zaterdag 1 september 2007

We hebben een woning!





Hallo allemaal!



Zoals beloofd zouden we pas weer een blogje maken als we goed nieuws hadden, welnu, dat hebben we dus!

Want......

We hebben een fijn plekje gevonden om te gaan wonen! Het heeft ondanks alles niet eens zo heel lang geduurd. We zijn amper een weekje aan het zoeken geweest. De huizen zijn relatief duur hier om te huren, maar ondanks dat hebben we toch een huisje in onze prijsklasse kunnen vinden.


We geven toe, het ziet er niet zo flashy uit, maar van binnen is het een waar paleisje! De ramen?........Die worden volgende week geplaatst. Ja, en er moet nog het een en ander aan gebeuren........


Zo zitten er aan de achterzijde een paar kleine tochtgaten. Maar we gaan nu de zomer in dus dat is voorlopig geen probleem. in de achtertuin staat ook nog een schuurtje dat bij de woning hoort. Misschien moeten we daar voorlopig maar gaan wonen......
nee hoor.
Bovenstaande woning is de plek waar we ons gaan vestigen. Het ligt op een "veldje in Rooi" althans dat doet de naam vermoeden. De straat heet namelijk Roysfield lane in Pakuranga, Manukau. De foto toont de voorkant van de woning. In het midden "steekt" onze slaapkamer uit. Aan de linkerzijde zie je de woonkamer.
We hebben een zonnige woonkamer voorzien van een openhaard en een enorme schuifdeur aan de voorzijde. daarachter ligt de eetkamer en daar weer achter de tuinkamer. Verder is er nog een flinke keuken, bijkeuken, badkamer en 3 slaapkamers (handig voor overkomende logees, Nee niet allemaal tegelijk!). De keuken is overigens van veel gemakken voorzien, er zit een electrisch fornuis, een vaatwasser, koelkast en een wasmachine in. Da's toch wel handig want die hadden we niet overlaten komen. Via de oprit, rechts van het huis kom je bij de garage en de carpoort. In de forse achtertuin bevindt zich tevens ook nog een moestuin.


Manukau is een van de dorpen die tezamen "Greater Auckland" vormen. Op de foto boven is het centrum (A) van Auckland aangegeven, ookwel city-center of Sky-center genoemd. Op punt B gaan we dus wonen en op punt C ligt het bedrijf waar Marco gaat werken. Het ligt op zo'n 10 minuten rijden.

De woning ligt in een heuvelachtig gebied, op 15 minuten lopen van het strand. Verder zijn er op korte afstand nog 2 grote winkelcomplexen waar eigenlijk alles te koop is. De enorme supermarkten zijn 7 dagen in de week open van 6 uur 's ochtends tot 12 uur 's nachts.

Als het goed is, zal de sleuteloverdracht woensdagmiddag 5 september om 4 uur plaatsvinden. Dan zijn de vloerbedekkingleggers net weg! Hoezo? De verhuurders hebben namelijk het hele huis van binnen opnieuw geschilderd en gestoffeerd!
Onze verhuizing betekent wel dat we een tijdje geen internet hebben. Deze hebben we inmiddels al wel aangevraagd, maar de verwerking gaat op zijn "kiwies" oftewel laaaaaannnngggggsssssaaaaaaaam. Iets waar we nog erg aan moeten wennen.

Zodra we gesetteld zijn in ons huisje laten we snel weer van ons horen.


Tot de volgende blog, groetjes aan iedereen.

1 opmerking:

Jeanne en Thomas zei

Hoi M. en M., van harte gefeliciteerd met jullie nieuwe woning. Ben van de eerste schrik bekomen. Want als je het op je gemak bekijkt en leest dan zie je dat Marco ons weer fijn bij de neus heeft genomen met zijn fotoshoppen. Achteraf erg leuk. Hopenlijk kunnen we weer snel met elkaar chatten en webcammen. Maar jullie kennende laten jullie dat niet op z'n kiwies lopen. Daar gaan jullie vast achterna als het te lang gaat duren. Maar over een tijdje passen jullie je ook aan. Dan worden jullie "bijna" echte kiwies. Net nog op een site gekeken met NZ recepten. "Hangi" lijkt mij wel iets. Al van gehoord. Stoppen ze vlees en groenten in de grond tussen natte bladeren bovenop gloeiende kolen. Nog even en dan sleur jij Marietje bij de haren door jullie "hol". Grapje hoor. Maar de NZ keuken is op de engelse keuken gebasseerd. Las ik op site. Ik zal me eens wat meer gaan verdiepen in ZN, als ik wat meer tijd heb. Want nu staat het ontbijt weer op de rol en dan weer werken. Och ja that's live.
Veel succes met de verhuizing en doe Andrea maar niet de groeten.

Liefs en kopjes van Jeanne, Thomas, Kayleigh en Kootje (mevrouw gebruikt nog steeds de kattenbakken, vindt het buiten maar niks om haar behoeftes te doen,denk ik)