donderdag 11 november 2010

Half November



Hoera, we hebben weer een nieuwe blog! Waarom het weer zo lang duurde? Het klinkt wat afgezaagd maar we hebben het nog steeds zo druk! Ondanks dat hebben we toch nog tijd kunnen maken voor een blog. Deze tijd ging wel ten kosten van onze zuivere BBQ tijd, rugby kijken en onze broodnodige uurtjes slaap. Er is de afgelopen 3 weken weer van alles gebeurd. Laten we maar gauw beginnen.

Zo hebben we weer het Amerikaanse feestje Haloween mogen beleven. Deze happening is steeds populairder aan het worden. Kinderen verkleden zich en komen langs de deuren schooien om snoep. En bij Haloween horen natuurlijk pompoenen! Een creatieve kiwi had deze gewelddadige "pompoenman" in de voortuin staan. weer eens wat anders dan een sneeuwpop.



En de slimme winkelier probeert natuurlijk weer een graantje mee te pikken door kostuums te verkopen. De keuze om maskers te etaleren naast het schap met motorzagen vonden we wat minder geslaagd! Je kan zo direct aan de slag met je eigen horrorfilm!


Verder hebben we weer Guy Fawkes gevierd. Wie dat is/was? Wel bij de les blijven mensen! We hebben dit een jaar geleden uitgebreid omschreven! Voor de blogmaagden onder ons: In vroeger tijden heeft een terrorist getracht het voltallige Engelse kabinet op te blazen....wat mislukte, en nu vieren de Engelse kolonieen deze dag met veel vuurwerk.

Iets anders dan: New Zealand is volgens de "United Nations" het derde beste land om in te leven. Noorwegen en Australiƫ zijn nummer 1 en 2. Veel mensen hier in NZ zijn het hiermee oneens. Veel mensen kunnen hier maar amper rondkomen. Maar op het gebied van veiligheid en gezondheidszorg is het hier niet slecht!

Nog meer goed nieuws: De aardbeien zijn dit jaar uitzonderlijk vroeg en super lekker! Dit jaar zijn de maanden September tot half Oktober de natste in 50 jaar geweest. Hierna is de lente begonnen met zomerse temperaturen waardoor de aardbeien lekker konden afrijpen. Gevolg? King Kong aardbeien! Voor omgerekend 3.5 euro koop je nu een kilo van deze zomerkoninkjes.


We hebben zelf ook wat aardbeienplantjes die het redelijk doen. We snappen het alleen niet hoe je kan voorkomen dat de aarbeien vierkant worden. We zouden ook zo graag eens normale, ronde aarbeien willen kweken.

Hebben jullie ook wel eens van die momenten dat je denkt.... als ik nu toch een fotocamera had. Nou zo'n moment hadden we laatst! De onderstaande foto's spreken voor zichzelf. Titel Foto 1: Busje komt zo......

Titel foto 2: Toeval......

Tja, zo zie je nog eens wat op TV. Over TV gesproken...... Het Nederlandse TV programma "Dating in the dark" wordt hier ook in de Engelse variant
uitgezonden. Op zich is het geen bijzonder programma. Er worden 3 vrijgezelle mannen en vrouwen gekoppeld en in een totaal verduisterde ruimte bijeengezet. Al gauw ontstaan er koppeltjes en wordt er al zelfs gekust. Uiteindelijk mogen ze elkaar zien en in de meeste gevallen rennen de deelnemers hard weg. Uiterlijk heeft dus wel degelijk invloed op de partnerkeuze en de innerlijke schoonheid valt plots weg.
Tijdens het programma mogen de deelnemers in de auto's kijken van de andere sexe. De theorie hier achter is dat het informatie geeft over de eigenaar(esse).
We namen de proef op de som: Wat zit er in mijn auto? Even kijken......
snoeischaar, duct tape, handzaag, motorzaag, touw, Tyrips, hakbijl en oordoppen tegen het gillen van mijn slachtoffer! En als klap op de vuurpijl ook nog een schop om het lijk te begraven! Of........ toch gewoon het gereedschap van een tuinman?
Diezelfde avond nog zien we deze film op TV!


Over film gesproken: Wisten jullie dat NZ ook een behoorlijke filmreputatie aan het opbouwen is?
Het had overigens maar een haar gescheelt of onze reputatie was alweer verloren. Na 2 weken steggelen over werkcontracten van onze acteurs is eindelijk besloten om de nieuwe film van Peter Jackson toch maar in NZ te produceren.

De nieuwe, twee-delige film heet "The Hobbit". De 2 films komen eigenlijk in chronologische volgorde voor misschien wel de beroemdste films van NZ, namelijk "The Lord of the Rings".
Dat de productie hier plaats gaat vinden is op zich geweldig nieuws voor Nieuw Zeeland! De productie verschaft ruim 20.000 mensen een baan en op termijn zal ook de toeristenindustrie hiermee weer flink aantrekken. "The lord of the Rings" heeft immers ook miljoenen voor het land opgeleverd!
Inmiddels is de opbouw van de filmdecors gestart en wordt "Hobbiton" herbouwd.

Er wordt nog wel gezocht naar locale acteurs dus heb ik maar alvast mijn Hobbitvoeten weer aangetrokken. Wie weet krijg ik nog een rolletje.

Inmiddels komen er mensen "from all over the World" naar NZ in de hoop een rol te krijgen in de films. Zo vroeg laatst een sinistere man aan Marietje de weg naar naar Hobbiton.


Uiteraard is "The Lord of the Rings" wereld beroemd en weten de meeste mensen wel dat de film hier is gemaakt maar er zijn veel meer succesvolle producties! Het is niet voor niets dat onze hoofdstad Wellington de bijnaam "Welliewood" heeft!
Neem nu de kaskraker "Avatar". Deze film is hier eveneens gemaakt! Het goede nieuws is dat er hier nog 2 vervolg films gemaakt gaan worden. Hopelijk krijgen wij allebei opnieuw een rol in de film. Wisten jullie dat niet dat wij in de eerste film een hoofdrol hadden? Het bewijs zien jullie hier onder!

We maken niet alleen maar bios films maar ook TV series.
Neem nu "Outrageous fortune". Deze serie gaat over een typische kiwi familie die wonen in West-Auckland. De familie is niet helemaal zuiver op de graat zullen we maar zeggen. Je kan de TV serie het best vergelijken met de familie Flodder maar dan in zwaar kiwiaccent gesproken. Inmiddels is de serie aan diverse Engelstalige landen verkocht.


Een anderse NZ serie is de zeer populaire verfilming van "Spartacus". Kanttekening bij deze serie is wel dat de film 18+ is gemaakt. Ach, bijna vergeten, daar hadden we beiden ook een gastrolletje in. Zo zie je maar, als het in de maaibusiness wat minder gaat kunnen we altijd nog wat bij beunen met een gastrolletje hier en daar!
En toen was het weer tijd voor de winkel van mister Lee.


Mister lee zit nog maar kort in het vak als kruidenier (voorheen had hij een wasserette). Inmiddels weet Mister Lee dat je regelmatig aanbiedingen moet doen om klanten te blijven lokken. Van 3 dollar naar 2,99...... ik bedoel maar!

Creativiteit is belangrijk voor elke kruidenier.
Hoe moet je nu eieren aan de man brengen?














Ze verkopen ook boeken hier in de buurtsuper. Vaak betreft het hier boeken die niet in een boekenwinkel verkocht worden. Op zich mankeert er niets aan het boek! Goed formaat letters, 244 bladzijden en gebonden in een stevige kaft. Niets mis mee toch?


Ach ja, die lekkere Doritos nacho chips. Nu ook voor de Chinese markt! Maar.... wat een vreemd plaatje op de verpakking? Laten we toch maar een zak borrelnootjes nemen.

Ook op de speelgoed afdeling hadden we zo onze bedenkingen. Neem nu het Narwhal spel. Kinderen moeten proberen 1 van de 3 poppetjes te spiezen. Vreemd. Maar wacht....Narwhals leven in de poolcirkel en de dieren die daar dus leven zijn..... een zeehond, een pinguin en een.....koala?

















Volgende product: 10 Chicken nuggets. Maar...tellen jullie even mee? 1, 2, 3, 4,..... 11 nuggets op de verpakken en er maar 10 in! Krijg nu wat!








En alweer een nieuwe pepsi smaak "White". lekker laten staan en doorlopen!
Dat was het weer! Tot de volgende blog!