woensdag 2 januari 2008

Begin Januari 2008!

Oke, daar zijn we al weer!

Allereerst wensen we iedereen een gelukkig en gezond Nieuwjaar! Ook al zijn wij dan aan de andere kant van de wereld, we hebben toch nog even aan iedereen gedacht. En.....wij hebben een halve dag eerder al op jullie gezondheid geklonken.

Zoals in een eerdere blog aangegeven is er in NZ dus geen vuurwerk te koop rond "oud en nieuw".

Wij, (hoor ons nu...) hebben al vuurwerk afgestoken op Guy Fawksday. Maar....we zijn niet voor 1 gat te vangen! We hoorden van vrienden dat er om middernacht vuurwerk vanaf de skytower afgeschoten zou worden! We zijn dus samen met Patrick en Caroline Auckland City in gegaan.

Het was lekker druk in de stad. Uiteindelijk vonden we een mooi plekje tussen de hoge kantoor- en appartementsgebouwen waar we de toren goed konden zien. En toen.....brak om klokslag 12 uur de hel los!


Het was voornamelijk siervuurwerk en geen harde knallen. Vermoedelijk zouden de ruiten van de kantoorgebouwen dit niet overleven.
Na 10 minuten begon iedereen op straat elkaar gelukkig nieuwjaar te wensen en werd er hardop geroepen dat het hoog tijd was om dronken te worden! Helaas waren vrijwel alle kroegen/pubs afgeladen vol dus konden we niet aan de oproep gehoor geven.



De volgende dag hadden we eindelijk tijd om onze administratie bij te werken. Door onze studie en hard werken, nou ja hard......laten we zeggen "aanwezig zijn op het werk" lagen we vreselijk achter met de adminstratie.

Marietje kon nog net het kantoortje binnen komen maar zag het eigenlijk al niet meer zitten (net als wij Marietje bijna niet meer kunnen zien zitten).

Oke, even nog wat anders dan, we gaan het even hebben over melk. Melk? ja melk.... In NZ wordt melk verkocht in kannen. Zoals te zien op de foto staat er op de verpakking tot wanneer de melk houdbaar is. Inderdaad, tot 3 januari kwart voor 3. Nu wil het feit dat ik tegen 3 uur dorst had..........
Inderdaad je kan het al raden. Gelukkig hadden we pas nog een bordje opgehangen die verwijst naar de witte vriend om deze te kunnen omhelzen om alle "shit" eruit te laten lopen.


































Die nacht hallucineerde ik van de aspirines dat ik op mijn gemak op de pot zat en plots door 2 koude, grijze handen de pot in getrokken werd. Gelukkig is alles toch nog goed gekomen.

We hadden nog een paar daagjes vrij, dus zijn we naar Muriwai Beach gereden. Voor de oplettende lezer, daar zijn we al eerder geweest. Op dit strand mag je dus met je 4x4 lekker rond rijden.

We kwamen vrij laat aan en het begon al aardig vloed te worden. Na een kwartiertje kregen we het toch wel benauwd want de zee kwam toch wel heel snel op. We zagen al een wagen in zee staan dus wilden we snel het strand af.

Nu is het zo dat er maar 1 toegangspad is naar het strand en ten minste 80 jeeps wilden allemaal tegelijk het strand af! Sommige auto's hebben er ook nog een flinke boottrailer of een aanhanger volgeladen met crossmotoren achter hangen. Door de droogte van afgelopen weken was het pad erg zacht geworden waardoor enkele te zwaar geladen wagens vast kwamen te zitten. Door het opkomende water ontstond er lichte paniek en dan zie je de aard van de "ware kiwi" boven komen! Onmiddelijk werden alle auto's aan elkaar geknoopt en trokken we elkaar los. Zo zijn we bijna allemaal toch nog droog het strand afgekomen.


Aan het einde van het strand kan je ook nog een "Jan van Genten-kolonie" bezichtigen. Als je goed kijkt zie je links, boven op de foto een viewpoint waar je recht bovenop de kolonie kan kijken.


De vogels zijn op de kliffen aanwezig van begin december tot eind januari. Je ziet nu overal donzige jongen rondkruipen. Naar verwachting zijn de vogels over 3 weken alweer vertrokken, zodra de jongen enigszins kunnen uitvliegen wordt de trektocht verder vervolgt richting Australie.
Elke keer als er een ouder aankomt vliegen vinden ze de partner onmiddelijk en begroeten ze elkaar uitgebreid. Na wat geknuffel en geflirt krijgt het jong pas wat te eten.























Een heel bijzondere prachtige ervaring vonden wij!

Nou, dat was het weer voor even. Tot de volgende blog maar weer!

2 opmerkingen:

Jeanne en Thomas zei

Hoi 2008 kaaskiwies, wat een mooie foto's weer. Dus het was maar goed dat we 31-12-2007 22.00 uur onze tijd (jullie tijd 01-01-2008 10.00 uur) hadden afgesproken om te webcammen want nadien had Marietje alle tijd om haar administratie op te ruimen. Met dat probleem ga ik nu ook beginnen (lekker vroeg 08.00uur zondagmorgen 6-01). Gelukkig voor Marco is het wc voorval goed afgelopen. Zag er weer erg goed uit. Een tien voor fotoshoppen voor Marco. Jongens de groetjes uit een nog donker Veen.

Jeanne, Thomas (ligt nog op een oor), Kayleigh (ligt gezellig bij me op de printer) en van Kootje (die straatkat is nog buiten aan het jagen).

Leon NZ zei

altijd weer een feest om jullie weblog te lezen....gieren, brullen om Marco in de wc pot!
Annebel