer verbazen! Wat leven we toch in een rare wereld! Overigens....de puddinkjes waren niet te pruimen!
Na het vertrek van onze penningmeesteres en de helpdeskmedewerker "Emi en Remi" is een groot gat gevallen in de club. Ondanks hun vertrek vindt ik toch dat we nog wat recht hebben op "nazorg". We hebben een probleempje met onze pc! (zie foto) De pc werkt nog steeds, hoewel er af en toe een toetsje blijft hangen. We vermoeden dat de pc wat warm loopt. Is het een idee om er een extra fan (koeling) in te bouwen of was de gekozen plek, recht voor de openhaard een minder goed idee?




Inmiddels hebben we de eerste sollicitatie brieven ontvangen voor de opengevallen functies. Voor de functie van helpdesk medewerker hebben we gekozen voor externe hulp. Vanaf volgende week is Rajiv V. de redder in nood.

Voor de functie van Penningmeester(es) hebben we 3 sollicitatiebrieven mogen ontvangen. Als trouwe blogvolgers willen we jullie een beetje in de selectieprocedure betrekken.
Brief 1: Jozien: Afgewezen! Hoewel Nederlanders vaak erg direct zijn is deze toch wel heel erg kort door de bocht, tegen het arrogante af!

Brief 2: Elsje, een Rubensvrouw. Een handgeschreven brief vol vauten. De bijgevoegde foto geeft ons de indruk dat de meeste penningen zullen worden geïnvesteerd in haar overigens goddelijke lichaam! Afgewezen!

Brief 3: Mevr. Z.I.T. op Zwart Zaad. We hebben het sterke vermoeden dat het hier Jeanne betreft. Jawel, de Jeanne die bijna altijd als eerste een reactie op onze blog achterlaat! Eens even kijken.....
Nette brief, sociaal vaardig in zowel Nederlands als Engels, dit lijkt ons wel wat.
Er is eveneens een foto bijgevoegd.

Interessante boekenkast heeft ze vinden jullie ook niet? Volgens mij is ze tevens penningmeesteres van de vereniging "red de Powelliphanta slak".
Een ander detail op de foto heeft ons toch doen besluiten deze kandidaat af te wijzen. Een zwangerschap! Ach, iedereen weet hoe dat gaat als je (jonge) dames aanneemt voor een functie. Net aan de slag en dan 9 maanden met zwangerschapverlof en daarna ook nog met ouderschapverlof willen. En als klap op de vuurpijl ook nog in aanmerking willen komen voor creche-vergoeding!
Ondertussen natuurlijk gewoon door betaald willen worden! Helaas, Pindakaas. We wachten geduldig af op nieuwe sollicitaties.
Wie weet hebben we de volgende blog wel een nieuwe penningmeester(es)!
Tot dan.