vrijdag 19 december 2008

laatste blog 2008


Tja, de laatse blog van het jaar 2008 alweer!

We hebben besloten toch nog maar een jaartje door te gaan met de blog want schijnbaar zijn er toch nog veel mensen die onze blog volgen. De uitdrukking " Uit het oog uit het hart" gaat dus nog even niet op!

Uiteraard hebben we weer het een en ander mee gemaakt. Begin december zijn pa en ma weer deze kant op komen vliegen.



Dus ik naar het vliegveld. Marietje moest
helaas nog werken dus die kon helaas niet mee om ze op te halen.

Toch wel een probleempje voor mij want zodoende had ik dus geen navigator bij me.

Je kent het wel, afslagje gemist en toen reed ik plots midden op de landingsbaan! Schijnbaar mag je geen mensen oppikken op de baan. Leek me eigenlijk wel makkelijk!

Gelukkig was ik toch nog op tijd in de aankomsthal om ze op te pikken.
Enkele weken voor aankomst hebben we een voertuig voor pa en ma aangeschaft. Thuis aangekomen moest natuurlijk eerst de auto beoordeeld worden. Tja en een beetje "kiwi" moet toch minimaal 3 auto's voor de deur hebben......


Hoewel ze hier geen Sint Nicolaas vieren kregen we middels dit bezoek dan toch kadootjes. Ik heb overigens nog een paar keer aan collega's getracht uit te leggen wat dit feest inhoudt. De Sint snappen ze nog wel (een soort kerstman) maar het verhaal van de zwarte pieten gaat er niet in! Dat is toch discriminatie? Tja en die Maori's die stonden alweer bijna met de strijdbijl klaar!









Sint en Piet kennen ze dus niet! Nee, die kerstman is een lekkere vent! met zijn elfenslaafjes. Oooh, dat kan dan weer wel? Hoe dan ook in Nieuw Zeeland komen ze nu in hogere kerstsferen. Zo links en rechts zie je een idioot in een bloedheet kerstpak rondlopen en dat in de zomer!

Maar goed, kerst dus. Hoogste tijd om een kerstboom aan te schaffen! Wij op zoek naar een boom. Zingend uit volle borst " Ooooo dennenboom"...... wat blijkt? Ze verkopen hier echte dennenbomen! Ja? Snappen jullie het niet? Even uitleggen dan. In Nederland gebruiken ze sparren als kerstbomen en geen dennen! Al die jaren hebben wij Nederlanders dus een zeer ernstige fout gemaakt.


Thuis aangekomen hebben de dames de "dennenboom" opgeleukt zoals ze dat tegenwoordig zeggen. En ik moet zeggen, het resultaat was zeer bevredigend! Voordeel van een den in vergelijk met een spar is dat deze boom geen naalden verliest. Toch wel handig als het in huis 30 graden is want een spar zou na een dag volledig verdroogd zijn.














We hebben hier dus al meerdere zomerse dagen achter de rug ondanks dat de echte zomer pas in januari/februari begint. Op zo'n warme zomerse dag is niets lekkerder dan een heerlijk verkoelend "luchtig" ijsje.

En als het echt te warm wordt dragen de Kiwi-dames gewoon de nieuwste badmode met ingebouwde koelcompressen!
Ooh, ik was even afgeleid, waar waren we gebleven? Och ja kerst dus. Herinneren jullie ons huisdiertje nog?
Schijnbaar heeft iemand van een reclameburo onze blog gezien want een maandje geleden werd Marietje benaderd voor een contract met Animates (dierenwinkel). Uiteindelijk hebben we toestemming gegeven voor het gebruik van haar foto voor de nieuwste reclamecampagne op voorwaarde dat we levenslang dierenvoer krijgen! Mogen jullie raden wat we eten met kerst.........

Tenminste, als de kerst door gaat want we hebben uit onbevestigde bronnen vernomen dat de kerstman afgeknalt is! Incluis Rudolf en Blitzen!

Genoeg over kerst nu! Nog iets anders? Jawel! Wegens uitstekende prestaties betreft het bomenonderhoud heeft de Gemeente Auckland besloten om de boomverzorgers eens te trakteren! En waar maak je boomverzorgers blij mee? Als het maar een beetje anders en spannend is! BUNGEE JUMPING!


Wij dus met zijn allen naar de Harbourbridge in Auckland. Zo op een afstandje lijkt het niet zo hoog....

Tja, dit bord zegt genoeg! Oppassen geblazen dus.









Als ik het goed heb is het Bungee jumpen in New Zealand uitgevonden.
Een paar studenten op een universiteit dachten hiermee een leuke ontgroening te verwezelijken! Het idee was wel gestolen van een Afrikaanse stam die vanaf een houten toren sprongen met een liaan aan de enkels gebonden. In het begin ging het jumpen hier wel eens fout. Maar "met vallen en opstaan" zullen we maar zeggen......
En plots stond ik dan op de rand van de afgrond. Ik was om eerlijk te zijn best wel nerveus. Helemaal wanneer je je gordel aantrekt en er een stuk elastiek aan je enkels gebonden wordt. Nerveuze opmerkingen zoals: wel een goede knoop gebruiken he? Hebben jullie ook incontinentie luiers? maken weinig indruk op het personeel. Zo af en toe komen vlagen van urine en angstzweet voorbij........


Dan beginnen de mede jumpers af te tellen en komt het moment dat je moet springen. Ondertussen gaan alle alarmbelletjes af in je lichaam. Maar ja, je moet he? Plots hang je in de lucht en een seconde later ga je tot aan je navel onder water!
Door de spanning vergeet je even je adem in te houden en een seconde later veer je weer 20 meter omhoog.

















Nu wilde het feit dat toen ik aan de beurt was ze even besloten een nieuw type elastiek uit te testen! "Oooo ja dat heb jij weer" hoor ik jullie al roepen! Maar nee, echt! Dit elastiek was wat stugger zullen we maar zeggen dus de gevolgen voor de brug waren enorm!

Tot slot willen we jullie alvast hele fijne feestdagen wensen en een gelukkig en gezond 2009. Tot blogs!

vrijdag 28 november 2008

Marietje goes Aussie!


Hoera! Alweer een nieuwe blog!

Tja, en we vonden het na 39 blogs ook tijd om jullie maar eens kennis te laten maken met "Sinawies".

Wie weet zijn ze ook al in Nederland te koop! Vraag effe na bij de lokale groenteboer?

Maar goed, we gaan van start. Eindelijk was het dan zover, Marietje heeft haar eerste zakenreis gemaakt naar "dat andere eiland" Australië!







Dat andere eiland? Tja, hoe moeten we dat uitleggen? Er bestaat een soort haat/liefde verhouding tussen NZ en Australië. De economie en het aantal inwoners van Australië overtreft ons ruimschoots! Daar staat tegenover dat wij natuurlijk veel beter zijn in rugby en wij geen chronisch tekort aan water hebben.

Zo zeggen die Aussies dat wij....eeh, hoe zal ik het zeggen? Eeh, geslachtsgemeenschap hebben met schapen. Nou, inmiddels hebben ze meer schapen in Australië dan in Nieuw Zeeland!


En volgens bovenstaande advertentie ergens in Auckland is de door ons geproduceerde wol wel goed om je "achterste" lekker warm te houden!
Marietje is dus een weekje naar Sydney geweest om getraind te worden voor haar nieuwe job bij Fuji.


Gelukkig had Marietje naast de opleiding ook tijd om de stad te verkennen.
Zoals iedereen wel zal herkennen: "The Opera House".


Overal zijn gezellige pleintjes met terrasjes te vinden. Die Aussies zijn niet vies van een stevige lunch en een paar pintjes!
Zo aan het begin van de zomer staan veel bomen in bloei zoals deze Jackeranda's.
En dan natuurlijk het strand! Toevallig was er die dag een zwemcompetitie. De stranden bij Sydney hebben prachtig wit zand en een azuurblauwe zee.

Maar daar kwam Marietje niet voor, nee, voor het spotten van surferboys!

Ach, die macho's gaan gauw vervelen dus heeft ze trouw weer haar hobby opgepikt, en wel shoppen!
Op de laatste dag voor vertrek was er in de haven nog een uitgebreide lunch met haar Aussie collega's. Uiteraard weer met veel alcohol want dat hoort zo als je aan het werk bent.
Hebben jullie wel goed gekeken naar de foto's? Wel opletten ? Ze heeft nogal wat dieren weten te spotten tijdens het sightseeing. Niet gezien? Wat dachten jullie van deze momentopname, een shark attack? Toch maar weer even opnieuw kijken!

Uiteindelijk was het toch een redelijk geslaagde studieweek.

Nog ander nieuws? Natuurlijk!
Naast rugby union, welbekend van onze superhelden de "All Blacks" bestaat er nog een andere rugby vorm ofwel rugby league. De spelregels zijn afwijkend. Zelf vinden wij deze vorm minder spannend, behalve dan afgelopen weekeinde! Waarom? Omdat "The Kiwi's" zoals ons Nationale team heet, in de finale stond van de wereld kampioen schappen!!!!!! Tegen wie? Nou die Aussies natuurlijk weer!












De Aussies stonden al snel achter dus kwam de ware aard van dit volkje (afstammelingen van de gevangeniskolonie) weer naar boven! Valsspelen!














Maar wij Nieuw Zeelanders zijn gewoon onverslaanbaar! en zijn wereldkampioen geworden!

Tja en dan nog even een andere mededeling, Ik heb mijn baan bij Asplundh opgezegd en begin mijn eigen bedrijf!


Beviel het dan niet? Toch wel! maar net als Marietje was ik toe aan een nieuwe uitdaging. Via de franchise organisatie "Jim's Mowing" genaamd ga ik dus grasmaaien voor een vaste klantenkring. Daarnaast is het de bedoeling om voor alle franchiseleden het nodige boomwerk uit te voeren.




Maar een eigen bedrijf opzetten is makkelijker gezegd dan gedaan! Via internet en kennissen krijg ik veel tips. Binnen de kortste keren wist ik niet meer waar ik al die gele post-it briefjes moest laten!
Maar goed, het is de bedoeling om in Januari van start te gaan! (Erik, er komt dus nog een baan voor je vrij!).













Werken met motorzagen of maaimachines, het blijft natuurlijk wel opletten!

Aan al het goede komt een einde, dus ook aan deze blog! Tot de volgende keer maar weer! P.s. stuur ons eens een emailtje? (het achterlaten van een berichtje op de blog blijkt niet altijd goed te werken) Dan weten we of er nog interesse is voor onze blog. Dit geldt overigens niet voor onze allertrouwste fan die ons vaak daags na de lancering alweer als allereerste een berichtje achterlaat. Ik kan helaas het emailadres niet vermelden anders worden we gebombardeerd met spam! Maar de meeste lezers van onze blog weten ons vast wel te bereiken!


Tot blogs maar weer...

vrijdag 14 november 2008

Half November 2


Het is weer zover, een nieuwe blog.

Houdt het dan nooit op? NEE! We maken hier ook zoveel mee.

Daar gaan we dan weer. Het is weer zover, de "Zomerkoninkjes" zijn weer te koop. Hier worden ze "Sweet reds" genoemd omdat ze zoet en rood zijn. Ja natuurlijk zou je zo zeggen want dat zijn aardbeien. Nou, je weet maar nooit! Het kan zomaar gebeuren dat ze in diverse kleuren te koop zijn! Nee, wees gerust, geen fotoshopwerk deze keer!

















Of toch wel? De Sweet reds zijn nog lekkerder met een chocolade jasje aan.

De allertrouwste lezers onder ons kunnen het zich nog wel herinneren: Het was weer "Guy Fawkesday". Even geheugen opfrissen? Deze man heeft ooit in een ver verleden getracht het Engels parlement op te blazen. Zeg maar de vader van het moderne terrorisme!
De aanslag was verijdeld en de arme man werd vervolgens gruwelijk gemarteld. De Engelsen wilden graag de namen weten van de invloedrijke handlangers......

De Engelsen en de kroonkolonieen vieren dit nog steeds uitbundig met veel vuurwerk. Daar staat tegenover dat er met "Oud en Nieuw" vrijwel geen vuurwerk wordt gestoken.































Een trouwe fan van Guy heeft later ook nog zoiets getracht. Helaas had dit stuk tuig meer succes.

















Over explosief gesproken: Het was de afgelopen week flink heet in Nieuw Zeeland! Het is officieel nog voorjaar maar het voelt aan als zomer. Door het ontbreken van de ozonlaag is de zon gloeiend heet.
Tijdens het weerbericht zien we een UV schema die momenteel op maximaal staat oftewel 11! Dit betekent om de 2 uur alle onbedekte huid insmeren met de hoogste zonnebrandfactor en liefst uit de zon blijven tussen 11 tot 4 uur. Lijkt me een goed plan maar dan komt er van werken niet veel meer terecht! "Pappen en nathouden dus".
Veel studenten hebben inmiddels zomervakantie waardoor het best wel druk is op het strand! Gelukkig hebben we toch nog een plekje kunnen veroveren.

Zien jullie Marietje zwaaien? Niet? Op de foto onder, in het midden, op het strand? Niet? Het wordt dan toch echt tijd voor een ogentest!


Weer even een weetje over Nieuw Zeeland: Hier is het dus mogelijk om een eigen kenteken voor je voertuig samen te stellen. Tenminste als deze nog niet bestaat en aan meerdere voorwaarden voldoet. Ik heb het afgelopen jaar enkele foto's gemaakt van diverse kentekens. Ik/we hebben er veel meer gezien, en ook met betere teksten/combinaties, maar het is niet altijd mogelijk een foto te maken zonder zelf te verongelukken danwel aangereden te worden. Kortom, jullie zullen het hiermee moeten doen.


De loodgieter.













Four one off. De frameteksten zijn ook vaak funny...










De Hawaiaan: Aloha!












Links zit Corrie de Groot en rechts zit Cees Jansen.












Rode auto oftewel: Dragonfly!













Ezy to own.












Promotieteam van Red Bull:
Rechts: GIVES U links: WINGS.
(nee heren, deze foto is niet gemaakt om het blondje). Aha..








GO FOR IT!










Tja, die datum kan van alles betekenen...... trouwdag, verjaardag, geluksdag of gewoon de elfde van Januari....eeeeuh.....









De tapijtreiniger: KLEENR












De gordijnenboer, Marquis: MARKEE













De opvoeder: O BE HAVE!












Iemand die fan is van mijn vrouwtje!













Een arm autootje achtergelaten in een koude, donkere garage.










De visboer: FISHY










Nog een loodgieter: PIPE TO YOU












Het bijbelsvolkje is ook onder ons













Iemand die niet helemaal tevreden is met zijn leven.












Who the F... is TM? Het is in ieder geval wel een leuk karretje










De airco van deze wagen is kapot, of deze brunette heeft het erg warm...










VB BEER is een lokaal biermerkje dat hoofdzakelijk gedronken wordt door Maori's.








Dan nog even deze lolbroek met zijn Mazda 3.14. Och Ja! Het getal PI! Wat geinig!
Deze foto heeft me een wilde achtervolging van een uur door de stad gekost, dus jullie moeten me dankbaar zijn voor de moeite een (leuke) blog te maken !!!!!!





Geen kentekenplaat, maar toch grappig











Dat was het al weer! Hou vol! Binnenkort weer een nieuwe blog met schokkend, grappig en informatief nieuws.

Hope to CU again...enne een reactie is altijd welkom!