maandag 28 november 2011

Eind November

Hallo allemaal, eindelijk wat tijd gevonden voor een nieuwe blog. Helaas hebben we ditmaal minder leuk nieuws te melden. Zoals aangegeven in de voorgaande blog is Marietje afgereisd naar Nederland. Daar heeft ze nog enkele mooie dagen mogen meemaken voordat haar vader "Wimke" van ons heen gegaan is. Onze grootste en trouwste blogvolger. Al jaren hebben Jeanne en Thomas onze blog voor hem uitgeprint zodat hij niets hoefde te missen. Nogmaals bedankt familie! Ook willen we via deze weg nogmaals een ieder bedanken die Marietje heeft gesteund en bijgestaan in deze moeilijke weken...

Wim is geboren in 1928. oftewel hij is 83 jaar geworden. Als je nadenkt over wat zijn generatie allemaal heeft zien veranderen en heeft meegemaakt dan begint je hoofd zowat te tollen! Het is teveel om allemaal op te sommen daarom pikken we enkele dingen uit. Daarnaast staan we even stil bij zijn geboortejaar 1928.

In 1928 kwam de eerste Ford A coupe uit. In de meeste steden waren de straten nog onverhard en reden er nog door paarden getrokken karren rond. Als je dan kijkt naar de nieuwe Ford Mondeo coupe zijn er toch wat verschilletjes. 

In 1928 had in het hele dorp alleen de doktor een telefoon. Nu heeft iedereen (tenminste) 1 telefoon op zak. die zowat alles kan zelfs bellen!
In 1928 waren de Olympische Zomerspelen in Amsterdam. Dit evenement was het moment dat misschien wel het bekenste merk ter wereld "Coco Cola" besloot om deze godendrank te gaan verkopen in Europa.


Inmiddels is Coca Cola wereldwijd de grootste sponsor van allerlei evenementen. Rond de feestdagen zien we Coca Cola vaak terug in de meest kostbare reclames.

In 1928 kwam ook de eerste film van Mickey en Minnie Mouse met geluid uit. Wie van ons is er nu niet groot geworden met deze Disney figuren? 

Om nog wat jeugd sentiment op te halen hebben we een Youtube filmpje geplaatst. De muziek is van een eveneens Wereld beroemde muzikant die van ons heen is gegaan. Mocht het filmpje niet afspelen dan kan je op de onderstaande link klikken.

1928 is ook het geboortejaar van de kunstenaar Andy Warhol. Wie kent nu niet de onderstaande afbeelding van hem?  


Voor de niet zo piepjonge volgers onder ons. Fats domino is eveneens geboren in 1928.

http://www.youtube.com/watch?v=Dl5hknXqXps








Nog een andere grootheid is in hetzelfde jaar geboren. Ennio Morricone. Nu zullen de piepjongen alweer vragen wie dat nu weer is. Ennio heeft overwegend filmmuziek geschreven en dan met name westerns. Klassiekers zoals "The good, the bad and the ugly, a fist full dollars en de meest beroemde western "Once upon a time in the West". 

De laatste 1928 link is voor ons wat dichter bij huis. In 1928 werd de houten brug "The Copu bridge" geopend. Deze 1-baans brug van 463 meter is de verbinding naar de landtong de Coromandel. Kiwies weten nu direct waar we het over hebben. In Januari, als de vakantie uittocht begint staan hier altijd urenlange files.

De brug bij Auckland is groter, hoger en veel drukker.

Maar voor kiwies betekent de overtocht over de krakkemikkerige Kopu bridge het definitieve begin en einde van de zomervakantie. Bovendien staan er langs de Kopu bridge niet van deze bordjes.

De nieuwe 2-baans kopu bridge zal nog voor de kerst geopend worden. Die oude houten brug heeft het toch ook 83 jaar volgehouden.

Wat anders dan. Hier in NZ hebben we de verkiezingen weer gehad. Wij gaan iedere 3 jaar naar de stembus.

Op het moment hebben we hier eigenlijk maar 2 grote partijen. Een socialistische een liberale partij.

De kopstukken van de partijen Phill Goff (links)en John Key (rechts).
De regerende partij van Key wil een deel van de staatsbedrijven verkopen met behoud van 51 % van de aandelen om zodoende geld vrij temaken om schulden af te lossen en scholing te verbeteren. De socialisten van Goff zijn hierop tegen en willen het minimum loon en de uitkeringen verhogen. Ofwel de schulden vergroten en verbetering van de levensomstandigheden van de onderlaag van de bevolking.

Voor de plannen van beide partijen valt wat te zeggen maar de privatisering in Nederland van de PTT en de gasbedrijven heeft niet echt goed uitgepakt voor de gewone man. We hebben hier trouwens ook een Geert Wilders look a like rondlopen.

Ander nieuws dan. Tijdens het "Bos en hout" festival heeft een man tijdens een wedstrijd boompje hakken een deel van zijn voet afgeslagen.

Een deelneemster van de wedstrijden zei dat ze dit al zag aankomen. De man was ongetraind en leek zelfs dronken. Voordat je met deze wedstrijden mee doet moet je eerst goed trainen. Kijk maar naar mij. perfect afgetraind!

Ze vertelde dat ze in het begin haar zus ook wel eens op een haar na raakte!

Een ander ongelukje dan. Hier in Auckland hadden ze het plan om een enorme mast te plaatsen en deze te versieren als een soort kerstboom. Zeg maar zoals de mast bij Lopik. Hiervoor hadden ze een helicopter ingezet. Een loshangende kabel kwam in de wieken en een seconde later lag de helicopter op de grond.
Gelukkig kwam de piloot er alleen met wat kleerscheuren vanaf.

Dit ongeluk weerhield onze buurman niet om zijn vrouw een kado te geven. Ja, we weten het niet zeker maar volgens ons heeft ze ook zo'n vliegmachine gekregen.
Nog twee opmerkelijke berichten. Als je zelfs maar het kleinste vetrolletje hebt loop je een grote kans om dementie te krijgen.

Het levende bewijs hiervan is een klant van ons.

Bij de vraag van wie ze dit stoeipakje heeft gekregen antwoorde ze: Welk stoeipakje? O, dit! Ik weet niet waar dat vandaan komt. Heb ik dit gekregen dan? Jij bent toch de bakker? Mag ik 2 gesneden wit en 6 appeltaarten?

Veel water drinken is niet zo gezond als gedacht. In theorie kan je door teveel water drinken een vergiftiging oplopen doordat het lichaam niet goed meer funtioneert.

We zagen laatst deze man in een cafe. We vermoeden dat hij teveel water heeft gedronken en daardoor transparant is geworden!

Zo voor de feestdagen zijn we toch nog even snel langs Meneer Lee gegaan.

De groenteafdeling: Botvrije bananen. Nooit geweten dat ze eerst alle botten verwijderen voordat bananen verkocht worden. Zo steek je nog eens wat op!

En deze dan? Een stift gevuld met boter! Kan iemand hiervan het voordeel uitleggen? Smeert makkelijker...???



















Het ultieme kado voor de komende feestdagen voor hem. Als we zo het model zien zal het meer een kermispony zijn dan een stoere hengst!



















En het ultieme kado voor haar: Perfect for snacks and entertaining. Hiermee bedoelen ze natuurlijk dat komkommers zijn goed voor de huid? Of toch niet......

Dat was het weer. De volgende en laatste blog voor dit jaar is natuurlijk weer de kerstblog. Nog even geduld mensen! 

1 opmerking:

Jeanne en Thomas zei

Hoi daar, prachtig eerbetoon aan Wimke. Mooi dat jullie op deze blog Wimke herdenken. En altijd graag de blogs uitgeprint. Hij las ze altijd van a tot z.

Een verdrietige tijd voor iedereen die Wimke gekend heeft maar voor Wimke was het goed zo. Nog intense mooie dagen met zijn kinderen door kunnen brengen. Ook al moesten ze van heel "ver" komen. Wij weten wel wat ik hiermee bedoel.

Zal voor mij ook wel afkicken zijn om niet meer de blogs uit te printen. Maar ik blijf jullie trouw volgen en indien mogelijk ook een reactie plaatsen. Jullie doen het niet voor niks.

Vele groetjes uit een wel heel herfstig Nederland - Veen.

Doei, doei,

Sjanneke en de rest.