maandag 16 juni 2008

Half juni


Tja, het is weer zover, we zijn weer twee weken verder oftewel.....een nieuwe blog!

Afgelopen tijd hebben we wat cultuur gesnoven.
Maar eerst even een nieuwtje:
We hebben bericht gekregen van onze landlord (zeg maar huurbaas) en...... we mogen nog een jaar langer in ons huisje blijven!


p.s. Het vuilnis moet je maar even wegdenken.

Zoals jullie kunnen zien staat onze achtertuin aardig vol met openhaard hout, BBQ, tuinset en onze spapool.
Gelukkig hoeven we ons bezit voorlopig nog niet te verhuizen!








Nadat we dit goede bericht hadden ontvangen besloten we eerst de keukenvloer te vervangen/bedekken met plaktegels. De oude vloer was erg beschadigd door de vorige bewoners die de vloer als asbak gebruikten! Overal zitten brandgaten!
Maar goed, cultuur dus.....

Hoe zit het nu hier met het fruit? Naast het gebruikelijke fruit dat je in Nederland kan kopen hebben we hier veel fruit dat niet of nauwelijks te koop is in Nederland.

Onze top 3 fruit van dit moment:

Op 3: Feijoa's. Een vrucht ter grootte van een kiwi met een niet vergelijkbare smaak. Het heeft een een parfumachtige smaak die toch eigenlijk wel lekker is. De structuur lijkt wat op een peer.

Op 2: Tamarillo ofwel boomtomaat. De vrucht heeft de grootte van een ganzenei. De smaak is een lichtzure tomaat met de structuur van een.....jawel.

Op 1: Pawpaw. Deze vrucht heeft de grootte van een flinke mango. De smaak lijkt ook op een mango maar heeft niet die vervelende enorme pit in het midden. Het vruchtvlees lijkt op en smaakt als een perzik/nectarine.






Nog andere cultuur? Jawel muziek! We zijn samen met Patrick en Caroline naar de bios geweest.
Daar hebben we een optreden van de superband U2 gezien in 3D! Dat was prachtig! Door het 3D beeld leek het net alsof Bono (leadsinger) op slechts enkele meters afstand van je stond te zingen! We hebben ervan genoten.












Nadeel was wel dat je zo'n achterlijke bril op moest! Nou ja moest....je kan ook zonder bril kijken maar dan blijft er weinig over van het beeld. Tenzij je graag hoofdpijn wil krijgen (misschien een goed excuus voor de dames?).

Nog andere cultuur dan?
We zijn samen in het prachtige Civictheater gaan kijken naar de musical "Pricilla Queen of the desert".
Hoewel we het verhaal/film niet kenden was het toch erg leuk.

















Het verhaal gaat over 3 dragqueens die een reis door door Australiƫ maken met een bus. Onderweg beleven ze diverse avonturen.
De kostuums en zang waren een genot voor ogen en oren.

















Marietje heeft wat aan kledingcultuur gesnoven. Hoe vinden jullie haar nieuwe (nep) berenvel-bontjas? We hebben hem toch maar niet gekocht ook al is het hier winter. Stel je eens voor dat we langs een school of kinderopvang zouden lopen..... (p.s. nudisme is hier verboden).
















Inmiddels hebben we hier opgevangen dat het Nederlands elftal het goed doet!
Zomaar even Italie en Frankrijk verslagen! Nou, wij eten van twee walletjes want de "All Blacks", onze nationale rugbyhelden, zijn ook goed bezig! Vorige week hebben we, ja we, Ierland verslagen! Tijd dus om met enkele leden van de Manukians onze jongens aan te moedigen tegen Engeland.

Bloed fanatiek hebben we onze longen lam geschreeuwd. Een van onze ere leden, onze "Antilliaanse Manukian kiwi" heeft zelfs nog net van te voren een tatoo op zijn wang laten zetten!










Het was een leuke wedstrijd die we uiteraard dik hebben gewonnen!


We zaten de 2e helft mooi achter de doelpalen van de Engelsen en zagen deze geweldige "TRY" zeg maar doelpunt, recht voor onze neus gebeuren! In het stadion hing een geweldige sfeer.

Je kan (en mag) gewoon een fourpack bier in het stadion kopen, opdrinken en ondertussen genieten van de wedstrijd. Nadeel was wel dat bij elke "wave" rond het stadion het plastic bierflesjes regende!

De volgende wedstrijd van onze jongens is pas in augustus tegen de Wallabies ofwel Aussie ofwel Australiƫ. Hopelijk zijn we er dan weer bij! Op de foto ontbreken Antoinette en Caroline. Zeker niet minder enthousiast, zij hebben hen bijdrage geleverd door het maken van deze foto's. Nog bedankt meiden!

Last but not least: Hoe staat het nu met Marietje haar baan? Dat hebben velen ons via de mail gevraagd. Vandaag heeft ze te horen gekregen dat ze met haar huidige salaris gewoon kan blijven werken als assistente! Niet dat dat zo geweldig is maar de eventuele baan op een andere vestiging in het centrum is dan toch minder aantrekkelijk mede door de reistijd. Voorlopig kan ze dus gewoon door werken tot...... er mogelijk een mooie baan langs komt wandelen.
Wie weet?
Oke, dat was het weer. Tot de volgende blog!


2 opmerkingen:

Jeanne en Thomas zei

Hoi, ja jullie hebben weer veel gedaan. Hoeveel uren zitten er in NZ in een dag? Volgens mij het dubbele van hier. Zoveel ondernemen jullie. Maar groot gelijk, buiten het werken om is er nog veel meer te beleven. Maar ja je moet de energie er ook maar voor hebben. Altijd weer benieuwd naar de volgende belevenissen blijf ik jullie blog iedere keer, als ik zit te computeren, met spanning volgen. GA ZEKER ZO DOOR.

Groetjes van nr. 1?

Sandra zei

Jee wat maken jullie veel mee. Dat jullie daar tijd voor hebben. Wij hebben het ook druk maar dan vooral met werken en de kinderen.
Ik dacht laat ik nou toch maar even een reactie geven want dat doe ik nooit.En ik lees jullie blog toch altijd wel.
Ben ook heel benieuwd naar de volgende keer.
Liefs Sandra