vrijdag 8 juni 2007

Stand van zaken begin juni










KIA ORA!


Het grote aftellen is begonnen!

Als alles loopt zoals we gepland hebben vertrekken we over 7 weken naar Nieuw-Zeeland. De datum is nl. 25 juli!

Wat we bedoelen met "zoals we gepland hebben"? In deze fase begint nu alles af te hangen van een strakke planning!


  • We dienen op tijd onze banen op te zeggen i.v.m. een uitwerktermijn.

  • Als we in Nieuw Zeeland aankomen zou het toch wel fijn zijn als onze spullen daar ook spoedig aankomen! De overtocht per boot duurt 6 weken. Vanaf het moment dat onze spullen in een container zitten hebben we, op een koffer kleding na, hier niets meer.

  • De werkvergunning moet in ons paspoort komen te staan, anders worden we op het vliegveld in NZ zonder retourvlucht direct teruggestuurd.

  • We moet op tijd een vlucht boeken want anders zijn er geen tickets meer te krijgen, oftewel je betaalt de hoofdprijs, zeg maar 3x zoveel!
We hebben beide inmiddels onze baan opgezegd en zijn zogezegd vanaf 1 juli vrijwillig werkeloos.

We zijn dus gedwongen om alvast een ticket te kopen. Het blijft een gok of we dan alles al hebben geregeld, maar goed. Deze gok hebben we genomen! Zodoende hebben we onze vertrekdatum (noodgedwongen) vastgelegd.

De papieren voor de aanvraag voor onze werkvergunning liggen momenteel op de ambassade in 's-Gravenhage, inclusief onze paspoorten. Nu maar hopen dat de aanvraag foutloos is ingediend en op tijd terug wordt gestuurd! Zo niet, dan hebben we een serieus probleem!


Verder hebben we hier nog wat bezittingen die we graag nog voor het vertrek willen verkopen. Mocht dit niet lukken dan is er nog geen man over boord, onze hulptroepen nemen dit dan van ons over.





Zoals te zien op bovenstaande foto verloopt de verkoop van onze inboedel goed! Inmiddels zijn beide auto's verkocht. En ook de laatste bezittingen die we nog niet kwijt waren aan familie en bekenden hebben inmiddels een nieuwe bestemming gevonden.


Gelukkig hebben we voor onze lieve Kootje (poes) een goed adres gevonden. Da's een hele zorg minder!!! Om alvast te wennen i.v.m. de vakantieperiode zal zij een dezer weken als eerste het huis gaan verlaten. snik, snik. Meenemen was eigenlijk geen optie i.v.m. een zeer lange quarantaineperiode en het feit dat veel verhuurders geen huisdieren accepteren.




Uiteraard nemen we een klein gedeelte van de inboedel mee. We hebben het zoveel mogelijk beperkt. De kosten van verschepen wegen soms niet op tegen nieuwe spullen kopen in NZ.
Onderstaand enkele spulletjes die zeker mee gaan zoals de TV, ons bed, de relaxstoelen en onze originele Nederlandse skates.





Nu de laatste weken weg tikken komt ook het "afscheid nemen van" dichterbij.

We hebben daarom een klein feestje in besloten kring georganiseerd. We beseffen maar al te goed dat "afscheid nemen van" zeker niet gemakkelijk zal zijn.

Nou, jullie zijn weer op de hoogte! Als je het leuk vindt kan je een reactie achter laten.

Tot de volgende keer!

1 opmerking:

Canadian girl zei

Ha Kaaskiwies, eindelijk een datum in zicht zodat jullie je daarop kunnen richten. Spannend allemaal, maar ik wens jullie een goede reis en een veilige thuishaven in Nieuw-Zeeland. Hoop vaak op deze site te kijken hoe het met jullie gaat. Wij vertrekken op 30 juni voor 3 weken naar Canada, maar komen daarna toch lekker weer thuis in Veghel. Liefs van Jennine