zaterdag 18 juli 2009

Half Juli


Hallo allemaal, daar zijn we weer!

Inderdaad! de kiwikokosnoot is weg. Het is winter hier en een tropische foto is dan eigenlijk wat overdreven.

We zaten laatst wat te spelen met het programma "Google Earth" en zodoende kwamen we op het idee voor deze foto.











De laatste versie van Google Earth heeft er een nieuwe functie bij "Streetview" genaamd. Als je in zoemt op een straat worden er camera's getoond (indien beschikbaar). Als je dan op een camera klikt krijg je een 360 graden beeld te zien vanuit dit punt. Ach... kijk nou! Ons huis staat er ook op! (Volgens mij is dit nog niet beschikbaar in NL).
Momenteel is er een een rel in onze straat gaande. De hele straat spreekt er schande van! Wat dan? Vertel! Vertel! ....Oké. Een van onze buren heeft illegaal een nieuw huis laten bouwen.....en dat in een paar uur tijd! Er werd direct een actie comité opgericht en de eerste vergadering is inmiddels gehouden. En...wij mogen niet meer mee doen. Ons voorstel om even de luchtbuks te gebruiken was politiek niet correct. Waar dit over gaat? Kijk maar naar de volgende foto.

Of we nog iets meegemaakt hebben? Jazeker! Eindelijk was het dan weer zover, de "All Blacks" (rugby) speelden weer eens een thuiswedstrijd! En natuurlijk zijn we gaan kijken om "onze jongens" aan te moedigen.


De wedstrijd tegen Australië (Wallebies) is in deze contrijen een zwaar geladen hapening. Vergelijkbaar met voetbal Nederland-Duitsland. Maar liefst 9 van onze topspelers zijn geblesseerd dus speelden we maar op halve kracht tegen onze grote buren. Nu heeft Australië pakweg 20 miljoen inwoners en in NZ wonen er maar 4 miljoen dus Australië zou naar verhouding meer topspelers kunnen inzetten.
Over aantallen gesproken: Possums! Deze zat in onze achtertuin te loeren naar onze moestuin.
Oorspronkelijk komen deze uit Australië en nu hebben wij er 60 miljoen hier in NZ en in Australië dreigen ze uit te sterven! Oeps! We dwalen af........
Waar waren we gebleven? O, ja.... Zoals altijd begon de wedstrijd met de 2 volksliederen en vervolgens kwamen onze jongens in actie met de "Haka", onze traditionele Maori dans die zowel een welkomstgroet als een strijddans kan zijn. Deze kan erg intimiderend en provocerend overkomen.

Nu hebben we thuis in de woonkamer dit een tijdje geoefend middels bovenstaande handleiding. Toen echter de buren voor ons huis bleven staan om te kijken wat er toch gaande was hebben we het maar opgegeven. Hoe de Haka er uit ziet? Kijk maar naar onderstaand filmpje tegen Australië(2007).



We waren al 3 uur voor aanvang van de wedstrijd bij het stadion en parkeren bleek al gelijk een probleem! De pubs puilden uit van de fans! Opmerkelijk was dat zowel Aussies als Kiwi's broederlijk naast elkaar stonden en alles verliep totaal zonder opstoten of geweld.
Kijk mensen, zo moet het nou. Niets geen hooligans maar gewoon vaders en moeders met kinderen die gezellig naar een sportevenement gaan!
Het was een spannende wedstrijd en het ging redelijk gelijk op. Uiteindelijk kwamen de Skippies achter te staan en dat vonden ze niet leuk! Het laatste kwartier gingen ze zelfs vals spelen door het veld te verbouwen! Maar het mocht niet baten. We hebben ze uiteindelijk verslagen met 22-16.

Weer terug naar het dagelijks leven. Ondanks dat het winter is mogen we wat betreft werk niet klagen. Inmiddels bestaat ons bedrijf alweer een half jaar en Marietje werkt nog steeds mee. Buiten werken is leuk, maar het brengt ook ongemakken met zich mee. We hebben het dan over de sanitaire noodstoppen. Voor mij (Marco) is er altijd wel een boompje in de buurt maar Marietje prevereert toch zo'n witte ongemakkelijke stoel! Zo af en toe gaan we op zoek naar "het kleinste kamertje in huis" zullen we maar zeggen en wat je dan allemaal tegen komt!
Dit kamertje bleek voor langere tijd bezet!
Als we op een bedrijventerrein werken kom je soms potten op de vreemdste plaatsen tegen!

Nu de recessie heerst worden bedrijven creatief door de werktijd optimaal te benutten.
Ook hier hebben veel mensen op het kantoor geen vaste werkplekken meer. Je kan gewoon overal gaan zitten! Lang leve het draadloos netwerk! Een enkeling weet van de ongemakkelijke pot toch nog een fijne zitplaats te maken.

Onderstaande potten kwamen we tegen bij onze vast klanten. De linkse foto hebben we gemaakt bij een familie die dol zijn op bruinebonen-schotels en snert.

Het is ook "gezellig zitten" bij de muziekschool.

Een onverwachte inrichting bij het nonnenklooster.
Het was ons in eerste instantie onduidelijk of hier nu een moord gepleegd werd, een lijk gedumpt werd of dat het om een reddingsactie ging. Bij navragen bleek dat de man in de spijkerbroek zijn kunstgebitje had laten vallen in de pot.

Wat dachten jullie van deze buitenpot? Of de man die we betrapten op straat met ontzettende buikkramp?

In onderstaande pub duurt een toiletbezoek langer dan gewoonlijk. "Het" valt nl. niet mee als je het idee hebt dat je begluurd wordt.

Deze pot is onze favoriet! Bij deze klant willen we bij elk bezoek even gebruik maken van de roze vriend!


Bij de ene pub is toiletteren een gezellig tijdverdrijf en bij de andere heb je meer haast dan gebruikelijk.

Maar hoe lossen concurrenten/collega's dit probleem op? Een portable toilet is niet gemakkelijk mee te nemen. Tenzij je een pot in de auto monteert. Het sproeisysteem voor de voorruit heeft nu een dubbele functie!

Soms tref je een tekort aan papier aan wat resulteert in een noodroep en soms is er een teveel papier aanwezig.

Papier komt soms uit vreemde papier suspenders!


Voor de kunstenaars/schilders onder ons: nummer 1 = Bruin. nummer 2 = Bruin. nummer 3....enz. Ach wees eerlijk zijn we niet allemaal op zijn tijd een beetje kunstenaar???

Onderstaand is ons allemaal wel eens overkomen!



Zacht, dubbel laags, geparfumeerd papier is duur! Zijn er alternatieven? Jazeker!


Deze oplossing kan handig zijn in kritieke situaties als......eeeeh, ik zal niet in details treden.


Er bestaan veel verschillende technieken voor het toileteren. Helaas zijn deze niet overal toegestaan.



Sommige informatieborden zijn wel heel vreemd! Tijdens een opruiming kwam ik nog een waardebon tegen die helaas hier niet geldig is. Nog iemand interesse?

Tot slot nog even dit. Een bijzonder glas bij onze favoriete pub en een gezellige drinkbak voor de hond. "As seen on TV" Mag er toch weer uit de pot gedronken worden.



Hoogste tijd nu voor een sanitaire noodstop!
Tot blogs en we wensen iedereen nog een fijne vakantie toe!

1 opmerking:

Jeanne en Thomas zei

Hy die Hy, na het zien van dat filmpje van all blacks krijg je zo zin om mee te spelen. Maar al met al weer een prachtig kunststukje deze blog. En natuurlijk allemaal echt (hé Marco). Ja zulke toiletten zie je in NL niet, dan kan alleen maar uit de fotokoker van Marco komen, ha ha. Maar ik hoop wel dat MJ een keuze uit al deze toiletten kan maken als ze onverhoopt tijdens het maaien piepje machen moet. Marco: monteer anders een pot op de grasmaaier, ja is maar een ideetje. Kan het werk toch doorgaan. Want ze staat volgens mij op uurtarief bij je op de loonlijst. Of maak ik nu slapende honden wakker bij de NZ Fiscus!!!! oei oei. nee niet zwartwerken he daar doen born in nl, lives in nz,niet aan. Ik heb er weer hartelijk om moeten lachen, prachtig gewoon en vol humor. GA ZO ZEKER DOOR OOK AL LATEN AL DIE ANDEREN DIE DEZE BLOG LEZEN GEEN REACTIE ACHTER (DE SCHIJTERS, we hebben nog wel een pot in de aanbieding)

GE ZIJT GEGROET, en waar is Eric de Moorman. Ook al lang geen reactie meer, kom op klim op het toetsenbord en gooi er wat uit. Altijd leuk,

Ook nu een storm- en regenachtig NL. Terwijl het hier zomer is en bij jullie winter.

J E A N N E