vrijdag 20 juli 2007

Stand van zaken eind juli









Kia ora!

Vandaag 20 juli hebben we groot nieuws!

Want.........

We hebben vandaag het voorlopige koop/verkoopcontract getekend!




Ons huis is dus vrijwel verkocht. Wettelijk kan de koper er nog binnen 3 dagen vanaf zien of als de koper de hypotheek niet rond kan krijgen, maar we vertrouwen erop dat het wel goed komt. Nu dit geregeld is valt er weer een last van ons af.

De laatste dagen tikken nu weg en we nemen nog steeds afscheid van familie en vrienden. Het wordt emotioneel steeds zwaarder. Ja..... we weten het wel, we hebben dit zelf gewild maar dat betekent niet dat afscheid nemen er makkelijker op wordt.

Op dit moment zijn we zo goed als klaar met alle voorbereidingen en afhandelingen. Naast kleding bezitten we nu alleen nog een auto. Maar niet voor lang want ook die gaan we maandag overdragen aan de nieuwe eigenaar. We doen de laatste dagen bijna niet anders dan uit eten gaan. Afscheid nemen doen we niet alleen van familie of vrienden maar ook van de voor ons zo bekende lekkernijen.

Wat dan?

Vorige week hebben we in een dolle bui eerst koffie gedronken met een echte "Bosche bol" van Jan de Groot (wie kent deze nu niet? Zoniet dan moet je je schamen!) Amper een uur later staan we op de Bosche markt een broodje haring met uitjes naar binnen te smikkelen! Als toetje verorberen we nog even een Hemaworst met mosterd! Nee, we zijn niet ziek geworden!!!!!! Zo zie je maar, hier hebben we het ook nog druk mee!!!!!!

Dit zal even de laatste blog voor ons vertrek zijn. We proberen in Thailand nog iets van ons te laten horen! We wensen iedereen een hele fijne vakantie toe en natuurlijk hopen we dat jullie ons blijven volgen en laat even een berichtje achter?! Altijd leuk....


donderdag 12 juli 2007

Stand van zaken half juli







Kia ora!

Daar zijn we weer!
Er is weer veel gebeurd de afgelopen dagen, dus ga er maar even voor zitten.


11 juli

Vandaag was het dan eindelijk ook de laatste werkdag voor mij (marco). Het voelde wel een beetje raar. Dat is ook niet vreemd als je na 18 jaar bij de zelfde baas gewerkt te hebben de deur achter je sluit. In die 18 jaar is er zoveel gebeurd en heb ik zoveel meegemaakt.... In die periode heb ik zoveel collega's zien komen en gaan, en nu ga ik zelf weg.

Ik behoorde samen met Sjaak en Michel tot de 3 dino's, oftewel onderdeel van het meubilair. Van een van hen heb ik dit prachtige boek gekregen waar ik nog veel gebruik van zal maken bij de start van mijn nieuwe toekomst. Collega's bedankt voor de fijne samenwerking al die jaren. Ik zal daar zeker nog wel eens aan terug denken.

9 juli
Eindelijk was het dan zover, Na weken lang inpakken kwam dan eindelijk de verhuiswagen voorgereden. Na een korte inventarisatie doken de verhuizers op de door ons ingepakte dozen. Elke doos kreeg een nummer en werd voorzien van een naamsticker. De inhoud werd op een lijst geschreven voor de douane en het inklaren in Nieuw Zeeland.

De dag ervoor bleek na contact met het verhuisbedrijf dat onze bamboe- en rieten meubeltjes een probleem zouden kunnen vormen bij het inklaren in Nieuw Zeeland. Ze zijn daar nogal bang voor beestjes die mogelijk in de meubeltjes zouden kunnen wonen. Op het allerlaatste moment maar besloten deze niet mee te nemen en dus direct aan de "kringloop" te doneren. Zo, dat scheelt ook weer inpakken en kubs!

De meubels die wel mee gaan zijn door de jongens vakkundig ingepakt. In 2.5 uur was alles ingepakt en ingeladen.

Alles bij elkaar waren het wel 91 pakketten! Dat hadden we zeker niet verwacht! We hadden de afgelopen tijd al zoveel weggedaan dachten we......

Bedankt mannen!

De pakketen gaan vervolgens in een houten kist die weer tezamen met andere kisten in een zeecontainer worden gezet. Uiteindelijk wordt onze container tezamen met andere containers op de "kiwi express" gezet. Zien jullie hem staan? Het schip zal als het goed is zo'n 6 weken onderweg zijn, afhankelijk hoe hard de matrozen door zullen roeien.......


De zelfde dag nog lezen we dit voor ons zeer verontrustende bericht in de krant. De inhoud spreekt voor zich..... We maken ons nu ernstige zorgen om onze skates, mede ook omdat deze op onze weblog staan en dus door iedereen gezien kunnen worden.
Mondje dicht dus mensen!

Het enige wat we nu nog bij ons hebben is een koffertje met kleding en toekomst dromen. Tot de dag van vertrek bivakkeren we in de caravan van pa en ma Verhulst.

Alsof we het nog niet druk genoeg hebben allemaal, zijn we momenteel ook nog in onderhandeling met een mogelijke koper van ons huis! Jawel, het lijkt ons te gaan lukken nog alles af te ronden voor we uit het land vertrekken! Nog even de onderhandelingen afwachten....
Hopelijk zal de "kiwi express" de stormen en piraten kunnen ontwijken en komen onze spulletjes droog op het dok aan. Over 6 weken weten we het...
Ondanks dat we inmiddels werkeloos en bijna dakloos zijn hebben we het dus nog erg druk.

See you in the next episode on our Blog!