maandag 24 september 2007

Alweer een maand in Nieuw Zeeland!



Hoi allemaal!

Alweer een nieuwe blog? Jazeker! Er gebeurt van alles met ons hier dus hebben weer veel te melden!



Nog altijd zijn onze spullen in de haven. Schijnbaar willen de inspecteurs al onze spullen eens goed bewonderen want ze nemen er flink de tijd voor!

Maar ondertussen zitten we niet stil! We zijn vanwege het mooie voorjaarsweer aan de tuin begonnen. De tuin was een ongeloofijke puinhoop! De verhuurders hebben beloofd de tuin op te knappen zodra ze tijd daarvoor hebben, maar daar kan ik niet op wachten! Bovendien leggen ze alleen maar gras in de tuin. We zijn dus maar naar een goedkoop tuincentrum gereden en hebben een volle wagen planten aangeschaft uit de opruiming.

Voor een prikkie staat de tuin nu vol. Tijdens het graven is het wel opletten geblazen er zitten hier nl. zeer agressieve regenwormen! Als ze tijdens het graven boven de grond komen te liggen vliegen ze naar je keel! We hebben met gevaar voor eigen leven (en een dikke wolle sjaal om de nek) toch nog de planten kunnen zetten. Daarnaast hebben we tevens nog een moestuintje. Na eerst alle onkruid te hebben verwijderd en de grond te hebben omgespit konden we eindelijk beginnen met groenten zaaien. Tomaten, kiwi's, worteltjes, uien, paprika, watermeloenen en pompurken. Nu maar afwachten of de possums ons tuintje niet kaal vreten.


Verder hebben we ook nog een paar boomvarens gevonden in het bos. Die staan nu prachtig te wezen op onze plak. Gevonden? Ja, Gevonden! Ze stonden te wachten op ons om mee genomen te worden. Van de miljoenen boomvarens in de bossen hier wilden alleen deze 4 exemplaren met ons mee. Het zijn nog maar jonkies want ze worden uiteindelijk wel 12 meter hoog!

Jullie kennen allemaal wel de uitdrukking " Het gras is altijd groener bij de buren". Ik weet niet of dat hier ook zo is maar de tuin van de buurman ligt er wel picobello bij. De man is dol op vormsnoei of het modeleren van struikjes. Zo af en toe bekijk ik zijn tuintje en lacht de buurman eigenlijk iets te vriendelijk terug. Hij wil dat ik ook zijn "snoeischarencollectie" in zijn schuurtje kom bewonderen. Maar iets zegt me dat ik dat beter maar niet kan doen.





Natuurlijk hebben we ook nog de verjaardag van Marietje gevierd! Toen we na het ontbijt de pc aanzette bleken er 10-tallen mailtjes met felicitaties te zijn binnengekomen! Na de koffie met gebak werd het kado van Pa Ran afgeleverd en geplaatst!

namelijk een....SPA-POOL!

ofwel een verhuisbaar bubbelbad! Vooraf had ik alles alvast voorbereid.




Nadat de pool waterpas stond kon ons "bubbelbad" gevuld worden. En dan begint het lange wachten.....

Het water moet namelijk helemaal opgewarmd worden. Uiteindelijk blijft deze continu op de ingestelde temperatuur. Met de bijgeleverde chemicalien kan je het water op de juiste zuurgraad houden waardoor de warmwaterbak geen bacterien- of muggenlarvenpool wordt.



Het opwarmen duurt zo'n 6 uur dus moesten we geduldig wachten. En toen was het eindelijk zover. Ik moest van de jarige job voorproeven, of voor-bubbelen of hoe je het ook wilt noemen. Toen we er uiteindelijk inlagen wilden we er niet meer uit! Natuurlijk zijn we ' s avonds lekker naar een restaurant gegaan. Op een van de vele winkelcentra in onze buurt zit een lekkere tent waar we heerlijk gegrilde kip hebben gegeten.



Maar de spa-pool was niet het enige kado wat ze/we hebben gekregen! Van de ex-collega's hebben we geld gekregen om wat leuks te kopen!
Hiervan hebben we beiden een mooie fiets gekocht. Fietsen zijn hier naar verhouding best goedkoop. Het enige nadeel hier in NZ is dat je verplicht bent een helm te dragen . Dit in verband met de veiligheid. Maar verlichting, fietsbel of vrijliggende fietspaden kennen/hebben/hoeft niet! Dit in verband met de veilghei....eeeuh, nou ja laat maar. Overigens, er wordt hier niet veel gefietst. Dit natuurlijk ook vanwege de vele heuvels maar zeker ook omdat de meeste kiwi's lui zijn. Met de auto gaat veel sneller anders gaat dit van de zuivere drink-, vis-, BBQ- of sportkijken tijd af.

Als we vanaf huis een paar straten uitrijden hebben we prachtig uitzicht op "Eastern Beach" Het verschil tussen eb en vloed is hier goed zichtbaar (nu is het dus eb). Langs het strand zitten kleine restaurantjes en koffiehuizen waar het goed toeven is. Zomers zal het strand hier wel volliggen.

Nog dichterbij huis is ook strand, maar deze bestaat grotendeels uit kiezels. Dit strand is beter geschikt om lekker te vissen of te gaan varen. De donkerrode vlek in het midden op de foto is een veerboot. Deze gaat naar verschillende eilanden in de omgeving en 1 boot gaat naar "Downtown Auckland" Hier wordt veel gebruik van gemaakt om zodoende files te vermijden en tevens weer meer tijd te winnen om te kunnen genieten.

Want dat kunnen ze die Kiwi's! Iedereen is bezig met zoveel mogelijk genieten wat uiteindelijk ten koste gaat van de productiviteit. Daar zijn we wel inmiddels wel achter gekomen! Alles gaat hier op zijn gemakkie. Je hoort hier alleen maar "No Worries!". Lukt het vadaag niet? Dan morgen maar..... Gelukkig kregen we vandaag toch nog goed nieuws! Donderdag worden dan eindelijk onze spullen gebracht!


Inmiddels hebben we wat meer tijd om de omgeving te verkennen. Op een half uurtje rijden van ons ligt een natuurpark met prachtige bossen, wandelpaden, mountainbike routes, meren en watervallen. Daar heb ik nog even een foto geschoten van deze "Verse kiwi".

1 opmerking:

Jeanne en Thomas zei

Hoi KIWIES, in een woord PRACHTIG. Ik zou haast jaloers worden, maar dat is een slechte eigenschap. Dus daar beginnen we maar niet aan. Jullie een maand in NZ, wij moeten jullie helaas al twee maanden missen. Maar niet getreurd we hebben zoveel contact met msm, bellen en via de webcam dat dat het gemist een heel stuk lichter maakt. Uit al deze mooie foto's blijkt dat het jullie zeer goed gaat daar in NZ. Daar kunnen we alleen maar hartstikke blij mee zijn. Het is jullie ook van harte gegund. En zijn er nog ergens PA'S in de aanbieding die ons ook een buitenspa cado geven. Ik houd me aanbevolen. Dat zou wat zijn wij op zondag in de voortuin in de spa terwijl alle gelovige zieltjes 2x naar de kerk gaan.... Ik zie dat al helemaal voor. He maar passen jullie op voor die gevaarlijke wormen, ik moest gelijk aan een alien denken. Goh die oogjes die zeggen al genoeg. Wat een engerd. Maar die tuin van jullie zal vast prachtig worden. En wat staat jullie "groene" buurvrouw er uitnodigend bij. MJ let je wel op Marco (grapje). He jongens was weer keigaaf om jullie blog te mogen aanschouwen. Tot de volgende blog zou ik maar zeggen. DE GROETEN UIT HET GOOISCHE VEEN (och hebben wij toch ook wat) Jeanne, Thomas en K2