woensdag 15 december 2010

Kerstblog

Ja mensen, het is weer zo ver.......de laatste blog van het jaar, hoogste tijd voor de kerstblog! Speciaal voor de afsluiting van het jaar hebben we een duel georganiseerd tussen goed en kwaad ofwel God en de Duivel! Beiden hebben afgelopen jaar zowel goede als kwade dagen gekend dus dit leek ons wel wat.

Na lang beraad hebben we "armworstelen met hindernissen" georganiseerd. Uiteraard kan je tegenwoordig niets meer organiseren zonder een sponsor om de kosten te kunnen drukken. Al weken verspreiden we affiches om zodoende wat publiek bijeen te krijgen. En vandaag...... is het zover!

Ladies and gentleman, boys and girls! mogen wij uw aandacht? We zijn vandaag allen bijeen gekomen voor het gevecht der titanen! Mogen wij u voorstellen? Aan de linker zijde van de tafel, de almachtige, barmhartige, vergevende, altijd goed gemutste "GOD"!

Aan de rechterzijde van de tafel, de heet gebakerde, kort lontige, altijd slecht gehumeurde en door (bijna) iedereen gehate...... DUIVEL!

(Even tussendoor: waarom wordt in een reeks vervloekingen altijd de naam van god of zijn zoon Jesus genoemd terwijl zijn tegenhanger dit zou moeten zijn?).

Heren de spelregels:
De winaar is de gene die de bovenzijde van de hand van de tegenpartij plat op de tafel kan drukken. De elleboog moet contact houden met de tafel. De andere hand moet rusten op de knie. Tijdens het gevecht worden thema's gegeven waarbij beiden een visueel (foto) voorbeeld moet geven. De winnaar bij elk thema krijgt (met dank aan de sponsor) een slok Red Bull. De uiteindelijke winnaar regeert voor het komende jaar de wereld!
Duidelijk? Geen vragen? Dan gaan we nu van start. Heren op uw plaatsen.....

Thema: trouwste volgeling.
God: Dat is gemakkelijk. Dat is natuurlijk mijn Paus. Ook al is de kerk soms erg serieus, er wordt ook wel eens gelachen op het Vaticaan!
Duivel: Laat me niet lachen! Zo'n trouwe volgeling neem je toch niet serieus?
Thema: Vroeger. God: Ruim 5000 jaar geleden had ik al volgelingen! Ze maakten gouden afbeeldingen van mij! Duivel: Dat doen ze nu nog steeds! Alleen gebruiken ze de achterlijke Mister Bean als jou aanzien!

Thema: Gezag. In Nederland luisteren ze tegenwoordig weer met volle aandacht naar agenten. Geen grote bek meer en zelfs dankbaar voor een boete. Duivel: Ik weet niet waar je dat vandaan haalt. Mijn volgelingen maken een korte sprint en het probleem is opgelost!
Thema: Gele vrucht. God: Gele vrucht?.......Jesus..... Nee mijn zoon ik riep je niet! Eeeeh gele vrucht.... Van teveel geel kijk je scheel! Duivel: Al is de verpakking dan nog zo mooi en glad gestreken de ware aard kan toch nog steken!De tussenstand op dit moment: Een licht voordeel voor de Duivel!
We maken nu even plaats voor reclame, blijf bij ons mensen, niet gaan surfen, we zijn over enkele ogenblikken bij u terug.
Thema: Vandalisme.
God: Laatst parkeerde ik mijn fiets voor de Albert Heijn en toen ik terug kwam hadden ze het frame verbouwd. Duivel: Haha, meestal nemen mijn volgelingen de fiets gewoon mee! Slot of geen slot!

Thema: Kunst en cultuur.
God: Mijn volgelingen houden van beeldende kunst. De in mijn naam gebouwde kerken staan er vol mee. Veel priesters gaan graag naar de kunststad Brussel.
Duivel: Wat ben jij toch een kontdraaier! Niets dan heerlijke ontucht daar! En dan dat standbeeldje midden op het plein in Vaticaanstad! Die gasten kan ik met enkele beloften zo aan mijn kant krijgen!
Thema: Liefde.
God: Mijn volgelingen zijn zo druk! Ze hebben niet eens meer tijd voor elkaar. De liefde komt tegenwoordig uit een potje.
Duivel: Die blauwe verkopen goed in het bejaardenhuis, Die opa's halen de laatste jaren van hen leven de schade in! Die roze pillen verkopen wij aan de jeugd zodat de overstap naar hard drugs eenvoudiger wordt.
Thema: Overbevolking.
Vroeger heb ik ooit geroepen: "Gaat heen en vermenigvuldig u". Nou, dat hebben ze destijds goed opgevat. Duivel: Die heerlijke chaos op de wegen. Gestresste mensen, frustraties..... Heerlijk! Zo af en toe wat verkeerslichten ontregelen en parkeerplaatsen in binnensteden afsluiten en de chaos is compleet. Meer en meer mensen slaan helemaal door. Het juiste moment om ze in mijn kamp in te lijven! Thema: Klimaat.
God: De aarde warmt op en toch hebben we zo nu en dan een echte winter!
Kinderen zien voor het eerst weer sneeuw en genieten met volle teugen.
Duivel: Die opwarming veroorzaak ik zodat mensen alvast gewend raken aan de brandende hell. Bovendien is een pak sneeuw ideaal om de drank koel te houden. De tussenstand: Onbeslist. Hoogste tijd voor een reclame onderbreking. Blijf er bij mensen! We zijn zo terug!
Thema: Eigenwaarde.
God: Vrouwen zijn tegenwoordig zo bezig met hun uiterlijk. Maar ik houd van al mijn creaties, groot en klein, dik en dun, ongeacht de kleur.
Duivel: Nou maat, in de loop van de 2000 jaar zijn er toch veel genen beschadigd! Haha! Ach ze kan altijd even langs het bejaardenhuis gaan! Opa's zicht is toch al sterk afgenomen. HAHA.

Thema: Gevoeluiting.
God: Oeps, dat van die genenschade zou wel eens waar kunnen zijn! Maar als ik er goed over denk....Het maakt de wereld wel kleurrijker!
Duivel: Lekker toch? En door het gebruik van drugs en alcohol wordt het het er alleen maar gezelliger op!
Thema: Expressie/uiting geven.
God: Ja, met dit soort shirts gaat het wel de verkeerde kant op met mijn volgelingen.
Het zou verboden moeten worden!
Duivel: Niks daarvan! Mijn handel loopt veel te goed! Inmiddels is 1 op de 4 buitenechtelijk in Europa en de aantallen stijgen nog steeds!

Thema Communicatie.
God: De wereld wordt steeds onpersoonlijker. Mensen praten tegenwoordig minder met elkaar. Internet, Hyves, Facebook, email, twitter, sms'jes zijn daarvoor in de plaats gekomen. Waar is de tijd gebleven dat mensen gezellig praten met elkaar in de bus of trein? Ze verstoppen zich in een krant en maken hun wereldje zo klein mogelijk.
Duivel: Ik heb niets te klagen, dit is een toch zeker wel een punt voor mij?
Thema: Duidelijkheid.
Na 2000 jaar is dan eindelijk alles (over)geregeld. Voor alles zijn er nu regels en wetten. Dat schept duidelijkheid voor iedereen, ongeacht kleur of geslacht.
Duivel: Dat kan dan wel zo zijn maar voor de helft van de bevolking moet er toch nog meer duidelijkheid gemaakt worden en ondanks de regels gebeuren er gelukkig toch nog veel ongelukken. Dit schept werk voor doktoren, autospuiters, agenten en begrafenisondernemingen.

Duivel: Wat zie ik daar God? Zweetdruppeltjes? Is de Almachtige niet meer zo almachtig? God: Nee hoor, ik begin nu pas op te warmen! Kom maar op! Is dat nu alles wat je hebt? Volgend thema!
Thema: Verleiding.
God: Regels of geen regels....iedereen komt wel eens in de verleiding van zoetigheid, Ach een beetje jezelf verwennen mag best op zijn tijd!
Duivel: Noem je dat een lekkere ijstaart? Doe mij maar een plakje kont-taart!

Thema: Zelfspot.
God: Een beetje zelfspot mag best mensen. Mannen vergelijken graag lengtes van worst. So size does matter.
Duivel: Heb je dorst? Ga maar naar Jantje de worst! Die loopt pas voor...

Thema: Vriendschap.
God: Helaas, onze grootste kindervriend is van ons heen gegaan. Ik had hem eigenlijk al voor de hemelpoort verwacht..... waar blijft hij toch?
Duivel: O, die! Nee, die is al lang bij mij! Ook bij mij maakt hij zijn reputatie waar!
Thema: Sport.
God: Sport is goed, sport verbroederd. Via sport ontstaan veel nieuwe vriendschappen.
Duivel: Jazeker! Vooral de vechtsporten zijn erg leuk om te kijken! Er ontstaan zelfs nieuwe wraakneigingen.
Thema: Wetenschap en techniek.
God: De wetenschap staat voor niets! Nu hebben ze zelfs peertjes uitgevonden die al licht geven als ze in de buurt van een fitting komen!
Duivel: Zonde van het glas! Maak er bierglazen van en drink je een delirium!
Hoogste tijd weer voor een tussenstand mensen! Wat zien we nu? Is God in de problemen? We zitten toch het komende jaar niet met de duivel opgescheept? We zijn zo terug na de reclame voor de laatste ronde.
Thema: Stress en druk.
God: Druk? eeeh..... Moeder Maria had pakweg 2010 jaar geleden last van overdruk...
Duivel: Noem je dat overdruk? In IJsland heb ik ze wat overdruk gegeven. Ik heb er gelijk het hele vliegverkeer in Europa mee stilgelegd. Geweldig!

Thema: Mode.
God: Wat een onderwerpen! Nou, die handtasjes van Gucci bevallen me wel.
Duivel: Doe mij maar die handtassen met die gleuf in het midden...hoe heten ze toch?
Thema: Wensen.
God: Ach, iedereen droomt er wel eens van dat hij kan vliegen. Dat heb ik echter aan insecten en vogels gegeven. Wensen houden is gezond.
Duivel: Ik heb een aantal volgelingen van jou een handleiding gegeven hoe ze moeten vliegen! Dat wordt lachen. Zeik toch niet man! Lachen is ook gezond!

Thema: Innovatie.
God: De mensheid heeft allerlei problemen (die ze zelf gecreeerd hebben)kunnen oplossen. Het basisontwerp "mens" is zo slecht niet!
Duivel: Goed ontwerp? Eindelijk heb je gelijk! Oorlog, moorden, vervuilingen ga zo maar door! En ze zijn ook nog ruimte verspillend.

Thema: Creativiteit.
God: Het nieuwste ontwerp van de wenteltrap is geweldig voor kinderen!
Duivel: Nee mensen foppen met een zogenaamde roltrap, dat is pas geweldig!

Thema: Kerstmis.
God: Ach, toch mooi dat er nog steeds mensen zijn die de verjaardag van mijn zoon vieren. Gezellig samenzijn, kerstversiering, kado's, gezamelijk spelletjes spelen, kerstoptochten.
Duivel: Kerstmis? Voor velen die eenzaam zijn een pijnlijke tijd die maar weer snel over moet zijn. Bovendien de Kerstman is niet meer!

God: Ik ben die opmerkingen van jou helemaal zat!
Duivel: Nou en? Ik zit inmiddels vol Red Bull! Dit ga ik gemakkelijk winnen!
God: Echt niet! (er klinkt een gruwelijke gekraak en de duivel breekt zijn onderarm).
God: Ik ben de Winnaar! Oke Duivel toon je ware identiteit,

Nu!
........Osama Bin Bush!

Duivel: Je hebt G..verd....me, O nee, eeh Duivelsdomme mijn arm gebroken! waar komt plots die superpower vandaan? Wie ben je?
God: Ik? Ik ben een Asgard van het sterrenstelsel Dominium!


God: En dit is mijn lazerzwaard!
En het wordt tijd om voor eens en altijd met jou af te rekenen!




Het moraal van dit verhaal? Ik zou het niet weten! Maar belangrijker is dat het kwaad verslagen is door het goede. Komend jaar krijgen we dus allen meer van het goede en dat is .....Jawel.....goed nieuws!
Welk boek je ook volgt.....De bijbel, de koran of Hindu......


Er is maar een boek nog belangrijker! En dat is het boek van de liefde!

Lieve mensen wij wensen iedereen prettige feestdagen, een zalig uiteinde, en een gelukkig nieuw jaar! Laten we er met zijn allen een superjaar van maken!

Tot volgend jaar!

zaterdag 4 december 2010

Begin December


Hallo bloggies, daar zijn we weer. De laatste "normale" blog voor dit jaar, want na deze blog komt traditiegetrouw weer een kerstblog.

Zoals jullie vermoedelijk allemaal wel weten heeft er hier in NZ een mijnramp plaatsgevonden. Na een enorme gasontploffing hadden we hier nog hoop dat de 29 mijnwerkers het hadden overleefd. Reddingploegen konden dagen de mijn niet in vanwege de giftige gassen. Echter na een 2e en later zelfs een 3e explosie is alle hoop op overlevenden verloren.

Het verlies van 29 mensen is in vergelijk met een vliegtuigramp niet zo groot, maar deze mensen wonen allen in een relatief kleine gemeenschap waardoor de impact enorm is! Bovendien leven meer dan 200 gezinnen van deze mijn die vermoedelijk niet meer open gaat. Momenteel staat de kolenmijn in brand en proberen men deze te blussen door er met een vliegtuigmotor stoom in te blazen. Heel NZ was geschokt door het nieuws. Het is nog maar te bezien of ze de stoffelijk overschoten ooit kunnen bergen. Wat voor de betrokken families een kleine maar o zo belangrijke troost zou zijn...

Ander nieuws nu...... Door de zomerse temperaturen van de afgelopen 8 weken en de minimale regenval wordt er nu al gesproken over waterrestricties! Veel boeren hebben al fors verlies geleden door de droogte. Ook de natuur lijdt hieronder. Veel kiwikuikens zijn inmiddels door de droogte bezweken.

Hoogste tijd voor wat vrolijker nieuws: Zo af en toe lezen we nog wel eens Nederlands nieuws. Sneeuwval en natuur ijs in November, een wankelend kabinet waarbij meerdere kamerleden een verdacht verleden hebben..... En toen kwamen we dit bericht tegen!

Mannen die regelmatig Hollandse pot eten hadden per millimeter 62 miljoen zaadcellen tegenover 37 miljoen bij mannen die er een ander eetpatroon op nahouden! Wat is dit nu weer voor een bericht? Dus geen Chinese rijsttafels, Turkse shoarma,Italiaanse pizza en pasta's, Hongaarse goulash, Indiaanse curries, Spaanse tapas, Mexicaanse burrito's, Duitse worst, Amerikaanse hamburgers, Belgische friet, Franse kaas, Thaise patai, Engelse drop, Bulgaarse jogurt, Ierse andijvi, Griekse feta, Turks brood, Japanse sushi, Russisch ei, Javaanse jongens, Argentijnse steaks enz.


Nou, daar zijn we mooi mee gen..id mannen! Maar was is dan eigenlijk Hollandse kost? Stamppotten? zoute haringen? Het voedselpatroon in Nederland is sterk veranderd tijdens de 2e wereldoorlog. Het begon met bloembollen en aardappelschillen en ging later naadloos over in allerlei buitenlandse gerechten. Maar is het niet zo dat de bevolking sterk is gegroeid na de oorlog? Er zijn inmiddels toch alweer bijna 17 miljoen Nederlanders?



Wij zijn het totaal niet eens met de stelling van de Hollandse pot! Neem nu Chinezen! Daar zijn er hele volksstammen van!

Volgens de laatste schattingen 1.300.000.000!


En die eten helemaal geen Hollandse pot! Die happen rijst met stokjes en aanvullend gerechten die je zelfs de hond niet durft te geven!

En wat dachten jullie van de toetsenborden? Probeer daar maar eens een blog op te fabriceren!
De Chinezen hebben een (goede) invloed op de economie van NZ. Er zijn er hier dan ook erg veel. Sommige integreren netjes en lopen modern gekleed spreken goed Engels en anderen blijven traditioneel.

En we moeten het toegeven......rijst maakt sexy!



Een andere bevolkingsgroep dan..... neem nu India. Inmiddels zijn er 1.150.000.000 Indians!

Inderdaad, China heeft er net even wat meer maar dat gaat veranderen! In China heb je nog steeds de geboortebeperking maar in India niet!

Volgens wijze,oude mannen zal de economische groei van India binnen 10 jaar die van China voorbij gaan!

En wat stoppen Indians voor voedel onder de neus? Geen stamppotten maar curries en rijst. Ze eten geen rundsvlees dus varkens- en geitenvlees hangt aan het spit.
Even een weetje tussendoor: De meest populaire currie is de "Butter chicken".

Wat blijkt nu? Deze is uitgevonden door een Amerikaan en is oorspronkelijk geen indiaans recept (althans volgens internet en wie gelooft nou Internet?).

Ook hier in NZ hebben we veel Indians. En ook hier weer de opsplitsing wel en niet geïntegreerd.
Indians houden enorm van treintje rijden. De trein van Wellington naar Auckland en terug is regelmatig uitverkocht.
De Indians hebben hier vrijwel alle buurtsupers en slijterijen in handen. Ook veel huisartsen en tandartsen komen oorspronkelijk uit India. Tandartsen heb je in alle prijsklassen. Goed, luxe en erg duur maar je hebt hier ook nog de goedkope plattelands tandartsen. meer dan het onderstaand setje heb je niet nodig!

Datzelfde geldt ook voor apotheken. Meestal zien die er duur uit maar het kan ook anders!

En dan de oorspronkelijke inwoners van NZ? Hoe zit het daarmee? De laatste 30 jaar neemt het aantal Maori's aanzienlijk toe, pakweg 750.000.

Wat eten Maori's? Hangi! Hangi is de traditionele stijl van koken. Maori's hebben geen beperkingen wat vlees betreft. Koe, varken, schaap het maakt allemaal niet uit, als het maar veel is!


Over het algemeen leven de Maori's modern. Het traditionele leven neemt in snel tempo af ook al proberen enkele Maori politici dit in stand te houden. In Zuid Auckland kom je nog wel af en toe vrouwen met de traditionele "Mokko" tegen.
Ook bij mannen zie je nog wel eens traditionele tattoos. De jongere generatie wil dit echter niet meer tenzij ze bij een "cultuurgroepering" horen zoals de Mongrel Mob of Black Power.
Het krijgersbloed stroomt nog steeds door de aderen als het gaat om jacht en krijgskunst. Het verzamelen van schelpdieren en jagen op zwijnen of koekiemonsters gaat ze goed af!

En natuurlijk ook op het sportveld. De testosteron stoomt er vanaf!
Daarom is NZ natuurlijk weer rugbykampioen geworden!


En wat dachten jullie van de mohammedanen? Daar in het Midden-oosten zijn ze inmiddels ook al weer met 345 miljoen! En wat "nassen" ze daar? Geen stamppotten maar shoarma's, couscous, dadels enz.

Ze houden daar niet van varkens maar eten liever een schapen-of geitenboutje. En waar komen die wolbeesten vandaan? Inderdaad uit NZ!


Elk jaar gaan ruim 10 miljoen overwegend oudere schapen die niet geschikt meer zijn voor de fok of wol op transport richting het Midden-oosten. Uiteindelijk eindigen ze daar in de shoarmaschotels.

Ze hebben over het algemeen veel kinderen dus het moet goed voor de zaadproductie zijn. Ik heb het vermoeden dat schapenvlees niet zo goed is voor de schoonheid van vrouwen. Zeker weet ik het niet want vrouwen worden over het algemeen goed ingepakt.

Van veel schaap eten kan je wel goed stenen gooien.



Tot slot nog een laatste bevolkingsgroep, Zuid-Afrika. Daarvan zijn er 50 miljoen. Ook niet niks! Bij een deel van de bevolkingsgroep stroomt nog steeds (sterk verdund) Hollands bloed door de aderen! Eten ze daar dan nog misschien stamppotten en andere Hollandse kost? Ik geloof niet dat skottelbraai erg Hollands is.



Hier in NZ komen steeds meer Zuid-Afrikaanse gezinnen. Vrijwel allemaal zijn ze het land ontvlucht. Een Z.A. klant van ons vertelde dat toen ze daar nog woonden er 6x ingebroken was in 2 maanden. Inmiddels staat Johannesburg op de 2e plaats van gevaarlijkste steden.

Als Mijnheer Zuma zo doorgaat zullen de van oorsprong westerse bevolking allemaal het land gaan/willen/moeten verlaten.




Wel leuk is dat we regelmatig Afrikaans horen praten op straat en dat is voor ons in tegenstelling tot Chinees of Hindoe wel verstaanbaar.

De achternamen hebben soms ook nog een Nederlandse oorsprong. Dit geldt vermoedelijk niet voor onderstaande afrikaan.

De conclusie van dit hele verhaal? Gezond en gevarieerd eten ongeacht waar het voedsel vandaan komt! Hollandse pot beter? Koeiepoep!
Ach, toch even langs de winkel van mijnheer Lee wippen!

Eindelijk dan een oplossing voor het soppen van overmaatse koekjes in de koffie of melk!





Het is bijna niet te lezen maar in dit tropische drankje zit sinasappelsap met kaassmaak! Kom op Nederlanders! Niet zo smerig kijken! Kaas! Daar houden "we" toch van?


Het onderstaand drankje is zelfs voor Chinezen wat teveel.




















Krokodillenstaart, lekker voor in de soep!





Niet eetbaar, wel geinig! Een schoenzool met toetsenbord patroon.





Het meest gegeven kado in elk bejaardenhuis........
de viagra-ring!





Het meest door mannen aan zich zelf gegeven kado, de sleutelgeleider.

Ideaal als je weer eens laat uit de kroeg gerold komt, alcoholcontroles hebt weten te vermijden, de wagen zonder deuken of krassen voor je deur tot stilstand komt maar de laatste barriere niet voor elkaar kan krijgen. Ja om de sleutel in het slot te steken.

(In sommige gevallen is er nog een laatste te nemen horde. De wederhelft.
Of daar ook een sleutel in het slot wordt gestoken hangt af van je V-ring)

Tot slot een laatste handigheidje. De pooTrap! Nooit meer zo'n warm, geurig uitwerpsel met de plastic zakje oprapen. (Wel een goede handwarmer in de winter trouwens). Of de pooTrap werkt weet ik niet maar ik wil wel eens zo'n hond vrij zien rennen met een vol zakje bengelend aan de achterzijde.

Tot de Kerstblog!