zondag 29 juni 2008

Begin juli

Een nieuwe maand, dus weer een nieuwe blog.
Hebben wij nog wat meegemaakt?

Natuurlijk! Dit keer hebben we een min of meer "Oranje thema".

Ja, ja, wij weten het wel, half Nederland loopt weer eens met een Oranje-kater rond..... Het woord oranje is inmiddels weer een verboden woord geworden!

We "trappen af" met een nieuwtje. Marietje heeft eindelijk de moeite genomen om haar kiwi-rijbewijs te halen! Uiteraard is dit gelukt. Na haar auto-rijbewijs gehaald te hebben besloot ze maar gelijk tevens het motor-rijbewijs te halen! Tja, ik ben er nu toch.......

Uiteraard is dit niet haar echte rijbewijs want zoals alles hier in Nieuw Zeeland moet je daar nog eerst een week of 3 op wachten.

Met een voorlopig rijbewijs op zak besluiten we boodschappen te doen, en wat denk je? raken we een boodschappenkar! De hele voorkant van de auto in elkaar! Gelukkig hebben we het nog zelf kunnen uitdeuken.














Maar goed, oranje dus...... Uiteraard hebben wij ook de eeeeuh prestaties? van het Nederlands elftal gevolgd. Bij Patrick en Caroline hebben we met de Manukians voetbal gekeken. Voor de onderstaande foto moet nog wel even vermeld worden dat op dat moment de score 1-1 was en er een verlening aan zat te komen.


De unox-muts en de oranje boa hebben ons helaas niet de overwinning opgeleverd.

Voordeel van in NZ wonen is wel dat hier vrijwel niemand rond loopt met een oranje-kater!

Enne....... wij hebben nog meer pijlen op onze boog want de "All Blacks" winnen dus wel! Onze jongens rennen en vechten zich rot voor een overwinning en dat voor een schijntje van wat die volgevreten, gemakzuchtige voetbal-millionairs verdienen! Oeps, bespeur ik hier nu een onderhuidse voetbal-kater?







Oke, genoeg over oranje! of toch niet? Wat dachten jullie van onze "appeltjes van Oranje"? Onze fruitbomen hangen vol met vitamientjes!


Maar...... wat moeten we er mee? Ze zijn vrijwel allemaal tegelijk rijp en sommige sinasappels zouden een moord begaan indien ze een eervolle dood tussen onze tanden zouden krijgen. Afgelopen weekeinde zagen we zelfs al een paar sinasappels zelfmoord plegen!






Dit konden we niet meer aanzien dus hebben we een plan bedacht;
We verwerken ze allemaal in een flinke pan jam!
Makkelijker gezegd dan gedaan want dan moeten we eerst een paar uurtjes sinasappels pellen, ontpitten en verpulveren. Toen alles dan eindelijk in de pan stond te koken was het tijd voor een bakkie pleur. De jam dus totaal vergeten en de toegevoegde suiker was gecaramelliseerd. Het resultaat? Ach, het kan nog slechter smaken, maar lekker? Nee, niet echt!

En nu we toch met het onderwerp huisvlijt bezig zijn; Ik heb mijn oude hobby "schilderen" maar weer eens opgepakt. Zoals alle kunstschilders begin je natuurlijk eerst met een zelfportret.

En zoals veel "beroemde schilders zet je natuurlijk niet je echte naam onder een schilderij maar een pseudoniem. wat dachten jullie van "leomarco davincii"?











Nou mijn eerste kunstwerk is inmiddels afgerond. Tja, ik heb het thema een ietsje pietsje aangepast! Moderne tijden mensen!

Ondanks de moderne tijd zijn de gedragsregels niet mee veranderd. Heren, blijf met je fikken van mijn schilderij af! eeeeeh...... de verf is nog nat!









Maar goed, verder nog nieuws? We hebben onze eerste regen/stormweek meegemaakt! Na 10 maanden heeft het dan voor het eerst een hele week geregend! Tijdens deze storm zijn er veel bomen beschadigd of zelfs omgewaaid.

Dit betekende dus veel overuren en nachtwerk! Nu is het zo dat de stroomkabels in Auckland boven- en tussen de takken door in de bomen hangen. Gevolg? De bomen staan vaak onder stroom! Hierdoor ontstaan zeer gevaarlijke situaties!

Enkele bomen zijn tijdens de zware regenbuien tot de grond toe verkoold. We moesten dus eerst wachten tot de stroom ontkoppeld was (waardoor een hele straat plots geen stroom meer had en dus geen verwarming) voordat we de bomen konden opruimen.


















Enkele pechvogels hebben we moeten assisteren met kleine ongelukjes. deze man was maar alvast begonnen.

Vanaf deze maand hebben we dan eindelijk een kliko ontvangen! We moesten hier al het afval scheiden zoals in Nederland. Papier, glas, plastik, blik en restafval, je kent het wel.....

alleen........

Wij gooien dus papier, glas, plastik en blikken door elkaar in de kliko en het restafval in een zak!




Kunnen we dus eindelijk die enorme bult afval in de garage opruimen!

Oude kleding is hier blijkbaar veel waard want we ontvangen elke 2 weken een zak die je aan de weg kan zetten. Of...... je rijd naar een "kudde" kledingkasten en gooit de zak in de bak naar keuze waarmee je een goed doel kan steunen.
We zijn er alweer doorheen. Was het nog een beetje de moeite waard? Blijf ons volgen want er is binnenkort weer veel nieuws te melden!
Greetzzz from the "kiwi mates".

CYA

2 opmerkingen:

Unknown zei

Leuke blog weer! Jammer van de jam. Marco, ik mis toch echt de foto van de schone slaper, hahaha. Volgende keer? Groetjes, Caroline

Jeanne en Thomas zei

Hey wat is dat nou? Ik ben van de eerste plaats gedonderd. Lukt het met de EK ook al niet en nu dit weer. Ja je kunt niet altijd de eerste zijn. Maar ik zie nu wel een tellertje op jullie blog (met een beetje hulp van NL-Jur, die ook altijd met veel plezier jullie blog bekijkt. Al is het alleen maar om de superbeste fotoshopper of New Zealand te zien). Maar al met al weer met veel plezier en lachen jullie blog bekeken. Wacht af over tig jaar zijn de schilderijen van Marco miljoenen NZ dollars waard. Alleen jammer dat je daar de vruchten dan niet meer kan plukken. Maar wel jullie kinds kinds kinderen (heel ver weg. He kiwies tot de volgende keer (probeer ik toch lekker weer de eerste te zijn).

Gegroet uit nu weer een enigszins normale weerstemperatuurachtig (was over de 30 graden....)Veen, dus weer regenachtig