zaterdag 21 november 2009

Nieuwsblog


Hallo, daar zijn we weer met een nieuwe blog. De blog heeft wat vertraging mede omdat we het vreselijk druk hebben met ons eigen bedrijfje.

Het einde van de maand nadert gestaag dus leek het ons wel een goed plan om eens een maandjournaal te maken voor familie, vrienden en (on)bekenden.

Het maandoverzicht wordt voor u gepresenteerd door de alom bekende "Fred Bucket en Maartje off Road".
November dus. Hier in NZ spreken we dan over "mo"vember oftewel snorrenmaand. Ook dit jaar weer hebben veel mannen (en zelfs enkele vrouwen) deel genomen aan Movember. Door de deelnemers te sponseren wordt uiteindelijk geld opgehaald voor de Cancer society.


Fred: Nou Maartje, heb je de snor van Marco al gezien? Na bijna 4 weken begint het toch aardig wat te worden!

Maartje: Ik vindt het maar niets! Die arme Marietje moet al weken een kietelende bovenlip weerstaan! Hopelijk voor haar gaat dat ding er volgende maand af!


Hoewel Movember nog niet ten einde is is de winnaar voor 2009 vrijwel zeker bekend.

/SwhNc_sxI/AAAAAAAADOw/zPzGvR0AYXs/s1600/4+nieuws+3b.jpg">

Ander binnenlands nieuws: Per 1 November is het verboden om gebruik te maken van de mobiele telefoon tijdens het autorijden. Het merendeel van de auto ongelukken wordt nl. veroorzaakt tijdens het rijdend sms'en en bellen.





Fred: He, he, eindelijk is het hier verboden! In Europa is dit al jaren het geval!

Maartje: Als ik naar de studio rij of naar de winkels ga zie ik zowat iedereen bellen of texten achter het stuur! Nou nog iedereen aan een handsfree kit zien te krijgen!

De overheid heeft aangekondigd streng te controleren op het gebruik van de mobiele telefoon zonder handsfree kit. Voor overtreding van de nieuwe wet worden demerit points (strafpunten) uitgedeeld. Gebruik van de mobiel levert 20 strafpunten per overtreding op.


Voor diegenen die onbekend zijn met det puntenstelsel even nog een uitleg: Demerit points blijven 2 jaar op je rijbewijs staan. bij een score van 100 punten krijg je 3 maanden rij ontzegging. Onderstaand een verkort overzicht van de puntentelling: Snelheidsovertreding 1-10 km: 10 punten, overtreding 20-30km 35 punten, overtreding >35km 50 punten. Geen voorrang verlenen; 20 punten. Weigeren van een ademtest tijdens een controle: 50 punten. Fout parkeren 20 punten enz.

Fred: Ik zag laatst Marco en Marietje in een tuin bezig. Ik vroeg me af of je ook punten krijgt bij een snelheidovertreding met een grasmaaier?

Maartje: Ik denk het niet! Maar je krijgt wel ontevreden klanten als het gras binnen enkele minuten gedaan is! Dan is de verhouding tijdsduur/kosten toch wel uit balans!
De controle beperkt zich niet alleen in de grotere plaatsen maar ook in het buitengebied! Ongeacht wat voor voertuig wordt gebruikt. Fiets, step, rollerblades, tractor, paard/ezel enz.

Als je 3 maanden ontzegging hebt en toch rijdt wordt de ontzegging een heel jaar. Wanneer je bij een ontzegging van een jaar toch gaat rijden krijg je bonuspunten en een kubus.




Ander binnenlands nieuws: Halloween! Het (Amerikaanse) feest is ook dit jaar weer uitbundig gevierd. Veel kinderen zijn langs de deuren gegaan om bewoners te laten schrikken(lees: bedelen om snoep/geld).



Dit jaar zijn echter veel klachten binnen gekomen van ouders betreft 1 woning in Farmcove. Veel kinderen hadden last van angstaanvallen en slapeloze nachten.
De tegenactie van de bewoners van deze woning hebben een bezoekje gehad van de gemeente politie.


De agenten waren voorafgaand aan het betreden van de woning voorzien van een survival kit in geval het echte zombies betrof.
De bewoners hebben een officiƫle waarschuwing mogen ontvangen nadat zij hun excuses hadden aangeboden aan de getroffen kinderen en de ouders.

Fred: Kijk dat mag ik nu graag. Een perfect voorbeeld van integratie en niet zoals velen gewoon saai op de bank gaan zitten tv kijken! Belachelijk al die ophef om niets!

Maartje: Ik vind het toch wel zielig voor die geschrokken kinderen. Maar die kinderen wilden dit toch ook doen bij die bewoners?

De grote winnaar van Halloween 2009 was wel de 2-jarige Tamariki Falasufua uit Zuid Auckland.
Buitenlands nieuws:
Amerika heeft een nieuw oorlogschip gepresenteerd. Het schip is gebouwd van gerecycled metaal dat vrij is gekomen van het WTC. Bij de aanslag op het WTC zijn meer dan 3000 mensen omgekomen.

Het schip is het meest geavanceerd schip van de Amerikaanse vloot en zit bomvol rakketten. Het schip zal worden ingezet voor vredelievende missies.

Fred: Natuurlijk vredelievend!!!.... Er zitten genoeg rakketen in om 10 miljoen mensen te kunnen doden! Van wereldhandel naar agressieve wraakacties.

Vreemd nieuws: Een Japans vissersschip van meer dan 10 ton is gezonken door kwallen. De sleepnetten van de boot gingen dwars door een zwerm reuzenkwallen. De reuzenkwallen kunnen tot 200 kilo zwaar worden. De boot kon de vangst niet aan en is gezonken.



En dan volgt nu het Sportnieuws.

Uit Amerikaans onderzoek is gebleken dat mensen met langere tenen en kortere benen betere hardlopers zijn dan "gewone" mensen.
Veel hardlopers blijken tot 12% langere tenen te hebben ofwel een gemiddelde van een halve inch.



Fred: Volgens mij hebben ze het hier over Hobbits! Grote voeten en kortere benen...ha..ha.

Maartje: Zeg fred, kan jij hard lopen?

Fred: Niet echt nee, ik heb namelijk last van jubeltenen aan mijn linker voet. Ik zal het jou en de kijkers even laten zien. Cameraman, kun je even in zoemen?



En kalknagels aan mijn rechter voet. Ik ben al naar verschillende pedicuren geweest maar zodra ik mijn sok uit doe hebben ze plots geen tijd meer voor me!

Ander sportnieuws. De All Blacks (rugby) hebben de afgelopen weken Australiƫ, Italie, Wales en Engeland eens even flink de oren gewassen. We hebben dan ook het beste rugby team van de wereld! Maar we hebben ook nog andere helden: The All Whites! Ons Nationale voetbalteam heeft zich gekwalificeerd voor het WK voetbal door Bahrain te verslaan.

Fred: Die Hollanders denken nu: Niets bijzonders toch? NL staat bijna altijd in de WK! Jawel maar je moet het anders zien. Er wonen maar 4 miljoen mensen hier. Van de 4 miljoen is de helft Chinees of Eilander en die houden/kunnen niet voetballen. Dus 2 miljoen over. Van de 2 miljoen is de helft vrouw dus die vallen ook af. Van het resterende miljoen is 2/3 minderjarig of overjarig!
Van het restant hebben we toch nog een winnend team kunnen samenstellen! Knap hoor.


Tot slot het weerbericht. Voor het weerbericht hebben we een speciale gast in de studio. Miss Santa!
Naar verwachting gaan we hier in NZ een witte kerst krijgen! Er nadert namelijk een ruim 500 meter lange ijsschots de kust van Nieuw Zeeland!





Volgens Miss Santa is haar man zeer verheugd met deze ontwikkeling want de rendieren en de arreslede kunnen veel makkelijker landen op ijs in plaats van een zinderend heet strand!

Enkele plaatselijke ondernemers organiseren inmiddels al helikoptervluchten richting de ijsschots.






Fred: Deze ondernemers zijn niet ondernemend genoeg! Hoezo? Nou... vluchten naar de ijsschots alleen is niet genoeg! Je moet er een ijsbar openen!



Maartje: Nou, wij hebben de komende zomer in ieder geval voldoende ijsklonten voor in de coctails!CHEERS...

Tot blogs!

1 opmerking:

Jeanne en Thomas zei

BREAKING Nieuws uit Veen:
Kat Kootje vangt record aantal muizen.

Bij nieuwbouw van Loon wordt eindelijk kelder uitgegraven.

Weer: nat en druilerig, maar uitzonderlijk warm voor de tijd van het jaar.

Files: geen

Dit was het weer, prettige dag

Nieuwslezeres: Jeantine