donderdag 28 juni 2007

Stand van zaken begin juli




KIA ORA!
Het is alweer even geleden dat we onze blog hebben bijgewerkt. We hebben het danook erg druk met de voorbereidingen. Nu we de laatste maand zijn ingegaan komen we in een stroomversnelling! Er is sinds de laatste blog van alles gebeurd!



Maar eerst groot nieuws voor ons (en wat minder voor de achterblijvers).

Onze werkvergunningen zijn binnen!

Na 4 weken zijn dan eindelijk onze paspoorten binnen, voorzien van de door ons zo fel begeerde werkvergunning! We mogen in ieder geval blijven tot halfweg 2009.Dat is een hele geruststelling want nu is de druk er even vanaf om de permanente verblijfsvergunning in orde te krijgen met die verrekte IELTS-test!


De dozen zijn inmiddels geleverd. We zijn begonnen met het grote inpakwerk. Als je had gezien hoeveel spullen we al hebben afgevoerd, dan is het nog onvoorstelbaar hoeveel troep een mens bijelkaar verzameld in de loop der tijd! Elke keer als we een doos vol hebben geladen vragen we ons af of deze spullen echt mee moeten. Elke keer moeten we een keuze maken tussen weggooien of tegen hoge kosten verschepen. De berg met gevulde dozen groeit gestaag.

" Marietjes laatste werkdag"

Het is een oud gebruik op de afdeling radiologie van het MMC te Eindhoven dat als er iemand weggaat er een afscheidsetentje wordt georganiseerd. Dit keer was het mijn afscheidsetentje. Uiteindelijk viel de keus op een Spaanse tapasbar. We stuiterde daar op een maandagavond met zowat de hele afdeling, zo'n 33 man/vrouw binnen. Het animo was erg groot en er gingen zelfs drie radiologen mee. Geweldig! We hebben een kei gezellige avond gehad met veel lekkere hapjes en sangria. Het afscheid viel zwaar, het is ook niet makelijk om afscheid te nemen als je het zo goed naar je zin hebt gehad. Waarom zou ik eigenlijk gaan???? O ja ik weet het weer....
De hele week door heb ik van iedereen afscheid genomen en kaartjes mogen ontvangen met prachtige, ontroerende teksten erop. Op vrijdag 29 juli was het moment daar. Nog een laatste foto gemaakt en toen alle spullen ingeleverd! Het zit erop in Eindhoven. Ik heb een fijne tijd gehad en zal nog vaak aan mijn collega's terugdenken. Hieronder een mooie herinnering, die ga ik zeker inlijsten.
In Nieuw-Zeeland koop ik van het geld nog een mooie fiets als herinnering (foto volgt).


1 juli feestje met familie, vrienden en collega's

Hoewel we nog 3 weken in het land zijn hebben we toch alvast een afscheidsfeestje georganiseerd, nog net voordat iedereen met vakantie is. Daarnaast was dit de laatste mogelijkheid om het te vieren in ons eigen huisje. Volgende week zitten namelijk alle spullen in de container op weg naar ons "nieuwe thuisland".

De weergoden waren ons weer eens goed gezind. Na een wisselvallige periode was het afgelopen zondagmiddag weer eventjes zomer. De meeste gasten stonden danook lekker buiten op het terras. Het was een gezellige, en soms ook emotionele dag. We zijn erg goed in het uitstellen van het afscheid nemen omdat we een deel van de gasten toch nog voor vertrek zullen zien.

Voor de familie hebben een koude schotel laten aanrukken waaraan iedereen zich tegoed deed. Net toen de laatste gast afscheid nam viel de regen weer met bakken uit de lucht. Het is weer eens een echte " Hollandse zomer" zullen we maar zeggen.

Iedereen bedankt voor de gezellige middag, we hebben er van genoten.





vrijdag 8 juni 2007

Stand van zaken begin juni










KIA ORA!


Het grote aftellen is begonnen!

Als alles loopt zoals we gepland hebben vertrekken we over 7 weken naar Nieuw-Zeeland. De datum is nl. 25 juli!

Wat we bedoelen met "zoals we gepland hebben"? In deze fase begint nu alles af te hangen van een strakke planning!


  • We dienen op tijd onze banen op te zeggen i.v.m. een uitwerktermijn.

  • Als we in Nieuw Zeeland aankomen zou het toch wel fijn zijn als onze spullen daar ook spoedig aankomen! De overtocht per boot duurt 6 weken. Vanaf het moment dat onze spullen in een container zitten hebben we, op een koffer kleding na, hier niets meer.

  • De werkvergunning moet in ons paspoort komen te staan, anders worden we op het vliegveld in NZ zonder retourvlucht direct teruggestuurd.

  • We moet op tijd een vlucht boeken want anders zijn er geen tickets meer te krijgen, oftewel je betaalt de hoofdprijs, zeg maar 3x zoveel!
We hebben beide inmiddels onze baan opgezegd en zijn zogezegd vanaf 1 juli vrijwillig werkeloos.

We zijn dus gedwongen om alvast een ticket te kopen. Het blijft een gok of we dan alles al hebben geregeld, maar goed. Deze gok hebben we genomen! Zodoende hebben we onze vertrekdatum (noodgedwongen) vastgelegd.

De papieren voor de aanvraag voor onze werkvergunning liggen momenteel op de ambassade in 's-Gravenhage, inclusief onze paspoorten. Nu maar hopen dat de aanvraag foutloos is ingediend en op tijd terug wordt gestuurd! Zo niet, dan hebben we een serieus probleem!


Verder hebben we hier nog wat bezittingen die we graag nog voor het vertrek willen verkopen. Mocht dit niet lukken dan is er nog geen man over boord, onze hulptroepen nemen dit dan van ons over.





Zoals te zien op bovenstaande foto verloopt de verkoop van onze inboedel goed! Inmiddels zijn beide auto's verkocht. En ook de laatste bezittingen die we nog niet kwijt waren aan familie en bekenden hebben inmiddels een nieuwe bestemming gevonden.


Gelukkig hebben we voor onze lieve Kootje (poes) een goed adres gevonden. Da's een hele zorg minder!!! Om alvast te wennen i.v.m. de vakantieperiode zal zij een dezer weken als eerste het huis gaan verlaten. snik, snik. Meenemen was eigenlijk geen optie i.v.m. een zeer lange quarantaineperiode en het feit dat veel verhuurders geen huisdieren accepteren.




Uiteraard nemen we een klein gedeelte van de inboedel mee. We hebben het zoveel mogelijk beperkt. De kosten van verschepen wegen soms niet op tegen nieuwe spullen kopen in NZ.
Onderstaand enkele spulletjes die zeker mee gaan zoals de TV, ons bed, de relaxstoelen en onze originele Nederlandse skates.





Nu de laatste weken weg tikken komt ook het "afscheid nemen van" dichterbij.

We hebben daarom een klein feestje in besloten kring georganiseerd. We beseffen maar al te goed dat "afscheid nemen van" zeker niet gemakkelijk zal zijn.

Nou, jullie zijn weer op de hoogte! Als je het leuk vindt kan je een reactie achter laten.

Tot de volgende keer!