vrijdag 10 september 2010

Half September


Yes Blogvolgers! Daar zijn we weer!

Er is de afgelopen tijd weer heel wat gebeurd. Leuke, maar helaas ook minder leuke dingen dus is het weer de hoogste tijd voor een nieuwe blog.


Afgelopen week hebben we meerdere mailtjes mogen ontvangen van verontrustte familieleden, vrienden en bekenden. Er heeft hier namelijk op 4 September een zware aardbeving plaatsgevonden. Het epicentrum lag op het Zuidereiland nabij Christchurch (Christuskerke). Wij hebben er hier gelukkig geen last van want dat ligt ruim 760 km van ons vandaan. De aardbeving is in Nederland zelfs even in het nieuws geweest maar al gauw was dit "ver van mijn bed show" voor de Hollanders. NOU, HIER NIET!

De schade is enorm! Er zijn ruim 100.000 huizen in mindere of meerdere mate beschadigd! En in de navolgende week zijn er nog ruim 300 redelijk zware naschokken geweest.


Het is daar momenteel een ware chaos! Gelukkig zijn er tot dusver geen doden te betreuren. Beeld je je zelf eens even in:
Overal zijn enorme scheuren in het landschap, gebouwen en wegen ontstaan.
Electriciteit is weggevallen, water- en rioolleidingen zijn gebroken, wegen zijn onbegaanbaar, huizen en winkels zijn ingestort en ga zo maar door. Veel mensen zijn zowel hun huis als hun baan kwijtgeraakt. De schade wordt tot dus ver op 4 miljard geschat.


Maar zoals altijd: "De ene zijn dood is de ander zijn brood". Loodgieters, electriciens, timmerlui, slopers en ga zo maar door werken dag en nacht om de boel weer op orde te krijgen! Voor hen is de recessie voor de komende jaren officieel over! Ook de huizen en bedrijfspanden handel is booming business! De weinige onbeschadigde panden zijn nu goud waard!


Zoals aangegeven merken wij er hier gelukkig niet veel van en genieten we van het lenteweer dat zo af en toe door begint te komen. De lente is hier namelijk per 1 September begonnen! (Hoewel je dit niet zou zeggen gezien de hoeveelheid regen). Maar als we dan zo'n berichtje op Internet lezen dat er in Nederland een file van pak weg 630 km staat.... schijnt voor ons de zon!
Even visualiseren maar weer: De afstand van Groningen naar Maastricht is maar 355 km.



Zoals jullie wel weten is Marietje amper terug uit Europa of ze moest alweer die kant op. Ditmaal met een paar kordate dames, "The Blackferns" ofwel het Nieuw Zeelands dames rugby team! In Engeland waren namelijk de wereldkampioenschappen en Marietje was voor het eerst opgesteld!


Net als bij de mannen doen onze dames het hier niet slecht en voor we het wisten stonden we in de finale tegen Engeland! Uiteraard kon de finale niet beginnen zonder de "haka" ofwel de Maori uitdaginggroet.

Het ging er hard aan toe en het bloed spetterde vrolijk in de rondte.
Maar natuurlijk wonnen onze dames alweer voor de vierde keer achter elkaar de wereldcup.

Speciaal voor deze gelegenheid is de grootse Pavlova taart ter wereld gebakken.

Pavlova is typisch Nieuw Zeelands gebak. Het heeft het meest weg van Nederlands schuimgebak met fruit en slagroom. De laatste 50 jaar beweren plots de Australiërs dat zij de uitvinders van Pavlova zijn maar dat is dus niet waar! Die Aussies hebben trouwens wel meer van ons gestolen! Daar moeten we het nog eens een keer over hebben.

Een ander berichtje dan. Melk is plotseling weer gezond! In borstvoeding schijnt een stofje aanwezig te zijn dat kankercellen kan doden. Toch jammer voor die enkelen onder ons die geen borstvoeding hebben gehad.....
Over borstvoeding gesproken..... Binnenkort wordt er hier in Auckland het eerste bordeel voor vrouwen geopend. Dat is iets heel bijzonders voor die conservatieve kiwi's hier! Het pand heeft wel een heel toepasselijke deurklopper!

Of het een succes zal gaan worden moet nog blijken. Ik heb inmiddels wel begrepen dat veel mannen ongerust worden als "The misses" (zo noemen mannen hier hun vrouw) koffie met iets lekkers gaat eten met enkele vriendinnen.

Tja, een wat vreemd bericht vinden jullie ook niet? Maar er gebeuren hier wel meer vreemde dingen. Het lijkt wel een virus! Neem nu onderstaande borden en/of mededelingen.
2 Voor de prijs van 2? Special Offer... mijn r**t!?!
Roken verboden, plus.....nog een hele waslijst! Je mag daar niets meer!

Neem nu deze advertentie in een relatief onschuldig autoblaadje. Te koop Honda/Acura integera. Heeft maar 1 keer op zijn dak gelegen, all good!?!


Wat dachten jullie van deze bon? We waren laatst samen naar het Belgisch biercafé geweest voor een hapje en een drankje.
Hoewel de naam anders doet vermoeden zijn daar geen Belgen. Sterker nog 80% van de gasten zijn van Chinese komaf! Die kunnen Belgisch bier dus ook wel waarderen! Toen we moesten afrekenen moest ik toch even goed kijken naar de bon! De kassa is volgens ons van slag! En wat staat er onder de Orange juice?

1x Nothing? 1x Niets, voor maar 50 Dollar? dat is goedkoop! En dan vervolgens ook nog eens 10% fooi hierover rekenen? Die durven zeg!




Tja, wat doe je er aan? Even slikken en weer doorgaan en de wijsheid van de buurman absorberen.

Na al deze voorvallen kan dit onderstaande verhaal er ook nog wel bij.

Door de regelmatige regenbuien van afgelopen tijd konden we maar weinig gras maaien. Om toch centjes te verdienen doen we er regelmatig wat andere werkzaamheden erbij. Zo adverteren we tevens dat we handyman/woman werkzaamheden doen. Laatst belde er een oudere dame, misses Carlane.
Ze had meerdere klusjes voor ons dus wij daarop af.

Eerste opdracht: Een trapleuning maken. Nee, het mocht niet veel kosten! gebruik maar wat rommel uit de schuur! Oke.....Trap....leuning......Trapleuning!
gefixt!
Tweede opdracht: De bestrating herstellen! Ach, dat deed me weer denken aan al die uren op het strand! Ik kon het even niet laten!


Derde opdracht: Dakgoot schoonmaken. Altijd lastig! De dakgoten in NZ zijn erg smal en meestal van plastic. Op zich is daar niets mis mee maar de zon is hier erg sterk en naar verloop van tijd verteren de plastic goten waardoor ze erg broos worden. Als ze een jaar of 10-15 zijn breken goten al als je er naar wijst! Maar goed, de goten schoonmaken dus. Ladder tegen de muur en het dak eerst goed inspecteren. Geen possums op het dak? Geen ratten of ander ongedierte? Dan kunnen we van start! Als ik net lekker bezig ben zie ik iets in mijn ooghoek bewegen! Sh.. ! De controle op daktijgers vergeten!


Mijn hart sloeg 3 keer over want iedereen weet dat daktijgers de pitbulls onder de dakbewoners zijn! Ik kon de aanval maar net ontwijken maar voelde plots de ladder onder mijn voeten vandaan glijden! Daar hing ik dan aan de half verteerde, plastic dakgoot! MARIETJE! HELP!

Marietje zag alles op een afstandje gebeuren..... maar helpen? Nee! Ze riep: Even stil blijven hangen! Dit is een prachtig fotomoment! Waar ligt de camera ook al weer? Even denken..... Uiteindelijk is alles goed gekomen.

Vierde en laatste opdracht: De plintjes in huis afstoffen. Beiden hebben we met een plintentrapje alle plinten schoongemaakt. In de achterkamer zag ik iets opmerkelijks...... Een wel heel speciale bruidstaart in een vitrine. De bruid heeft het hoofd van de bruidegom in haar handen! Dit moest ik even vastleggen op de foto voor jullie! Anders zouden jullie mij toch niet geloven? Op dat moment zag ik de vrouw des huizes met haar handtas langs lopen!









Onmiddellijk legde ik de link! Dat hoofd! Die handtas! O...O... waar zijn we beland? Geschrokken sprong ik op maar....stootte per ongeluk de Chinese Ming vaas gevuld met de as van haar overleden man om!


.......en dan die foto van haar man.......die ken ik ergens van.......dat is......Vito Corleone! De Maffia!
En dan die naam van de vrouw....Carlane/Corleone.

Ik kon me wel tegen mijn kop slaan! Waarom zag ik dit niet eerder?

We moeten snel wegwezen hier! Op volle snelheid sprongen we beiden in de auto en scheurden de straat uit. Maar Mevrouw Carlane/Corleone zette de achtervolging in! Ze was helemaal in haar element! Uiteindelijk reden we een donker straatje in en zagen we haar voorbij rijden.

Na een half uurtje zijn we naar huis gereden en hebben we haar tot op heden niet meer gezien! Zo zien jullie maar! Het leven van grasmaaiers gaat niet over rozen! Het weekeind hierna zijn we weer tot rust gekomen en zijn we wat gaan rond rijden in de omgeving. Ditmaal zijn we naar Mangawai geweest. Een heerlijk zonnetje, eindeloze lege stranden en prachtige natuur! Wat leven we toch in een mooi land!



Tot slot nog even de Chinese kruidenier!


Salaminaan? Nooit eerder gezien!












Smoked salmon Vodka? Je moet er maar op komen!


O, kijk! Sabeltandtijger fillet is weer in de aanbieding!












Maakt het eten van varkenshersens je slimmer? We hebben het nog niet uitgeprobeerd.







En eeuh, een kinderontsnappingsvertraging (goed scrabbel woord) op de voordeur?






En alweer de laatste: Voor de sportieve jonge moeder. Een trim/step buggy.


Tot blogs!