maandag 19 januari 2009

Half Januari

Ja stoppen nu met al die dreigmailtjes! Hier is dan eindelijk weer een blogje van ons!

Er is weer veel gebeurd deze keer, dus laten we maar van start gaan.......
Zoals de trouwe blogfans wel weten waren Pa en Ma dus nog even op bezoek in Nieuw Zeeland. Maar aan al het goede komt een einde. De dag voor vertrek hebben we ze mee genomen naar een Belgian beer café. Toch min of meer een stukje Europa?















We hebben tezamen genoten van "echte Belgische frietjes" , mosselen (Big New Zealand mussels) en natuurlijk een lekker biertje. Vrijwel alle merken zijn hier te krijgen!

Natuurlijk slobberen we ook
nog even een "kwakje" weg.












De volgende ochtend worden we wakker met een flinke kater, niet alleen van het drinken, maar ook omdat het de dag van vertrek was.
We hebben een fijne tijd gehad samen. Pa heeft met zijn ervaring goed kunnen helpen met het opzetten van het bedrijf en bergen tips achtergelaten.
















Maar goed, het leven gaat verder hier. Op 5 januari zijn we naar "het" tennis toernooi van New Zealand geweest. Fujifilm heeft een eigen Vipbox op het tennisstadium en Marietje kreeg tickets van haar baas om vervolgens potentiele klanten uit te nodigen om de wedstrijden bij te wonen.









Onder het genot van een paar flessen champagne en heerlijke hapjes hebben we gekeken naar het dames-tennis. Dit toernooi is het eerste grote toernooi van het jaar en veel beroemde/bekende spelers komen hier als opwarmertje vlak voor het veel grotere toernooi in Australië.
Over Australië gesproken...... Marietje moest weer eens een weekje naar Aussie, zoals ze dat hier zeggen, voor training. Ditmaal niet alleen in Sydney maar ook naar Wagga Wagga en naar Melbourne. watte...watte? Wagga, een plaatsje midden in de outback!
De outback is op zich mooi om te zien maar het is er gortdroog en bloedheet! Bij temperaturen van 43 graden is het lekker warm zullen we maar zeggen!

Bij deze temperaturen is een pilsje niet verkeerd! Australiërs zijn daarom ook grote "innemers". Ja, let wel zowel mannen als vrouwen! Alleen het idee om in elk glas bier een paar flinke klonten ijs te gooien vinden we wat minder. Een beetje (Belgische) bierliefhebber krijgt al kippenvel bij het idee!












De piloot van de volgende binnenlandse vlucht bleek ook een groot bierliefhebber. Stomdronken was het de piloot toch nog gelukt om zeer dicht bij het vliegveld te landen! Ja, een paar meter er naast in een boom! maar... we zijn er nu toch? Wat klagen jullie nou?
Enkele passagiers hadden wat kleine verwondingen opgelopen zoals schaafwonden, kneuzingen en een enkeling had een gebroken arm of moet ik zeggen been! Niet zeuren mensen! Kom! We gaan een pilsje pakken in de airport terminal want ik heb dorst!
Tja, dat was Marietjes avontuur in Australië. Het eerst wat haar opviel toen ze terug was in NZ was dat het hier zo groen was.

En dan nu even een leermoment........

De vlag van NZ lijkt verdacht veel op die van Australië. Er zijn echter kleine verschillen te vinden. Beide vlaggen hebben natuurlijk de Union Jack (links, boven) want beide landen behoren tot de kroonkoloniën van Engeland.












De Australische vlag heeft dus 6 witte sterren (onderdeel van het Zuiderkruis) en Nieuw Zeeland heeft maar vier (rode) sterren. Nu is het zo dat beide landen een soort haat/liefde verhouding hebben en die bijna dezelfde vlaggen vinden wij, Nieuw Zeelanders maar niets! Bovendien...... wat moeten wij met de Union Jack?
De afgelopen 20 jaar is niemand van het koningshuis hier nog geweest. Zelfs niet toen vorig jaar een van de beroemste Nieuw Zeelanders (Sir Edmund Hillary) overleed!










Het verzet tegen de ons opgedrongen vlag wordt steeds groter! Daarnaast beginnen de Maori's ook steeds meer in verzet te komen. Er lopen nog honderden juridische zaken waarbij Maori's beweren dat hun land onrechtmatig is ontnomen.
Nu willen zij ook nog even onderdeel van de vlag worden met hen eigen kleuren zwart en rood.
Het nieuwste voorstel voor de vlag met een varenblad in plaats van de "Union Onzin" staat veel Nieuw Zeelanders erg aan! Maar of het er ooit van komt? We moeten het afwachten.....







Einde leermoment.


Nog even terug komend op de start van mijn eigen bedrijf......... Zoals normaal is het dus niet zo dat ik gelijk tonnen ga verdienen (was ook niet de opzet, maar zou wel lekker zijn) dus zijn de inkomsten flink gedaald. Nee, wees niet bang ik ga niet vragen om een financiële bijdragen. Helaas slapen we tegenwoordig in een kartonnen doos en wachten we betere tijden af.


Een bedrijf beginnen brengt flinke investeringen met zich mee. Nu vond ik op het clubhuis van de Hell's Angels nog een handige boomzaag...... ja, er zat nog wat bloed aan maar dat was je er zo weer van af! Toch...?!?







Een grotere investering was wel de aanhanger met het franchise logo.

Maar de grootste investering was toch wel mijn Mow Harley! Nee, ik mag niet meerijden met de jongens van de club.

Mijn eerste klus was een opwarmertje. Deze was namelijk bij Leon en Annebel.
Toch nog steeds wel makkelijker als je dezelfde taal spreekt en soort zoekt soort is het niet?

















De grote conifeer in de achtertuin nam veel licht weg zowel bij hen als bij de buren. Daarnaast konden de achterburen door de boom de zee niet goed meer zien. De boom is dus een kopje kleiner gemaakt en heeft een vermageringkuurtje gekregen!
























Genoeg weer. Volgende maand weer een nieuwe blog. een fijne Carnaval alvast gewenst voor de liefhebbers! Tja, dat missen we hier dan weer wel!
Tot blogs!

1 opmerking:

Jeanne en Thomas zei

Hello there, mowing family.

Nou als hij zo'n kekke maaimachine eerdaags wel kan aanschaffen moet het zeker gaan lukken. De kettingzaag heeft ie al. Zojuist nog lekker een uurtje tel. bijgeklets met vrouw van mowing dutchman. Dus we zijn weer helemaal bij. Tot skype next sunday. greetings from Holland. bye bye