zaterdag 9 juli 2011

Mid year winter

Hallo bloggies! Daar zijn we alweer!

We zijn inmiddels  al weer halverwege het jaar.
In Nederland worden de dagen alweer korter en in NZ langer.
In Nederland beginnen binnenkort de zomervakanties en in NZ de wintersportvakanties.

Het is ons opnieuw, met gemak, gelukt een blog samen te stellen. Er is iedere dag dan ook zoveel nieuws. We beginnen met:

                    "Dieren in het nieuws"  

We beginnen met "Shrek". Nieuw Zeelands beroemste schaap Shrek is van ons heen gegaan. Shrek was van het schapenmerk "Merino". Merinowol is de beste wol dat van een schaap komt. Hier in NZ wordt de merinowol meestal gemixt met possumhaar. Uiteindelijk worden dan van deze mix "wollen onderbroeken " gemaakt.


En dan hebben we nog de pinguin "Happy Feet". Inmiddels weet de hele wereld dat er in NZ een Keizerspinguin is aangespoeld. Keizerspinguins leven op de Zuidpool, pakweg 3000 km hier vandaan. Schijnbaar heeft Happy ergens een afslag gemist en is uiteindelijk hier aangespoeld.




Happy is/was erg verzwakt en heeft al verschillende operaties ondergaan. Zijn maag bleek namelijk vol zand en takjes te zitten. Er gaan nu hier heftige discussies over wat nu te doen met hem. Dierentuin? Nee, verspreiding van ziektes. Terug brengen? Nee, te duur! Gewoon terug laten zwemmen? Nee, dat redt (hij of zij, nog onbekend) nooit!

Een kleine groep mensen weet wel de oplossing! Herinneren jullie "Octopus Paul" tijdens de wereldkampioenschappen voetbal? Of.... is dit nog een pijnlijk onderwerp voor enkelen onder jullie?

Met het oog op het wereldkampioenschap rugby (over pakweg 2 maanden)kunnen we Happy ook voorspellingen laten doen.
De finale zal uiteindelijk gaan tussen New Zealand en South Africa. En wie gaat er winnen? Als die Afrikanen niet vals spelen door happy te lokken met een paultje......

New Zealand wordt wereldkampioen!

Andere beestjes in het nieuws kunnen we vinden in......hoofdkussens! Uit onderzoek blijkt dat een derde van het gewicht van een hoofdkussen bestaat uit beestjes, dode huidcellen en huisstofmijten met hun uitwerpselen. Nou, lekker dan!

En dit bericht lees je dan als je net je hebt ingeschreven voor het WK kussenvechten! MJ traint inmiddels voor Feather weight klasse en ondergetekende voor Heavy weight.




We hebben voor de zekerheid speciale, anti bacteriele, huismijt vrije kussens aangeschaft voor de komende wedstrijden!



Als alles goed gaat, worden we landskampioen en mogen we volgend jaar naar  Hawaii voor de WK.



Zo, zijn we eindelijk door het dierennieuws heen.
Nu een bericht waarvan we niet weten of je het nu echt serieus moet nemen of met een korreltje z.....zeg maar gerust een heel pak zout.

In Wellington (NZ) hebben ze in navolging van vele andere grote steden een rampenplan opgesteld voor....hou je vast........zombies! Indien er een zombie-besmetting uitbreekt wordt er geadviseerd je te verschansen in bunkers. Besmette personen dienen naar buiten te worden geknikkerd. Je kan jezelf beschermen met knuppels e.d. Nadien kunnen lichamen of lichaamsdelen in zakken aan de weg worden gezet voor compostering. Missen we hier iets...of hebben de Amerikanen per ongeluk de zombie ziekte verspreid?

Rugby nieuws.
Afgelopen weekeinde hadden we de finale van de Super 15. Dit is de rugby competitie van 15 teams uit 3 landen met elk 5 provinciale teams. De finale was dit jaar tussen de "Crusaders" uit Christchurch (NZ) en de "Reds" uit Brisbane (AUS). Nu wil het toeval dat beide teams een ramp overkomen is.
Brisbaine heeft te kampen gehad met zware overstromingen. Het stadium stond tot de 5e rij stoelen onder water! Het stadium in Christchurch is ernstig beschadigd door de aardbevingen.


De Uitslag: De Reds hebben helaas gewonnen.
Conclusie: Blijkbaar presteren teams zeer goed als ze onder zware druk staan!

De Crusaders hebben dit seizoen meer dan 100.000 km moeten reizen voor de wedstrijden in Australie, New Zealand en Zuid Afrika. En dan hadden we ook nog de aswolken die vliegtuigen aan de grond hield. Een keer dreigde een wedstrijd niet door te gaan door de aswolk. Maar onze jongens hadden daar wel een oplossing voor!
De aanvoerder van de Crusaders, Richie McCaw is tevens piloot en heeft toen zijn team in een oude DC-3 geladen en vervolgens onder de wolken door, naar de plaats van bestemming gebracht! Kijk, dat is nu pas een echte aanvoerder!


Maar.... hoe is het eigenlijk met ons? Nou, eeeeh. De winter van 2011 is tot nog toe de natste die we hier hebben meegemaakt. Het is veel te warm voor de tijd van het jaar en de regen valt met bakken uit de hemel! Gevolg? Een enorme groei van het gras.  De gazons zijn zo doorweekt dat je als je er op loopt tot je enkels weg zakt! Zo frustrerend! Je hoort het gras/geld groeien maar we kunnen bijna niet oogsten!


Slechts een enkele tuin watert voldoende af zodat we toch nog wat kunnen doen. Neem nu de stadscamping. We MOETEN volgens het contract weekelijks de stadscamping maaien op de "Red Yak" (een grapje die alleen kiwies begrijpen).


En ik zei nog zo tegen Marietje om rustig aan te rijden..........

Een grote modderboel dus! En wat doen kiwies als het hele land verzadigd is van de regen? Dan organiseren ze een "Mud Festival".


In Merimeri, zijn we naar het mud festival geweest. Dat was pas GEWELDIG!
Er waren vele activiteiten te doen die met modder te maken hadden.
Deelname kon alleen als je de "The Jump" had gemaakt.


Door de modder ontstond er een verbroedering. Iedereen was nu ongeacht je herkomst, gelijk. 

Naast de modderduik kon je in de massagevijver, moddergevecht of modder schilderen en tevens was terreinrijden een optie. Het circuit leek wel the "Camel Tropy". Je kon zowel met je eigen voertuig als met een leenauto het parcour rijden.
Dus wij met onze 4x4 het terrein in.
Ze waren wel even vergeten te vertellen dat je er een beetje vies van werd maar dat mocht de pret niet drukken.


We hebben uiteindelijk toch maar een andere auto gepakt om het parcour te voltooien.  Er vies van worden? Ach........de modder zat tot diep achter en in de oren.

Marietje kon er geen genoeg van krijgen! En het is zo gezond voor de huid!


En als je dan zo rond kijkt op zo'n dag dan concludeer je weer dat mensen toch soms net varkens zijn!



Van kinds af aan vinden mensenkinderen het al leuk om in de zandbak te spelen...... is hier sprake van een gezamelijke afkomst? Veel organen schijnen met varkens overeen te komen en zelfs uitwisselbaar te zijn.
(De Allah fanclub begint nu te steigeren).

Dat was het weer........of doen we nog even een rondje "Mister Lee"?

"Sletten" soep.  Wat valt er nog over te schrijven?



Jullie kennen allemaal wel Listerine ofwel mondwater met pepermunt smaak of zo.
Mister lee heeft nu ook Doritos smaak.



Altijd al een vers tonijnenoog willen proeven? Mister Lee heeft het allemaal!





Laatste alweer: Onderbroekenvulling om een vollere kont te krijgen.

Tot blogs.