maandag 25 januari 2010

Eind Januari


Hallo bloggers, Hier dan weer een verse blog.

In Nederland hebben jullie dan eindelijk weer eens een echte ouderwetse winter met veel sneeuw,kou en ellende terwijl het hier hartje zomer is. En net als in Nederland ligt het land hier tijdens de vakantieperiode op zijn gat. Veel bedrijven zijn dicht en op tv komen alleen maar herhalingen. kortom komkommertijd!

We hebben eigenlijk geen nieuws te melden......of.....toch wel? Onze Nationale luchtvaart maatschapij "Air New Zealand" heeft namelijk een oscar gewonnen! De maatschappij heeft schijnbaar punten gescoord door een minimum aantal klachten, uitstekende zorg en weinig vertragingen. Dat is wel iets waar wij trots op mogen zijn of niet?


Nu is het wel zo dat "onze" maatschappij niet zo groot is als bijvoorbeeld Singapore Airlines, Quantas of de grote Amerikaanse maatschappijen die miljoenen verdienen en uitgeven om het zaakje in de lucht te houden.


Waarom we de oscar gewonnen hebben? Wat denken jullie van de riante zitplaatsen? Nee! Niets alleen 1e klasse, ook gewoon voor het vlieg-vee! of.....vergis ik me nu?

In ieder geval zijn de zitplaatsen niet zo krap als bij andere vliegmaatschappijen waar wij ooit mee hebben gevlogen. Als wij gingen vliegen nam ik altijd een schoenlepel mee zodat ik wat makkelijker in en uit de stoel kan komen.

Zo tijdens de zomermaanden gaan zowel de piloten als de luchtserveersters gewoon gekleed op zijn kiwies. Niets bedrijfkleding maar casual. Voor de Internationale vluchten wordt dit niet geaccepteerd dus hebben ze daar een oplossing voor gevonden. Bodypaint!

Een ander pluspunt van de maatschappij is de wegwijzering en plaatsaanduiding.
Gewoon simpel met plaatjes en geen teksten in 24 verschillende talen. 40 zitplaatsen 242 staanplaatsen (binnenlandse vluchten) en 1 ....eeeuh...passagier met een verticale ribbenkast(!).

Uiteraard komen er wel eens klachten binnen, zeikers kom je overal tegen!
Ja zelfs hier in Nieuw Zeeland. Maar ja, iedereen heeft het recht om te mogen reizen.

En dat er zo af en toe iets los laat is eigenlijk ook heel normaal.

Waarom we dan toch die Oscar hebben gewonnen? Door een betere indeling van het vliegtuig en grotere motoren zijn de vliegtijden gewoon veel korter! Dat betekent dus meer tijd over voor de "zuivere biertijd ", vissen of BBQ'en!

Nog ander komkommertijd nieuws? Wat dachten jullie van dit bericht?
De vloer van het Weight Watchers gebouw in Zweden is ingestort!

Overgewicht. Dit is een wereldwijd probleem, ook hier in NZ. Als je het locale pand van de Weight Watchers ziet vraag je je meteen al af waarom ze roltrappen hebben. Een beetje lichaambeweging is toch niet verkeerd?


En het is allemaal de schuld van de Amerikanen! De grote fastfood ketens zoals Mac Donalds, Burger King en Coca-cola vindt je zelfs in de verse uithoeken van de wereld! Eerst hebben ze hun eigen bevolking bekeerd om vervolgens de rest van de wereld te bekeren.


Zoals al in een eerdere blog aangegeven hebben de ketens ook hier vaste voet aan wal gekregen. Een hele grote voet zelfs! Laatst was er een reclame van een autobedrijf op de radio. Om de luisteraars duidelijk te maken waar ze te vinden zijn gaven ze in plaats van een straatnaam het volgende aan, tegenover de Mac Donalds. Iedereen weet dan gelijk waar dat is. Het logo van de Mac is hier enigzins afwijkend in vergelijking met Europa.

De "Big Mac" is hier dan ook een echte Big Mac!

Tja, en als iedereen hier regelmatig gaat "macen", passen we ons maar noodgedwongen aan. "Inburgeren" noemen ze dat dan.

De koeien hier in NZ zijn minder blij met de hamburger consumptie. Zo af en toe valt de terroristise groepering "KZL" (kippen zijn lekkerder) mensen aan! Er zijn nog geen doden gevallen, maar hoe lang zal dit nog duren?
Andere groeperingen zoals de Weight Watchers hebben politieke invloed gebruikt om de bevolking tot betere eetgewoontes te dwingen. Mac Donalds heeft inmiddels de menu's aangepast ofwel verkleind. Uiteraard zijn de prijzen het zelfde gebleven. Er komen geen prijsverhogingen.
De gekrompen menu's vallen niet bij iedereen in de smaak. Zelfs Ronald Mc Donald bezoekt inmiddels de concurentie. Er gaan zelfs geruchten dat hij bij de Burger King heeft gesolliciteerd.
En nu we toch met de hamburgerij bezig zijn....... Marietje is eindelijk gestopt met pipotruien breien! Tegenwoordig zijn het design jurkjes. Nee dames, het is niet mogelijk deze te bestellen.

De hamburgers van de Mac zijn aan mij niet besteed, ik vindt ze niet te pruimen! Gevolg is wel dat ik geen vetreserves heb. Kijk maar!

Tja, en wat we van het onderstaande bord moeten denken weten we niet.

Over strand gesproken..... Laatst zijn we een weekeindje naar Tauranga geweest. Dit bezoek was eigenlijk min of meer een test voor de auto. We hebben namelijk door het plaatsen van pallets een vlakke vloer achter in de auto gecreƫerd met hierop een 2 persoons matras. Hierdoor kunnen we meer weekeind tripjes maken en in de auto slapen.
Aangekomen vielen we met de neus in de boter. Er was namelijk een beach volleybal toernooi gaande. Nu ben ik een groot fan van beach volleybal!












Nadeel van deze sport is wel dat als de wedstrijden wat uitlopen je te maken krijgt met eb en vloed! Hierdoor was de finale in het water gevallen.
Tegen de avond zijn we met de auto Tauranga in gereden op zoek naar een restaurant en vertier. Er is daar een straat "The Strand " genoemd waar meerdere pubs bijelkaar zitten. Tegenover is ook nog een grote parkeerplaats dus lekker gemakkelijk. Na het eten zijn we de pub in gedoken waar een goede band speelde. Tegen 11 uur waren we erg moe en wilde we wegrijden naar een plaatsje op het strand om te gaan maffen. Wat bleek? De parkeerplaats was afgesloten!
Shit! Dan maar slapen tegenover de pub.
Uiteindelijk speelde de band tot 3 uur in de nacht! Een herrie! Pas tegen vieren werd het stil op straat en konden we eindelijk gaan slapen. Tot overmaat van ramp begon het treinverkeer rond 5 uur langs te denderen.
En de uitkomst van de test? Het bed ligt heerlijk maar de noodgedwongen locatie was minder geslaagd. Die zondag hebben we heerlijk doorgebracht op het strand.
Komend weekeinde gaan we met onze slaapwagen een weekje naar het Zuider Eiland. Hierover meer in de volgende blog.
Tot dan.

zaterdag 9 januari 2010

Begin Januari


Hallo beste blogvolgers, daar zijn we dan weer. Ja, ja, het heeft even geduurd maar dat komt mede door alle feestdagen en zo.
Daarnaast is het hier natuurlijk hartje zomer en dan zitten we liever buiten dan achter de computer.



Inmiddels zijn we met zijn allen het nieuwe jaar ingerold. Hebben jullie ook nog wel eens dat je de datum schrijft en je plotseling realiseert dat het geen 2009 maar 2010 is? Even wennen nog voor ons althans.
Vroeger..... toen we nog Nederlanders waren was dat veel minder. De donkere dagen voor kerst, veel regen en kou en zo, je interne klok meldde ons dan dat het einde van het jaar naderde.
Maar hier is dat gevoel veel minder of eigenlijk helemaal niet. Het is zomer! Het zal wel nooit wennen. Toch heeft het wel wat om de feestdagen lekker buiten in de zon te vieren!

Maar goed, laten we beginnen. Inmiddels alweer voor de derde keer hebben we oud en nieuw gevierd in de stad. Het was weer zo'n warme zwoele zomeravond zodat vrijwel iedereen in korte broek en slippers de stad in ging. Na eerst nog even in een overvolle pub iets gedronken te hebben zijn we naar de "viaduct gelopen.
Dit is een binnenhaven, midden in het centrum dat tevens het uitgaansgebied is.
Tegen 12 uur zag het daar zwart van de mensen. In de laatste minuut van 2009 begon iedereen hardop af te tellen en knalden de kurken! Vanaf de Skytower werd weer een groots vuurwerk afgeschoten. Het was weer prachtig!

Dus gezien de chronologische volgorde van het verhaal wensen we onze blogvolgers een heel fijn en gelukkig nieuwjaar natuurlijk in goede gezondheid!


Wij hebben tot in de kleine uurtjes doorgefeest totdat de oogjes wel heeeel klein werden (We hadden op oud jaar nog hard gewerkt).
Kerst en nieuwjaar vieren in de zomer heeft ook een nadeel: De kerstboom droogde wel heel snel uit! Niet gek natuurlijk als het al weken 30 graden binnen en buiten is. Hoogste tijd dus om de boom af te tuigen.

Nu de feestdagen dan definitief voorbij zijn begint het gewone leven weer. We hebben min- of meer noodgedwongen een nieuwe maaimachine moeten aanschaffen. Ja, we horen jullie al roepen....die eerste is toch pas een jaar oud?Die van ons hebben we al 15 jaar en die doet het nog prima! Jawel, maar jullie gebruiken hem laten we zeggen 30 x een uurtje per jaar? Wij gebruiken hem 30 uur in de week! Dus onze maaimachine is al 30 jaar oud! Hoe dan ook, onze nieuwe aanwinst maakte grote indruk bij onze buurmeisjes!

Hebben jullie ook altijd dat als je net een dure uitgave hebt gedaan er plots onverwachte rekeningen binnen komen? Wij wel! Dit keer van "Oom agent". We waren al eerder geknipt door zo'n fotokast en toen Marietje een keer reed leek het mij een goed plan om te laten zien hoe ik over Oom agent dacht. Nou, dat hebben we geweten! Twee dagen later mochten we deze prent ontvangen!

In een melige bui dacht ik: Jullie sturen een foto.....dan ik ook! Beste "Oom Agent" hierbij de betaling voor de mooie foto".



Weer twee dagen later ontving ik een foto van het ministerie van justitie. En niets meer dan deze foto. We hebben de boodschap begrepen en uiteindelijk toch maar betaald.



Gevolg van dit alles is dat ons spaarvarkentje sterk vermagerd is.

Nu even wat anders. Sinds 2007 hebben we hier in Nieuw Zeeland, in het plaatsje Mahia, een wilde dolfijn "Moko" (spreek uit Mokko) genaamd. Moko zwemt zeer regelmatig langs het strand en komt naar je toe om te spelen. Honderden mensen hebben inmiddels met hem kennisgemaakt. Het bijzondere is dat Moko in maart 2008 twee dwergwalvissen heeft gered! De walvissen waren via een smalle geul in een binnenwater vast komen te zitten en zaten al dagen ingesloten. Uiteindelijk heeft Moko ze de weg gewezen. Dit moment werd vast gelegd op film door een nieuwsreporter.

In juli 2008 kwam Moko in kwaad daglicht te staan. Een vrouw ging zwemmen en kwam Moko tegen. Doordat het winter was verveelde Moko zich dus die vond dit geweldig! Toen de vrouw echter moe werd en naar het strand wilde hield Moko haar tegen. De vrouw heeft 2 uur lang moeten worstelen om op het strand te komen. Afgelopen weken hebben weer velen met Moko gezwommen en alles is goed verlopen.

Nu we het toch over (agressieve) zeezoogdieren hebben. Wat dachten jullie van deze fijne actie? Walvis-spotten kan toch wel gevaarlijk zijn!



Ook de Orka's die hier langs de kust zwemmen willen af en toe spelen met de badgasten.














Van al deze berichten werd een oude hobby van ons aangewakkerd... Vissen! Het schijnt dat je vanaf een pier goed kan vissen dus wij daar naar toe. Het was een beetje dringen geblazen maar ach, voor een hobby heb je dat wel over.

Ons Marietje had binnen een uur een flinke vis gevangen! Na een uurtje vechten en de blaren op de handen heeft ze dit visje binnengehaald!
Schijnbaar lachte het geluk ons toe want amper bekomen van deze prachtige vangst sloeg ik deze Zeekarper aan de haak. Ik moest het water in om hem binnen te halen. Nee! niets Visserslatijn!
Net voor we besloten om te vertrekken had ik iets heel groots beet. De draad vloog van de spoel! Nu had ik pas gelezen dat er wel eens vissers waren verdronken omdat ze vastzaten aan een duikboot.....

Om dit te voorkomen heb ik onmiddellijk een duikpak aangetrokken om te kijken wat ik aan de haak had geslagen.
Nog even een tip voor (onervaren) duikers zoals wij..... Eet geen bruine bonenschotels daags van te voren.
Toch maar eerst de draad doorgeknipt en vervolgens het water in gegaan. Toen zag ik wat er aan de haak zat!
Aangezien ik geen Japanner ben mag je hier geen walvissen vangen! Als ik was gesnapt zou ons spaarvarkentje zeker verhongerd zijn.
O ja de bijvangst. Waren we bijna nog vergeten! Aangezien we meer dan genoeg vis hadden hebben we van de bijvangst een paar "Jandals" gemaakt!
De laatste aasvisjes hebben we terug naar huis genomen in de koelkompressen van Marietje!

Genoeg onzin weer. Tot slot nog even dit opvallende krantenberichtje. Sorry voor de slechte kwaliteit maar jullie moeten het er maar mee doen.

Tot blogs!