zaterdag 27 augustus 2011

Eind Augustus

Hallo allemaal, het is ons alweer gelukt om een nieuwe blog te produceren. We naderen alweer het einde van de maand augustus. Voor het noordelijk halfrond betekent dit dus het einde van de zomer en het begin van de herfst.

Zomer? Welke zomer?

Voor het zuidelijk halfrond begint dan eindelijk weer de lente. In Europa zijn de meeste mensen weer terug van vakantie en gaan met frisse tegenzin weer naar het werk. Heerlijk toch een maar weekjes vakantie? Even ontladen en "ontstressen". Of vallen jullie in de catagorie zoals in het schema hieronder? (Dubbel klikken voor vergroting)
De maand augustus is al eeuwen lang de maand met het minste nieuws ofwel komkommertijd. Toch hebben we een paar opmerkelijke berichtjes gevonden die we willen delen met jullie.

Een nummerplaat op een auto eist 2 insectenlevens per 10 km. Ik geloof niet dat er ook maar 1 persoon van dit bericht wakker ligt! Maar mensen.....insecten zijn nuttig! Zonder insecten is er geen leven op aarde. Bovendien zijn insecten de oplossing voor het aankomende voedseltekort.

Dat kan wel allemaal zo zijn maar ondertussen zien wij geen barst door onze voorruit!
2 Insectenlevens per 10 km.......en die andere beestjes dan? Wij hadden laatst ook last van overstekend wild. Neem nu de "kamikaze robbin"!
Het vogelbroedseizoen is inmiddels begonnen en als je te dicht bij een nestje komt vallen de roodborstjes je met bloeddoorlopen ogen aan. Schuilen in de auto is geen optie. Ze komen dwars door je ruit!
En nu we het toch over (gevaarlijke) insecten hebben.......
Hier in NZ hebben we in vergelijking met het buurland Australie bijna geen gevaarlijke dieren. In de zomer zwemmen regelmatig witte haaien voor de kust en in de haven maar er is hier nog nooit iemand aangevallen. Dat kan je niet zeggen van de Whitetail. De onderstaande spin is circa 2 cm. groot en leeft voornamelijk in bomen en struiken. Een beet is erg pijnlijk en veroorzaakt zwellingen. Maar je overleeft het (geloof ik) wel.

Dit geldt ook voor de centipede of duizendpoot. Zo af en toe zien we deze schuwe beestjes voor de maaimachines wegvluchten. De grootste die we gezien hebben was bijna 20 cm.

Een ander gevaarlijk uitziend insect is de Wetta. Ze kunnen in principe bijten maar dit voel je amper. Wetta's houden van donkere en vochtige plaatsen en komen soms de huizen binnen. Gelukkig zijn het vriendelijke beestjes.

Valt allemaal wel mee hier he? Een ander komkommer bericht dan.
Hongerige hersencellen eten zichzelf op. Wat moeten we hier nu weer mee?
In dit verhaal gaat het om voedingstoffen tekort en niet gebrek aan leerstof.

Dus van hongerlijden wordt je dom! Anorexia en boulimiatjes verliezen dus
niet alleen gewicht....   Nee mensen ... er volgt nu geen grap over domme blondjes!

Alhoewel..... als je deze conversatie leest op internet ga je toch wel twijfelen.

Wijsheid komt met de jaren. Hoe ouder hoe wijzer (mits je goed doorvoed bent). Maar....waar slaat de opmerking seniorenmoment dan op? Hebben jullie ook wel eens dat je ergens niet op kan komen? Hoe of wat was het toch ook alweer? Zijn er werkelijk "kanibaalcellen" daar aan het werk of is het iets anders? 

Nieuw bericht. De USA exporteren jaarlijks miljoenen eetstokjes naar China. Op topdagen worden 10 miljoen stokje per dag gemaakt voor de export.

Speciaal in China en Japan raakt het hout nu op. Tegenwoordig wordt bijna alles gemaakt in China maar de chinezen eten wel met een product gemaakt in de USA! Zo nu en dan brengen wij wat snoeihout naar de chinese restaurants zodat ze daar niet verhongeren.

Eigenlijk is de oplossing voor dit probleem allang uitgevonden! In plaats van wegwerpstokjes zou je eens kunnen proberen te eten met een herbruikbare vork. Dat doen de altijd zuinige hollanders toch ook?

En wat dachten jullie van dit bericht? Een 72 jarige Duitser leeft al 20 jaar hier in NZ zonder woning of verblijfvergunning. Hij zet simpelweg iedere dag zijn tentje ergens op! Zijn tentje valt trouwens amper op langs de weg.


Momenteel zijn ze weer overal langs de weg aan het werk. Ik heb in mijn leven nog nooit zoveel pionnen/cones langs de weg zien staan.  Niet alleen wij ergeren on hieraan gezien het volgende bericht.  Recent was het weer "road cone day". Jat eens een pion dag dus.

Wat moet je nu met een cone? Nou, er zijn best wel leuke dingen mee te doen en kunnen erg handig zijn voor thuis! Je kan bijvoorbeeld een parkeerplaats vrijhouden voor jezelf.
Of je kan er creatief mee zijn.

Zelfs kunstenaars weten er wel iets mee te doen.

En een voorbeeld van een praktische toepassing.

Nog zo'n opmerkelijk bericht. De kunstenares Marion heeft zich laten inspuiten met paardenbloed. Nu voelt ze zich supersterk en hyper. Hoe achterlijk kun je zijn?

Het is te hopen voor haar dat het geen hengstebloed is want anders wordt ze nog hengstig ook!

Ze heeft eerder al eens koeienbloed laten inspuiten. Het gevolg hiervan was dat ze de hele week in de tuin heeft staan grazen. Ook lichamelijk heeft dit zo zijn bijwerkingen gehad. 
En dan nu even een serieus bericht. Een week of wat geleden hebben we hier even een koudegolf gehad. Een ijskoude zuidpoolwind bracht bergen sneeuw naar NZ. Zelfs in Auckland is wat natte sneeuw gevallen!

Dit is 60 jaar geleden voor het laatst gebeurd! Normaal hebben we hier in Auckland hooguit 1 of 2 dagen dat je de autoruit moet krabben en dat is het dan.
Inmiddels is het hier alweer een graad of 20 overdag.

Met al die besneeuwde bergen leek het ons wel een leuk idee om eens een lang weekeind te gaan skieeen op de vulkaan. Er ligt nu pakweg 2 meter op de pistes. Kunnen we eindelijk onze bigfoot skies eens gaan uitproberen.



Vooruitlopend op dit voornemen heb ik alvast een lekkere warme muts gekocht. Inmiddels zijn we aardig gewend geraakt aan het klimaat en een graad of 10 buiten is best frisjes aan de kin!



We hadden het hotel al geboekt en de wintersportspullen klaar gezet totdat.....een telefoontje roet in het eten gooidde. Sally belde ons dat ze een geschikte huurwoning gevonden had. Sally werkt nl. voor een makelaarsbedrijf in huur- en koopwoningen waar we regelmatig tuinwerkzaamheden voor doen.
Deze woning konden we niet voorbij laten gaan!

We gaan dus weer verhuizen! Per 1 september wonen we dus in de aangrenzende wijk Mellons Bay genaamd. Het huis staat op de foto onder de rode stip.

Het huis bevindt zich aan een veel rustigere, doodlopende straat. Een ander voordeel is de tandemgarage waar de auto en de aanhanger achterelkaar inpassen. Doordat het huis op een hoek staat hebben we nog een tweede oprit met een carport. En......we hebben een prachtig uitzicht op zee! Op de volgende blog zullen we enkele foto's gaan plaatsen.

Dan nog wat anders. Inmiddels schrijven we al 4.5 jaar deze blog en delen we met jullie onze avonturen. Via de site blogger kun je de statistieken opvragen hoeveel, wie en waar onze volgers vandaan komen.

Uit deze gegevens blijkt dat niet alleen Nederlanders ons volgen!

Van enkele landen kunnen we de lezers nog wel verklaren omdat daar familie en/of vrienden wonen maar 36  volgers uit Rusland? Of 29 Koreanen?
Verder valt het op dat het aantal bezoekers sinds januari 2011 meer dan verdubbeld is!
Was het weer......of toch nog even naar Mr Lee?

Kanibalistische hersenen? Of toch gewoon een lekkernij?

Kennen jullie nog Willie Wortel uit de Donald Duck? De Uitvinder had altijd een lampje boven zijn hoofd als hij een idee uit zijn hersenen geperst had.

En de nieuwe zomermode is eindelijk binnen. Jullie weten toch wel dat Nieuw Zeeland en Australie een hele zomer voor lopen op Europa en Amerika? Jullie dragen daar de oude afgedankte modellen van het vorige seizoen!


Insekten eten doen ze al eeuwen lang in China. Wij hebben bedankt voor deze kant en klare sate voor op de BBQ.

Laatste alweer. Auckland wordt elk jaar overspoeld met Chinese studenten die hier naar de universiteit gaan/moeten. Moeten? Jawel. Vaak worden ze door de familie vooruit gestuurd zodat ze een verblijfsvergunning krijgen. Uiteindelijk komt dan enkele jaren later op familiehereniging de rest van de familie binnen.

Chinezen zijn echte workaholics! Althans dat dacht ik toen ik dit boek zag.

Tot blogs! Tot na de verhuizing...

 

maandag 1 augustus 2011

Begin Augustus

Hallo allemaal, daar zijn we weer!

In Nederland is de zomervakantie aangebroken. Voor zover wij weten is de zomer van 2011 een beetje een tegenvaller. Het is veel te koud voor de tijd van het jaar. Hier in NZ is het eindelijk gestopt met regenen.
Zo hier en daar zien we al indicaties van de aankomende lente! De crocussen en narcissen staan er prachtig bij en de kersen staan zelfs al in bloei! Op zonnige dagen is het al lekker warm in de zon, pakweg 23 graden. Maar kom niet in de schaduw want daar haalt het nog niet de helft!  Zo, we hebben het typisch Nederlands onderwerp "Klagen over het weer" afgerond kunnen we eindelijk beginnen.

Maar eerst nog even dit: Wist u dat......als je op een foto dubbel klikt de foto vergroot wordt weergegeven?
Eerst weer eens enkele opmerkelijke berichten.......
Nederlanders barbecueen steeds onvoorzichtiger.
Tja, dat moet je ook aan de professionals overlaten! Hier in Nieuw Zeeland ben je pas echt geintegreerd als je de kookkunst op de grilplaat volledig onder de knie hebt! Worsten, vis of een lekkere Amerikaanse steak!

"Bescherming tegen de zon"
Onderzoekers hebben ontdekt dat lichte kleding zoals t-shirts net zo veel bescherming bieden als een creme met factor 10. Donkere kleding zoals wol en denim blijken het best geschikt te zijn. Dus mensen..... als we naar de Spaanse kust gaan dragen we onze winter-outfit incluis een wollen muts!


Wat hoor ik daar? Niet? Geen haar op jullie hoofd die daar aan denkt? Tja, wij kunnen jullie natuurlijk niet dwingen......dus de gevolgen zijn voor jullie! Zeg niet dat je niet gewaarschuwd bent!
Neem nu de volkeren in het Midden Oosten en Noord Afrika. Die weten dit al eeuwen lang! Het is niet voor niets dat de vrouwen daar in het zwart gaan!
Een lekkere wollen Burka, daar kan geen bikini tegenop! Hier in Auckland zie je steeds meer immigranten uit het Midden Oosten met donkere kleding. Neem nu Mustafa met zijn 5 vrouwen.

Van links naar rechts: Abir, Fadia, Samina eeeh Basma of....
nee, nummer 2 is Basma en nummer 4 is Ninah en 2 is Abir en 3 is Fadia.
Trouwens, de kennis van donkere kleding was al lang bekend in Europa! Neem nu de "Mona Saleema". 

Allemaal flauwe kul natuurlijk mensen maar er zit wel een kern van waarheid in en de "naakte" mode van tegenwoordig is gebaseerd op "looks" en niet op het voorkomen van huidkanker.
Het volgende bericht kwam als donderslag bij heldere hemel.

Uit onderzoek blijkt dat als je vaker tandflost je vermoedelijk sneller zwanger wordt. Het moet niet gekker worden! Laatst sprak ik hierover met meneer Lee, jullie weten wel, die van de Chinese kruidenier! Lee vertelde me dat de Chinezen dit al duizend jaar weten! Daarom zijn er ook zoveel Chinezen!  Inmiddels zijn wij dikke vrienden en daarom deelde hij mij een geheim. Ik deel dit geheim met jullie alleen als jullie beloven dit niet door te vertellen....
Naast mondflossen moet je ook kontflossen! Echt waar!  De Fanny floss staat in het schap, direct naast de kassa's! 


For all those hard to reach areas.
Even wat anders dan. Onze sporthelden "The All Blacks" hebben onlangs de eerste wedstrijd van de Tri Nations gespeeld tegen Zuid Afrika. De uitslag 40-8 voor ons doet er niet toe. Nee, we moeten het even hebben over de nieuwe shirts. Dit jaar heeft het shirt een witte streep in de nek. Hierdoor lijken de shirts op het model van 1987. Tijdens deze WK Rugby versloegen we de huidige wereldkampioen Frankrijk. Dit jaar wordt NZ dus weer kampioen! 

Er is inmiddels veel commentaar op het shirt. Het shirt is 185 gram lichter geworden. Gevolg: meer snelheid maar ze zitten volgens de heren erg strak. 
(De dames vinden overigens van niet). Verder wordt er gedacht aan een totaal andere kleur. Er heeft een oefenwedstrijd plaats gevonden in.....Jawel!
in Baby roze!  
Dit was geen groot succes. Waarom niet? De kleur roze en testosteron gaan niet samen! Maar er is hoop! Er gaan nu stemmen op dat de All Blacks tijdens de WK in het Oranje gaan! Een ode dus aan de Nederlander Abel Tasman die Nieuw Zeeland heeft ontdekt. 
Christchurch update:
Recent stond er een vreemd bericht in de krant. Tijdens de grote aardbeving was er een auto bedolven onder het puin. In deze auto zaten 4 Israeliers. Een van hen overleed ter plekke en de 3 overigen waren binnen 12 uur het land uit.
Niets aan de hand toch? Toch wel! De overledene had 6 verschillende paspoorten op zak en allen hadden dezelfde foto! Vermoedelijk betreft het Israeliers van de geheime dienst! 


De foto van de overledene komt bekend voor......

Even serieus nu. Laatst hadden we een klusje te doen in West Auckland. De mensen wonen vlakbij een groot stadspark dat berucht is om zijn New Zealand Baboons. De Bavianen veroorzaken veel overlast bij de omwonenden. Helaas werden wij eveneens belaagd. Binnen de kortste keren wisten ze onze dakkoffer te openen en onze reserve kleding lag overal over straat!

Dit voorval bracht ons op het idee om eens een bezoekje aan de dierentuin te brengen. Nu is Nieuw Zeeland maar een relatief arm land dus we verwachtte er niet al te veel van. Maar we moeten toegeven dat het niet tegen viel!

We hebben een bijzondere collectie! We gaan jullie niet vermoeien met een lange serie dierenfoto's. We hebben een strenge selectie gemaakt van enkele opmerkelijke kiekjes. De eerste dieren troffen we al aan op de parkeerplaats.
Mustafa was er dus ook! Wat een toeval!

Een kijkje op de Afrikaanse savanne. De zebra was een gift van Nelson Mandela die het beestje heeft gered uit de handen van een "Gamepark" oftewel geld betalen en alles afknallen wat voor je loop komt.

De zebra's worden speciaal hiervoor gefokt. Voor zebra's heb je een IQ van 40 of minder nodig om ze te doden.

Het geluid van de sluiter van mijn camera blijkt verdacht veel te lijken op dat van een jachtgeweer!

Een dierentuin in NZ zonder kiwies is geen dierentuin! Toen wij er waren was er juist een kuikentje geboren!



Een ander typisch dier hier in NZ is de "Waikato Devil".

Ooit zat NZ vast aan Australie en is een voorouder van zowel de Tasmaanse- als de Waikato devil afgezonderd geraakt. Kijk daar heb je weer de naam Tasman. Die naam duikt ook overal op.

De schildpad was ooit zijn schild verloren en een zeer inventieve dierenarts heeft toen een prothese gemaakt van een helm. 

De parkwachter gaat dagelijks wandelen met de olifant door het park. Een mooie kans om eens zo'n dikhuid aan te raken.

Ook Marietjes favoriet de "Fruitbat" mocht je aanraken. Het was liefde op het eerste gezicht!

Auckland is de enige dierentuin met de Mongoolse reuzen mol.

Ook het dier dat rechtstreeks uit de Harry Potter films lijkt te komen ontbrak niet! Dit beestje stond ooit model voor het schoonmoeder monument dat pronkt op het station van 's-Hertogenbosch.

Een bezoekje aan de kinderboerderij kwam abrupt tot een einde toen we dit boze konijn zagen.

En wat moeten we denken van dit paard?

Dan maar een bezoekje aan een ver familielid. We hebben gezellig wat bij gekletst.

Aanduidingen zoals het onderstaand plaatje zijn universeel en is begrijpelijk in elke taal. Toch?
Dat dit bij de krokodillenvijver staat is begrijpelijk. Maar waarom ontbrak dit bord bij het kamelenverblijf? Mustafa had je dit ook wel kunnen vertellen! Kijk daar duikt de naam Mustafa weer op!

Helaas was de tijger vorige maand overleden. Maar inventief als kiwies kunnen zijn is er overal wel een oplossing voor!

Een andere oplossing om de tijger te vervangen kwam ook niet helemaal overtuigend over!

Tot slot nog een onthutsende onthulling. De bekende serie Man vs Wild op Discovery Channel? Met de acteur Bear Grylls?
Dat is allemaal nep! Dat wordt gewoon gefilmd in de Zoo van Auckland!
Was tie weer. Geen Mister Lee dit keer. De man is op zakenreis naar zijn thuisland. Wie weet waar hij mee thuis komt? (anders dan een nieuwe Chinese bruid?) 

Tot Blogs.