donderdag 27 januari 2011

Eind Januari

Hallo Bloggies, daar zijn we dan weer!

Alles goed met jullie? Hier, aan deze kant van de aardkloot in ieder geval wel! Uiteraard hebben we weer van alles mee gemaakt en een deel hiervan delen we weer met jullie.

De periode Kerst tot halfweg Januari noemen ze hier "The silly seizoen". De feestdagen en vakanties veroorzaken files op de weg en winkels en leveranciers zijn plotseling niet meer bereikbaar.

Nu de zomervakanties van de meeste mensen weer achter de rug zijn en de scholen weer gaan beginnen begint het hier weer een beetje normaal te worden.
Door het warme weer van de afgelopen maanden is er een nieuwe "gekte" ontstaan. Dit jaar is er namelijk een superoogst aan meloenen!
Nee, nee, we hebben het over echte meloenen. Watermeloenen! En niets is mooier dan creatief bezig zijn met deze heerlijke, sappige vruchten!
Op strategische plaatsen langs de weg proberen veel Polynesiërs wat bij te verdienen door meloenen te verkopen. Jullie weten toch allemaal wel dat meloen
ontzettend goed is voor de hersenen?
Een waarschuwing is wel op zijn plaats! Het nuttigen van een teveel aan watermeloen is juist weer slecht voor de hersenen!
Wat is er dan zo creatief aan watermeloenen hoor ik jullie nu denken...... Welnu, je neemt een scherp mesje en begint te snijden.....Neem nu Marietjes
"krea- bea". Zelf zie ik bloemtjes niet zo zitten. Ik heb van enkele overrijpe meloenen een stoer drumstel gemaakt! Er is/was wel 1 probleem. Meloenen zijn rond en dus soms lastig te snijden. Die krengen rollen altijd op de snijplank en ook de opslag in de koelkast kost ruimte en veroorzaakt veel ongemak. Door de min of meer ronde vorm wordt de "creativiteit" beperkt. Daar hebben ze sinds kort wat op gevonden! Vanaf nu kopen we alleen nog maar de vierkante variant! Met name Marietje is helemaal in de meloenen! Toen ze deze schoenen zag was ze helemaal verkocht! Nu zat ik laatst wat te surfen op het Internet en wat voor vreemd bericht kwam ik tegen?
Aantrekkelijke koppels krijgen vaker een dochter!
Ik heb nu het vermoeden dat onze lezers zijn verdeeld in 2 kampen. Aan de linker zijde de echtparen met dochters die nu hard roepen " Dat klopt als een zwerende vinger" en aan de rechter zijde de echtparen met zonen " Wat een klingklare onzin!". De waarheid ligt waarschijnlijk ergens in het midden!

Ik heb even een klein onderzoekje uitgevoerd door de ouders van enkele
"Hot chicks" te achterhalen.
De conclusie? Ach..... wat zijn nu eigenlijk aantrekkelijke koppels? Iedereen heeft zo zijn eigen voorkeur. "Op ieder potje past een dekseltje". Overigens, voor de vrijgezelle heren onder onze lezers......deze potjes zoeken nog een dekseltje.

De zomer in Nieuw Zeeland is dit jaar al zeer vroeg begonnen. Zo half oktober tikten we al de 30 graden aan! Dit komt door de " La Nina" waar we mee te maken hebben. Een La Nina is eigenlijk het tegenovergestelde van El Nino.

In plaats van een warme zeewater stroom hebben we een een koele stroom met daarboven een zeer warme luchtstroom waardoor lage drukgebieden ontstaan. Uiteindelijk kunnen er zich hieruit cyclonen ontwikkelen. Aan de andere zijde van de evenaar noemen ze het een orkaan en hier een cycloon.
Zoals jullie allemaal wel hebben gezien op tv heeft Australië door de La Nina de laatste tijd wat last gehad van overdadig vocht!
Op enkele plaatsen heeft al 15 jaar het niet meer geregend en ging de veestapel dood van de dorst! Dat probleem is nu over......nu verzuipt het vee.

Zijn er nog andere gevolgen? Door de stroomverandering hebben wij hier in NZ een relatief warme zee. Gevolg hiervan is dat we nu veel meer haaien hebben langs de kust en veel minder babyvisjes waardoor de Pinguïns beginnen te verhongeren.

Aan de andere zijde.....Het is nu goed zwemmen en vissen hier! En nu we in het bezit zijn van een bootje gooien we zo af en toe maar eens een hengeltje uit!

En dan nu een verhaal......nee echt waar! waar gebeurd!
We hadden een nieuwe hengel voor Marietje gekocht, een damesmodel in hard roze. Model "Lipstick". (Echt waar!) Dus wij een eindje varen en gooien het anker uit. Ik doe wat aas aan de haak voor Marietje en wil net mijn eigen hengel klaar gaan maken als ze binnen een minuut roept "BEET". Het bewijs staat hieronder.

Tja, het is dan wel geen reus maar toch een goed begin. Zelf heb ik ook nog wat visjes gevangen. "Klein maar fijn". De kanjers komen later in het seizoen!

Nog even over de boot.......de buurman lachte ons vierkant uit toen hij onze boot zag. Zijn boot is groter en duurder! Wij lachen nog wel een keer als hij de rekening krijgt voor een service beurt van zijn boot!

Door de La Nina hebben we naast lage- ook hele hoge druk gebieden ofwel "kneiter hete" dagen. Door het ontbreken van de ozonlaag boven NZ is de UV straling hier zeer hoog. Al 2 maanden staat deze op maximaal ofwel 13+. Door de heldere dagen krijg je wel mooie diepe schaduwen!
En na zonneschijn komt regen! Helaas kwamen 2 deels afgezwakte tropische cyclonen tezamen boven NZ.
Het gevolg is te zien op onderstaande foto's. Door de combinatie van hoog water, zware windstoten, hoge golven en enorme regenval in zeer korte tijd zijn veel straten en huizen onder gelopen.
Aan het einde van onze straat ligt de jachthaven en de wijk Bucklands Beach. De straat langs het strand liep kniediep onder water. Enkele huizen liepen zelfs deels onder water.
Voor enkelen was dit de perfecte aanleiding om eens te gaan dobberen over straat.
En toen het water dan eindelijk weer weg was begon de grote schoonmaak.
En toen was het weer hoogste tijd voor de winkel van mister Lee.


We trappen af met een ideaal BBQ pakket.

Vlees met een blik bier! Als je ruikt dat de buurman zijn BBQ aan het stoken is pak je het pakketje onder de arm, loopt naar hem toe, gooi je het vlees op het rooster en terwijl het vlees gaar wordt maak je het blikje leeg. Ideaal!

Een vreemd product: Hele kip in blik!




En dit dan: "Heinz spider soup"

















En dit dan: Een soort muilkorf voor katten zodat ze niet kunnen bijten. Vergeten we voor het gemak nog even de klauwen!




Nu we toch met huisdieren bezig zijn....."Bitch spray".

Nee heren, geen grapjes hierover. Als je teef loops is kan je haar insprayen zodat ze minder aandacht krijgt van andere honden.












Kan het nog vreemder? Ja, wat dachten jullie van dit schokkende product? Dat is toch geen speelgoed meer?! Welke zieke geest maakt dit nu?






Was ie weer!
De volgende blog laat even op zich wachten omdat we toe zijn aan een weekje vakantie. Hierover meer in de volgende blog.

maandag 3 januari 2011

Begin Januari

Daar is dan weer een nieuwe blog, de eerste voor 2011!

We wensen iedereen een gelukkig, voorspoedig, gezellig, rampvrij en een gezond 2011!

We zijn er nog steeds niet aan gewend om Kerst en Oud&Nieuw te vieren in de zomer. Aansluitend begint dan hier tevens de zomervakantie en loopt heel Auckland leeg. Maar we klagen niet hoor! Het heeft wel wat om buiten oliebollen te bakken op een snikhete zomerse dag!
We hebben enkele leuke en minder leuke reacties mogen ontvangen betreft de kerstblog. Enkele tere zieltjes konden niet zo lachen om het gebruik van afbeeldingen van God/Jezus. (Er zijn geen klachten geweest over het gebruik van de duivel). De onderstaande foto geeft ons standpunt hierin weer.
Ook weer gehad, kunnen we eindelijk beginnen met de blog. Zoals aangegeven in de blog van begin December hebben we hier al vanaf half oktober een vroege zomer (De Lente hebben we voor het gemak maar overgeslagen). Gevolg was dat er een enorme droogte ontstond. Ook wij begonnen ons zorgen te maken want de groei van het gras (onze broodwinning) was er bijna uit. Hoogste tijd dus om in te grijpen. Na wat studie op Internet hebben we een regendans uitgevoerd. Binnen 2 dagen begon het te plenzen! Bijna 2 weken lang! Wij blij want enkele dagen later begon alles weer te groeien!

Marie had speciaal voor de regendans het onderstaand jurkje gemaakt.

Al vrij snel hierna kwamen de eerste bedreigingen binnen dat we als we niet heel snel stopten met dansen er iets ergs zou gebeuren! En wat bleek? Enkele dagen voor kerst droogde alles weer lekker op en werd het weer zomer!

Door de kerstblog zijn we zoveel vergeten met jullie te delen dat we toch nog enkele naberichten hebben van de afgelopen maand.

Begin December hebben we witte schimmel op ons dak ontdekt! Volgens de huiseigenaar hoeven wij ons geen zorgen te maken. Na 5 December trekt de schimmel vanzelf weer weg!

Een krantenberichtje vanuit het verre Nederland. Het moet niet gekker worden daar bij jullie! Dit is toch weer iets typisch Nederlands!
In 2010 hadden jullie dan eindelijk weer eens een witte kerst. Wij moesten het het helaas doen met een graad of 27 in de schaduw van de BBQ. Maar wat jullie waarschijnlijk niet wisten is dat wij ook lokaal een witte kerst hadden!

Een reclamestunt van een chocoladefabriek bestond uit een doorzichtige bol gevuld met sneeuw. Kinderen konden hierin spelen en sneeuwballen gooien!

Het was net echt! Alleen.... die slippers en korte broeken....Echte bikkels die kiwies! Verder is de redactie van deze blog een jaartje ouder geworden. Niet echt een reden voor een feestje. Hoewel...... Mijn nieuwe scheurkalender loopt door tot aan mijn pensioen. Een beetje rekenaar weet nu hoe oud ik zou zijn,....ware het niet dat ik minstens 6 keer op mijn verjaardag ziek ben geweest dus die tellen niet.Het nieuwe jaar, 2011, heeft speciaal in NZ een bijzondere betekenis. Het is namelijk het jaar van de Rugby Wereldcup in....Nieuw Zeeland! We worden al maanden bestookt met reclames dus er is geen houden meer aan! Inmiddels is in de voorverkoop al 75% van de kaarten verkocht!


De kaarten zijn overwegend aan buitenlanders verkocht want kiwies kunnen de peperdure kaarten bijna niet betalen. Je kan inmiddels wel speciale leningen afsluiten voor rugbykaarten.
Ons landsteam "The All Blacks" zijn beter dan ooit! Dus we maken goede kans om de wereldbeker thuis te houden. De voorbereidingen vorderen gestaag. Speciaal voor de cup is er een pier in de haven van Auckland vrijgemaakt voor een enorme feesttent.

Oké, 2011 dus! Iedereen weer goede voornemens gemaakt? Afvallen, stoppen met roken, meer tijd met vrienden en/of familie doorbrengen? En ga zo maar door...

Uiteindelijk worden de meeste voornemens binnen enkele weken weer vergeten.
Daarom hebben wij geen voornemens gemaakt maar nemen we het leven zo als het komt. We vonden nog wel een "wijze uitspraak" op Internet die je te denken geeft......

Er zit wel een kern van waarheid in..... Iedereen werkt zich te barsten om er later warmpjes bij te kunnen zitten......ten minste.....als er een later is......

Het zette ons in ieder geval wel te denken. We wonen hier in het prachtige Nieuw Zeeland met de zee/ strand zowat in de achtertuin.
Een van de laatste stappen van integratie in NZ is het hebben van een boot. Daarom heb ik van mijn lieve schatje een (2e hands) boot voor mijn verjaardag gekregen! Op 2e kerstdag zijn we naar Whangarei gereden en hebben we een bootje gekocht.

Zitten we nog met een ding......we weten helemaal niets van boten en hoe te varen! Ja, ja, we weten dat ze kunnen drijven en zinken en dat ze een motor of zeil nodig hebben om voort te bewegen maar dat is het wel een beetje. Dus ook maar even een boekje erbij gekocht!
De theorie wisten we binnen een dagje of zo maar net als met beroepen leer je de kneepjes van het vak in de praktijk. De boot dus nog even in de tuin geparkeerd en eerst maar eens gaan kijken in de haven en langs het strand.

Les 1: Gewichtverdeling.
les 2: Wat kan je wel meenemen en wat eigenlijk net niet........
Les 3: Meer is beter gaat niet altijd op.

Les 4: Boten kan je zowel vooruit- als achteruit te water laten. De meesten hebben echter toch een lichte voorkeur voor achteruit.

Les 5: Elk schip heeft schijnbaar een boegbeeld nodig! Of... was dit een zwemster die onderweg geschept is?
Les 6: Gebruik van een ladder heeft voorkeur op er vanaf glijden.

Les 7: Heel belangrijk! Sluit de koelkast gevuld met bier goed! Het kan ruig zijn op zee! Als je de deur niet goed dichtmaakt bevriesd de hele boot.
Tot slot nog een tip van een boot genoot: De beste plaats voor opslag van bier is direct in je six-pack!

Oké, genoeg geleerd! Voordat we de diepe sprong in het duister maken moesten we nog eerst de boot even schoonmaken en een proefstart maken op het droge.

We willen immers niet voor lul staan in de haven. Uiteraard ging alles goed, dus wij naar de haven....
Daar aangekomen reden we achteruit een stukje het water in en lieten de boot te water. Hoera! Hij blijft drijven! Dat is in ieder geval meegenomen! Nu nog even de motor starten.....tik, tik, puf.... en toen werd het stil.

Helaas, de accu op sterven na...dood! Dan maar weer de boot opladen en met de staart tussen de benen naar huis! De volgende ochtend meteen een nieuwe accu gekocht en weer terug naar de haven. De motor startte meteen! En zo begon er een nieuw avontuur van " The Fishing Dutchman".

Even een actiefoto van "Bloody Marie, zij was de schrik der zee".
En natuurlijk ook nog een van "Kapitein Iglo" ja, die van de vissticks maar dan zonder grijze baard.
De vaardoop bracht ons langs Rangitoto, Devonport, Auckland Harbour, Mission Bay en weer terug naar huis.

Bijna thuis begint de motor plots te pruttelen!
Wat nu? O nee! De tank is vrijwel leeg! En komt ook nog eens een onweersbui aan!
De laatste 100 meter pruttelden we op de benzinedamp de haven in! Poe! net gehaald! En zo eindigden ons allereerste boot avontuur!
En uiteraard gaan we ook in 2011 nog langs de kruidenierswinkel van mijnheer Lee!



Nog even terug blikkend op de kerstblog. De enige echte Jezuspleisters!












Wat deze automaat in de winkel doet weet ik niet, maar het verkoopt goed!







Ducttape, ouders zweren erbij!















En dan nu iets waar we niet eens onze tanden in willen zetten! Franse toost-puree?











Eindelijk dan de oplossing voor het hele gezin. Nu heeft iedereen zijn eigen op maat gemaakte wc-bril op de wedstrijdpot.




Cow juice? Je bedoelt toch zeker wel melk? Of echt koeiensap?














Deze laatste is toch wel erg schokkend! Een beugel om je dochter een mooiere glimlach te trainen! Het moet echt niet gekker worden!




Was ie weer voor nu tot blogs maar weer.