maandag 1 augustus 2011

Begin Augustus

Hallo allemaal, daar zijn we weer!

In Nederland is de zomervakantie aangebroken. Voor zover wij weten is de zomer van 2011 een beetje een tegenvaller. Het is veel te koud voor de tijd van het jaar. Hier in NZ is het eindelijk gestopt met regenen.
Zo hier en daar zien we al indicaties van de aankomende lente! De crocussen en narcissen staan er prachtig bij en de kersen staan zelfs al in bloei! Op zonnige dagen is het al lekker warm in de zon, pakweg 23 graden. Maar kom niet in de schaduw want daar haalt het nog niet de helft!  Zo, we hebben het typisch Nederlands onderwerp "Klagen over het weer" afgerond kunnen we eindelijk beginnen.

Maar eerst nog even dit: Wist u dat......als je op een foto dubbel klikt de foto vergroot wordt weergegeven?
Eerst weer eens enkele opmerkelijke berichten.......
Nederlanders barbecueen steeds onvoorzichtiger.
Tja, dat moet je ook aan de professionals overlaten! Hier in Nieuw Zeeland ben je pas echt geintegreerd als je de kookkunst op de grilplaat volledig onder de knie hebt! Worsten, vis of een lekkere Amerikaanse steak!

"Bescherming tegen de zon"
Onderzoekers hebben ontdekt dat lichte kleding zoals t-shirts net zo veel bescherming bieden als een creme met factor 10. Donkere kleding zoals wol en denim blijken het best geschikt te zijn. Dus mensen..... als we naar de Spaanse kust gaan dragen we onze winter-outfit incluis een wollen muts!


Wat hoor ik daar? Niet? Geen haar op jullie hoofd die daar aan denkt? Tja, wij kunnen jullie natuurlijk niet dwingen......dus de gevolgen zijn voor jullie! Zeg niet dat je niet gewaarschuwd bent!
Neem nu de volkeren in het Midden Oosten en Noord Afrika. Die weten dit al eeuwen lang! Het is niet voor niets dat de vrouwen daar in het zwart gaan!
Een lekkere wollen Burka, daar kan geen bikini tegenop! Hier in Auckland zie je steeds meer immigranten uit het Midden Oosten met donkere kleding. Neem nu Mustafa met zijn 5 vrouwen.

Van links naar rechts: Abir, Fadia, Samina eeeh Basma of....
nee, nummer 2 is Basma en nummer 4 is Ninah en 2 is Abir en 3 is Fadia.
Trouwens, de kennis van donkere kleding was al lang bekend in Europa! Neem nu de "Mona Saleema". 

Allemaal flauwe kul natuurlijk mensen maar er zit wel een kern van waarheid in en de "naakte" mode van tegenwoordig is gebaseerd op "looks" en niet op het voorkomen van huidkanker.
Het volgende bericht kwam als donderslag bij heldere hemel.

Uit onderzoek blijkt dat als je vaker tandflost je vermoedelijk sneller zwanger wordt. Het moet niet gekker worden! Laatst sprak ik hierover met meneer Lee, jullie weten wel, die van de Chinese kruidenier! Lee vertelde me dat de Chinezen dit al duizend jaar weten! Daarom zijn er ook zoveel Chinezen!  Inmiddels zijn wij dikke vrienden en daarom deelde hij mij een geheim. Ik deel dit geheim met jullie alleen als jullie beloven dit niet door te vertellen....
Naast mondflossen moet je ook kontflossen! Echt waar!  De Fanny floss staat in het schap, direct naast de kassa's! 


For all those hard to reach areas.
Even wat anders dan. Onze sporthelden "The All Blacks" hebben onlangs de eerste wedstrijd van de Tri Nations gespeeld tegen Zuid Afrika. De uitslag 40-8 voor ons doet er niet toe. Nee, we moeten het even hebben over de nieuwe shirts. Dit jaar heeft het shirt een witte streep in de nek. Hierdoor lijken de shirts op het model van 1987. Tijdens deze WK Rugby versloegen we de huidige wereldkampioen Frankrijk. Dit jaar wordt NZ dus weer kampioen! 

Er is inmiddels veel commentaar op het shirt. Het shirt is 185 gram lichter geworden. Gevolg: meer snelheid maar ze zitten volgens de heren erg strak. 
(De dames vinden overigens van niet). Verder wordt er gedacht aan een totaal andere kleur. Er heeft een oefenwedstrijd plaats gevonden in.....Jawel!
in Baby roze!  
Dit was geen groot succes. Waarom niet? De kleur roze en testosteron gaan niet samen! Maar er is hoop! Er gaan nu stemmen op dat de All Blacks tijdens de WK in het Oranje gaan! Een ode dus aan de Nederlander Abel Tasman die Nieuw Zeeland heeft ontdekt. 
Christchurch update:
Recent stond er een vreemd bericht in de krant. Tijdens de grote aardbeving was er een auto bedolven onder het puin. In deze auto zaten 4 Israeliers. Een van hen overleed ter plekke en de 3 overigen waren binnen 12 uur het land uit.
Niets aan de hand toch? Toch wel! De overledene had 6 verschillende paspoorten op zak en allen hadden dezelfde foto! Vermoedelijk betreft het Israeliers van de geheime dienst! 


De foto van de overledene komt bekend voor......

Even serieus nu. Laatst hadden we een klusje te doen in West Auckland. De mensen wonen vlakbij een groot stadspark dat berucht is om zijn New Zealand Baboons. De Bavianen veroorzaken veel overlast bij de omwonenden. Helaas werden wij eveneens belaagd. Binnen de kortste keren wisten ze onze dakkoffer te openen en onze reserve kleding lag overal over straat!

Dit voorval bracht ons op het idee om eens een bezoekje aan de dierentuin te brengen. Nu is Nieuw Zeeland maar een relatief arm land dus we verwachtte er niet al te veel van. Maar we moeten toegeven dat het niet tegen viel!

We hebben een bijzondere collectie! We gaan jullie niet vermoeien met een lange serie dierenfoto's. We hebben een strenge selectie gemaakt van enkele opmerkelijke kiekjes. De eerste dieren troffen we al aan op de parkeerplaats.
Mustafa was er dus ook! Wat een toeval!

Een kijkje op de Afrikaanse savanne. De zebra was een gift van Nelson Mandela die het beestje heeft gered uit de handen van een "Gamepark" oftewel geld betalen en alles afknallen wat voor je loop komt.

De zebra's worden speciaal hiervoor gefokt. Voor zebra's heb je een IQ van 40 of minder nodig om ze te doden.

Het geluid van de sluiter van mijn camera blijkt verdacht veel te lijken op dat van een jachtgeweer!

Een dierentuin in NZ zonder kiwies is geen dierentuin! Toen wij er waren was er juist een kuikentje geboren!



Een ander typisch dier hier in NZ is de "Waikato Devil".

Ooit zat NZ vast aan Australie en is een voorouder van zowel de Tasmaanse- als de Waikato devil afgezonderd geraakt. Kijk daar heb je weer de naam Tasman. Die naam duikt ook overal op.

De schildpad was ooit zijn schild verloren en een zeer inventieve dierenarts heeft toen een prothese gemaakt van een helm. 

De parkwachter gaat dagelijks wandelen met de olifant door het park. Een mooie kans om eens zo'n dikhuid aan te raken.

Ook Marietjes favoriet de "Fruitbat" mocht je aanraken. Het was liefde op het eerste gezicht!

Auckland is de enige dierentuin met de Mongoolse reuzen mol.

Ook het dier dat rechtstreeks uit de Harry Potter films lijkt te komen ontbrak niet! Dit beestje stond ooit model voor het schoonmoeder monument dat pronkt op het station van 's-Hertogenbosch.

Een bezoekje aan de kinderboerderij kwam abrupt tot een einde toen we dit boze konijn zagen.

En wat moeten we denken van dit paard?

Dan maar een bezoekje aan een ver familielid. We hebben gezellig wat bij gekletst.

Aanduidingen zoals het onderstaand plaatje zijn universeel en is begrijpelijk in elke taal. Toch?
Dat dit bij de krokodillenvijver staat is begrijpelijk. Maar waarom ontbrak dit bord bij het kamelenverblijf? Mustafa had je dit ook wel kunnen vertellen! Kijk daar duikt de naam Mustafa weer op!

Helaas was de tijger vorige maand overleden. Maar inventief als kiwies kunnen zijn is er overal wel een oplossing voor!

Een andere oplossing om de tijger te vervangen kwam ook niet helemaal overtuigend over!

Tot slot nog een onthutsende onthulling. De bekende serie Man vs Wild op Discovery Channel? Met de acteur Bear Grylls?
Dat is allemaal nep! Dat wordt gewoon gefilmd in de Zoo van Auckland!
Was tie weer. Geen Mister Lee dit keer. De man is op zakenreis naar zijn thuisland. Wie weet waar hij mee thuis komt? (anders dan een nieuwe Chinese bruid?) 

Tot Blogs.

Geen opmerkingen: