dinsdag 17 januari 2012

Januari 2012!

Hallo allemaal. Een nieuw jaar, een nieuwe ronde, nieuwe kansen en een kersverse blog.                                                         




We wensen iedereen een gelukkig en gezond nieuw jaar!
Ondanks de recessie is er weer voor vele miljoenen aan vuurwerk verkocht en hebben de drankboeren goede zaken gedaan. Met name de verkoop van de godendrank met bubbels piekt elk jaar in December. En uiteraard is er geen druppel verloren gegaan..... 

Het is inmiddels alweer half januari en iedereen is weer aan het werk gegaan.
De rommel van de afgelopen feestdagen staat langs de straat.

En hoe staat het met jullie goede voornemens? Horen we daar de "originele" antwoorden weer die we vorig jaar hoorden en het jaar daarvoor en daarvoor?
Stoppen met roken, meer bewegen/sporten, minder tv kijken, en natuurlijk afvallen! Dit jaar wil ik via de linker deur van de weightwatcher naar buiten komen.
 (nee, niet de rechtse, eeeeh ooooh ja, je hebt gelijk).





Er is de afgelopen tijd weer van alles gebeurd. Een aantal gebeurtenissen willen we via deze blog weer met jullie delen. De "chronische logische volgorde" is wat door elkaar gehusseld maar dat heeft verder geen invloed op het verhaal.

Nieuws uit Polynesie. Samoa heeft besloten dat vrijdag 30 december 2011 niet bestond. Ze gingen donderdag avond naar bed en werden zaterdag ochtend weer wakker. Hoezo? Samoa heeft besloten de datumgrens aan te passen waardoor ze 5 werkdagen hebben om zaken te doen met hun handelspartners. Door de datum- en tijdverschil was dit voorheen maar 3 dagen. Het weekeinde kan en mag er niet gewerkt worden (volgens de zeer invloedrijke kerkgemeenschap).





Wie kent hem niet? Cheetah is van ons heen gegaan. Wie? De beroemde aap van de prehistorische tarzanfilms.

Cheetah is 80 jaar geworden. En Tarzan dan? Tarzan ofwel Johnny Weissmuller was geboren in 1904 en overleed in 1984. Inderdaad! Beiden zijn dus 80 jaar oud geworden. Wat zou het geheim zijn? Bananen eten? of...een ijselijke gil slaken als je over de Veluwe rent?

De Amerikanen zijn in het diepste geheim teruggetrokken uit Irak. Er was al veel troepenbeweging geconstateerd maar toen een spion de onderstaande foto nam wisten ze het zeker. Het laatste en meest belangrijke materieel wordt terug getrokken uit Irak.

En hoe zit het eigenlijk met de Rena? Jullie weten wel, dat schip dat op de rotsen gelopen is? De afgelopen maanden is de meeste olie eruit gehaald en is een deel van de containers verwijderd. Helaas is het schip afgelopen week tijdens een storm doormidden gebroken. Veel containers zijn in zee terecht gekomen en vormen een bedreiging voor andere schepen.
Een ander probleem is dat de inhoud van veel containers op een van de populairste stranden van NZ aanspoelt. Dat dit nu net midden in de  vakantieperiode gebeurd! Maar het kan nog erger, de rottende koeienhuiden en lamsbouten die dobberen langs het strand en dat lokt zowat alle haaien richting de stranden! Zelfs hier voor de kust van Auckland. Ik heb vorige week zelfs nog een haai met de hand gevangen!


We hebben het al eens eerder aangegeven in de blog maar 2012 is dus het laatste jaar van de mensheid en de wereld. Op 21 december gaan we met zijn alleen ten onder aan vreselijke rampen. Gelukkig hebben we nog ruim 11 maanden te gaan voordat het zover is.

Ditmaal komt de voorspelling van de Maya kalender. Op 21 december staan namelijk alle planeten in ons zonnenstelsel in een lijn......en dat heeft invloed op onze aarde.
Ja, ik hoor het jullie alweer zeggen.....de zoveelste die roept dat de aarde vergaat. Wat moet je er aan doen? Een schuilplaats maken en voedsel hamsteren? Je zou het maar overleven om vervolgens alsnog via een lange lijdensweg dood te gaan. Er is totaal niets meer over. Je gaat terug naar het Stenen tijdperk! Maar zoals altijd zijn er slimmeriken die weer een voordeeltje weten te maken van deze rampenvoorspelling.
Voordat de grote klap komt ondergaat onze wereld eerst nog een serie natuurrampen. Sterker nog......die zijn al begonnen! Sla een krant maar eens open. Ergens in de wereld is momenteel een ramp gaande. Soms is het zelfs dichterbij dan je lief is. Neem nu NZ.
Moedernatuur neemt ons momenteel flink te grazen! De 2e stad van NZ, Christchurch is door de ontelbare aardbevingen grotendeels vernield. We zitten inmiddels al aan de 15000 schokken!


Overdreven? helemaal niet! Klik eens voor de grap op de onderstaande link.
Elke dag zijn er wel een aantal schokken te voelen. En...die oelewappers van de regering hier willen de stad gewoon herbouwen. Al die miljarden dollars zijn gewoon weggeschokt geld. Maar de grootste ramp hier is wel de waardeloze zomer! Inmiddels zou het al 3 maanden volop zomer moeten zijn maar het blijft maar instabiel. Het gras en onkruid groeit tegen de klippen op!


Neem nu het plaatsje Nelson. Dit ligt op het noodelijkste puntje van het Zuider eiland. Normaal gesproken is dit de zonnigste plaats van Nieuw Zeeland......maar de zomer van 2011/2012 even niet! Enorme stortbuien hebben het plaatsje totaal overspoeld!
Maar koud is het niet! De zee is zo warm dat de "Salties" vanuit Australie zijn komen overzwemmen. En het lekker natte Nelson bevalt hen wel!
Op sommige plaatsen is het zo nat geworden dat de gemeente borden langs de weg heeft laten plaatsen.

Hier in Auckland valt het nog wel mee. Het is een 4 jaargetijden zomer. Dan een koude windvlaag, een regen of hagelbui en 5 minuten later is de zon snikheet.
Het levert wel leuke plaatjes op vanaf ons balkon.




Het is dus niet echt vakantieweer dus wat doe je dan? Een beetje rondom huis hangen en af en toe een boekje lezen. Ik had een prachtig boek gevonden en zat helemaal in het verhaal. De prins had eindelijk zijn prinses gevonden..... 


                                                Gebeurt er dit!
Die boeken van tegenwoordig, als ze wat ouder worden laten gewoon de letters los! Goedkope rommel! Door dit voorval heb ik een E-reader van Marietje gekregen. Lekker klein en licht. Ik heb meteen er maar 5000 boeken opgezet.
Kan ik voor de komende 100 jaar weer even vooruit.

Gelukkig is de zomer niet alleen maar kommer en kwel. Uiteraard zijn we op de betere dagen nog wat gaan vissen.
En hebben we enkele verlaten strandjes bezocht op de vele eilanden voor de kust.

Uiteraard hebben we weer veel gevangen. We hebben alleen de middelmaatjes meegenomen. De kleintjes zijn illegaal en de grotere smaken niet zo lekker.
Toch hebben we nog een poging gedaan om te gaan kamperen. Ditmaal zijn we naar het Noordelijkste puntje van NZ gegaan, Cape Reinga. Op de kaart lijkt het niet zo ver maar het is toch zo'n 500 km over kleine, slingerende binnenwegen. Dat schiet dus niet echt op.

We hadden toch 3 hele mooie dagen daar....
We stonden op een kleine camping langs het strand onder een dikke palmboom voor wat schaduw.

En we hadden uitzicht op een waterval die uitkwam in zee.

Onderweg zijn we nog zo'n verzamelhek tegengekomen. We hebben al andere varianten laten zien in voorgaande bloggen. We hebben er nog even over gedacht maar we hebben onze jandels toch maar gewoon aangehouden.

Uiteindelijk hebben we het uiterste Noorden bereikt. We hadden nog geluk want de zon scheen nog net. Toen we de vuurtoen verlieten begon het weer te regenen.




De volgende ochtend dus alles maar ingepakt en weer naar huis gereden. Hoewel we nog een halve week vakantie over hadden zijn we toch maar weer aan het werk gegaan. De telefoon stond rood gloeiend. Het regende dus niet alleen water maar ook opdrachten!

Afgelopen zondag was onze laatste vakantiedag en hebben we een BBQ georganiseerd. Volgens de voorspellingen gaat deze week de zomer beginnen.
Hopelijk krijgen we toch nog een maand of 3-4 lekker zomerweer.



Dat was het weer. Tot de volgende blog!