zondag 15 februari 2009

Begin Maart


Hallo allemaal, hoogste tijd weer voor een nieuwe blog!

Het heeft weer even geduurd maar zoals jullie wel begrijpen waren we weer erg druk.






We willen nog even terugkomen op de zomer. Inmiddels is het alweer maart en begint hier officieel de nazomer. Dit betekent dat de kinderen weer naar school gaan en dat de meeste mensen weer aan het werk zijn.


















Zoals op deze foto blijkt is er altijd wel weer een ondernemer met een geweldig idee om zijn bedrijf te promoten.

Marietje was enkele dagen geleden flink verbrand in de zon. De vellen hingen eraan!Tja en wat doe je dan? Dan wordt het tijd voor een metamorfose! Oud velletje er af en je start gewoon weer met een lekker rose huidje!

Uiteindelijk begon het afgelopen weekeinde dan eindelijk weer eens een keertje te regenen. Dit was hard nodig want alles was letterlijk gort-droog! Daarnaast wilde het gras nergens meer groeien hetgeen slecht is voor mijn handel, de maaielaarij! De regenbuien leveren wel mooie plaatjes op. Bij situaties als deze moet je wel opletten op de weg. Er kan van allerlei troep op de weg liggen zoals potten met goud en zo. Als je daar tegenaan/overheen rijd geeft dat van die lelijke krassen en deuken en zo.









Inmiddels ben ik alweer ruim een maand verder met mijn bedrijf. Tot dus ver bevalt het me prima! De werkomzet valt zeker niet tegen! Nu we zo'n 6 weken verder zijn kan ik inmiddels toch wel 3 conclusies trekken.

Conclusie 1:
Hoeveel materiaal je ook hebt..... er is altijd wel weer een situatie dat iets net te lang, te kort, te breed, of te hoog is.
Wat doe je dan? dan wordt je creatief!










Conclusie 2: Wasmolens/lijnen zijn gevaarlijk! Ben je lekker bezig met maaien en kijk je geconcentreerd naar de grond of er geen stenen liggen en zo, en plots word je half gewurgd door zo'n Kl.....waslijn.
Rondjes draaien rondom een wasmolen IS GEEN GOED PLAN! Je wordt er kotsmisselijk van. Dus ook hier weer geldt:
Vaak is rond beter, soms vierkant.


















Conclusie 3: Als je bij klanten bezig bent zien mensen dit vaak als een uitgelegen kans om zware meubelen en zo te verzetten. Ze verwachten niet anders dan dat je even een handje mee helpt. Ik heb zelfs laatst voor een oud vrouwtje de boodschappen binnen moeten dragen!

Een heel enkele keer vindt ik het niet zo erg om even te moeten assisteren........
wat is nu de conclusie dan? eeeeh
Vertel niet alles thuis wat je gezien hebt!













Sommige grasveldjes behoeven veel aandacht (nee heren, niet dat soort grasveldjes) en kunnen/mogen niet met grof geweld gemaaid worden. Neem nu dit kunstwerkje "Moeder aarde".

Inmiddels hebben ze bij Jim's mowing in de gaten gekregen dat ik naast maaien ook nog boomverzorger ben. Na uitvoering van enkele moeilijke boomklussen heeft de organisatie besloten mij te vermelden in de francise nieuwsbrief. Mogelijk gaat dit nog interessante assistentie-jobs opleveren.
En Marietje dan? hoor ik jullie al roepen. Nou, die heeft eveneens een eervolle vermelding in de nieuwsbrief van Fuji gekregen!









Regelmatig ga ik thuis een uurtje lunchen tussen de maaiklusjes door. Helaas is mijn vrouwtje dan gewoon aan het werk dus zet ik dan maar de tv aan. Net als bij jullie in NL bestaan de dagprogramma's uit eeuwige herhalingen. Om de honger een beetje aan te wakkeren kijk ik dan graag naar kookprogramma's zoals Gordon Ramsey. Toevallig vond ik een advertentie in de bus met verschillende cursussen die gegeven worden op een naburige school. Mijn oog viel op "Blokes in the kitchen" ofwel mannen in de keuken, nou dat leek me wel wat! Dus ik dinsdagavond naar de kookcursus. Amper een half uurtje binnen wordt ik door de lerares uit de klas gezet! Het probleem was niet mijn kookkunst maar mijn taalgebruik! Ja wist ik veel? Schijnbaar hoor je "the F Word" niet tenminste 20 keer per minuut te gebruiken.
Dus ik op weg naar huis door het gebouw...... hoor ik plots een zeer herkenbaar woord uit een klaslokaal schalmen "FU YOUNG HAI " Ik denk... eten! Dus steek ik mijn neus naar binnen en wordt gelijk uitgenodigd plaats te nemen en mee te doen. Where the F..k am I ? Wat blijkt? Een cursus Chinees! Na de les kwam ik tot de conclusie dat het eigenlijk helemaal niet moeilijk is! Het lijkt zelfs wat op Engels! Voorbeelden? Klinkt als een.......LEERMOMENT!

That's not right = Sum Ting Wong
Are you harbouring a fugitive? = Hu Yu Hai Ding

Small horse = Tai Ni Po Ni

I bumped my knee = Ai Bang Mai Fa Kin Ni

Now parking zone = No Pah King
Washing your car = Wa Shing Ka

Fantastic = Fa king Su pa

Stupid man= Dum Fuk

I think you need a facelift = Chin tu Fat

Staying out of sight = Lei Ying Lo

Viel mee toch? Nog wat anders mee te delen? Natuurlijk! Het valt elke keer weer niet mee om te moeten kiezen wat we in onze blog gaan melden en wat niet...

Laatst was ik weer eens even langs gewipt bij "The Brothers".
Gewoon even lekker hangen op de bank en luisteren naar luchtige onderwerpen zoals "Wat kost een krop sla tegenwoordig?", welk dieet volg jij? de laatste mannenmode, vrachtwagenaanhangerventieldopdoosjes en dit alles onder het genot van een lekker kopje thee. Zo komen we ook op het onderwerp moestuinen waar ik mijn probleem in de groep bespreek, namelijk de komkommerteelt.

Mijn komkommers blijken allemaal op te krullen! Ach ja roept er een, een bekend probleem. Tapharina deformans! Hier pak aan! Strooi deze blauwe pilletjes maar eens over door de moestuin.





Amper een uurtje later was het probleem opgelost!

Die vreemde pilletjes werken dus blijkbaar echt! Als deze werken bij komkommers....... zouden deze dan ook werken voor.......eeh je weet wel?
Toch een beetje bang van dit spul heb ik deze komkommer maar aan Paul gegeven voor zijn verjaardag. Bij mijn weten leeft hij nog steeds........
De pillen hebben schijnbaar ook invloed op de rest van de moestuin.



































































Herinneren jullie nog dat we een jaar geleden naar de jetraces geweest zijn in Mere Mere? We gaven toen in de blog aan dat we zeker weer eens zouden gaan kijken. Even voor de nieuwkomers: Men neme een weiland. graaf een parcour uit van zeg 60 cm diep en vul deze met water. Vervolgens sloop je je V8 motorblock uit je auto en monteer deze in je bootje. Vul de tank met nitrobrandstof en voer de motor nog even op tot zo'n 1000 pk en voila! Je kan een race organiseren!














Je parkeert je wagen ergens in het achterland, stoeltjes, koelbox en BBQ mee en je kan je een dag goed vermaken! Uiteraard dient dit te gebeuren onder het genot van een lokaal pilsje "Horse Piss beer".

De bootjes moeten een parcour afleggen in de snelst mogelijke tijd. In de meeste gevallen stuurt de man en is de navigator zijn vrouw. Tja, ik heb het ook niet zelf verzonnen. De boten gaan zo snel dat de navigator in een seconde moet aangeven waar heen te gaan. En eeeh een tomtom helpt hierbij niet!

Ach, zo moeilijk kan dat niet toch zijn? Je start gewoon bij nummer 5 en vervolgens volg je gewoon de route naar 3,4,7,5,4,7,9,10,11,9 enzovoorts. Plakje cake! ofwel "piece of cake".
Als experiment heb ik 2 filmpjes geplaatst (niet van mezelf) om een indruk te krijgen hoe snel dit nu gaat.


Nog even een herinnering......de navigator is dus een vrouw!



Dat was het weer voor even. Tot blogs! Och ja nog even een wijze spreuk.
Dit is de waarheid als een koe!

dinsdag 10 februari 2009

half Februari


Daar gaan we weer! Eindelijk weer eens een verse blog! Waarom duurde het toch weer zo lang? Tja, druk, druk, druk..... waarmee dan?
Nou lees onze blog maar eens.

Eindelijk was het dan zover! De weken afgeteld en slapeloze nachten. Maar eindelijk dan mocht ik weer eens op bezoek bij mijn allergrootste vriend.....de tandarts!

Het begon al slecht want mijn tandarts was er niet meer! Hij schijnt naar Australiƫ vertrokken te zijn omdat hij daar het dubbele kan verdienen. Dus maakte ik kennis met zijn vervanger. Een nog jongere gast, je kent het wel, die natuurlijk zoals altijd eerst weer foto's wil maken voor zijn archief...... Meneer gaat u maar liggen dan kijken we effe in de bek.......
Holy shit !

Ach zuster, zou je het bordje gesloten op de deur willen hangen? Dit gaat nog wel even duren! Plots was mijn enthousiasme wat getemperd. Wat krijgen we nu? En het was altijd zo gezellig bij de tandarts? Nou meneer houdt u zich maar vast!


We beginnen eerst met enkele gaten te boren, Zuster bel even de betoncentrale?

En ach kan je nog even een afspraak voor me maken bij die jachtenbouwer om de hoek?

















En zo ging het maar door! Tjonge, jonge! Toen kwam er ook nog even een lasapparaat uit de kast! Ja, dit soort gaten kan je niet gewoon vullen, die moet je dichtlassen! Nou, ik kan jullie wel vertellen dat toen ik weer naar huis ging ik nog flink last had van de verdoving, kramp in de kaken van het urenlang open houden, blaren aan de binnenkant van mijn wangen en dan ook nog eens last van lasogen!
Kortom, de tandarts is mijn vriend niet meer!

Twee dagen later zag ik mijn "ex-vriend" nog varen op zijn nieuwe jacht! Ja precies, betaald van mijn centen ja!









Maar goed, het loopt nog niet echt storm met mijn bedrijf, dus wat doe je dan? Dan ga je wat rond lummelen in parken en winkelcentra. Plots werd ik benaderd door een uiterst vriendelijk lachende man!

Ja, op zo'n moment moet je gaan oppassen!



Hij zegt tegen me: U bent 1 van de 50 gelukkige mannen over heel de wereld die het nieuwste "Apple" product mag uittesten. Eeuwen lang hebben mannen naar een product als dit gezocht! Maar wij hebben hem!


Ja, let wel, straks komt de "femcontrol" op de markt vanaf 5000 Euries!



De wat? De FEMCONTROL! Wat doet dat? Ach, hoe zal ik het zeggen? Het is een soort GSM maar dan een soort afstandbediening voor vrouwen! Nee, bedoeld voor mannen maar om vrouwen onder controle te krijgen/houden.

Ik weet nu bijna zeker dat er nu enkele mannen dichter naar het scherm kruipen om dit wondertje van techniek te kunnen zien!


Vanaf 5000 euro voor een femcontrol? Da's geen geld toch!

Waar heb ik dat dan voor nodig? Nou, Marietje is de laatste tijd wat opstandig en laat zich niet meer in een lijstje vangen! Vandaar!






Tja, een nieuwe techniek, beetje argwanend, je kent dat wel. Het is een prototype maar het maakte me toch nieuwsgierig! Laat ik het maar eerst eens uittesten op het strand voordat ik ruzie krijg met Marietje!







































Nou, het pakte helemaal verkeerd uit! De knoppen plus en min werkten niet optimaal! Conclusie? Toch nog maar even wachten heren!

Over Marietje gesproken...... Die had deze week haar eerste installatie! Na 3 maanden werd het dan toch tijd! De installatie was bij East Bay radiology in Whakatane. De plaatsnaam is een maori naam dus wordt de lettercombinatie "wh" uitgesproken met een F, dus fonetisch geschreven fackatane.
Klinkt als een scheldwoord niet?



Ik dus weer een weekje alleen. gelukkig had de schat nog wel wat eten voor me achter gelaten zodat ik niet om zou komen van de honger!

Ik moet zeggen dat de derde pot me het best smaakte! Spaghetti Brunettini. Heerlijk mals.....mhhhm!


East Bay Radiology dus. Het was een op zich kleine private clinic en de werkruimte was super klein! Echt niet veel groter dan een wc zeg maar en daar moest Marietje dus uitleg geven over de apparatuur met 7 mensen in het hokje!













Gelukkig ging alles vrijwel vlekkeloos.




Terwijl Marietje dus daar was hielden we contact via uitgebreide sms'jes, het leken wel liefdesbrieven! Zo'n Femcontrol heb ik dus niet nodig!

Nu was het zo dat het vrijdags "Waitangi Day" was, een vrije dag dus! En Marietje moest maandag nog een dag daar werken dus een perfect moment voor een lang weekeinde op een camping in de buurt.

Dus ben ik met de wagen volgeladen naar Papamoa gereden waar we op een camping langs het strand stonden.
Gelukkig hadden we nog een mooi plekje midden op het grasveld! Ja wat is daar dan zo bijzonder aan? Nou......het was dat weekeinde bloedheet!
















Ja, wat klagen we nou? Als het zou regen is het ook niet goed! Ja maar.... het was echt heet! Hoe heet? Als de ijscocar gaat smelten is het echt wel heet!

Alweer een bewijs dus dat de aarde aan het opwarmen is! Trouwens dit is ook bewezen uit een onderzoek naar vrouwenondergoed. "You be the judge"







Om de hitte op de camping te ontlopen zijn we naar het Mc Laren park gegaan. Veel bomen, dus schaduw en een verkoelend meertje. Je kunt hier ook je tent opzetten en overnachten maar buiten een wc zijn er geen faciliteiten.









De volgende dag hebben we verkoeling gezocht langs een riviertje. Gewoon een hek openmaken en tussen de schapen doorrijden totdat je een geschikt plekje vindt. Hier hebben we enkele uren gerelaxt en gelezen.



We hebben echter niet alleen maar geluierd we zijn ook actief geweest. Zo hebben we o.a. onze vlieger opgelaten op het strand.......



















Een beetje gesurfd in de branding..........

Met alle gevaren vandien!










En verder hebben we zeeolifantjes gespot........










Al met al weer een drukke blog, tot de volgende keer maar weer.