maandag 25 januari 2010

Eind Januari


Hallo bloggers, Hier dan weer een verse blog.

In Nederland hebben jullie dan eindelijk weer eens een echte ouderwetse winter met veel sneeuw,kou en ellende terwijl het hier hartje zomer is. En net als in Nederland ligt het land hier tijdens de vakantieperiode op zijn gat. Veel bedrijven zijn dicht en op tv komen alleen maar herhalingen. kortom komkommertijd!

We hebben eigenlijk geen nieuws te melden......of.....toch wel? Onze Nationale luchtvaart maatschapij "Air New Zealand" heeft namelijk een oscar gewonnen! De maatschappij heeft schijnbaar punten gescoord door een minimum aantal klachten, uitstekende zorg en weinig vertragingen. Dat is wel iets waar wij trots op mogen zijn of niet?


Nu is het wel zo dat "onze" maatschappij niet zo groot is als bijvoorbeeld Singapore Airlines, Quantas of de grote Amerikaanse maatschappijen die miljoenen verdienen en uitgeven om het zaakje in de lucht te houden.


Waarom we de oscar gewonnen hebben? Wat denken jullie van de riante zitplaatsen? Nee! Niets alleen 1e klasse, ook gewoon voor het vlieg-vee! of.....vergis ik me nu?

In ieder geval zijn de zitplaatsen niet zo krap als bij andere vliegmaatschappijen waar wij ooit mee hebben gevlogen. Als wij gingen vliegen nam ik altijd een schoenlepel mee zodat ik wat makkelijker in en uit de stoel kan komen.

Zo tijdens de zomermaanden gaan zowel de piloten als de luchtserveersters gewoon gekleed op zijn kiwies. Niets bedrijfkleding maar casual. Voor de Internationale vluchten wordt dit niet geaccepteerd dus hebben ze daar een oplossing voor gevonden. Bodypaint!

Een ander pluspunt van de maatschappij is de wegwijzering en plaatsaanduiding.
Gewoon simpel met plaatjes en geen teksten in 24 verschillende talen. 40 zitplaatsen 242 staanplaatsen (binnenlandse vluchten) en 1 ....eeeuh...passagier met een verticale ribbenkast(!).

Uiteraard komen er wel eens klachten binnen, zeikers kom je overal tegen!
Ja zelfs hier in Nieuw Zeeland. Maar ja, iedereen heeft het recht om te mogen reizen.

En dat er zo af en toe iets los laat is eigenlijk ook heel normaal.

Waarom we dan toch die Oscar hebben gewonnen? Door een betere indeling van het vliegtuig en grotere motoren zijn de vliegtijden gewoon veel korter! Dat betekent dus meer tijd over voor de "zuivere biertijd ", vissen of BBQ'en!

Nog ander komkommertijd nieuws? Wat dachten jullie van dit bericht?
De vloer van het Weight Watchers gebouw in Zweden is ingestort!

Overgewicht. Dit is een wereldwijd probleem, ook hier in NZ. Als je het locale pand van de Weight Watchers ziet vraag je je meteen al af waarom ze roltrappen hebben. Een beetje lichaambeweging is toch niet verkeerd?


En het is allemaal de schuld van de Amerikanen! De grote fastfood ketens zoals Mac Donalds, Burger King en Coca-cola vindt je zelfs in de verse uithoeken van de wereld! Eerst hebben ze hun eigen bevolking bekeerd om vervolgens de rest van de wereld te bekeren.


Zoals al in een eerdere blog aangegeven hebben de ketens ook hier vaste voet aan wal gekregen. Een hele grote voet zelfs! Laatst was er een reclame van een autobedrijf op de radio. Om de luisteraars duidelijk te maken waar ze te vinden zijn gaven ze in plaats van een straatnaam het volgende aan, tegenover de Mac Donalds. Iedereen weet dan gelijk waar dat is. Het logo van de Mac is hier enigzins afwijkend in vergelijking met Europa.

De "Big Mac" is hier dan ook een echte Big Mac!

Tja, en als iedereen hier regelmatig gaat "macen", passen we ons maar noodgedwongen aan. "Inburgeren" noemen ze dat dan.

De koeien hier in NZ zijn minder blij met de hamburger consumptie. Zo af en toe valt de terroristise groepering "KZL" (kippen zijn lekkerder) mensen aan! Er zijn nog geen doden gevallen, maar hoe lang zal dit nog duren?
Andere groeperingen zoals de Weight Watchers hebben politieke invloed gebruikt om de bevolking tot betere eetgewoontes te dwingen. Mac Donalds heeft inmiddels de menu's aangepast ofwel verkleind. Uiteraard zijn de prijzen het zelfde gebleven. Er komen geen prijsverhogingen.
De gekrompen menu's vallen niet bij iedereen in de smaak. Zelfs Ronald Mc Donald bezoekt inmiddels de concurentie. Er gaan zelfs geruchten dat hij bij de Burger King heeft gesolliciteerd.
En nu we toch met de hamburgerij bezig zijn....... Marietje is eindelijk gestopt met pipotruien breien! Tegenwoordig zijn het design jurkjes. Nee dames, het is niet mogelijk deze te bestellen.

De hamburgers van de Mac zijn aan mij niet besteed, ik vindt ze niet te pruimen! Gevolg is wel dat ik geen vetreserves heb. Kijk maar!

Tja, en wat we van het onderstaande bord moeten denken weten we niet.

Over strand gesproken..... Laatst zijn we een weekeindje naar Tauranga geweest. Dit bezoek was eigenlijk min of meer een test voor de auto. We hebben namelijk door het plaatsen van pallets een vlakke vloer achter in de auto gecreƫerd met hierop een 2 persoons matras. Hierdoor kunnen we meer weekeind tripjes maken en in de auto slapen.
Aangekomen vielen we met de neus in de boter. Er was namelijk een beach volleybal toernooi gaande. Nu ben ik een groot fan van beach volleybal!












Nadeel van deze sport is wel dat als de wedstrijden wat uitlopen je te maken krijgt met eb en vloed! Hierdoor was de finale in het water gevallen.
Tegen de avond zijn we met de auto Tauranga in gereden op zoek naar een restaurant en vertier. Er is daar een straat "The Strand " genoemd waar meerdere pubs bijelkaar zitten. Tegenover is ook nog een grote parkeerplaats dus lekker gemakkelijk. Na het eten zijn we de pub in gedoken waar een goede band speelde. Tegen 11 uur waren we erg moe en wilde we wegrijden naar een plaatsje op het strand om te gaan maffen. Wat bleek? De parkeerplaats was afgesloten!
Shit! Dan maar slapen tegenover de pub.
Uiteindelijk speelde de band tot 3 uur in de nacht! Een herrie! Pas tegen vieren werd het stil op straat en konden we eindelijk gaan slapen. Tot overmaat van ramp begon het treinverkeer rond 5 uur langs te denderen.
En de uitkomst van de test? Het bed ligt heerlijk maar de noodgedwongen locatie was minder geslaagd. Die zondag hebben we heerlijk doorgebracht op het strand.
Komend weekeinde gaan we met onze slaapwagen een weekje naar het Zuider Eiland. Hierover meer in de volgende blog.
Tot dan.

1 opmerking:

Jeanne en Thomas zei

Hello Cucumbers,

Ik klaag jullie aan want jullie hebben plagiaat gepleegd. Mijn idee van komkommertijd stelen.
Ik rasp jullie "cucumbers" voor in de tzaziki. Maar een geluk is dat ik dat pas doe na jullie komkommertijd. Kunnen jullie nog wat bijkleuren. Dus hou op met shaken en ga genieten van de welverdiende vakantie. Lekker puh ik ben weer de eerste haha.

Groetjes uit Cucumbervillage "Veen"

Houdoe wor