vrijdag 23 september 2011

Half September

Eindelijk dan weer een teken van leven van ons!  Tja, het was weer zover, 2 weken geen internetverbinding.
Dit is onze 3e verhuizing in 4 jaar en elke keer zijn er problemen met de huislijn. De eerste keer duurde 6 weken, de tweede keer 4 weken en de derde (en hopelijk voorlopig laatste keer) 2 weken. Er is dus duidelijk vooruitgang geboekt. 

De nieuwe blog dus. Momenteel zitten we hier midden in het 3 na grootste sportspectakel in de wereld. Na de Olympische spelen en het WK voetbal komt het WK Rugby en deze wordt gehouden in NZ! De afgelopen 2 jaar is de reuze rugbybal eindelijk terug in het land. De bal was de ambassadeur voor de WK. Speciaal voor deze gelegenheid poseren de Volkshelden, de AB's (All Blacks) bij de bal.  
Na weken van spanning was het dan eindelijk zo ver. De Skytower in Auckland sprong op 9 September op groen! De grote dag was aangebroken!
En laat nu net de opening van de WK in onze stad gehouden worden? Die vrijdag zou de officiele opening beginnen om 4 uur in de middag. De echte fans konden de spanning bijna niet aan. En wat krijg je dan? Acties zoals onderstaande youtube link. Een spontane "Haka" midden op een druk kruispunt van Queenstreet, Downtown Auckland.  Klik maar eens op onderstaande video.
Uiteraard zijn wij ook de stad ingetrokken om de opening mee te maken. Zo'n groot sportspectakel in je eigen stad maak je maar een keer in je leven mee.
En daar was ie dan, de beroemde rugbybal.
Om 4 uur kwamen er 20 "waka's" ofwel oorlogs kano's de haven binnen gepeddeld. De 20 waka's vertegenwoordigen de 20 gekwalificeerde landen.
Na een welkomstwoord van de primeminister en de burgemeester gingen de bierkranen open. Rond 8 uur 's avonds begon het grootste vuurwerk spectakel ooit in NZ. Er was zoveel oplichtend vuurwerk dat het wel 12 uur in de middag leek.
Uiteindelijk trokken de gelukkigen die een kaartje hadden voor de openingswedstrijd richting het Mount Eden Stadium. Voor de openingsceremonie Olympische stijl. Helaas moesten wij dit thuis voor de buis meemaken.
De prachtige show bestond uit licht- en geluidseffecten, laserprojecties en heel veel performers. De opening werd afgesloten met alweer veel vuurwerk. 
Een WK organiseren is niet eenvoudig. New Zealand is maar een relatief klein land en heeft gewoonweg niet de capiciteiten om zoveel mensen tegelijk te verplaatsen. Wekenlang werd iedereen verteld om de auto thuis te laten en de trein te nemen. Gevolg? Overvolle treinen en een lolbroek die halverwege het traject naar het stadium aan de noodrem trok.
Duizenden bezoekers mistten hierdoor de openingsceremonie en zelfs de eerste helft van de openingswedstrijd! Deze bestond uit de AB's tegen Tonga. De twee Polynesishe landen moesten natuurlijk eerst traditiegetrouw de Haka uitvoeren!
Zie onderstaande video.

Thuis hebben we deze handleiding boven de tv geplakt en meegedaan met de haka.

Behalve het treinenprobleem en "Carl de snackverkoper" verliep alles zonder vervelende incidenten.

Ook nieuw (voor ons) is dat veel wedstrijden in 3D worden uitgezonden.

Rugbyspelers zijn niet alleen maar grote, sterke lompe boerenzoons die elkaar proberen te slopen. Voor elke positie zijn specifieke behendigheden vereist. Je hebt dus wel reuzen nodig maar ook watervlugge onderdeurtjes.
We hebben trouwens nog enkele opmerkelijke dingen gespot in en rondom het stadium. Hebben jullie in Europa ook haarwasmachines? Altijd handig want het bier spattert vrolijk in het rond op de tribunes.
Er zijn meer dan voldoende WC's aanwezig met relatief korte wachtrijen. De gene die toch nog gaat "wildplassen" loopt hier een reeel risico! 
Ook je voeten wegen op iemands rug en ondertussen zijn schoenveters uittrekken is schijnbaar verboden!
En dan nog het Sonny Bill Williams verhaal. Sonny (ook wel SBW genoemd) is de "Golden Boy" die vorig jaar terug is gehaald uit Australie om de AB's te versterken. Met name de dames zijn hier erg content mee! Tijdens de wedstrijd scheurde een Tonganees een mouw bij SBW af. Schijnbaar zat het shirt niet zo lekker meer dus trok SBW zijn shirt uit.
Vanuit de zijlijn kwam vervolgens een verzorgster met een nieuw shirt. Nu is het zo dat rugbyshirts lekker strak moeten zitten zodat de tegenstander minder grip heeft. Het valt dus niet mee om een S'je over een XL lichaam te wringen!

Dit hele voorval stond binnen een uur op youtube en is gelijk het meest gedownloade filmpje ooit in NZ! En dan te bedenken dat de verzorgster een pot is......

Tot dusver zijn er nog geen onverwachte uitslagen geweest. Net als bij voetbal moet je als land een beetje geluk hebben in de lotingen. Verder heeft "De hand van God"  ook enige invloed op het spel. Dit valt wel een beetje onder vals spelen vinden wij.  

Het gebruik van hulpmiddelen zoals Japan had gedaan is nadrukkelijk verboden!
Het Haka virus grijpt overal om zich heen. Speciaal voor de toeristen kun je nu zelfs Haka cursussen volgen!

Och ja, we hadden in de vorige blog nog wat foto's beloofd van onze nieuwe stek. Bij deze dan.
Inderdaad! De woonkamer grenst aan de zijlijn van het Eden Stadion! Geweldig toch?
Nee, dat is een beetje overdreven. En overdrijven doen wij anders nooit in onze blog.....toch? Onderstaand dan de echte foto's.....en dit keer niet op een of andere manier aangepast.
De woonkamer met aangrenzend balkon.
Uitzicht vanaf het balkon. In de verte zie je Waheke Island en bijna 60 km verderop de bergtoppen van de Coromandel. Mensen dit is niet op een foto vast te leggen, moet je echt met eigen ogen zien...
Grenzend aan het balkon hebben we een serre. Met name in het voor- en najaar zullen we hier veel zitten.
De zijtuin gezien vanuit de serre. Omdat we op een hoek wonen ligt de tuin rondom het huis. Gelukkig is deze niet al te groot want tuinieren doen we al genoeg bij onze klanten toch. Wel zijn we weer begonnen met een nieuwe groententuintje.
Naast het rugbygeweld en de verhuizing zijn er toch nog enkele andere berichtjes die we jullie niet willen onthouden. De nieuwe zomerbadmode voor mannen, de "Mankini" is eindelijk opgenomen in de Engelse Dikke van Dale.
Speciaal voor de kerst (hier hartje zomer) heb ik een rode bestelt.

Ondanks de Europese en Amerikaanse recessie draait de Chinese economie op volle toeren. We worden hier overspoelt met Chinese producten zoals de onderstaande nieuwe auto. De kleine middenklasser kost maar omgerekend EUR 7800,- Geen geld voor een spinternieuwe auto!

Bij een test voor de Europeese markt heeft de auto wel een halve ster in de NCAP gekregen. Er wordt sterk geadviseerd geen aanrijding met deze wagen te krijgen!
Het laatste bericht is bijna niet te bevatten. Hoe krijg je het verzonnen?
Hou je vast.......komt ie.

De dubbelganger van Gordon Ramsay (de vloekende en vernederende kok van TV) blijkt een dwerg te zijn, die pornoacteur is, is dood gevonden in een dassenhol en blijkt deels aangevreten te zijn door de holbewoner.

Zoveel onwaarschijnlijkheid bij elkaar, dat verzin je toch niet?  Hier moeten we even van bijkomen! Tot de volgende blog!