vrijdag 25 juni 2010

Eind Juni



Daar is ie dan weer, een nieuwe blog!

Het heeft alweer even geduurd maar we zijn momenteel erg druk. Ondanks dat de winterperiode in onze beroepssector normaal gesproken weinig werk zou moeten opleveren sterven we van het werk!



We hebben dus afgelopen 3 weken niet zoveel meegemaakt. Ondanks dat hebben we toch weer enkele onderwerpen die we met jullie willen delen.

We beginnen natuurlijk met ons jubileum! We zijn namelijk alweer 5 jaar getrouwd! Tja, waar blijft de tijd?


En als er een feestje wordt gevierd moet er taart worden gehapt! Op die manier houden we tevens onze calorie-inname op peil.











Over feestjes gesproken..... we waren vorige blog nog vergeten te vermelden dat Marietje ook alweer een jaar in het bedrijf mee werkt! Alweer een reden voor een feestje ofwel taart!

















De mededelingen zijn nu afgerond. Tijd voor een nieuw onderdeel in onze blog genaamd WTF? Net als in Nederland lees je zo af en toe berichten waarvan je denkt WTF? Nou, hier in NZ kunnen ze er ook wat van!


Bericht 1: Hier in NZ zijn tijdens de kolonisatie veel dieren (en planten) geïntroduceerd of per ongelijk verspreid waarvan ze achteraf spijt hebben. De oorspronkelijke flora en fauna heeft veel te lijden onder de nieuwkomers. Veel vogels zoals o.a. de kiwi hebben zwaar te lijden onder de geïntroduceerde marters en possums. De jonge vogels/eieren worden nl. opgegeten. NZ verspreidt per vliegtuig al jarenlang gif over het land om van deze indringers af te komen. Gevolg hiervan is dat de Polynesische rat met uitsterven bedreigd wordt! En dat terwijl deze rat door de Maori is ingevoerd als voedsel. Ze hebben nu hier besloten om de rat te gaan beschermen! Volgens ons is er geen ander land ter wereld dat ratten beschermd.

Bericht 2: Wie een Katipo dood slaat/trapt gaat hier de gevangenis in! Een wat? Een Katipo is de giftigste spin in NZ. De spin dreigt uit te sterven dus vandaar!

Bericht 3: Onze wetenschappers hebben een klaversoort weten te kweken waardoor grazers zoals schapen en koeien minder winderig worden. Wat nu weer? Wanneer koeien sch.... eeeh lucht uit hen darmen laten ontsnappen komt er veel methaangas vrij. De klaver vermindert de uitstoot van methaan met 10%. Methaangas verhoogt het broeikas effect dus op zich is dit een geweldige ontdekking!


Ondanks deze uitvinding gebeurt er dan weer aan de andere kant van de wereld weer een katastrofale milieuramp.
Inmiddels stroomt er alweer bijna 2 maanden ruwe olie in de zee.


En BP? Die zit er niet mee! Ze pompen de olie gewoon uit zee en verkopen het product gewoon aan de pomp. De benzine hier bevat hierdoor zo'n 10% zeewater!


En Amerika schreeuwt "moord en brand" om de aandacht af te leiden van hun oorlogvloot die richting Iran opstoomt.



Inmiddels is de enorme olievlek ook hier in NZ aangekomen. Laatst was ik in mijn spaarzame vrije uren even gaan surfen. Nou, dat heb ik geweten!
Ondanks de momenteel hoge werkdruk zijn we onlangs een nieuwe reclamecampagne begonnen. Om meer potentiele klanten te kunnen bereiken moet je als bedrijf opvallen. Kiwi's zijn niet bepaald vies van vrouwelijk schoon dus leek het ons een goed thema voor de campagne. Wat vinden jullie van onze nieuwe poster op de kar en visitekaartjes?
Ook de nieuwe slagzin vinden we zelf erg sterk! "You grow it, we'll mow it". Binnen enkele dagen ontvingen we al reacties! De nieuwe klanten waren wel wat teleurgesteld dat de dame op de poster er niet bij was!
Een ander probleem bij deze campagne was wel dat het het verkeer behoorlijk afleid! Binnen een week werden we aangehouden door "oom agent" met het vriendelijke doch dringend verzoek de posters van de kar te verwijderen. Zonde, zonde.....en de campagne ging zo lekker.......
Noodstop.



En toen begonnen de wereldkampioenschappen voetbal.
En NZ was er eindelijk ook weer eens bij! Onze jongens noemen zich "The All Whites" als tegenhanger van de "All Blacks".

De laatste keer was het 28 jaar geleden dus het werd hoog tijd. Iedereen hier was dolblij! De eerste wedstrijd tegen Slovakia speelden we gelijkspel. Totaal onverwacht natuurlijk want we staan ergens op de 80ste plaats op de wereldranglijst. Het was gelijk groot feest hier want we hadden niet verloren! De volgende wedstrijd was tegen de nummer 1, Italie! Ja, dat was het dan dachten we nog..... maar nee!

Heel de wereld zag dat Italie gelijk speelde tegen NZ! Italie ging wereldwijd voor schut! En natuurlijk weer groot feest! Onze jongens speelden "de sterren van de hemel" of.... in dit geval de zwarte vlakken uit de bal.

Uiteindelijk moesten we nog tegen Paraguay waar we eveneens gelijk tegen speelden maar helaas, te weinig punten dus konden we naar huis (net als Italie).
Gelukkig kunnen we van twee balletjes eten want NL kan nog kampioen worden. Ten minste.....als de hamstring blessures uitblijven!

En toen was het weer tijd voor een bezoek aan de Chinese kruidenier! Ach, wat doe je anders als het eens een hele dag regent...?
Naast de ingang hebben ze tegenwoordig een kinderopvang zodat moeders (of vaders) op hun gemak kunnen winkelen (lees: meer uitgeven). De kleurplaat van deze week was speciaal aangepast op het voetbal "The All Whites". De makers van deze kleurplaat moeten wel een heel hoog IQ hebben om dit te kunnen verzinnen!
De afdeling potten en blikken: Konijn in pot!

De afdeling? Houtwormpoeder. WTF moet je daar nu mee? Of..... is dit ingrediënt het geheim van de Chinese keuken?
Op de afdeling diverse: Een spuitbus met gas die je in de motor van de auto spuit als deze niet wil starten. Vooral de naam vonden wij erg toepasselijk!

Op de afdeling keukengerij: Vingervorken???

Op de koelafdeling vonden we dit product. Jalapeno ice cream. Dit wilden we wel eens proeven!


Jalapenos zijn pepers die in de top 5 van heetste pepers staan in combinatie met heerlijk verkoelend ijs.






Conclusie 1: Het ijs geeft geen verkoeling op de pepers!


Conclusie 2: Niet te vr...!








Tot slot vonden we op de afdeling feestjes en partijen (we hadden immers iets te vieren) deze geinige ballonnen.




Tot de volgende blog.

zondag 6 juni 2010

Begin Juni




Hallo allemaal, eindelijk weer een nieuwe blog!


Ditmaal hebben we een serieus onderwerp, de hele wereld is er aan verslaafd en is daardoor voor velen van levensbelang, namelijk.......


koffie!




Wij gaan eigenlijk 's ochtends nooit de deur uit voordat we van ons bakkie pleur hebben genoten. Het is voor ons (en voor de meesten onder ons) de startmotor van de dag. Afgelopen week gebeurde er echter een ramp van "wereldklasse"!



Van onze laatste koffiebonen konden we nog net 2 kopjes koffie maken....en toen gebeurde er dit! Nou, het huis was te klein! Mijn lieve vrouwtje heeft toen haar kopje koffie met me gedeeld (maar echt vrolijk werd ze er niet van).

Waarom is de wereld toch zo verslaafd aan dit genotsmiddel? Is het de smaak? Een ingesleten gewoonte? Of toch de coffeïne? Hoe dan ook....ambtenaren zijn met koffie nog enigzins aan de gang te krijgen. De onderstaande grafiek geldt voor de meeste mensen. De grafiek voor ambtenaren is totaal afwijkend.


Als we dan eindelijk aan het werk zijn krijgen we vaak al na de eerste klant weer afkickverschijnselen. Jullie kennen het wel...trillingen over het hele lichaam en ons energie-level zakt hard terug. We hebben speciaal hiervoor nieuwe werkkleding aangeschaft in de hoop dat onze klanten de hint begrijpen. Helaas heeft dit tot op heden nog niets opgeleverd. Zo tegen 10 uur leggen we dan ook meestal aan bij een koffiecorner.


Zo'n 10 jaar geleden dronk vrijwel niemand koffie in NZ. Door de Engelse invloed dronk iedereen hier thee met melk (of eigenlijk melk met een scheut thee). Inmiddels is er op vrijwel iedere hoek van de straat koffie te krijgen. En dan niet van die Hollandse automatenkoffie maar een heerlijke Flat White, long black, cappuccino, moccacino, frappucino of een .... Nu hadden we laatst ons anker uitgegooid bij Starbucks coffee. Terwijl we genoten van ons bakkie pleur werd er om ons heen hier en daar wat gelachen.....Wat is iedereen toch vrolijk vandaag vroegen we ons af totdat we in de spiegelwand zagen waarom.Ongeacht de tijd van de dag zitten er altijd wel mensen te genieten van hun bakkie koffie en een krantje. Voor veel ouderen is dit tevens een ontmoetingsplek met leeftijdsgenoten. Veel mensen komen hier voor de welverdiende rust. Het onderstaande bord geeft al aan dat kinderen soms minder gewenst zijn.


Een druk bezochte koffieshop is ideaal om ontdekt te worden! Hoezo? We hebben onze visitekaartjes bij verschillende koffiecorners op het prikbord hangen om zodoende nieuwe klanten te krijgen. Een locale kunstenaar heeft daar zelfs een eigen displayhoek kunnen bemachtigen! En echte Hollanders als we zijn hoort er bij een bakkie pleur een koekje. Maar als je dan verder wilt rijden heb je gelijk je handen vol! Daar hebben wij het volgende op gevonden!

Volgens de echte liefhebbers is de aller..aller..aller lekkerste koffie de Kopi Luwak.

Deze koffie bonen worden verzameld uit de uitwerpselen van een of ander beest.

Zo af en toe nemen we een koffietaartje. Een wat? Een koffietaartje! Koffie en taart tegelijk! Je kan het wel apart eten maar uiteindelijk komt het toch bij elkaar in de maag!

De coffee corners verkopen vaak allerlei lekkers zoals scones, pies, home baked cookies, donuts of muffins zoals deze rainbow muffin.







En nu we het toch over regenbogen hebben..... Het weer is dan eindelijk omgeslagen en winter doet zijn intreden hier. Op veel plaatsen hebben overstromingen plaatgevonden en ligt er in de bergen pakken met sneeuw.
De afgelopen week was het 4 seizoenenweer. Rond deze tijd hebben we dan hier flinke regenbuien en plots breekt de zon weer door. Dan begint het weer te waaien en de volgende bui komt weer over. Nog nooit hebben we in 1 week zoveel regenbogen gezien! Onderstaand enkele idilysche plaatjes.



Allemaal leuk en aardig die regenbogen maar de maaicontracten lopen gewoon door! Zo moesten we volgens het contract gewoon komen maaien bij het Edmund Hillary retirement village. Alles stond daar blank! Tja, duikbril op en gewoon doormaaien maar!


Naast grasmaaien hebben we ook weer wat bomenwerk gedaan en een hele hoge haag. En als de ladder te kort is wordt je gewoon creatief!
We hebben weer een nieuw contract binnengesleept! De mensen hadden wel een maaimachine maar ze hebben deze omgebouwd tot een shaker!

En dan is het nu weer tijd voor onze Chinese kruidenier!


We blijven nog even in de koffiesfeer. Wat dachten jullie van deze stoere koffiemok? Nooit meer kramp in de vingers!


De oudere Chinezen moeten niets hebben van koffie! Thee is nog steeds zeer populair.













Verschillende varianten van theezakjes/eitjes.

















Tussen de theekopjes en koffiemokken door vonden we nog een andere beker. een wat onsmakelijke eierdooier schijder.

De Chinese kruidenier zal het best goed bedoelen maar als een product in kwaliteit gereduceerd is hebben wij toch zo onze bedenkingen!







En van "donut zaad" weten we helemaal niet wat we moeten denken!
Voor de dames onder ons: De nieuwste schoenenmode!






En na het product"Color for hair down there" raken wij het spoor bijster...!




Gelukkig zijn niet alle producten kommer en kwel. Zo hebben ze er ook best geinige producten voor de eenzame man en vrouw. Meteen effe uitgeprobeerd natuurlijk, niet onconfortabel moeten we zeggen maar niets gaat boven een echte schouder of schoot natuurlijk!


Dat was het weer van onze kant van de bol..... tot blogs maar weer!