vrijdag 11 september 2009

Half September

Eindelijk dan weer een nieuwe blog. Nee, we waren niet op vakantie of zo maar gewoon druk, druk, druk.

Hier gaat alles gewoon zijn gangetje. Door het mooie weer van de afgelopen weken groeit het gras als een dolle! Gevolg?

Een telefoon die rood gloeiend staat! En alle klanten willen dat we direct langs komen om te maaien. Dat gaat dus gewoon niet!

Daarnaast hadden we even nog een probleempje met de computer. Door de drukte kwamen we er niet toe om een blogje te schrijven. Hierdoor is onze muis verhongerd.
Toen we eindelijk weer eens de computer opstarten kregen we een melding dat we een update moesten installeren. Het kwam van Microsoft (dachten we) dus dat was wel vertrouwd....... Na voltooiing van de update kregen we de melding "press any key"...... Na even zoeken vonden we die......

Plots gebeurde er van alles op het scherm en kregen we het vermoeden dat er iets mis was. Wat doe je dan? Nee, dames, niet de stekker er uit rukken, Nee dan druk je op de "Oh shit" toets! Hebben jullie die niet? Werkt bij ons altijd!
Maar dit keer dus niet...... Dan blijft het laatste redmiddel over, de Escape toets.
Helaas nam deze toets spontaan de benen! Krijg nou wat?
Uiteindelijk moest Windows opnieuw geïnstalleerd worden. Ondertussen hadden we dus geen internet en als we iets wilden opzoeken ofwel "Googelen" kon dit alleen via snailmail. Via de post dus. Gelukkig hadden we nog briefkaarten van Google bewaard uit begin jaren 90 voor noodsituaties als deze.
Daarnaast had ik ooit (lang geleden) de moeite genomen om de site van Wikipedia in zijn geheel af te drukken en in te laten binden. Zo zie je maar weer dat dit geen verloren moeite was want nu konden we toch nog het een en ander opzoeken. Marietje was hierdoor wel enkele dagen haar keukentrapje kwijt.Inmiddels werkt dus gelukkig alles weer. En kunnen we eindelijk beginnen met de blog. We hebben eigenlijk niet veel meegemaakt. behalve dan dat we weer eens een feestje hebben gevierd. We wonen namelijk inmiddels alweer 2 jaar in ons huisje. Traditiegetrouw hebben we weer een foto van onszelf gemaakt.
.
2007
2008
En natuurlijk 2009. We hebben dit heugelijke feit gevierd met een uitgebreide BBQ als lunch in afwachting op laag water. Hoezo? Bij laag water valt het strand bij Muriwai droog zodat we weer eens lekker over het strand konden raggen. We zijn hier al vaker geweest maar voor ons is en blijft het een heerlijk uitje.

Uren over het strand rijden, kijken hoever we de duinen op kunnen rijden en genieten van het uitzicht. Ons geeft dit het ultieme vrijheidgevoel.
Nog even over ons werk. Zoals jullie weten hebben we dus een maaibedrijf. Daarnaast doen we dus ook boomwerk en tuinonderhoud. Zo kregen we laatst van het kantoor een klant doorgespeeld met de volgende cryptische omschrijving
"Horse in tree" (paard in boom). SPOED! SPOED! ? Wat nu weer? Hoe kan dat nou weer?Dit is weer een typisch stempelgeval.........Dit klonk wel heel ernstig dus wij sprongen onmiddellijk in de auto en reden er in volle snelheid naar toe. Daar aangekomen troffen we dus de onderstaande situatie aan.
Tja, hoe lossen we dit probleem nu op? Het paardje zat echt "muurvast".
Tot overmaat van ramp stond de boom ook nog eens in een boombeschermd gebied! Er was dus slechts een oplossing mogelijk. Amputatie! Als "boomchirurg" met jarenlange ervaring is dit natuurlijk geen probleem! We hebben het beestje eerst intraveneus verdoofd met 2 liter wodka. En vervolgens het paardje met een motorzaag geopereerd. Helaas ben ik niet zo handig meer als vroeger. Toen we het paardje los kregen en weer opgelapt hadden waren er nog wat "onderdelen" over. Maar gelukkig galopeert het paardje nu weer vrolijk in de weide.
Maar de eigenaar was minder blij! En wat nu met die boom? Straks knalt Ankie van Grunsven weer in die boom! Weg ermee, kan me niets schelen of deze beschermd is of niet! Brandhout!
Oké, wat jij wil! Als jij de boete maar betaald? Geen probleem! Dus hebben we de zaag weer gestart. In een kunstzinnige uitspatting hebben we het brandhout ter plekke opgestapeld.
De eigenaresse raakt hierdoor geinspireerd en maakte nog even een herinnering van de situatie. Als echte "Hollanders" gaan we ook nog even klein geld maken met de restanten van de boom door deze als puzzel te verkopen. Voor geïnteresseerden is deze puzzel bij ons te bestellen.
Er stond nog een andere boom in de weide die eigenlijk ook plat moest. Maar om onheil te voorkomen heb ik het niet gedaan. De boom deed me teveel denken aan de bomengodin "Arboria".
Even serieus, we hebben de afgelopen 7 weken tussen het maaien door gewerkt aan een keientuin van een klant bij ons in de wijk. Dit was een enorme klus!
De tuin was al 9 jaar niet meer onderhouden dus moesten we alle stenen verplaatsen, de onkruidmat vervangen, alle graswortels uit de grond halen en vervolgens alles weer terug plaatsen. Daarnaast hebben we nog 10.000 kilo stenen toegevoegd! Hieronder een impressie van de voortuin, voor en na...
.
Tot slot nog even een spreuktegeltje.



Tot de volgende blog!

1 opmerking:

Jeanne en Thomas zei

BESTELLING: SPOEDORDER:

1.000 x houten puzzel a € 9,99

Afl.adres
Mw. W. Media
Resetstraat 9999
1001 XP COMPUTER
Nergenswaarland

Ben toch zo benieuwd hoe ze in het echt zijn. Kijk met belangstelling uit naar de levering.

M.vr.gr.


Mw. W. Media