donderdag 16 juni 2011

Half Juni

Hallo allemaal, daar zijn we dan weer met een nieuwe blog. Ook nu weer hebben we veel nieuws met jullie te delen.





Laten we beginnen met het laatste nieuws. Zoals inmiddels iedereen wel weet is Christchurch opnieuw getroffen door twee zware aardbevingen. De stad was net een klein beetje opgeruimd. De meeste beschadigde gebouwen waren gesloopt en iedereen had weer electra, water en riolering. Na de aardbevingen van afgelopen maandag zijn opnieuw 75 gebouwen verloren gegaan. De schade wordt op 6 tot 8 miljard geschat. En nog altijd willen de mensen niet begrijpen dat de stad als verloren moet worden beschouwd. Op zich is dit wel logisch als je daar geboren bent en al je spaarcentjes in je huis hebt zitten. Je kan je huis niet verkopen en je hypotheek loopt gewoon door! Ondanks het voorgaande heeft 25 procent van de bevolking de stad toch verlaten. Veel mensen daar staan stijf van de stress, slapen niet of slecht en hebben last van concentratieverlies. Op dit moment wordt er gesproken of de Oostelijke wijken van Christchurch wel of niet worden herbouwd...... Je zal er net een huis hebben gekocht.....

Iemand heeft een filmpje op youtube gezet met beelden van de laatste beving. Een beetje leedvermaak is het wel, maar het geeft een goed beeld wat daar is gebeurd. In de blog van Maart schreven we over de liquefaction ofwel moerasvorming van de grond.

http://www.youtube.com/watch?v=F6-knLM7MZA&feature=player_detailpage

Door de liquefaction borrelt water door de scheuren naar boven. In het water zit een soort leem dat zich overal ophoopt. Op andere plaatsen ontstaan diepe kuilen. Als de leem nat is is deze vergelijkbaar met modder en als deze opdroogd wordt deze zo hard als beton. Het is dus zaak de leem zo snel mogelijk uit je huis en tuin te scheppen en op straat te gooien. De gemeente laad dit dan op en stort de leem ergens buiten de stad. Per dag worden er momenteel 3000 vrachtwagens per dag gedumpt! Ja, je leest het goed! 3000 ladingen per dag!

En dan hebben we ook nog een ander probleem hier in NZ. De aswolk van de vulkaan uit Chili heeft hier het vliegverkeer plat gelegd! 

Nu zijn er hier weinig toeristen in de winter dus dat maakt niet uit. Het heeft echter ook invloed op de levensbehoefte nummer 1 namelijk Rugby! Door de as kunnen teams die in de competitie spelen niet overkomen uit Australie en Zuid Afrika en vise versa.

Iets anders dan. Afgelopen weken lazen we dit bericht over President Obama:


Obama? Iers bloed? Laten we even kijken of hij dezelfde kenmerken heeft van een doorsnee Ier.

Akelig witte huid? Nee!
Rood haar? Nee!
Zuipen als de beste? Nee!
Conclusie? Ja, O'bama is een echte Ier!


Een ander bericht dan uit het verre Nederland. In Amsterdam, waar anders?, was er een "Slettenmars". Voor zover wij begrijpen uit de berichtgeving gaat het erom dat vrouwen zich zo uitdagend (lees sexy) mogen kleden als mogelijk is maar vervolgens niet lastig gevallen willen worden. 

Wat moet je daar nu weer mee? Wij snappen het niet!
Is dit te vergelijken met bijvoorbeeld politieagenten verkleed in clownspakken en vervolgens wel bloed serieus genomen willen worden en verkeersboetes uitschrijven?

Ander binnenlands nieuws dan: Wellywood.


In Wellington worden steeds meer "Special effect" films gemaakt. Voorbeelden hiervan zijn Lord of the Rings en Avatar. 

Nu leek het iemand een leuk idee om de letters in de bergen van Hollywood te immiteren en te veranderen in Wellywood. Harstikke leuk toch?  Met het oog op de toeristen die filmlocaties komen bezoeken en het WK Rugby dat binnenkort van start gaat leek dit wel een goed idee!
Niet dus! Veel Wellingtonians kwamen in opstand en protesteerden dagenlang om dit voornemen te voorkomen. Uiteindelijk is de gemeente gezwicht en wordt het nu........   

En dan dit bericht. Wetenschappers hebben het gen ontdekt dat ons dik maakt!



Hebben we eindelijk allemaal een excuus! Tja, het zit mijn genen! Inmiddels heeft Barbie net een nieuwe reeks poppen uitgebracht met een meer realistische lichaamsvorm. Hopelijk krijgen meisjes nu een beter beeld van hoe vrouwen er over het algemeen uitzien.





Daarnaast hebben ze nog een aparte lijn uitgebracht voor de Amerikaanse en polynesise markt.
En nu we het toch over barbies hebben..... (nooit gedacht dat we ooit eens over barbies zouden schrijven) Wat dachten jullie van deze auto die we gespot hebben? Daar wil je als man toch niet in gezien worden?





Is dit dan wat mannelijker? Een voetbaltafel.
Hier dan nog een andere, nieuwe barbielijn. De Oma barbie! Tja, we blijven niet eeuwig jong of wel? 

En voor de kinkies onder ons.......de enige echte SM-Barbie!


Barbies zijn dus weer populair. En als er iets "hot" is moet je er gebruik van maken! Onderstaande man gebruikt barbie om "het andere geslacht" te lokken.


Naast Barbie is nu ook lego bewust geworden dat je je producten moet aanpassen aan het laatste nieuws. Neem nu de de Uranium-serie.


De barbie en lego serie zullen vermoedelijk niet verkocht gaan worden in Griekenland. Griekenland is eeeuh.... platzak!





Ondanks dat Griekenland in het verre verleden een wereldmacht was en de grondlegger is/was van onze moderne wereld is het land nu straatarm.
Inmiddels heeft de Europese Unie al honderden-miljarden in de staatspot gepompt maar er is nog niet eens een bodempje in zicht! De belasting haalt ook maar weinig op. Voor iedere niet werkende Nederlander zijn er 5 die wel werken. In Griekenland is dit 1 op 3! Daarnaast gaan ze daar al met 55 met pensioen!

Doordat de staatspot leeg is kan nieuwbouw zoals het Parthenon niet verder worden afgebouwd!

Naast werkelozen en vroeg gepensioneerden hebben Grieken ook nog eens grote gezinnen! Net als in China probeert de overheid hierin te adviseren.


Helaas werkt deze oplossing pas op langere termijn dus mag/moet iedereen in Europa nog meer belastingcentjes doneren in de Griekse put! Echo...echo

En de Euro? Die dreigt hierdoor zowaar uit te sterven en neemt het advies van de Griekse overheid wel heel letterlijk. En die arme Amerikaanse dollar? Die is inmiddels zo graatmager als een ouderwetse barbiepop!


Even wat anders. Laatst was er een "Be different party" bij ons in de kroeg. Marietje ging als.......eeeeuh........ kleurrijke meid?


Ikzelf kon zo gauw niet iets bedenken. Uiteindelijk kreeg ik een ingeving toen ik een stapel pizza-dozen in handen kreeg. Zie hier het eindproduct:
De Quatrogione Samurai!

En toen waren we alweer bijna aan het einde van deze blog.
Op veler verzoek: Mr. Lee!









Kijk! Dat is nu handig! Borden die je niet meer hoeft te stapelen maar op de zij kan zetten!
Dit is vooral handig als je.......eeeh....als je........
Ja, waar is dit eigenlijk handig voor? Eigenlijk is het helemaal niet handig! Kijk! Dat is nu onhandig!

Laatst kregen wij een familie met kleine kinderen op bezoek. Voor de zekerheid had ik een slot op de schaar gedaan om ongelukken te voorkomen.
Geweldig toch? Niet echt, want ik ben de sleutelverloren!


Dus ik naar de winkel van meneel Lee. Die verkocht uiteraard ook scharen!
Thuis aangekomen probeerde ik de verpakking te openen.....hiervoor heb je nodig een.......jawel!






Toch nog iets handigs gevonden! De verpakking van deze fruitdrankjes verraden de smaak!


Oke, laatste dan. Een hoofdkussen met ingebouwde zakdoekdispencer. Nooit meer zoeken naar een zakdoek tijdens een zware verkoudheid in het holst van de nacht!



Tot Blogs!