zondag 20 april 2008

Eind april

Tja, het heeft even geduurd maar daar zijn we dan weer.....

We hebben enthousiaste reacties van onze "trouwe volgers" ontvangen maar ook een aantal reacties met excuses .... O, ja natuurlijk! Excuus 12, ik had geen tijd of mogelijk excuus 41, helemaal vergeten maar kijk iedere keer trouw hoor..... Ach ja, wat maakt het ook uit? Bedankt in ieder geval voor jullie leuke reacties. We hebben er weer zin in en gaan gewoon lekker door!

Zoals jullie weten (of misschien niet meer) heeft Marietje haar examen gedaan voor registratie om zodoende officieel als röntgenlaborante aan het werk te mogen. Vooralsnog werkt ze theoretisch als "röntgenassistente". Na 2 weken kwam dan eindelijk de uitslag......


De spanning werd Marietje te veel! Kilo's afgevallen....en haar huid kwam zelfs los.

En wat denken jullie? Gezakt! en niet een beetje.... de brief was ontzettend negatief, sloeg werkelijk nergens op qua argumenten! Ongelooflijk! Werkelijk niets was goed...behalve haar röntgenfoto's.....die waren prima!
Maar...maar.... dat is toch de bedoeling? Jawel, maar we hebben het sterke vermoeden dat als je niet in NZ de opleiding genoten hebt je gewoon niet goed genoeg bent. Ze schoffelen je gewoon onderuit! Wat een arrogantie!

Marietje zag het even helemaal niet meer zitten! Wat nu? In het contract staat dat als ze niet slaagt, ze niet mag blijven! Dat is "krachtterm" op zijn zachtst gezegd.

Moet ik nu een andere baan gaan zoeken? Tja, er worden nog mensen gevraagd bij een wasserette.....Maar die kleine werkruimtes.....Daar passen die half miljoen Chinezen die we hier hebben veel beter in!
Of wat dachten jullie van een "pleejuffrouw"? Wel een rustig baantje natuurlijk op zo'n luie stoel alleen....Marietje is allergisch voor "chloorlucht" en kerels die de rits zogenaamd niet open kunnen krijgen....... Nee dat is het toch ook niet.
Maar goed. alle gekheid op een stokkie. De collega's en de manager begrijpen er niets van dat ze niet geslaagd is en de kliniek gaat nu actie ondernemen. Binnenkort gaat er een zeer pittige brief naar de Board met twee referenties van de radiologen waar Marietje nauw mee samen gewerkt heeft het laatste half jaar. In die brief staat dat deze "bullshit" onmiddellijk recht gezet moet worden! We wachten geduldig af. We hebben echter het vermoeden dat e.e.a. weinig verandering in de situatie zal brengen.

Ander nieuws dan maar. We zijn vorige week verhuisd van ons zomerverblijf naar onze winterresidentie. Nee, geen zorgen....geen adresverandering. We zijn gewoon met onze meubels van de serre naar de woonkamer met openhaardje verhuisd. Het wordt hier nu met name 's ochtends en 's avonds wat te koud in de serre. Jullie weten toch nog wel dat centrale verwarming of dubbel glas hier niet bestaat?
















Ik weet niet hoe het gaat in Nederland, maar de benzineprijs rijst hier de pan uit! We betalen inmiddels hier 1.86! eeeehh NZ Dollars wel te verstaan. Ja, oké jullie hebben gelijk "dollars" oftewel 93 eurocent. Voor Nederlandse begrippen goedkoop, maar toen we onze auto's kochten was de prijs voor benzine "slechts" 1.40 dollar!

Een prettig gevolg van deze forse prijsverhoging is dat we nu wel meer ruimte krijgen in de kelder. Hoewel..... Toch liever een volle kelder!!!!!!!
Nou dat was het weer voor even. Ons advies: gewoon geduld hebben en wachten op de volgende blog. Hopelijk hebben we dan alsnog goed bericht!
De groenten. Tot Blogs.

vrijdag 4 april 2008

Begin April



Hallo allemaal, daar zijn we weer.


Ja, we leven nog steeds! Inmiddels zijn pa en ma Verhulst weer op weg naar Nederland. We willen nog even wat foto's met jullie delen......





"The united colours of kiwiland."





De gouden waterval.



Azuurblauw meer.


Algengroei in een riviertje.
Ondergaande zon in Taupo.

En dan komt het onvermijdelijke afscheidsdiner. De afgelopen weken hebben we zeer internationaal gegeten, te weten: Hollandse pot, Indiaans, Chinees, Amerikaans, Thai's, Mongools, BBQ, Italiaans, Indonesie's enz. Het laatste avondmaal was dit keer uit Pa en Ma's favorite vakantieland (tot dus ver), namelijk Portugees.
Maar dan komt het onvermijdelijke afscheid met een lach en een traan. Eenmaal vertrokken voelden we ons zo alleen. In huis is het zo stil geworden.........En dan nemen ze ook nog het goede weer mee! Maar goed, Wat overblijft zijn fijne herinneringen gevangen in een lijstje aan de muur.

Back to reality

We moeten even een onderwerp met een luchtje met jullie bespreken. Het betreft namelijk Blote voeten! Wat nu weer? Nee, even serieus! Het is namelijk zo dat veel kiwi's graag rondlopen op blote voeten. En dan bedoel ik niet in- en rondom huis, nee overal! In shoppingmalls, benzinepompen, parken of gewoon over straat.












Laatst was ik (marco) aan het werk nabij een school en zag dat de kinderen na het verlaten van het schoolplein meteen de schoenen uittrokken en blootvoets naar huis liepen.
Zoals aangegeven zijn we nog druk bezig
met integreren. Maar blootvoets door het straatvuil lopen gaat ons toch te ver! Nu waren we op internet op zoek naar een oplossing voor dit toch wel grote probleem. Totdat..... we een oplossing vonden! Iemand bood zijn blote voeten aan! Deze persoon heeft in de welbekende film "Lord of te Rings" meegespeeld als Hobbit en verkocht dit unieke kledingstuk. Alleen.....het waren wel erg lelijke voeten en bovendien mijn maat niet.







Maar geen probleem te groot of we bedenken er wel een oplossing voor! Wat dachten jullie van dit fijne paar schoenen?








Mijn nieuwe schoenen zitten als gegoten en lopen heerlijk! We zijn dus alweer een stukje verder gekomen met het integratieproces!



















Helaas hadden ze Marietjes maat niet meer. Maar ja, als je de ziekte van "Pedes Cachinnare" hebt (zeg maar lachvoeten) dan wordt dat toch wel moeilijk!


Dit was het weer voor even. We vragen ons af of en hoeveel mensen er nog eigenlijk zijn die onze blog volgen. Is het echt zo? Uit het oog, uit het hart?
Of zijn we nog steeds in de picture? stuur effe een mailtje?
Tot de volgende blog.