donderdag 28 april 2011

Begin mei



Hallo allemaal! Daar zijn we weer!Onze inspiratie voor deze blog is dit keer gebaseerd op een berichtgeving dat we lazen in de krant.


In Europa is een onderzoek afgerond op de volgende vraag. "Zijn appels gezond?" Nee, even serieus! Echt waar! Pakweg 300 wetenschappers hebben 5 jaar lang appels onderzocht (en geproefd). De conclusie? Pakweg 1 of 2 appels per dag kan geen kwaad. Kosten? Hou je vast!........... 14 miljoen!


Ja mensen er worden wat onzinnige onderzoeken uitgevoerd waarvan iedereen al weet wat de uitslag zal zijn. Ach ja, we moeten de wetenschappers uit de ww zien te houden he? Na wat speuren op internet zijn we enkele berichten tegen gekomen die we even met jullie willen delen. Dan weten jullie ook waar de belasting centjes aan gespendeerd worden. Gezien de vaak onzinnige onderzoeken gaan we kort door de bocht. Lekker plaatjes kijken toch?


Onderzoek 1: De ideale schoonzoon......bestaat die eigenlijk wel?

Jazeker! En wij hebben zijn foto. Gefeliciteerd heren! Je dochter gaat trouwen met......Eppo Spaargaren!
Maar wacht! We hebben nog Fons Naaktgeboren op de reservebank!

Onderzoek 2: Borstvoeding maakt babies intelligenter en sterker.

Het beste bewijs voor dit onderzoek is wel de Griekse god "Atlas".



Atlas kreeg in zijn kinderjaren veel borstvoeding en draagt tot op heden de aardbol op zijn schouders!

Onderzoek 3: Het vrouwengelaat lijkt steeds mannelijker.
Weten we niet allemaal dat Griekse en Turkse vrouwen een snor hebben?

Dit onderzoek gaat veel verder! Neem nu onderstaande foto's van Ans en Bep.


Onderzoek 4: De Nederlandse Vrouw verkiest computer boven seks.

Ja heren, we moeten steeds vaker concureren met de computer. Sites zoals Facebook, twitter en hyves snoepen van onze eeeh..... persoonlijke aandacht! Pakweg 3 weken geen sex is voor veel dames geen probleem, maar een dag niet online zijn is pure paniek!

En als we dan eindelijk wat aandacht krijgen staat de laptop op het nachtkastje!
Onderzoek 5: Resistente bacterieen. Niet alleen in kip blijken bacterieen te zitten die resistent zijn voor antibiotica maar ook op groenten.


Niets nieuws onder de zon toch? Schreef Willy van der Steen al niet in 1988 het verhaal Suske en Wiske en de " De Barre Bacterie"?
Onderzoek 6: De ijskappen op de zuidpool groeien!
Maar...... de aarde warmt toch op? Snappen jullie het nog?








Er zijn 2 meningen hierover die haaks tegenover elkaar staan.


Club 1: Er is bijna geen olie meer, wij mensen hebben de opwarming veroorzaakt door verbranding van fossiele brandstoffen die het CO2 gehalte verhoogd en de ozonlaag vernietigd.

Club 2: Er is nog olie voor zeker tweehonderd jaar! Ze drijven alleen maar de prijs op! Pure politiek! De wereld zit in een normale cyclus van koude en warmere eeuwen. Een flinke vulkaanuitbarsting verhoogd het CO2 gehalte in 1 klap net zo veel als 100 jaar industriele revolutie.

Stelling 7: Vrouwen willen kwaliteit, mannen meer kwantiteit in bed.

Het lijkt erop dat de mannen nog steeds aan de winnende hand zijn want de wereldbevolking groeit nog steeds! Ach zolang je het maar safe doet......


Bovendien.....Kwantiteit is niet alleen in bed terug te vinden. Wat zijn (sommige) mannen toch ondankbaar.






Stelling 8: Liever een rijke dan een mooie man?

Een deel van de vrouwelijke bevolking met de strijdkreet "Born to shop, forced to work" is vrijwel zeker deze mening toebedeeld. Toch wel makkelijk als de man zo hier en daar een stapeltje poen onder het matras heeft gestopt.

Bovendien.....hoe verklaar je anders dat een man als Salman Rushdie aan zo'n vrouw is gekomen? Echte liefde? Schei toch uit! Verliefd op zijn bankrekening ja! Nog even voor de goede orde: Andersom komt ook voor!
Stelling 9: Mannen gaan steeds vaker onder het mes om jonger te lijken.

Ik moet eerlijk toegeven.....ik heb er ook aan gedacht!






Laatst was ik nog bij zo'n facelift boer. Op mijn vraag of hij wat voor mij kon doen antwoordde hij dat hij een handig programma had op de computer. Na scannen en invoeren van mijn foto liet hij gelijk het resultaat zien.


*We beginnen met een kleurspoelinkje

*Die oren mijnheer.....zo 2010! Flaporen zijn weer helemaal in!

*De kraaienpootjes rond de ogen rondom wegtrekken en de ogen meer sprekend maken.

*Uw lach wat meer verbreden doet het altijd goed!

*Uw neus wat vergroten is ook aan te raden. U weet toch wat ze zeggen?

"Mannen met grote neuzen hebben een grote......."

*En als laatste uw schedel wat vervormen. Zeker aan te raden!

Wanneer zal ik u inboeken?


Eeuh, ik denk dat ik nog wat meer bedenktijd nodig heb.......

Gauw wegwezen hier voordat ik een baan aangeboden krijg bij Sesamstraat!

Naast een ingrijpende facelift kan je natuurlijk ook overwegen om


je uiterlijk wat aan te passen met een nieuw kapsel en een nieuwe garderobe. In veel gevallen is dit al een hele verbetering.......

Stelling 10: Op zoek naar een partner? Ga bij een orkest!

Wat vinden jullie van onze nieuwe muziekschool?

Wij hebben elkaar ook bij een orkest gevonden......althans......we ergerden ons beide dood aan een slecht optreden. Wisten jullie dat MJ ook zeer musicaal kan zijn?
Stelling 11: Vegetariers lopen een groter risico op hartziekten.

Bepaalde vormen van cholesterol (HDL) heb je nodig om trombose in je bloedvaten te voorkomen. Uiteraard krijg je deze door vlees te eten. Gelukkig zijn er pillen te koop om deze tekorten aan te vullen. En waar worden die pillen dan van gemaakt? Dat is een chemisch proces dat........Chemisch? Maar dat willen we niet! Dan eten we maar vrucht "vlees" dat is ook goed.







Wat is eigenlijk de definitie van een vrucht? Een aanlokkelijk en kleurrijk vlees met binnenin een zadenpakketje dat gegeten wordt door mensen/dieren zodat de zaden zich uiteindelijk verspreiden. Zoals een appels, peren, kersen, druiven en aardbeien? Nee! De zaden zitten aan de buitenkant!

Tomaten en paprika's? Beide hebben de juiste definitie maar volgens de groentenboer zijn dit geen vruchten! Onderstaande foto vertoont wel degelijk het vruchtvlees van een paprika!




Veel vegetariers kiezen voor een vleesloos bestaan omdat we verkeerd met dieren omgaan. De dieren zouden geen keus hebben.....

Stelling 12: Meer en meer vrouwen zijn verslaafd aan internetporno.

Het is tegenwoordig zoveel makkelijker om je behoefte hierin te voorzien. Je hoeft niet meer uit te gaan, te hangen in kroegen en stripclubs. Of midden in de nacht een frietje of een hotdog eten en 's ochtens doodmoe thuis te komen.

Stripclubs......en dan ook nog weinig privacy.

De laatste dan.





Stelling 13: Je hersenen slapen soms terwijl je wakker bent.

Van sommige mensen weet ik vrijwel zeker dat hun hersenen 24 uur per dag slapen! Maar goed.........Als je hersenen gaan slapen stop ze dan maar lekker onder de wol.
De meeste onderzoeken zijn vrij logisch. Je hoefd geen Einstein te zijn om de uitkomst te raden.
En dan nu weer even naar de winkel van mister Lee. ........Of toch niet?


Mister Lee heeft het schaamrood op de kaken staan. Hij dacht namelijk miljoenen te gaan verdienen met de verkoop van een mok met Kate......en eeeuh Harry.

Maar het is nu een feit: Kate en Will zijn nu getrouwd. Ze heeft het dan eindelijk voor elkaar, iets waar alle meisjes van dromen. Een prins trouwen! Maar dat kan je niet zomaar.....daar moet je wel iets voor doen! Voor de verleiding heeft ze zich gedompeld in chocola. Iets wat William onweerstaanbaar vindt.
Dan nog even de concurentie uitschakelen en afdwingen dat zij het mooiste van het land is.








Uiteindelijk mocht ze zich in een peredure trouwjurk steken. Ze gaat niet voor niets met een van de rijkste families ter wereld trouwen.


Maar aan al die dromen zal binnenkort een einde komen want nu moet ze "broeds" worden en een berg prinsjes gaan produceren.




Tot Blogs!

zondag 10 april 2011

Half April

Hallo bloggies, daar zijn we weer met alweer een thema blog. Ditmaal dus de "Dog Blog". Inmiddels is het alweer april en dat betekent voor de Dutchies prille lente en voor de kiwies herfst. Het jaargetijde van het hondeweer zullen we maar zeggen. (Dit geldt trouwens in de meeste gevallen aan beide kanten van de wereld). En nu we het toch over de herfst hebben....... Ja, we weten het, een hondeblog, maar eerst even dit. De herfst is traditioneel de oogstmaand. Hier in NZ is er dan veel fruit in de tuinen te vinden. De eerste nieuwe citroenen zijn al aardig geel aan het worden. Daarnaast natuurlijk de Feijoa's (links op de onderstaande foto) en niet te vergeten, de cherry guave's (rechts op de foto). Met name de guaves zijn allemaal tegelijk rijp en liggen dan op de grond te gisten. Daarnaast komt nu ook de appeloogst los en daar moeten we het even over hebben. Veel klanten van ons hebben fruitbomen en ze doen er werkelijk niets mee! Dus wij gaan regelmatig terug naar huis met zakken vol fruit. Alles is biologisch en dus niet bespoten. Hierdoor ziet het fruit er niet altijd zo mooi uit als in de winkel. Vreemde vervormingen en een vlekje hier en daar en soms zelfs een enkele inwoner. Extra proteine dus. Nu waren we laatst bij een klant......En die had een mooi appelboompje in de achtertuin staan. Tijdens het maaien zag ik in deze boom een prachtige appel hangen. En dan niet zomaar een appel, nee, een waar pracht exemplaar! Mooie rondingen, fris en fruitig van kleur, totaal geen oneffenheden zoals sproetjes, puistjes, kuiltjes of inwoners. Het vruchtvlees mooi en evenredig verdeeld. Een heerlijk zacht en geurig huidje dat nog nat was van de ochtend dauw en een guitig blinkend wangetje. Het appeltje keek van onder enkele blaadjes me een beetje uitdagend aan. Wat een verleiding! Er was alleen 1 probleem...... Het was ook maar de enige appel die de boom rijk was! Na een (achteraf een te) korte overweging besloot ik het appeltje te plukken en stak het in mijn zak. Nadat we klaar waren met het werk toverde ik het appeltje tevoorschijn uit mijn zak en deelde de appel met Marietje. Genietend van de overweldigende smaak vroeg Marietje waar deze appel vandaan kwam.... Ik vertelde haar over de verleiding. Marietje: Nee toch? Je hebt toch niet........ Die appelboom achter in de tuin? Die appel..... waarvan hij mij de vorige keer vertelde dat hij iedere ochtend even gaat kijken of ze al rijp is...zijn trots.....zijn alles! Slik! Wat heb ik gedaan? Wat moeten we doen? Zal ik er een andere appel in vast lijmen? Waar haal ik nog zo'n perfecte appel vandaan? Om een lang verhaal kort te maken..... 2 straten verderop woont nog een klant van ons met een appelboom. Uiteindelijk heb ik een "look a like" onder bij de stam gelegd alsof de perfecte appel was gevallen. Hoe zit dat nu met die hondenblog? Ja, ja, daar komen we nu aan toe. De eigenaar is later die dag thuis gekomen en had onmiddelijk het bedrog door! Zijn "Mona lisa" was gestolen....... De man heeft er gelijk de politie op gezet! De inspecteur keek naar de plaats delict en zag gelijk dat het gras die ochtend gemaaid was...... 1+1=2. Diezelfde avond stond de politie bij ons aan de deur! Uiteraard ontkende ik alles! Ik ben onschuldig tot het tegendeel bewezen is. Maar toen ik de politiehonden tekeer hoorde gaan zette ik het op een lopen! Al gauw kreeg een politiehond mij te pakken ter hoogte van Pigeon Mountain. Uiteindelijk ben ik er met een waarschuwing en 25 kilo appelen vanaf gekomen.

Hondenblog dus. Veel klanten van ons hebben een hond. Over het algemeen kunnen we het best me ze vinden. Net als mensen is iedere hond even anders. We gaan jullie kennis laten maken met enkele viervoeters.


Dit is Bernie. Bernie is een boxer die een beetje een sul is. Als we aankomen blaft hij als een bezetene maar na de eerste aai is alles weer goed.







Ugg, van de familie Johnson is een ander geval. Wij noemen hem Ugg (Ugly) maar zijn eigenlijke naam kennen we niet. De klant is overdag nooit thuis en betaald netjes per bank. Ugg heeft altijd de grootste moeite om wakker te blijven al maai je zowat over hem heen!

Moetsi is de hond van de Chinese familie Chang. Marietje kan goed met haar overweg maar van mij moet ze niets hebben. Altijd maar vals grommen.....


Otto is een geval apart. De familie Redemski vertelde ons dat Otto nog nooit heeft geblaft of gegromd. Otto is in therapie bij de honden psychiater.


Deze hond is niet van een klant van ons. We zagen hem bij een autogarage langs de weg. In eerste instantie denk je een leeuw te zien!



De familie Ma' Mennisi (Tonga islands) hangen regelmatig de vuile was buiten. Ze leven naast een uitkering tevens van de hondenfok.


Een klant vroeg laatst aan ons of we een hotdog lusten......


Bengi is eigendom van de familie Duncan. Als wij komen maaien zien we Bengi door het raam altijd lui op de bank liggen slapen. Of hij dit eigenlijk wel mag weten we niet.



Sommige honden zijn hardleers. Neem nu Chopper. Chopper heeft een pijnlijke ontmoeting gehad met een egel in de tuin. Chopper weet nu haarfijn uit te leggen wat het verschil is tussen een possum en een egel. Zijn voorkeur gaat nu toch uit naar de smaak van possum.


Een andere (chinese) klant van ons fokt ook honden. Hij had pas weer een nestje liggen. Het hondenras is ons onbekend. Ons Kantonees is de laatste tijd wat groezelig.

Deze hond behoort tot een studentenhuis. De golden retriever heeft onlangs een gedaantewisseling ondergaan.


Dit monster is volgens ons de lelijkste hond van Nieuw Zeeland en bovendien nog een verwend en vals mormel ook.


De Larsens hebben een wel heel vreemde waakhond. Gelukkig hoeven we daar de achtertuin niet te maaien.


De Familie Chalk zijn onlangs vanuit Australie naar NZ geemigreerd. Nee, dit zijn geen Australische herders of skippie-dogs. De eigenaren vertelden ons dat beide honden zo zijn geboren. Ze weten zich toch aardig te redden.
Laatst ben ik een dagje mee gaan jagen met de overbuurman. Op zich was het een aardige maar wel vermoeiende dag geworden. Zijn hond Scooter wilde ook wel op de actiefoto.......

De familie Mauvava heeft ook iets in de tuin lopen/huppelen. We zijn er nog niet uit wat het is.


De laatste hond van deze blog is onze favoriet. Maak kennis met Mischa. Mischa is tegenwoordig erg relaxed. Na een lange reeks van sessies met de hondenfluisteraar is Mischa helemaal tot zich zelf gekomen.


Toch nog even langs de shop van Mister Lee.


Het moet niet gekker worden: Tandpasta met speksmaak.











De hit van de zomer van 2011:

Het BBQ Zorrosetje.











Een typisch Chinees product: Krekels of schorpioen in blik.






De laatste alweer: De onbreekbare lamp. Alleen verkrijgbaar in 75 watt. (is geen spaarlamp).


Tot Blogs!