zondag 22 mei 2011

Eind mei

Hallo blogies,
Hoogste tijd voor een nieuwe blog. We hebben laatst eens zitten tellen hoeveel foto's we op onze blog hebben geplaatst en wat denk je? We zitten al over de 2000 stuks! Wie had dat ooit gedacht? Wij in ieder geval niet! Oh jullie ook niet? Nou, dat is dan ook toevallig! Ach wat maakt het ook uit? We gaan gewoon lekker door!
Zoals jullie allemaal weten hebben ze dan eindelijk Ob(s)ama bin laden gevonden en dood geschoten.
Na 10 jaar zoeken hadden ze hem dan eindelijk gevonden. Daar zat meneer, gewoon in een huis met een flinke muur eromheen. Niemand.....wist....of durfde hem te verraden en die pakweg 50 miljoen dollar op te strijken.
Goed gedaan Obama! De tussenstand Obama/USA - Taliban 1-0. Er gaan allemaal wilde verhalen de ronde hoe ze hem nu eigenlijk hebben gevonden. Nou, wij hebben het echte verhaal!
Een speciale afdeling van de geheime dienst had een nieuwe agent ingezet voor het opsporen van Osama en zijn kornuiten. De agent had bijzondere, haast buitenaardse kwaliteiten. Door zich te vermommen kon hij zonder herkend te worden opgaan in de bevolking en zodoende zijn speurwerk doen.
Jaar na jaar ging voorbij. Vrijwel continu was hij verdachte mensen aan het bespioneren en luisterde hij honderden gesprekken af. Behalve dan dat hij op de hoogte was van alle roddels en privegeheimpjes van die mensen kwam hij geen steek verder. Totdat.......hij in Januari 2011 een brief uit Pakistan kon onderscheppen.
De brief was in een onleesbaar geheim schrift dus speelde hij deze door naar een andere afdeling van de geheime dienst, de afdeling "Geheim schrift". Deze wordt zo genoemd omdat ze daar gespecialiseerd zijn in geheime schriften vandaar dus...... Ze hebben daar twee knappe (kale) koppen in dienst.
Na maanden lang knobbelen op het geheimschrift konden ze uiteindelijk een naam en een adres ontcijferen. Het spoor leidde richting een Pakistaanse melkboer die gearresteerd werd.
Na een dagenlange marteling sloeg de man door. Een van zijn vaste klanten bestelde elke dag het zelfde. Drie liter melk en twee liter vanillie vla. De man had de klant nog nooit gezien maar moest de producten voor de deur zetten en het klaar gelegde geld onder de deurmat pakken en wegwezen. De geheime dienst wist van Osama's vanilieverslaving en kwamen zodoende dichterbij het doel.
Met behulp van satelieten en een onopvallend observatiebusje zagen ze Osama dagelijks de deur openen en de levering van de melkboer pakken.
Toen ze eenmaal zekerheid hadden dat het Osama betrof stuurden de Amerikanen geheel in stijl een "Terminator" op hem af.
Osama hoorde op de dag des onheils dat er aan de deur gebeld werd. Wie kon dat zijn? De melkboer was het niet want die was al geweest! Na een minuutje twijfelen of hij wel open zou doen werd de deur met veel geweld geforseerd. De Terminator kwam binnen gelopen met een kanon in zijn hand. Osama trachtte zijn vege lijf te redden door zich te vermommen als een meubelstuk.

Toen de Terminator binnen kwam en een hoofddoek voor de stoel zag liggen.....
Tja, jullie raden het al. De Terminator heeft hem ontdekt en een einde gemaakt aan zijn leven. Althans........dat maakt Amerika ons wijs. Zeker weet je het nooit met die Amerikanen.
Dan nog even dit.......Dat geheim schrift........hebben ze nog uitgevonden wie of hoe dit gemaakt is? Jazeker! Antwoord: Instant Noodles!
Hoe ze dat hebben kunnen ontcijferen is me een raadsel. Maar goed, Amerika heeft inmiddels 2 kopstukken opgeruimd. Met wie zullen we nu eens ruzie gaan maken? Eens even kijken......
Als" de politieagenten van de wereld" hebben ze ons weer een stukje dichterbij de wereld vrede gebracht ofwel "World peas".

Eeeh, ik bedoel "World peace", tja het blijft een beetje lastig als Engels niet je moedertaal is.
Enkele dagen na de vermeende dood van Osama hadden we een rel in de Nieuw Zeelandse politiek. Een politicus die recent uit de Maori partij was gestoten (volgens hem was hij opgestapt) riep dat Osama bin Lade een vrijheidstrijder was voor zijn land en de bevolking. Mr. Harawira is van mening dat de Maori's zwaar worden onderdrukt, hetgeen dus niet het geval is.

Nieuw Zeelanders hebben een gezegde over hoe ze denken over politici.
Tot zo ver over Osama bin Laden. Iets anders dan. We krijgen zo links en rechts vragen over onderwerpen in voorgaande bloggen. Daarom hebben we ditmaal de blogtitel.....


"Hoe zit het eigenlijk met die tornado?"
Enkele weken geleden was Auckland getroffen door een tornado.
Opzich is dit vreemd omdat we hier eigenlijk nooit last hebben van tornado's. Wij hebben niets van de tornado gemerkt. De relatief kleine tornado heeft meerdere huizen en een winkelcentrum beschadigd. Hierbij is helaas wel 1 doden te betreuren. De oorzaak van de tornado is onbekend.
Of er verband is tussen onze daags ervoor opgevoerde bladblazer is eveneens onbekend. Op de onderstaand foto is Marietje bezig een oprit schoon te blazen......
"Hoe zit het eigenlijk met moederdag?"
Dat is dan wel de keerzijde als je aan de andere kant van de wereld gaat wonen. Familie en vrienden zijn wel heel ver weg!
Helaas konden we dus niet op bezoek. Toch wisten we uit dit nadeel een voordeeltje te halen. Aangezien de meeste mensen op familiebezoek waren was het lekker rustig op zee en zijn we dus gaan vissen. Zolang de temperatuur van het zeewater boven de 16 graden blijft zijn de Snappers zeer hongerig en happen naar alles wat naar voedsel ruikt/proeft. Gevolg is dat we met 7 flinke vissen thuis kwamen. De diepvries zit bomvol!
"Hoe zit het eigenlijk met dat koninklijk huwelijk?"
De toekomstige troonopvolger van ons koninklijk huis, William is dus getrouwd met Kate. Het is echter nog maar de vraag of William onze koning wordt want er is hier sprake van dat als de huidige Koningin Elisabeth overlijd, Nieuw Zeeland een republiek wordt. Ze hebben hier geen zin in Charles. Hebben jullie ook zo genoten van de TV beelden? Ze hebben het hier nog altijd over dat booskijkende meisje tijdens de balkon scene.
"Hoe zit het eigenlijk met de Pike River Mine?"
Op 19 November 2010 hadden we hier een mijnramp. Hierbij zijn 29 mannen omgekomen.
Tot dus ver zijn de lijken nog niet geborgen omdat de mijn vol hangt met explosief methaangas. Inmiddels hebben ze een ander gas de mijn ingepompt zodat ze naar binnen kunnen. Komende weken zullen waarschijnlijk de lijken geborgen worden. Kosten? 11 miljoen om 29 mannen opnieuw te begraven.

"Hoe zit het eigenlijk met Christchurch?"
Sinds de eerste verwoestende aardbeving blijft het maar steeds trillen in Christchurch. Op het moment van schrijven hebben we het over 2290 naschokken. Bijna dagelijks voelen ze wel 1 of meerdere naschokken. Kijk eens op de website www.christchurchquakemap.co.nz Als je even wacht zie je in versneld tempo de kracht en locatie van de afgelopen naschokken.
Door al dat geschud geven de koeien geen melk meer maar slagroom. Opzich wel lekker maar dat is weer slecht voor de gezondheid. Obesitas zullen we maar zeggen.
Nog altijd verlaten mensen en bedrijven de stad en daarmee de werkgelegenheid. De stad is ten dode opgeschreven maar de mensen willen dit (nog) niet geloven. De grond blijft nog eeuwen instabiel. En de overheid? Die gaat gewoon door met de herbouw. Kosten 30 miljard...om mee te beginnen.
"Hoe zit het eigenlijk met de Alatini familie?"
Tijdens de aardbeving in Japan is onze beste klant terug naar NZ gekomen. Inmiddels zijn ze alweer terug naar Japan en hebben we nog steeds het onderhoudscontract. De familie van Megan Alatini, haar moeder en haar jongere zusje blijven in het huis wonen. Megan is hier bekend als zangeres en presentatrische op tv en van dancing with the stars. Haar zusje zingt momenteel in een band genaamd "Contagious".
Afgelopen weekeinde zijn we naar de locale pub geweest waar de band regelmatig optreedt. Ditmaal was het optreden speciaal mede omdat bij wijze van afscheid Megan en Meryl samen optraden.

"Hoe zit het eigenlijk met Judgment Day?
Volgens de bijbel worden we vanaf 21 mei 2011 allemaal getroffen door zware rampen. Na een marteling van 5 maanden zal de wereld "alweer" vergaan! God, wat hebben we het toch druk met het vergaan van de wereld!
"Hoe zit het eigenlijk met Nederlands bezoek?"
Tijdens de maand April zijn Bob en Angela op vakantie geweest in NZ. Angela is een oud collegaatje van Marie. De laatste dagen voor vertrek zijn ze ons komen opzoeken. Het waren een paar gezellige dagen! Toch leuk om zo af en toe Nederlands bezoek te mogen ontvangen!
Nou vooruit dan.....Op veler verzoek....nog even langs de winkel van Mr. Lee.

Dat is handig! Een kaars die de branduren aangeeft!
Dat is vreemd! Vegetarische ham......







Mr. Lee weet door cultuurverschil niet dat de tekst "Hand job"toch iets anders is dan een paar werkhandschoenen.

Waar gebruik je "Creamass" eigenlijk voor?
De laatste alweer. Buiten de winkel staat een machine met bevroren pizza's. Kunnen we eindelijk om 4 uur 's nachts een pizza uit de automaat trekken!
Tot blogs!