vrijdag 25 juni 2010

Eind Juni



Daar is ie dan weer, een nieuwe blog!

Het heeft alweer even geduurd maar we zijn momenteel erg druk. Ondanks dat de winterperiode in onze beroepssector normaal gesproken weinig werk zou moeten opleveren sterven we van het werk!



We hebben dus afgelopen 3 weken niet zoveel meegemaakt. Ondanks dat hebben we toch weer enkele onderwerpen die we met jullie willen delen.

We beginnen natuurlijk met ons jubileum! We zijn namelijk alweer 5 jaar getrouwd! Tja, waar blijft de tijd?


En als er een feestje wordt gevierd moet er taart worden gehapt! Op die manier houden we tevens onze calorie-inname op peil.











Over feestjes gesproken..... we waren vorige blog nog vergeten te vermelden dat Marietje ook alweer een jaar in het bedrijf mee werkt! Alweer een reden voor een feestje ofwel taart!

















De mededelingen zijn nu afgerond. Tijd voor een nieuw onderdeel in onze blog genaamd WTF? Net als in Nederland lees je zo af en toe berichten waarvan je denkt WTF? Nou, hier in NZ kunnen ze er ook wat van!


Bericht 1: Hier in NZ zijn tijdens de kolonisatie veel dieren (en planten) geïntroduceerd of per ongelijk verspreid waarvan ze achteraf spijt hebben. De oorspronkelijke flora en fauna heeft veel te lijden onder de nieuwkomers. Veel vogels zoals o.a. de kiwi hebben zwaar te lijden onder de geïntroduceerde marters en possums. De jonge vogels/eieren worden nl. opgegeten. NZ verspreidt per vliegtuig al jarenlang gif over het land om van deze indringers af te komen. Gevolg hiervan is dat de Polynesische rat met uitsterven bedreigd wordt! En dat terwijl deze rat door de Maori is ingevoerd als voedsel. Ze hebben nu hier besloten om de rat te gaan beschermen! Volgens ons is er geen ander land ter wereld dat ratten beschermd.

Bericht 2: Wie een Katipo dood slaat/trapt gaat hier de gevangenis in! Een wat? Een Katipo is de giftigste spin in NZ. De spin dreigt uit te sterven dus vandaar!

Bericht 3: Onze wetenschappers hebben een klaversoort weten te kweken waardoor grazers zoals schapen en koeien minder winderig worden. Wat nu weer? Wanneer koeien sch.... eeeh lucht uit hen darmen laten ontsnappen komt er veel methaangas vrij. De klaver vermindert de uitstoot van methaan met 10%. Methaangas verhoogt het broeikas effect dus op zich is dit een geweldige ontdekking!


Ondanks deze uitvinding gebeurt er dan weer aan de andere kant van de wereld weer een katastrofale milieuramp.
Inmiddels stroomt er alweer bijna 2 maanden ruwe olie in de zee.


En BP? Die zit er niet mee! Ze pompen de olie gewoon uit zee en verkopen het product gewoon aan de pomp. De benzine hier bevat hierdoor zo'n 10% zeewater!


En Amerika schreeuwt "moord en brand" om de aandacht af te leiden van hun oorlogvloot die richting Iran opstoomt.



Inmiddels is de enorme olievlek ook hier in NZ aangekomen. Laatst was ik in mijn spaarzame vrije uren even gaan surfen. Nou, dat heb ik geweten!
Ondanks de momenteel hoge werkdruk zijn we onlangs een nieuwe reclamecampagne begonnen. Om meer potentiele klanten te kunnen bereiken moet je als bedrijf opvallen. Kiwi's zijn niet bepaald vies van vrouwelijk schoon dus leek het ons een goed thema voor de campagne. Wat vinden jullie van onze nieuwe poster op de kar en visitekaartjes?
Ook de nieuwe slagzin vinden we zelf erg sterk! "You grow it, we'll mow it". Binnen enkele dagen ontvingen we al reacties! De nieuwe klanten waren wel wat teleurgesteld dat de dame op de poster er niet bij was!
Een ander probleem bij deze campagne was wel dat het het verkeer behoorlijk afleid! Binnen een week werden we aangehouden door "oom agent" met het vriendelijke doch dringend verzoek de posters van de kar te verwijderen. Zonde, zonde.....en de campagne ging zo lekker.......
Noodstop.



En toen begonnen de wereldkampioenschappen voetbal.
En NZ was er eindelijk ook weer eens bij! Onze jongens noemen zich "The All Whites" als tegenhanger van de "All Blacks".

De laatste keer was het 28 jaar geleden dus het werd hoog tijd. Iedereen hier was dolblij! De eerste wedstrijd tegen Slovakia speelden we gelijkspel. Totaal onverwacht natuurlijk want we staan ergens op de 80ste plaats op de wereldranglijst. Het was gelijk groot feest hier want we hadden niet verloren! De volgende wedstrijd was tegen de nummer 1, Italie! Ja, dat was het dan dachten we nog..... maar nee!

Heel de wereld zag dat Italie gelijk speelde tegen NZ! Italie ging wereldwijd voor schut! En natuurlijk weer groot feest! Onze jongens speelden "de sterren van de hemel" of.... in dit geval de zwarte vlakken uit de bal.

Uiteindelijk moesten we nog tegen Paraguay waar we eveneens gelijk tegen speelden maar helaas, te weinig punten dus konden we naar huis (net als Italie).
Gelukkig kunnen we van twee balletjes eten want NL kan nog kampioen worden. Ten minste.....als de hamstring blessures uitblijven!

En toen was het weer tijd voor een bezoek aan de Chinese kruidenier! Ach, wat doe je anders als het eens een hele dag regent...?
Naast de ingang hebben ze tegenwoordig een kinderopvang zodat moeders (of vaders) op hun gemak kunnen winkelen (lees: meer uitgeven). De kleurplaat van deze week was speciaal aangepast op het voetbal "The All Whites". De makers van deze kleurplaat moeten wel een heel hoog IQ hebben om dit te kunnen verzinnen!
De afdeling potten en blikken: Konijn in pot!

De afdeling? Houtwormpoeder. WTF moet je daar nu mee? Of..... is dit ingrediënt het geheim van de Chinese keuken?
Op de afdeling diverse: Een spuitbus met gas die je in de motor van de auto spuit als deze niet wil starten. Vooral de naam vonden wij erg toepasselijk!

Op de afdeling keukengerij: Vingervorken???

Op de koelafdeling vonden we dit product. Jalapeno ice cream. Dit wilden we wel eens proeven!


Jalapenos zijn pepers die in de top 5 van heetste pepers staan in combinatie met heerlijk verkoelend ijs.






Conclusie 1: Het ijs geeft geen verkoeling op de pepers!


Conclusie 2: Niet te vr...!








Tot slot vonden we op de afdeling feestjes en partijen (we hadden immers iets te vieren) deze geinige ballonnen.




Tot de volgende blog.

Geen opmerkingen: