zaterdag 15 september 2007

We hebben de sleutel van ons nieuwe stekje










Hallo allemaal,

Daar zijn we weer.

Gerrit de postduif (wie kent hem niet?) hebben we persoonlijk moet inlichten (lees trainen) om ons nieuwe adres te vinden want..... we hebben de sleutel van ons huis!
Zoals aangegeven in de voorgaande blog laten we wat meer van onze nieuwe stek zien. Inmiddels wonen we hier alweer ruim 10 dagen. We hebben niet eerder de foto's kunnen plaatsen omdat we problemen hebben met de internetaansluiting. Zo zie je maar dat er ook in andere landen KPN-achtige taferelen bestaan. Middels een tijdelijke oplossing kunnen we gelukkig toch nog alvast onze blog weer bijwerken.

Nou, Donderdag 6 september kregen we dus de sleutel!

Reden voor een feestje!

We hebben niet al te veel gedronken want de sleutel is voor ons tevens het begin van een drukke tijd. Onze spullen zijn inmiddels in de haven aangekomen maar nog niet vrijgegeven. Bij navraag blijkt dat wij de gelukkigen zijn waarvan de spullen worden gecontroleerd! Oja, of we eerst even willen betalen voor de kosten ze beginnen niet voordat de centen binnen zijn. Wat kunnen we meer doen dan betalen? We zitten in ons huisje op "sinasappelkistjes". Hopelijk worden onze spullen komende week gebracht.




Dat verhaal van de sinasappelkistjes valt wel mee hoor! We hebben inmiddels meerdere meubeltjes en andere benodigdheden gekocht. Totdat onze spullen er zijn zitten we op een nieuwe tuinset. Op de foto onder zien jullie tevens ons tv-kastje, tv en een salontafel. Die hadden we toch nodig. Rechts staat de houtkachel. Dit is onze enige warmtebron in huis. Op het Noorder eiland (waar wij dus zitten) hebben 90 procent van de huizen geen centrale verwarming.

De volgende foto toont het uitzicht vanuit onze woonkamer op straat. Onze straat is doodlopend en daardoor heerlijk rustig. De woonkamer ligt aan de Noordzijde dus lekker zonnig. Ja de noordzijde! Aan deze kant van de wereld is de Noordzijde de zonzijde. We hebben verder een flinke voortuin. Het gazon wordt door de verhuurder bijgehouden dus daar hebben we geen omkijken naar. Voor de mannelijke lezers onder ons......de ronde stoel, voor het raam is een "schoonmoedersstoel".


Hoewel de keuken net is opgeknapt (geverfd) is deze toch wat gedateerd. Gelukkig staat er wel een goede koelkast en een afwasmachine in. Het electrische kooktoestel is nieuw. We hebben hier dus geen gas. In de bijkeuken staat nog een wasmachine. Deze heeft het ons nog knap moeilijk gemaakt. De machine is aangesloten aan zowel de koude- als de warmwaterkraan. Vreemd he? Na een hoop geklungel zijn we erachter gekomen dat de machine dusdanig ingesteld moet worden dat deze een "koude" was draait. Gelukkig wordt alles wel goed schoon, maar waarom zit die warmwaterkraan er nu eigenlijk aan............? Verzin het maar.

Tussen de woonkamer en de serre zit de eetkamer. Deze vormt tevens de verbinding naar de keuken. Zoals tezien is heeft het huis erg veel ramen. Het probleem is wel dat we geen van beiden ramenwassen als hobby hebben. Maar goed het heeft ook zijn voordelen. Zodra de zon schijnt is het gelijk lekker warm binnen en als het te warm wordt kunnen bijna alle ramen open gezet worden. Het achterste deel, de serre sluit aan op het terras met de BBQ. Momenteel staat de serre vol met zaaigoed voor onze moestuin. Tomaten, meloenen, paprika's e.d.


Dan hebben we naast 2 slaapkamers ook nog een kantoortje. vanaf de stoel kijk je lekker weg in het groen. Op de achtergrond zie je de heuveltoppen. Voor het raam staat een enorme cactus (agave americana voor de kenners).


Dan nog wat anders, zoals aangegeven heeft Marietje waarschijnlijk een baan. Het betreft een job in een privekliniek. Deze ligt maar 10 minuten rijden van ons huisje. Of alles doorgaat hangt nog af van de registratie bij de "board", een organisatie die de kwaliteit van de beroepsgroep controleert. Even afwachten dus nog.


Van binnen ziet de kliniek er erg mooi uit! Het lijkt net een hotel van binnen en buiten. Ze lopen nog wel achter met de apparatuur (analoog) maar daar gaat binnenkort verandering in komen. En nu ze Marietje binnen hebben gehaald hebben ze gelijk iemand die alles kan vertellen over de bijkomende opstartproblemen en kinderziektes. Het pand wordt overigens gedeeld met andere medische diensten.


Zo dat was het dan weer voor even! Maar niet getreurd, de volgende blog staat al in de startblokken!

Tot dan!

3 opmerkingen:

Jeanne en Thomas zei

Hoi Kiwies, leuk al die foto's. Weten we meteen hoe jullie nu wonen en leven. En jullie wonen niet alleen op het noordereiland, jullie keuken heeft ook een "eiland". Maar het ziet er allemaal heel gezellig uit. Zou ik ook goed kunnen aarden. En wat betreft het ramenzemen: daar heb ik geen hekel aan. Dus dat doe ik wel even. Maar het zijn er wel veel. Kijk nu al uit naar de volgende blog. Altijd weer verrassend. En de locatie waar MJ aan de slag gaat ziet er ook zeer professioneel uit. Nee dat gaat helemaal goed komen. Hopelijk komen jullie spulletjes gauw "vrij" dan wordt het nog gezelliger.

Nog veel inruimplezier en tot de volgende blog.

Groeten en vele lieve kopjes van, Jeanne, Thomas en K2

Bertie en Ellen Mauriks zei

Ha die avonturiers,

Wat leuk om alles te bekijken. Het huis ziet er leuk uit. Op de foto lijkt de keuken niet zo gedateerd (ten opzicht van onze keuken, die is pas gedateerd!). Als het echt zoveel ramen zijn, wil ik Jean ook wel mee komen helpen. We blijven alles volgen want het is heel interessant om jullie ontwikkelingen te volgen. Veel succes daar en het allerbeste!
Heel veel groetjes, Bertie en Ellen en de kids.

Anoniem zei

hallo familie , alles oke daar? het ziet er echt heel aantrekkelijk uit daar. goei weer en lekker eten. Ik wil jullie nog even het allerbeste wensen daar en maak er iets moois van. Hier ook alles oke! Nickie getrouwd en marieke de deur uit , maar dat hebben jullie waarschijnlijk al gehoord. ik blijf het blog bekijken!!!! groeten ineke