vrijdag 22 oktober 2010

Half oktober

Daar zijn we dan weer met een nieuwe blog.
Dit keer weer een gewone blog vol zinnige/zinloze informatie waar niemand op zit te wachten. Gezien de reacties schijnen er toch nog mensen te zijn die ons blijven volgen.

Oké, we daar gaan we dan! Oktober is alweer bijna ten einde en Oktober betekent Oktoberfeste!
Als we zo af en toe zitten te surfen op internet verbaast het ons telkens weer hoeveel zinvolle/zinloze informatie er geschreven wordt. Iedereen kan in principe zijn mening en/of feiten plaatsen en er bronnen bij vermelden. Maar als je je er dan verder in verdiept blijkt de info vaak gestolen te zijn van een andere site maar is de tekst net even anders geschreven. Een woordje meer of minder en de context verandert gelijk. Ook de bron verwijzingen lijken soms te kloppen totdat je verder leest en de bron er niets mee te maken heeft. Kortom, er zijn veel weirdo's op internet die maar wat schrijven.......net als deze blog.

Neem nu de aardbeving in Christchurch die we pakweg 6 weken geleden gehad hebben. Inmiddels hebben we al meer dan 2000 na schokken gehad en dan niet van die kleintjes, nee, 3 tot 5 op de schaal van Richter! De koeien in Christchurch geven inmiddels slagroom! Ik bedoel maar! En plots lees je dan dan het aantal rampen op de wereld gigantisch toeneemt.

De ene beweert dat het de voortekenen zijn op de vernietigging van de mensheid en de meer nuchtere mensen schrijven dat door de informatietechnologie we veel vaker weten wat er op de wereld gebeurt. Of.....is de toename van natuurrampen het gevolg van de klimaatverandering? Of....is dat ook weer misleidende info zodat de overheid weer meer belasting kan heffen? Wie zal het zeggen? Een ding is zeker. De bevolking op aarde neemt toe. Door medicijnen zijn een aantal dodelijk ziektes inmiddels onder controle.

De verstrekking hiervan is weer in handen van een groep mensen die bepalen wie wel en wie niet krijgt. Tja, het "kostenplaatje" wordt er dan gezegd.

Of het te vol wordt op onze bol laten we in het midden. In principe is er voldoende voedsel en drinkwater voor iedereen maar het (ver)delen hiervan is het probleem. Tja, het "kostenplaatje" wordt er dan weer gezegd. Het is natuurlijk een spelletje van de landen die wel van alles voldoende hebben en dat graag zo willen houden.

Zo wordt ons verteld dat de energiebronnen op aarde uitgeput raken. Ach, waar is die romantische tijd gebleven van de autoloze zondagen in de jaren 70? Maar wacht eens even? We zijn nu 40 jaar verder en gisteren heb ik nog mijn tank vol gegooid!
Hoe meer we hier over nadenken, hoe onduidelijker het wordt! Ja, behalve dan dat de regering de tax op de brandstof weer verhoogd. In Nederland betalen jullie nu pakweg EU 1,55 per litertje euro en wij in NZ betalen daar EU 94 cent voor.

Wat en wie moeten we nu eigenlijk geloven?
We moeten met zijn allen meer milieu bewust worden! Oké! Hoe doen we dat?
We moeten van de aardolie af en biobrandstof gebruiken! En dan lees je plots weer dit bericht.

Maar treur niet lieve mensen! Het energie vraagstuk is eindelijk opgelost!

De nieuwe brandstof heet: Helium 3!

Dit is de ideale brandstof zonder nadelen zoals radioactief afval of luchtvervuiling! Of....eigenlijk is er wel een probleem.....het bevindt zich niet op de aarde maar op de maan!
Geweldig toch? Ja, je moet wel rakketten hebben om het te gaan halen en die hebben ook brandstof nodig. Geen wonder dat landen zoals China, India, Japan, Rusland en natuurlijk de USA bezig zijn goedkope rakketten te produceren. Er ontstaat een nieuwe oorlog wie als eerste deze energiebron gaat plunderen!

En dan heb je nog een groep malloten die roepen dat we eerst onze eigen bronnen moeten opmaken voordat we de maan plunderen! Goed plan! We ploegen de poolkappen en de laatste regenwouden om en vernietigen de laatste natuurgebieden voordat we aan de maan beginnen!

Maar hoe zit het met de natuur? Reageert deze op de opwarming van de aarde?
Jazeker! Bepaalde diersoorten hebben zich al aangepast en hebben nu een groter verspreidingsgebied. Geweldig toch? Niet? Hoezo? Het betreft hier met name invasieve soorten die de originele soort verdrukt!

Neem nu de ijsbeer. De ijskappen smelten waardoor hun verspreidingsgebied krimpt. Maar de ijsberen passen zich aan en verdrukken nu de pandaberen in China!
De aarde warmt dus op. Dit komt door de uitstoot van broeikasgassen uit onze energiebronnen en.....herkauwers! Nou, daar hebben de heren wat op gevonden! Vang alle vis uit de oceanen, maak er visolie van en de methaangas uit onze herkauwers neemt met 21% af.
"Schone lucht verpest klimaat" Kunnen jullie het nog volgen?

Door roetfilters en dus minder stofdeeltjes in de lucht warmt de aarde op! Wij krijgen nu plots zo'n spijtgevoel! Hoezo? Nou wij gebruiken geen houtskool maar gas voor onze BBQ.
Wij weten het nu niet meer. En het kan ons eigenlijk ook helemaal niet meer schelen. Het leven is al zo kort dus genieten we er maar van. De voorgaande generaties lagen er niet wakker van dus wij ook niet! We zien wel waar het schip strandt.
Hoe het met ons is? Druk, druk, druk! Het is nu topseizoen voor ons en moeten we extra verdienen voor als de rustigere periode aanbreekt. Nog even en de feestmaand staat weer voor de deur met daarop aansluitend de zomervakanties! Om dit vol te houden moeten we voldoende, energierijk voedsel eten. We beginnen dan ook elke ochtend met een proteïneshake!
Door de extra energie groeit ook ons spierweefsel.



Laatst zij een oudere dame tegen mij dat mijn borstkast wel een kont leek! In eerste instantie was ik boos en kreeg ik snode plannen om per ongelijk uit te schieten met mijn motorzaag. Later zag ik in de spiegel wat ze bedoelde! Misschien moet ik toch minderen met die proteïneshakes!



Nog wat anders dan. Binnenkort beginnen in NZ de wereld kampioenschappen roeien. Ondanks dat we maar een relatief kleine gemeenschap zijn, zijn we toch goed in enkele sporten zoals rugby, netbal (een soort korfbal), zeilen en..... roeien. Waarom weet ik ook niet. Mogelijk heeft het te maken met de Polynesische inslag van de bevolking. De Polynesiërs peddelden namelijk met hun Waka's (kano's) het hele Zuidelijk halfrond door.
En wat gebeurt er nu zo net voor de WK? Een zeeleeuw die een kano heeft aangevallen! De zeeleeuw stootte een gat in de bodem van de kano en probeerde aan boord te klimmen. Geschrokken peddelden de peddelaars naar de kust voordat de kano zou zinken. Maar de zeeleeuw bleef aanvallen. Uiteindelijk bereikten zij het strand maar de zeeleeuw viel de peddelaars zelfs op het strand aan! Uiteindelijk zijn de peddelaars ontsnapt.

Wij komen wel vaker op het strand maar we zijn nog nooit aangevallen door een zeeleeuw.

Nog een ander verhaal dan. De bedkever is weer in opmars! Doordat meer en meer mensen reizen over de hele wereld wordt de bedkever in snel tempo verspreid. In New York is het inmiddels een epidemie geworden. De kevers bijten met name 's nachts in je huid en laten erg jeukende wondjes achter. Toen ik dit verhaal hoorde dacht ik dat het een grap was.
De bedbug was tot op een bepaald moment vrijwel uitgeroeid. Mede door het geweldige bestrijdingsmiddel DDT. Helaas hebben ze het in een of andere uithoek van de wereld overleefd en verspreiden ze zich nu in een razend tempo.
De beestjes zijn zo groot als een rijstkorrel en zijn zeer moeilijk te bestrijden. De larven en eitjes reizen met je mee in je bedkleding en de naden van je koffer. Helaas zijn ze nu ook al in NZ aangetroffen. Wij hebben er gelukkig nog geen last van.
En toen waren we weer aangekomen bij de winkel van mr. Lee.



Tegenwoordig kunnen wij wijn tanken bij de kruidenier. Muntjes in de automaat en vervolgens loopt er een litertje wijn in je meegebrachte kan/fles/tank.













Voor de luie mens onder ons: Hard gekookte en gepelde eieren in de koeling. Zelf eieren koken is ook weer teveel moeite.






Fish assholes in blik? Geen commentaar!




Iets Italiaans. Mr. Lee kan toch ook niet alles weten?

Pasta met tomaat, kaas, kruiden en gehakt dus. Dat zijn toch de ingrediënten voor bijna alle Italiaanse gerechten? Daarom smaken ze ook allemaal het zelfde.



















Speciaal voor de dames! De uitvinding van 2010!

Nieuw Nieuw Nieuw!

Chips met een chocolade laagje!





De Nuttela snack. Nog onbekend in Nederland? Hier struikel je erover!









Tot slot nog een product voor de doe het zelver schaniertape!

Dat ze dat niet eerder bedacht hebben!






Tot blogs!

1 opmerking:

Jeanne en Thomas zei

nou nou het moet niet gekker worden. nu moet ik zelfs gaan nadenken om een reactie te plaatsen. en ik heb maar een klein nadenkertje, dus ik wil het hierbij maar laten. maar goh echt wat heb jij een gespierde body. en dat het op een mooi kontje lijkt ja dat is jouw pech. kijk maar uit met loslopende wilde mannen, die moet je eerdaags allemaal weg slaan. ik ga nog ff nadenken over de wereld en haar problemen.

gegroet uit een nog steeds bestaand VEEN, JEANNE